Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Ankieta dt. dyskusji/serwerów non-premium

Rekomendowane odpowiedzi

Redux    168

Po pierwsze, Rabus nic nie wspominał o okrajaniu serwera. Po drugie, muszę zadać bardzo celne pytanie zadane już przez Wintalana: jak, u licha, serwer non-premium ma promować wersję oryginalną? Nastawisz advert "KUP PREMIUM"?

A wiesz co? Podsunąłeś mi kolejny pomysł.

Może zróbmy nietypowy serwer non-premium? Mam na myśli to, że na niego będzie mógł (po zarejestrowaniu nicku na forum) wejść i pograć, a osoby bez premium będą wyrzucane po godzinie gry. Niech tam będzie jakaś epicka (wręcz), ale autorska mapa oraz jeszcze inne rzeczy które udowadniałyby, ile gracze tracą grając na typowych serwerach non-premium.

[spoiler alert='lekkie zboczenie z tematu, czytasz na własną odpowiedzialność']

Dlaczego Mojang nic nie robi z piractwem swojej gry? Istnieje launcher (dość dobrze znany), który działa od wczesnych wersji Alpha aż do dzisiaj (o nazwę nie pytać). Niby wprowadzali jakieś zmiany w systemie logowania - ale przecież wystarczy zmienić format zapytania logowania i metodę ich parsowania a crackowane launchery przestaną działać. Dodatkowo blokada uruchomienia gry plikiem minecraft.jar uruchomionym np. z odpowiedniego pliku .bat - i piractwo zjedzie w dół. Ale Jeba i ekipę średnio to interesuje.

[/spoiler]

Edytowane przez TheReduxPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Z takim wywalaniem z gry... może się to przydać, ale także wzrośnie ilość cheater'ów, tzw. Nodus'ów, który ma opcję szybkiego relogu :/

Do spoilera - Notch nie był nigdy specjalnie za tępieniem piractwa, mimo OWA Minecraft'a. Poza tym lepsze zabezpieczenie gry nie ma sensu, i tak je złamią. A jak było z systemem DRM na Assasin's Creeda 2? Miliony dolców w zabezpieczenia, a hacker'zy łamali ponad miesiąc. Co prawda pierwsze cracki  wychodziły stopniowo i zezwalały na grę do jakiegoś momentu, potem aktualizacja, aż na końcu znaleźli lukę w jednym niepozornym pliku i złamali grę tylko tym jednym plikiem mającym bodajże mniej niż 1mb. Walka z piratami od strony zabezpieczeń, to jak walka Don Kichota z wiatrakami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Wyrzucanie z gry po godzinie-możliwe i proste do realizacji. Dałoby się wyrobić z takim pluginem w kilka godzin, ale to serwer premium z możliwością godzinnego zwiedzania dla piratów...
@Woozie: Na UC żadnej przyszłości nie widzę... Miał być tekkit fb, tyle miesięcy prac... A tutaj tekkit survival z cuboidem na całą mapę i bez pvp... Do tego ten jakże KREATYWNY spawn... MCSV jak dobrze mi się obiło o uszy (nie wiem jak jest faktycznie, bo nie śledzę jego działania) kończy po tej edycji, lecz przyznasz, że poprzednie edycje były o niebo lepsze. Walka z nobami na aliquam was zgubi... Można to robić na wiele sposoów, lecz na pewno nie ograniczając dostęp nowym... Jak wchodzę po raz pierwszy na serwer, gdzie trzeba składać podania itp. to odrazu wychodzę. Mało profesjonalne i zmusza graczy do zbędnych procesów. Jedyny freebuild cudem jeszcze ma (jak na tą sieć) dobrą pozycję. Co do zabezpieczeń-patrząc na to ile mojang może zyskać(zysk=/=zarobek!) przy takim piractwie będzie mała szansa aby uniknąć drobnych luk, przez co wszystko pójdzie się walić jak już napisał atexor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

@Woozie: Na UC żadnej przyszłości nie widzę... Miał być tekkit fb, tyle miesięcy prac... A tutaj tekkit survival z cuboidem na całą mapę i bez pvp... Do tego ten jakże KREATYWNY spawn... 

Jak możesz nazywać to wszystko survivalem, skoro masz, jak sam zauważyłeś, wyłączone PvP i cuboid globalny? Dodatkowo "build" nie może być już bardziej "free" - sam sobie wyznaczasz granice swojej działki. Doszkól się jeszcze z zakresu typów serwerów, bo najwyraźniej nie wiesz, co to FB.

A, byłbym zapomniał. Grałeś na serwerze może z pół godziny (a i to jest raczej przesadzony czas) i wyciągasz już wnioski? Gratulacje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Decyzję podjąłem, topic wyczyściłem ze zbędnych i nic nie wnoszących do dyskusji postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...