Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Creeperołap

Najgłupsza śmierć w minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Wintalan    75
Robiłem płapki żeby strollować kolegów na serwie. Źle ustawiona negacja i jeb we mnie tnt. Kopię dziurę żeby przebić bedroka na gamemode 1 i sam w nią wpadłem z 9-cioma diamentowymi przedmiotami zenczantowanymi na łącznie ok. 300 leveli, a było to jeszcze 1.1 i niebyło butelek z expem. Innym razem zrobiłem prostą płapkę z pistonami blokującymi wyjście, po czym ustawiłem cuba żeby nie można było wyjść. Podczas testów okazało się że cub nie był na mnie... A i nie mogłem się zalogować do panelu bo w firmie hostingowej trwały 'prace ulepszające interfejs' dodam że płapka była centralnie na spawnie... Więc jeb, ded, spawn, jeb, ded, spawn, jeb, ded, spawn itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
YoWojtas    0
Na moim pierwszym świecie miałem spawn w jeziorku lawy.... Chyba nie muszę mówić co się ze mną stało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
Idę sobie, idę i patrze że góra na której się przechadzałem kończy się, a w dole jest rzeka, Nie chce mi się schodzić więc postanawiam do niej skoczyć. Jednak okazuje się że ma ona głębokość tylko 1 kratki więc zlatując do niej ginę :D Sprawa jest jeszcze głupsza bo akurat wracałem z jaskini i miałem przy sobie wiele cennych itemów m.in. diamenty.Od tamtego czasu nie gram na tamtym świecie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
szampon98    1
Chciałem otworzyć drzwi wiaderkiem lawy. Wiadomo jak się skończyło :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaly    3
Niedaleko mojej chatki z desek znajdowała się jaskinia. Postanowiłam ją dokładnie zbadać. Wzięłam z 90 pochodni, 3 żelazne kilofy, 4 żelazne miecze i dużo żarcia. I tak sobie idę...Och złoto! Biegnę do rudy zapominając zupełnie o pochodniach...i nagle bom! Grzmotnęłam w ziemie i się zabiłam! Czemu? Wpadłam do jakiejś dziury -_-
Rada na przyszłość: gdy jest ciemno zawsze stawiaj pochodnie, nie tylko ze względu na moby :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
Stwierdzam zgon bo umar..... moja najdziwniejsza to że idę sobie w nocy pustynią i nagle creeper spada mi (!) z góry i mnie zabija 0.o na SP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BORSAFRAN    7
kopałem gdzieś dziurę w dół *kop kop kop* no i tu nagle patrze - jaskinia, którą już zwiedziłem! jako iż nie chciało mi się kopać cooblestona aby wejść na górę przez tą dziurę poszedłem szukać wyjścia z jaskini. znalazłem. fajnie. idę se zwiedzać mój świat *tup tup tup* i tu nagle - wpadam we własną dziurę! oczywiście zginąłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pazoor    0
Dałem łóżko obok ściany,poszedłem spać i budzę się w ścianie z kamienia i...dead

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MarekZet    0
Idę do przodu zamyślony i nie patrzę... nagle, jestem w lawie. Wiadomo, jak się to skończyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
magognia209    0
moja siostra miała głupszą śmierć. Idzie na swoją farmę i patrzy - jaskinia. Wchodzi i spotyka Spider Jockeya na wejściu. Przestraszyła się i zaczęła uciekać i wpadła w własną pułapkę ( którą ja wymyśliłem) i wpada do lawy. Czy to nie głupia śmierć? Zwłaszcza że na tych okolicach chodziła z rok i powinna wszystko znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maćko :P    22
Ja gdy zaczynałem grać, to nie wiedziałem że trzeba trzymać przycisk, aby coś rozwalić. I tak cały dzień i noc rąbałem, a w końcu mnie zestrzelił szkielet. Miałem też taką prawie śmierć. Idę po jaskini i kończą mi się pochodnie. Wykopuje siè schodkowo i skończyły mi się pochodnie, więc ze strachu przed potworami kopałem się słupkowo. I zaatakował mnie gravel. Walczyłem z nim żelazną łopatą, i wygrałem. Ale zabrał mi ponad połowę życia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kamil8888    2
moja najgłupsza śmierć... to była wersja 11w49a.
grałem na creative i chciałem wylądować przez naciśnięcie "b" ("b"powodowało zmienienie trybu gry [survival/creative]) nacisnąłem i spadłem z bodajże 5 kratek i się zabiłem a miałem pełne serduszka... Edytowane przez kamil8888

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
robiłem podwodną salę do enchantingu... podczas wypełniania jej dirtem zamurowałem się w przestrzeni 1x1x2 wypełnionej wodą.
wpadłem w panikę i nie zdążyłem się odkopać więc utonąłem... mając 50-ty któryś lvl...

wszystko się nagrywało i wkrótce będzie na youtube w kolejnym odcinku mojej serii xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Creeperowa    1
Hmm... Przypomina mi się jedna głupia śmierć. Wraz z koleżanką szukałyśmy miejsca na domek. Jak chciałyśmy, by druga ruszyła d**ę, to ją biłyśmy. W końcu obie oswoiłyśmy wilki, żeby nam choć trochę przy potworkach pomogły. W pewnym momencie moja towarzyszka stanęła i zaczęła się rozglądać. Chciałam, żeby się pospieszyła... Zapomniałam o tym kundlu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
myko981    1
myłem się w morzu zobaczyłem szczelinę w niej surowce ale nie trafiłem do wody i się zabiłem
prawie śmierć kolegi
łaził z diaxami po szczycie kanionu gdy tu nagle hop spada gdyby trafił w stona zabiłby się ale trafił do lawy która zamortyzowała upadek i przeżył LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Azgheros    2
I tak najgłupsze śmierci (choć nie tak nietypowe - jak niektóre z tutaj opisanych) to wpadnięcie do lawy na własne życzenie, gdy ma się uzbierane fajne materiały - "a bo jeszcze coś by się wydobyło", albo - "zerknę jeszcze tutaj". Nie wiedzieć czemu, kiedyś miałem serie takich dedów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
dwa epickie deady:
-na początku zbudowałem sobie dom z drewna kratka nad jeziorkiem lawy, abym mógł sobie brać kiedy potrzebuję, potem była gorąca nocka XD
-zabawa spc. spawn creeper 200. na survivalu z diaxami w ekwipunku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Creeperołap    17
Moja kolejna śmierć jest taka,że na serwerze jestem w jaskini i walczę z edziem i zostaje mi pół serduszka chodzę chwilę w tym miejscu z góry
spada mi rysiek i dedam a miałem dwa diaxy itp. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
p4v    0
Chyba każdy miał tak, że hycając frywolnie nagle lądowało się w małą przepaść, znajdującą się tuż za jakimś pagórkiem z dirtu. Jednak najgłupsza śmierć był spowodowana nieudanym skokiem na drugą stronę w jaskini. Odległość nie była duża, po prostu nie przyłożyłem się do skoku i zamiast sprintować, pobiegłem normalnie przez co zabrakło odległości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
adamek14    0
Moje dwie śmierci, która lepsza, sami zdecydujcie:
1. Kopałem sobie obsydian w jaskini, nie znałem wtedy jeszcze metody z wiaderkiem, więc podkładałem cobbla, na miejsce lawy. Niestety, omsknęła mi się mysz i zamiast uderzyć w obsydian, walnąłem w cobbla. Zanim się zorientowałem, wylądowałem w lawie. Straciłem cały obsydian, diamentowy kilof i kilkanaście diamentów.
2. Pewien serwer survivalowy. Z racji całkowitego braku zabezpieczeń, cały dobytek nosiłem przy sobie. Nie było to wiele, żelazny ekwipunek, trochę skarbów.
I zachciało mi się diamentów.
Zacząłem kopać w ustronnym miejscu metodą spiralną.
Dwa słowa: kanion, gapa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BlazePL    0
jestem w jaskini patrze szkielet , mam wiadro z lawą... zamiast zalać szkieleta to siebie

[sharedmedia=core:attachments:869]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...