Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Ankieta dt. dyskusji/serwerów non-premium

Rekomendowane odpowiedzi

Rabus    3

Ja tu nie mówię tylko o CS, tym bardziej, że nie wiem nawet jaka jest u nich sytuacja finansowa i nie znam nikogo z ekipy/administracji.

Napisałem że z 3 największych sieci 2 już są w rękach sieci reklamowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Wintalan, ja znam około 20 osób, które grają w Mc i tylko 3 z nich ma Premium...
Pozatym sytuacja aktualna na SrajKrafcie:
Stats.png
I sytuacja u nas:
Stats1.jpg
Wiem, że u nas jest odnotowanie w ciągu 90 minut a u nich 15, ale jakby tak podzielić, pomnożyć, odjąć, dodać to u nas jest więcej userów w ciągu 15 minut.

Edytowane przez KaoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Wintalan, ja znam około 20 osób, które grają w Mc i tylko 3 z nich ma Premium...
Pozatym sytuacja aktualna na SrajKrafcie:
Stats.png
I sytuacja u nas:
Stats1.jpg
Wiem, że u nas jest odnotowanie w ciągu 90 minut a u nich 15, ale jakby tak podzielić, pomnożyć, odjąć, dodać to u nas jest więcej userów w ciągu 15 minut.

Ty tak serio? Odpalili forum 10 minut temu. Kiedy mieli wszystko ustawione tak jak my, mieli 2500 userów w ciągu ostatnich 90 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70

@UP może byś lepiej wyjaśnił o co Ci chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Byłem u nich na forum przed awarią. 250 zalogowanych (tak, często patrzę na dziwne statystyki) i jakoś 1500 gości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przeme    0

Ja osobiście NIE POPIERAM Non-premium (tak kiedyś miałem) Lecz później zmądrzałem kupiłem premium. Informacja dla wszystkich co mają Non-Premium: Przestańcie okradać Mojang. Jak ja to zrobiłem.                                                                 

Pozdrawiam,

Przeme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kr3tpl    2

@ Rabus  proponuje w niedługim czasie spotkanie/ zebranie na TS (osobników  MOD+),w celu spokojnej debaty wew. firmy. Myślę że pod czas tej rozmowy będzie można na spokojnie porozmawiać. ew. proponuje McParty w Gdańsku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

@ Rabus  proponuje w niedługim czasie spotkanie/ zebranie na TS (osobników  MOD+),w celu spokojnej debaty wew. firmy. Myślę że pod czas tej rozmowy będzie można na spokojnie porozmawiać. ew. proponuje McParty w Gdańsku :p

Chciałbym, gdybym nie miał 3 kolokwiów i sesji + sesji poprawkowej to czemu nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

A może w Bytomiu co :)?

Szczerze wolę jakieś pogadanie w tej sprawie pisemnie, na chacie, no ale dobra - jak już pogadanka to pogadanka.WEdług mnie sam pomysł nie taki zły, lepsze to niż "spamowanie" na forum. Słownie bardziej można dojść do porozumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Ja swoje decyzje już podjąłem, są wypunktowane w 3 punktach na poprzednich stronach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubex    4

Cześć! Jestem uczniem podstawówki, i jestem za młody żeby kupić minecraft - dlatego gram na piracie. Bardzo bym chciał zagrać na serwerze non-premium z sieci minecraft.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Gaaah - miałem pięknego posta i mi aku padło w laptopie. No, to od nowa.

Nadal jesteście użytkownikami i jednak wd. Ankiety to wszyscy decydują co będzie a nie admini,a Rabus ma swój ostateczny głos. Nie kpię z nikogo  ;)

Gdyby to Twoja strona miała głosy administracji, to na pewno byś to wypunktował. Ba, jak na razie te Twoje 2-3 osoby to... 44 osoby. I jeżeli ekipy serwerów i forum (i też admini!) mają tyle samo do powiedzenia co randomy, to miło. Prawdopodobnie jest tak dlatego, że teraz jest tak dla Was korzystniej.

Np. Jak szef w pracy Ci powie (czysty przykład), że oprócz pomagania Grupie A będziesz musiał pomagać Grupie B to wtedy też będziesz dyskutował?

Jakby mi kazał pomagać złodziejom? Tak.

i tak już są dzisiaj...

To źle, trzeba się ich pozbyć.

Jeżeli już to "serwerze", bo były tylko jeden i mocno okrojony z funkcji.. oraz promowało premium..

Po pierwsze, Rabus nic nie wspominał o okrajaniu serwera. Po drugie, muszę zadać bardzo celne pytanie zadane już przez Wintalana: jak, u licha, serwer non-premium ma promować wersję oryginalną? Nastawisz advert "KUP PREMIUM"?

a obecnie utrzymujesz tylko 4 serwery, z których 3 są bez przyszłości...

Bzdura. Aliquam ma tendencję wzrostową mimo celowego ograniczenia ilości graczy (tłumaczyłem to w moim pierwszym poście w tym temacie), Uncrafted startuje, ale też ma solidny wzrost i już wciągnęło kilkunastu graczy na dobre. FB ma całkiem niezłą (choć dziecinną) fanbazę, SV również.

Ja swoje decyzje już podjąłem, są wypunktowane w 3 punktach na poprzednich stronach  :)

Po co tworzyłeś głosowanie, skoro i tak robisz po swojemu? ;_;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Gaaah - miałem pięknego posta i mi aku padło w laptopie. No, to od nowa.

Gdyby to Twoja strona miała głosy administracji, to na pewno byś to wypunktował. Ba, jak na razie te Twoje 2-3 osoby to... 44 osoby. I jeżeli ekipy serwerów i forum (i też admini!) mają tyle samo do powiedzenia co randomy, to miło. Prawdopodobnie jest tak dlatego, że teraz jest tak dla Was korzystniej.

Jakby mi kazał pomagać złodziejom? Tak.

To źle, trzeba się ich pozbyć.

Po pierwsze, Rabus nic nie wspominał o okrajaniu serwera. Po drugie, muszę zadać bardzo celne pytanie zadane już przez Wintalana: jak, u licha, serwer non-premium ma promować wersję oryginalną? Nastawisz advert "KUP PREMIUM"?

Bzdura. Aliquam ma tendencję wzrostową mimo celowego ograniczenia ilości graczy (tłumaczyłem to w moim pierwszym poście w tym temacie), Uncrafted startuje, ale też ma solidny wzrost i już wciągnęło kilkunastu graczy na dobre. FB ma całkiem niezłą (choć dziecinną) fanbazę, SV również.

Po co tworzyłeś głosowanie, skoro i tak robisz po swojemu? ;_;

Akurat z głosowania wynika właśnie na moje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
crafted    3

Śmieszny jesteś.

1 - W wieku 14/15 lat zarabiałem sam na siebie w weekendy, wakacje. Teraz siedzę w UK i zarabiam pięć razy więcej niż twój stary ;)

2 - Możesz mieć konto bankowe poniżej osiemnastu i to darmowe, więc nie wiem skąd ta twoja teoria, lol.

3 - Nie ukończyłem studiów, nie mam prawa jazdy - nie jest mi to potrzebne.

4 - Musisz się uczyć, ponieważ jesteś noł-lajfem i większość czasu spędzasz przy komputerze, przez co masz braki w nauce. Nie powiesz mi, że gdybyś był kujonem to rodzice nadal by ciebie gnębili nauką. Przyłóż się więc do nauki chłopcze.

To w jaki sposób żyjesz, to zależy tylko od ciebie.

Widocznie twoi rodzice muszą mieć racje co do ciebie, bo nie bez powodu dają tobie te ograniczenia.

To ma być powód Piractwa? Z jakiego ty Plemienia pochodzisz?

80% dzieciarni w internecie tłumaczy się tym samym, widzę że zaliczasz się do jednego z nich

Gdy nie będzie ciebie stać na samochód, to znaczy że je ukradniesz bo nie będziesz zbierał pieniędzy na jego kupno.

W jaki sposób byś nie piracił, to jesteś złodziejem.

Poczytaj w internecie co oznacza piractwo i co za to możesz dostać :>

Nie jestem wróżbitą, mądralo i w nauce jestem najlepszy z klasy miałem średnią 5 na semestr, średnia z matmy - 6 i nie mieszkam w Niemczech  :P

Są ludzie, którzy nie wiedzą, że są takie banki (no chyba, że chodzi o tą twoja pustą skarbonę w domu :) ) Ja na twoim miejscu bym oszczędzał. Nigdy nie wiadomo co się stanie.

I o to mi właśnie chodzi, że są rzeczy ważniejsze od MC :P. Przyjedź tu do Polski i pracuj tutaj, gdzie VAT = 23% :)

Kieszonkowego nie dostajesz?

Nie dostaje. Mam tylko efekty (sporej) pracy na wsi (gdy jest mroźno). <okay>

W wieku 14/15 lat zarabiałem sam na siebie w weekendy, wakacje. Teraz siedzę w UK i zarabiam pięć razy więcej niż twój stary.

Mam 17 lat i jakoś zarabiam przez internet, trzeba się tylko zabrać i postarać.

Przez ad.fly (prawie) każdy może zarabiać. :P

Dziwię się, czemu ten temat jeszcze nie jest zakończony. Tylko się tu robią większe kłótnie i nic z tego nie będzie :/

I właśnie teraz przypomnieli mi się moi koledzy (non-premium) ;_; . Chyba wole nie mieć tych serwerów NP .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Akurat z głosowania wynika właśnie na moje.

Seeeeriously? Zwłaszcza w przypadku reklamowania serwerów. No i jak sam widzisz, głosów wiele, ale jakoś argumentatorów niewielu... A jeżeli już są, to przeciw!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GieNkoV    0

Moje zdanie jest takie ze pomysł jest okropny. To byłby kolejny przykład propagowania piractwa na tym forum (o łamaniu praw autorskich już zrobiłem temat ale przeszło bez echa). Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez GieNkoV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

Nie ma to jak obracać jakieś argumenty na swoją korzyść :) nie każdemu też chce się pisać tyle.. Dlatego temat nazywa się "ankieta i dyskusja"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70

A teraz włącz swoją wyobraźnię...(jeśli ją masz) Tak? jest? działa? no to zaczynam:

Lubisz gry komputerowe. W szkole nie masz za wielu przyjaciół. Masz problemy w rodzinie. Grasz w MC na piracie, bo ledwo wystarcza ci na chleb. A tu na forum piszą: "My nie chcemy non-premium na naszej stronie - bo kradną. Nie chce im się zapłacić głupich 80zł a frajdy jest dużo". Myślisz sobie :"Kurcze fajnie by było mieć premium MC tylko co zrobić? Ja nie mam kasy a są ważniejsze sprawy". Wtedy właśnie nadchodzi ten moment gdy wymyślasz wszystkie sposoby aby kupić premium. "I tak po szkole pracuję - to ile mam zarobić aby te 80 zł było na moje potrzeby?"

Ta sytuacja nie miała na celu obrażania ludzi, którzy mają kiepsko, tak wiem, że nie wszyscy ludzie tacy są i nie można zachęcać do piractwa, ale nie można tych ludzi cały czas hejtować! Ludzie trochę umiaru. Ciągle jak tu wchodzę to widzę wpisy Woozie'go, który ostro hejtuje graczy non-premium. Ale też widzę niektórych ludzi którzy chcą pomóc tym co mają nie lekko! Proszę opanujmy naszą jednostronność i zacznijmy patrzeć zarówno na plusy i minusy.

Przykładowa sytuacja

Edytowane przez Ewelina_70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
guciokonda    171

A teraz włącz swoją wyobraźnię...(jeśli ją masz) Tak? jest? działa? no to zaczynam:

Lubisz gry komputerowe. W szkole nie masz za wielu przyjaciół. Masz problemy w rodzinie. Grasz w MC na piracie, bo ledwo wystarcza ci na chleb. A tu na forum piszą: "My nie chcemy non-premium na naszej stronie - bo kradną. Nie chce im się zapłacić głupich 80zł a frajdy jest dużo". Myślisz sobie :"Kurcze fajnie by było mieć premium MC tylko co zrobić? Ja nie mam kasy a są ważniejsze sprawy". Wtedy właśnie nadchodzi ten moment gdy wymyślasz wszystkie sposoby aby kupić premium. "I tak po szkole pracuję - to ile mam zarobić aby te 80 zł było na moje potrzeby?"

Ta sytuacja nie miała na celu obrażania ludzi, którzy mają kiepsko, tak wiem, że nie wszyscy ludzie tacy są i nie można zachęcać do piractwa, ale nie można tych ludzi cały czas hejtować! Ludzie trochę umiaru. Ciągle jak tu wchodzę to widzę wpisy Woozie'go, który ostro hejtuje graczy non-premium. Ale też widzę niektórych ludzi którzy chcą pomóc tym co mają nie lekko! Proszę opanujmy naszą jednostronność i zacznijmy patrzeć zarówno na plusy i minusy.

Przykładowa sytuacja

Problemy w domu (załóźmy, że rodzice nie pracują), ledwo starcza na chleb i jeszcze gość znajduje czas na minecraft/zabawy na kompie? Proszę cię... Gdybym się znalazł w takiej sytuacji to nie grałbym na kompie tylko sprzedał go aby podreperować budżet i szukałbym jakiejś dorywczej pracy typu roznoszenie ulotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

już nie obrażając nikogo ta osoba równie dobrze mogła by być niepełnosprawna i nie zdolna do pracy.. co w tedy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

już nie obrażając nikogo ta osoba równie dobrze mogła by być niepełnosprawna i nie zdolna do pracy.. co w tedy?

Gdyby była niezdolna do pracy, dostawałaby zasiłek, rentę czy inne cholerstwo. I nie miałaby komputera, bo nie byłoby jej na niego stać. A nawet gdyby, to kupiłaby go z zasiłku albo zagrała w demo.

BTW "A gdyby babcia miała wąsy"... gdybać może każdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Dlatego nie ma co gdybać tylko zdecydować..

...

Argumentuję już trzeci dzień, a ktoś mi się teraz każe zdecydować i nie gdybać. Ja nie gdybam, ja rzucam faktami, i pretensje powinieneś mieć do siebie (brak argumentów i konkretów i ignorowanie czyichś, powtarzanie słowa "szufladkowanie" jak mantrę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Poza tym nie ma gdybania, już zdecydowane jak powiedział Rabuś i chyba nie chce żadnej konferencji/dyskusji na skype/ts/maśle w celu dojścia do porozumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...