Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Ankieta dt. dyskusji/serwerów non-premium

Rekomendowane odpowiedzi

EasyJon    0

Arrr... :D Tajemnica

A mądralo co byś zrobił, gdybyś miał np. 17 lat:

- Nie możesz mieć PayPal'a ani konta bankowego

- Kase musisz mieć (zbierać już na prawko, uczenie się itd.)

-Rodzice Ci nie pożyczą, bo masz się uczyć, a nie grać

Pomyśl trochę przed napisaniem jakiegoś postu. ;)

Śmieszny jesteś.

1 - W wieku 14/15 lat zarabiałem sam na siebie w weekendy, wakacje. Teraz siedzę w UK i zarabiam pięć razy więcej niż twój stary ;)

2 - Możesz mieć konto bankowe poniżej osiemnastu i to darmowe, więc nie wiem skąd ta twoja teoria, lol.

3 - Nie ukończyłem studiów, nie mam prawa jazdy - nie jest mi to potrzebne.

4 - Musisz się uczyć, ponieważ jesteś noł-lajfem i większość czasu spędzasz przy komputerze, przez co masz braki w nauce. Nie powiesz mi, że gdybyś był kujonem to rodzice nadal by ciebie gnębili nauką. Przyłóż się więc do nauki chłopcze.

To w jaki sposób żyjesz, to zależy tylko od ciebie.

Widocznie twoi rodzice muszą mieć racje co do ciebie, bo nie bez powodu dają tobie te ograniczenia.

- Kase musisz mieć (zbierać już na prawko, uczenie się itd.)

To ma być powód Piractwa? Z jakiego ty Plemienia pochodzisz?

80% dzieciarni w internecie tłumaczy się tym samym, widzę że zaliczasz się do jednego z nich

Gdy nie będzie ciebie stać na samochód, to znaczy że je ukradniesz bo nie będziesz zbierał pieniędzy na jego kupno.

W jaki sposób byś nie piracił, to jesteś złodziejem.

Poczytaj w internecie co oznacza piractwo i co za to możesz dostać :>

Edytowane przez Ridzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Ewentualnie ktoś, kto dobrze ogarnia Javę to może zrobić specjalnego klienta Minecraft niewymagającego premium ale odczytującego adres MAC karty sieciowej lub HID dysku/ów twardego/dych. Przeciętny "Minecraftowicz" nie będzie wiedział jak te dane zmienić, a jeżeli znajdzie jakiś sposób to i tak załamie się jego skomplikowaniem.

Ale to tylko pomysł z nikłą szansą na zrealizowanie.

Dobry pomysł, jak zajmę się programowaniem to kiedyś takie coś spróbuję. I tak - jest to możliwe technicznie ;)

Atexor

Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Nie będzie podziału pomocy na premium i non-premium, na serwery już prędzej

Widzę tu dziwną tendencję. Zakładasz ankietę na dany temat, ale wysłuchujesz głosów tylko jednej strony. To naprawdę zastanawiające - sądziłem, że ankiety tworzy się po to, by poznać argumenty obu stron, a nie po to, by potwierdzić swoje zdanie, a drugą stronę mieć w głębokim poważaniu.

I dodatkowo nie argumentować swojego zdania i nie odpowiadać na pytania, o które ktoś prosił, aby na nie odpowiedzieć...// Atex

Nikt nikogo nie zmusza do grania/moderowania/administrowania takim serwerem, c'nie?  :)

Zakładasz ten serwer, żeby miło się tam grało, czy po to, żeby był? Bo ja mam wrażenie, że tutaj przeważa ta druga strona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Widzę tu dziwną tendencję. Zakładasz ankietę na dany temat, ale wysłuchujesz głosów tylko jednej strony. To naprawdę zastanawiające - sądziłem, że ankiety tworzy się po to, by poznać argumenty obu stron, a nie po to, by potwierdzić swoje zdanie, a drugą stronę mieć w głębokim poważaniu.

I dodatkowo nie argumentować swojego zdania i nie odpowiadać na pytania, o które ktoś prosił, aby na nie odpowiedzieć...// Atex

Zakładasz ten serwer, żeby miło się tam grało, czy po to, żeby był? Bo ja mam wrażenie, że tutaj przeważa ta druga strona.

Przeważa tutaj fakt że tracimy na nonpremiumowej nagonce mnóstwo userów.

Dalej, idąc samą ankietą, więcej ludzi na jakiejkolwiek posadzie (czy to mod, admin, ktoś z serwera) jest za wsparciem nonpremium oraz serwerem, za to gro jest przeciw reklamie serwerów.

Wydaje mi się że temat jest wyczerpany, na dniach zrobię poprawki do regulaminu i usunę każdy post z "nick do kontroli" w środku z zamierzchłych czasów.

A, no i amnestia to też nie jest taki zły pomysł, mnóstwo permów i warnów poszło za stary regulamin, skoro go zmieniamy warto byłoby te bany pousuwać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

A co do serwer'a z Mineshafter'a  z opłatą SMS. Tak jak wspomniałem na początku - SkyBlock'a brakuje, a on sam nie zużywa za dużo zasobów - w końcu to latające wyspy i mało klocków jest :)

Posty z "Nick do kontroli" - mów od razu, że usuwasz 99,99% postów od Mofixil'a, bo to stwierdzenie pochodzi od niego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Po raz kolejny powtarzam - nie róbcie sobie nadzieji z mineshafterem, gdyż mojang zmienił systemy logowania, a jak napisali autorzy - trochę czasu przed wydaniem działającej wersji zejdzie. Przy okazji @rabus: wmawiasz sobie, że tracimy userów przez piracką nagonkę... To jest może mały odłamek przez który ich tracimy. Raz zaczniecie pisać newsy, znudzi się wam, robicie dłuższą przerwę, znowu napiszecie z 5 newsów i tak w kółko. W rozwój sieci żadnych inwestycji nie widzę, pomimo, że strona jest wypchana reklamami (za które kasa oczywiście jest)... Asgaroth - może był surowy, ale chociaż próbował trzymać poziom. Było widać, że cokolwiek robíł dla sieci. Zastanawia mnie tylko jedno: Ty od zawsze byłeś headem sieci, a adf tylko adminem. To ty miałeś decydujące zdanie i portfel, lecz wszystko zwalasz na to, że byłeś pod wpływem jego decyzji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

więcej ludzi na jakiejkolwiek posadzie (czy to mod, admin, ktoś z serwera) jest za wsparciem nonpremium oraz serwerem

Bzdura. Patrząc na wyniki widzę, że przeciwko serwerowi Non-Premium jest nawet dwóch... adminów forum. Dużo żółtych również widać pod głosami na "Nie". Dlatego też nie zapędzałbym się z tak daleko idącymi wnioskami.

gro

Gros.

Wydaje mi się że temat jest wyczerpany

Nie mogę się zgodzić - w dalszym ciągu uważam, że mimo solidnych argumentów z drugiej strony Ty usilnie trzymasz się tej pierwszej.

tracimy na nonpremiumowej nagonce mnóstwo userów.

W 99% użytkownicy z Non-Premium są tacy, jak ci z Premium - przychodzą po rozwiązanie i gdy je uzyskują, to wychodzą, więc tu też zgodzić się nie mogę.

Ja czekam na solidne argumenty z Twojej strony, bo jeżeli ekipy serwerów i forum nie mają nic do powiedzenia, to równie dobrze mogłeś po prostu wprowadzić te zmiany i nie robić tej ankiety.

'nuff said.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Odpowiadając na pytanie o sprawy finansowe, i inwestycje - czterokrotnie przedłużałem już licencje na IPBoarda, zakupiłem oryginalny styl do strony (w który zresztą miałem swój wkład), opłacałem podatki i koszta związane z prowadzeniem firmy. No i to ja siedziałem po nocach żeby wszystko było okej, w razie gdyby ktoś był tak miły żeby poprosił skarbówkę o weryfikację tego wszystkiego (a trochę tego jest). Zakupiłem drugi serwer, udało mi się obniżyć cenę pierwszego, także cenowo wyszło tak samo - mam dwa serwery w cenie jednego.

a) Poziom graczy Non-Premium.

Nie ma o czym dyskutować, poziom graczy premium czasami też jest mega żenujący. Zaostrzyło by się reguły i zrekrutowało więcej modów.

a moderatorzy byli zalewani prośbami o "rank-up"

Ban 24h, problem z głowy, drugi raz zapyta, permban

przy czym po sprawdzeniu jednego jego twórca koniecznie tworzył drugi o tej samej treści.

Permban na ip, na upartego można by też na zakres na jakiś czas

Co do reklam serwerów:

Nie połapiemy się, a zostaniemy zalani reklamami zawierającymi kilka zdań, słów czy nawet tylko IP.

Stworzenie specjalnego formularza dla tych co nie mają swojej rozbudowanej reklamy, tudzież po prostu nie akceptowanie tematów poniżej x słów/liter - do zrobienia.

Proszę o uzasadnienie, jak odmowa udzielenia pomocy na prywatnym, finansowanym całkowicie z prywatnych pieniędzy portalu może być dyskryminacją.

Dyskryminacja - to długotrwałe działanie stosowane względem grup społecznych, osób, organizacji itp, polegające na odmiennym (gorszym) traktowaniu mimo znajdowania się w podobnej (takiej samej) sytuacji. Może być efektem wykorzystywania dominującej pozycji jednej ze stron, lub niechęcią względem dyskryminowanej grupy

W dalszym ciągu uważam że wyrzucanie takich ludzi z kwitkiem nie zachęca ich w żadnym stopniu do kupna gry i zawsze tak uważałem.

Chciałbym też dodać, że zgadzam się z Atexorem również w innej kwestii - domena zobowiązuje. Nie jesteśmy jakimś Craftomanjakiem, Kopalnią Klockuf* czy inną dziwną siecią.

NIE jesteśmy oficjalną stroną, mimo zapewnień ich pracownika od WWW nigdy nie dostąpiłem tego zaszczytu. Dalej, sprawdziłem oficjalne strony, zgadnij co - reklamują serwery nonpremium i nie mają nic przeciwko dyskusji na ich temat na łamach forum - i są listowani jako oficjalna strona.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Payant: Non znaczy nonpremium :)

) gierkę - to nie zapłaci on ani za legalną wersję gry, ani za wstęp na serwer.

Oj zdziwiłbyś się jak to serwery gdzie wstęp kosztuje 5zł/sms jest pełny 24/7 300/300.

W 99% użytkownicy z Non-Premium są tacy, jak ci z Premium - przychodzą po rozwiązanie i gdy je uzyskują, to wychodzą, więc tu też zgodzić się nie mogę.

Ciekawe czemu konkurencyjny portal ma online 2500 osób kiedy my 500, możliwe że ludzie którzy szukali pomocy właściwie ją znaleźli :)

Nie odpisywałem bo mam w weekend 3 kolokwia, do tego projekt, od których zresztą zależy moje zaliczenie. I mam nadzieję że chociaż część Twoich argumentów obaliłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Nie ma o czym dyskutować, poziom graczy premium czasami też jest mega żenujący. Zaostrzyło by się reguły i zrekrutowało więcej modów.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Panowie bez oryginalnej wersji są jeszcze gorszą plagą niż ci z nią. Dodatkowo próbujesz obrócić moje słowa na swoją korzyść - przecież na fakcie, że Premium są żenujący, opieram całą swoją argumentację w punkcie a)! 

Ban 24h, problem z głowy, drugi raz zapyta, permban

OK, użytkownik poprosi o rangę - ban. OK, jasne, zwłaszcza ze 1 user - 1 zgłoszenie. Czyli zwykły użytkownik, który zgłosiłby niezłą budowlę, też dostałby bana! Nie zdziwiłbym się, gdyby to mówił Asgaroth, którego tak bardzo nienawidzisz.

Permban na ip, na upartego można by też na zakres na jakiś czas

Bany leciały za multizgłoszenia, ale ktoś to musi sprawdzać, a nie mogą to być byle dzieci - ogarniętych osób coraz mniej w tej sieci (a znikną one na dobre z przyjściem piratów, welp).

Stworzenie specjalnego formularza dla tych co nie mają swojej rozbudowanej reklamy, tudzież po prostu nie akceptowanie tematów poniżej x słów/liter - do zrobienia.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam adipiscing ligula non metus congue sit amet semper nulla eleifend. Morbi lobortis, nunc at dignissim fermentum, risus dui euismod sapien, sit amet viverra nisi neque mattis dolor. Morbi hendrerit gravida quam, in facilisis quam facilisis et. Ut at dolor leo. Mauris sagittis tortor rutrum mi convallis mattis. Sed sed nibh non turpis tristique sodales. Phasellus venenatis pellentesque rutrum. Phasellus hendrerit varius risus, vel elementum massa porta at. Sed rutrum pretium metus non venenatis. Vestibulum dictum, tellus at porta semper, nisi nibh tristique massa, in mattis justo eros sit amet neque. Mauris eleifend dolor at lorem tempus non commodo elit adipiscing. Aliquam erat volutpat. Etiam nulla ipsum, interdum a blandit ut, tempor eu massa. Nunc pharetra ullamcorper lacinia. Suspendisse aliquet erat tristique nunc lobortis a venenatis nisi laoreet. Integer urna velit, convallis id commodo nec, vestibulum nec metus.

zapraszam 127.0.0.1

Dyskryminacja - to długotrwałe działanie stosowane względem grup społecznych, osób, organizacji itp, polegające na odmiennym (gorszym) traktowaniu mimo znajdowania się w podobnej (takiej samej) sytuacji. Może być efektem wykorzystywania dominującej pozycji jednej ze stron, lub niechęcią względem dyskryminowanej grupy

W dalszym ciągu uważam że wyrzucanie takich ludzi z kwitkiem nie zachęca ich w żadnym stopniu do kupna gry i zawsze tak uważałem.

Wybacz za ton mojej odpowiedzi, ale czy umiesz czytać? Prosiłem o uzasadnienie, a nie o wklejenie definicji z Wikipedii, którą zna każdy spośród użytkowników tego forum. Dodatkowo definicja ta nie pasuje tutaj - czy dyskryminuję kolegę, któremu nie chcę pomóc wymienić opony, bo ukradł swój samochód?

NIE jesteśmy oficjalną stroną, mimo zapewnień ich pracownika od WWW nigdy nie dostąpiłem tego zaszczytu. Dalej, sprawdziłem oficjalne strony, zgadnij co - reklamują serwery nonpremium i nie mają nic przeciwko dyskusji na ich temat na łamach forum - i są listowani jako oficjalna strona.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Payant: Non znaczy nonpremium  :)

I znowu - przed słowem "jesteśmy" są słowa "tak jakby", które całkowicie zmieniają znaczenie zdania. Dodatkowo Minecraft-France nie jest oficjalnym community - to, że link do tej strony jest na minecraft.net, nic nie oznacza. Nawet domena to nie minecraft.fr, więc gdyby iść w myśl argumentu Atexora, to też niezbyt brzmi na oficjalny support. Zerkałem na minecraft.fr - można reklamować Offline'y, ale pomocy piratom chyba nie popierają (nie znam francuskiego ;x).

Oj zdziwiłbyś się jak to serwery gdzie wstęp kosztuje 5zł/sms jest pełny 24/7 300/300. I niech tylko ktoś mi wytknie że lecę na kasę - i tak w tym momencie nie jest to do zrealizowania bo niedługo muszę zerwać umowę z dotpayem i założyć na swoje nazwisko.

Są też bezpłatne serwery Premium, które są pełne 24/7. Niespecjalnie widzę sytuację, w której pirat niepłacący za grę płaci za wstęp na serwer.

Ciekawe czemu konkurencyjny portal ma online 2500 osób kiedy my 500, możliwe że ludzie którzy szukali pomocy właściwie ją znaleźli  :)

My też mieliśmy mnóstwo użytkowników, dopóki nie zaczęła się walka z antypiratami i nie nastąpiło odejście Elrosa, możliwe że nie trzeba robić wielkich wojen z uczciwymi użytkownikami.

I mam nadzieję że chociaż część Twoich argumentów obaliłem  ;)

Nie.

Wisienkę (lekko zalatującą) na torcie zostawiłem sobie na koniec.

No i to ja siedziałem po nocach żeby wszystko było okej, w razie gdyby ktoś był tak miły żeby poprosił skarbówkę o weryfikację tego wszystkiego (a trochę tego jest)

No nie. Nienawidzę ludzi, którzy się żalą, jak to ciężko pracują dla dobra nas wszystkich. Powiedzieć Ci coś ciekawego? My wszyscy, od tych żółtych po tych czerwonych kolorków, od rana do nocy zdzieramy sobie gardła administrując TSem, psujemy nerwy zarządzając serwerami i piszemy setki postów do Użytkowników moderując na forum. Tracimy czas, który mogliśmy przeznaczyć na coś innego. Nikt z członków ekipy nie narzeka, bo to wolontariat na rzecz dobra wszystkich użytkowników portalu. Nie mam Ci za złe, że zarabiasz - każdy z nas zdaje sobie z tego sprawę. I szlag jasny mnie trafia, gdy czytam, jak to ktoś ciężko pracuje. Pamiętaj o swojej ekipie, gdy piszesz takie słowa.

Dodatkowo Twoja wiadomość jest napisana trochę "po łebkach" - podałem znacznie więcej argumentów, a Ty użyłeś tylko kilku z nich. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Reasumując, pomysły które wykorzystam przy wprowadzaniu zmian:

#1. Nie będzie oddzielnych for premium/nonpremium dla pomocy, po prostu zostanie jak jest - zapomniałem że po odejściu Asgarotha z miejsca zabroniłem pytania o nick :)

#2. Reklama serwerów nonpremium, jeśli już się pojawi, będzie w osobnym dziale, nie zaśmiecając działu z serwerami premium

#3. Coś czego zapomniałem podkreślić - NIE ZAMIERZAMY ZMIENIAĆ JAKIEGOKOLWIEK SERWERA NA NONPREMIUM - thus, będzie osobny serwer który być może będzie zasyfiony, być może uda się to ogarnąć, jeśli nie, to się go zamknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

#3. Coś czego zapomniałem podkreślić - NIE ZAMIERZAMY ZMIENIAĆ JAKIEGOKOLWIEK SERWERA NA NONPREMIUM - thus, będzie osobny serwer który być może będzie zasyfiony, być może uda się to ogarnąć, jeśli nie, to się go zamknie.

Zdaję sobie z tego sprawę, i chyba cała reszta przeciwników też. W dalszym ciągu pomysł jest tak zły, jak tylko może być. Argumentację znajdziesz w poprzednich postach.

PS To bardzo miłe z Twojej strony, że całkowicie zignorowałeś moją odpowiedź. Argumenty zresztą też ignorujesz. Cóż, zawsze myślałem że ekipy mają coś do powiedzenia. I nie mówię tu tylko o sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

skoro nie jesteśmy oficjalnym "wsparciem" ,bo po prostu jest domena minecraft.pl i nic wiecej to czemu mamy się ograniczać? 

a tak btw. oficjalne wsparcia mają wsparcie dla non-premium.

Jedyny server na, którym będzie się dział "koszmar" o którym mówicie to oddzielny server dla non premium wiec nie wiem po co ten placz, po prostu nie wchodzić, nikt wam nie każe  tam i bye..

1 - W wieku 14/15 lat zarabiałem sam na siebie w weekendy, wakacje. Teraz siedzę w UK i zarabiam pięć razy więcej niż twój stary ;)

To śmieszne bo twoje ip jest z bydgoszczy    :D

L2Troll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Zdaję sobie z tego sprawę, i chyba cała reszta przeciwników też. W dalszym ciągu pomysł jest tak zły, jak tylko może być. Argumentację znajdziesz w poprzednich postach.

PS To bardzo miłe z Twojej strony, że całkowicie zignorowałeś moją odpowiedź. Argumenty zresztą też ignorujesz. Cóż, zawsze myślałem że ekipy mają coś do powiedzenia. I nie mówię tu tylko o sobie.

Uważam że otwarcie się na graczy nonpremium nie zmniejszy nam ilości userów, za to zwiększy target do jakiego celujemy, przez co zwiększy się popularność witryny. Prościej tego wytłumaczyć nie potrafię, wielkim błędem było całkowicie odrzucenie nonpremium na samym starcie strony, ale cóż, człowiek uczy się na błędach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Uważam że otwarcie się na graczy nonpremium nie zmniejszy nam ilości userów, za to zwiększy target do jakiego celujemy, przez co zwiększy się popularność witryny. Prościej tego wytłumaczyć nie potrafię, wielkim błędem było całkowicie odrzucenie nonpremium na samym starcie strony, ale cóż, człowiek uczy się na błędach.

My też mieliśmy mnóstwo użytkowników, dopóki nie zaczęła się walka z antypiratami i nie nastąpiło odejście Elrosa, możliwe że nie trzeba robić wielkich wojen z uczciwymi użytkownikami.

Czytasz moje posty, czy po prostu je przewijasz?

Dodatkowo chciałbym na coś zwrócić uwagę. O całej sprawie dowiedziałem się od niezbyt aktywnego użytkownika, starego znajomego, co już samo w sobie jest dziwne. Postanowiłem wypytać dawnych członków ekipy forum, jak na razie udało mi się dotrzeć do jednego, ale jak porozmawiam z resztą, to powklejam. Może uświadomi Ci to, że ekipy ani nie były, ani nie są za piratami.

14:01 - Woozie: w ogole wiesz, ze Rabus chce stworzyc serwer non-premium?

14:01 - Mofixil©: ...lol
14:01 - Mofixil©: to dojebal

Pisownia oryginalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

i z powodów 2 osób czy tam 3 ,które może faktycznie mają coś do powiedzenia rabuś miałby się wycofać?

Imo cały ten spór to robienie robienie z igły widły.. Jedyne do czego nie mam zdania do reklamowanie serverów non-premium.

Pomoc pomocą i dzisiaj też dostają pomoc jakby nie patrzeć..

Server niech sobie będzie,nikt nie będzie kazał wam tam wchodzić, problem solved.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
guciokonda    171

Może i ja dorzucę swoje 3 grosze. Czytając uważnie posty jednej i drugiej strony doszedłem do wniosku, że strona popierająca Non-Premium całkowicie ignoruje argumenty drugiej strony np. Wooziego. Zawsze mi się wydawało, że zdanie osoby z dużo większym doświadczeniem (np.ekipy) powinno w większym stopniu decydować o sprawie niż zdanie nowo zarejestrowanego użytkownika, który bierze udział w ankiecie ponieważ kolega-pirat go o to poprosił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KakssPL    0

Serwer non-premium nie jest złym pomysłem biorąc pod uwagę ludzi, którzy traktują pirata jako demo. Sam za czasów wersji Beta 1.6.6 grałem na piracie, ale w połowie Beta 1.7.3 kupiłem gre i gram na fb =D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

i z powodów 2 osób czy tam 3 ,które może faktycznie mają coś do powiedzenia rabuś miałby się wycofać?

Kpisz sobie? Jak na razie te "dwie lub trzy osoby" to dwóch adminów forum, administratorzy serwerów Uncrafted, Aliquam oraz FB (w tym admini główni), moderatorzy forum i członkowie różnych ekip. O tym, że uargumentowałem to wszystko trzykrotnie już nie wspomnę. Więc tak, Rabus powinien się wycofać.

Server niech sobie będzie,nikt nie będzie kazał wam tam wchodzić, problem solved.

Nie musisz dobrze pracować, wystarczy się zwolnić. Nie trzeba utrzymywać porządku w sieci, wystarczy ignorować jej elementy. Dokładnie to napisałeś. Sieć jest całością, a nie fragmentami. W końcu dlatego nazywamy się "siecią". 

Pomoc pomocą i dzisiaj też dostają pomoc jakby nie patrzeć.

I wcale mi to nie pasuje. Jest to jeden z tych powodów, dla których nikomu nie mam zamiaru tam pomagać. Nawet panom Premium. Ale to już inna historia.

Imo cały ten spór to robienie robienie z igły widły.

Dokładnie, sama myśl o wprowadzeniu piratów na to forum to bezsens.

każdy kto tutaj się wypowiada jest "równy", nie szufladkujmy ludzi..

A Ty dalej z tym swoim szufladkowaniem. Wiesz, co to oznacza? Bo w tym zdaniu nie pasuje. I w ogóle nie pasuje, już to uargumentowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
guciokonda    171

Serwer non-premium nie jest złym pomysłem biorąc pod uwagę ludzi, którzy traktują pirata jako demo. Sam za czasów wersji Beta 1.6.6 grałem na piracie, ale w połowie Beta 1.7.3 kupiłem gre i gram na fb =D

Demo? Każdy może się zarejestrować na minecraft.net, obejrzeć gameplay z minecraft, żeby się  zapoznać z grą. Ale niektórzy grają na NP od ponad 1,5 roku i nie zamierzają tego zmienić gdyż ''nie jest mi to potrzebne''. Według mnie robienie serwerów dla NP jest niesprawiedliwe. Wydałem 80 zł aby grać na serwerach mc.pl i ktoś kto wyda 8-10 zł za dostęp będzie mógł również powiedzieć ''gram na serwerach minecraft.pl''.

Pamiętajmy również o oficjalnym demie wydanym przez Mojang, zawierającym większość funkcji pełnej wersji. //Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

Kpisz sobie? Jak na razie te "dwie lub trzy osoby" to dwóch adminów forum, administratorzy serwerów Uncrafted, Aliquam oraz FB (w tym admini główni), moderatorzy forum i członkowie różnych ekip. O tym, że uargumentowałem to wszystko trzykrotnie już nie wspomnę. Więc tak, Rabus powinien się wycofać.

Nadal jesteście użytkownikami i jednak wd. Ankiety to wszyscy decydują co będzie a nie admini,a Rabus ma swój ostateczny głos. Nie kpię z nikogo ;)

Nie musisz dobrze pracować, wystarczy się zwolnić. Nie trzeba utrzymywać porządku w sieci, wystarczy ignorować jej elementy. Dokładnie to napisałeś. Sieć jest całością, a nie fragmentami. W końcu dlatego nazywamy się "siecią".

Np. Jak szef w pracy Ci powie (czysty przykład), że oprócz pomagania Grupie A będziesz musiał pomagać Grupie B to wtedy też będziesz dyskutował?

I wcale mi to nie pasuje. Jest to jeden z tych powodów, dla których nikomu nie mam zamiaru tam pomagać. Nawet panom Premium. Ale to już inna historia.

Rabus już się wypowiedział na ten temat kiedyś, "NIE CHCESZ TO NIE POMAGAJ".

Dokładnie, sama myśl o wprowadzeniu piratów na to forum to bezsens.

i tak już są dzisiaj...

ktoś kto wyda 8-10 zł za dostęp będzie mógł również powiedzieć ''gram na serwerach minecraft.pl''.

Jeżeli już to "serwerze", bo były tylko jeden i mocno okrojony z funkcji.. oraz promowało premium..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

No i mam nadzieję że zdajecie sobie sprawę z tego, iż promować piractwa nikt tutaj nie zamierza - w dalszym ciągu będzie zakaz wrzucania wersji nonpremium na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Jak robienie serwerów dla piratów ma promować premium? Z grona moich realnych znajomych grających w mc jestem jedyną osobą posiadającą premium, a trochę tych osób znam... Ani jedna z nich pomimo długiego stażu w grze nie ma zamiaru kupić premium "bo po co je kupować żeby mieć skina i wstęp na kilka serwerów"... 2, 3 użytkowników? Jedyne osoby drążące temat to woozie porządnie argumentujący swoje słowa, rabus i ty - puste argumenty, lub ich zupełny brak + troszkę ja i guciokonda. Jeżeli tak, to czemu inni użytkownicy nie próbują walczyć o swoje zdanie, tylko czytają to i wychodzą? Głosować każdy głupi może, ale trzeba to umieć uargumentować.
@rabus: zakaz wrzucania wersji pirackiej świadczy o jej nie promowaniu? Kpisz sobie z nas? Na tyle chyba każdy potrafi używać googli, aby wpisać 'minecraft pirat download'. Masz nasze argumenty (czyli nas samych też) głęboko gdzieś.
@ps: Wcześniej się żaliłeś, ile to zainwestowałeś w sieć i ile płacisz za maszynę. Ty chyba nie wiesz jaie wydatki mają konkurencyjne siecie... Pamiętasz te wszystkie serwery jakie KIEDYŚ miałeś na utrzymaniu? Rolecraft, regnumcraft, jjaz, minemetropoly (widzę ochrona od konkurencji jest...), polycraft - to wszystko było kiedyś wypchane po brzegi, a obecnie utrzymujesz tylko 4 serwery, z których 3 są bez przyszłości... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Jak robienie serwerów dla piratów ma promować premium? Z grona moich realnych znajomych grających w mc jestem jedyną osobą posiadającą premium, a trochę tych osób znam... Ani jedna z nich pomimo długiego stażu w grze nie ma zamiaru kupić premium "bo po co je kupować żeby mieć skina i wstęp na kilka serwerów"... 2, 3 użytkowników? Jedyne osoby drążące temat to woozie porządnie argumentujący swoje słowa, rabus i ty - puste argumenty, lub ich zupełny brak + troszkę ja i guciokonda. Jeżeli tak, to czemu inni użytkownicy nie próbują walczyć o swoje zdanie, tylko czytają to i wychodzą? Głosować każdy głupi może, ale trzeba to umieć uargumentować.
@rabus: zakaz wrzucania wersji pirackiej świadczy o jej nie promowaniu? Kpisz sobie z nas? Na tyle chyba każdy potrafi używać googli, aby wpisać 'minecraft pirat download'. Masz nasze argumenty (czyli nas samych też) głęboko gdzieś.
@ps: Wcześniej się żaliłeś, ile to zainwestowałeś w sieć. Ty chyba nie wiesz jaie wydatki mają konkurencyjne siecie...

Wiem tez że każda duża sieć została już sprzedana. 

A co do kosztów - na pewno są kiedy backup swoich plików trzymasz na localhoście a potem musisz korzystać z usług odzyskiwania tych danych :)

@up Rolecraft był pełny przez pierwsze parę tygodni, potem zawsze stał pusty, jjazz stawiałem charytatywnie, ale zjadał tyle cpu że, no niestety, musiałem po prostu zrezygnować, polycraft stawiałem dla polygamii, potem tez w ramach wdzięczności za spędzenie z nimi dnia w dniu przedsiębiorczości. I tak, jest ochrona konkurencji bo Panowie z [cenzura] nachalnie się wszędzie reklamowali na łamach forum :)

Pisząc "jest bez przyszłości" wjeżdżasz w kilkanaście osób wchodzących w skład tamtych serwerów. FB zawsze było pełne, uncrafted dopiero wystartowało, a wg. mnie aliquam to jeden z nielicznych takich serwerów w Polsce. Serwery które uważałem bez przyszłości lub były zbytnim obciążeniem zostawiałem w tyle. No i nie wiem czy wiesz, ale niektóre osoby z tych serwerów były ze mną od samych początków minecraft.pl, kiedy żeby to wszystko tworzyć też potrzebowałem wsparcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Ja tu nie mówię tylko o CS, tym bardziej, że nie wiem nawet jaka jest u nich sytuacja finansowa i nie znam nikogo z ekipy/administracji.
@down: Zmartwię cię, ale możemy mówić już o 4 potężnych sieciach :) Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...