Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Ankieta dt. dyskusji/serwerów non-premium

Rekomendowane odpowiedzi

kuzyn    7

Spoko.Po co mają mieć równe prawa co premium?Najlepiej stwórzmy Getto w sieci minecraft.pl które będzie izolowało mniejszość non-premium od premium i będzie git.(napisałem to dla celu humorystycznego :p).Każdy gracz nie ważne czy ma premium czy nie ma, ma takie same prawa...Może nie których nie stać albo po prostu kupili gif code na allegro za 80 zł i ich oszukano...Różne się zdarzają przypadki.

Co z tego, że ich oszukano? Jak ktoś jest naiwniakiem i wydaje mu się, że kupowanie tańszych kluczy na allegro jest dobre, to przynajmniej ma nauczkę. A jak kogoś nie stać to po prostu nie ma tego i tyle, chyba że piraci to wtedy nie ma prawa ubiegać się o pomoc techniczną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
VentacPL    30

Jak ktoś jest naiwniakiem i wydaje mu się, że kupowanie tańszych kluczy na allegro jest dobre, to przynajmniej ma nauczkę.

Nie wiem czy ty to czytałeś czy tylko spojrzałeś ale gift code z minecraft.net kosztuje na polskie 80 zł ,a ja napisałem że wyda 80 zł...co prawda tyle samo ale jest dużo możliwości na oszukanie użytkownika i zgarnąć tak naprawdę kasę za nic...A co do tej pomocy to każdy użytkownik powinien mieć możliwość prosić o pomoc.Nie tylko konto premium.Nie należy jak to napisał GreenBlind,nie należy szufladkować ludzi.To że nie ma premium nie oznacza że jest gorszy ode mnie czy od ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ixhge    10

Skoro przecież 70% graczy Minecraft'a to osoby które niestety spiraciły grę (też tam należałem, ale powiedziałem dość i gram na demie) to jest to dobry pomysł Rabus.

Oczywiście, jeżeli miałbyś stworzyć pod banderą minecraft.pl serwer non-premium, to lepiej aby był osobny.

Ponieważ sporo typowych graczy nie umie docenić tworów graczy, głównie na serwerach Survival gdzie każda próba osiedlenia kończyła się rozp********iem każdego domku.

Dlatego jeżeli Rabus będziesz tworzyć serwer Non-Premium, przemyśl to, i zrób może rekrutacje na, no nie wiem. Moderatorów serwera, przyjęcia do gry itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
piernik01    18

Proszę Ciebie Rabus, nie rób tego. Minecraft.pl to ostatnia sieć serwerów Minecraft bez serwera non-premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
crafted    3

Kapix147 Nie zgadzam się z tobą, moim zdaniem nie ma ludzi ,,Gorszych" (non-premium) czy ,,lepszych" (premium) 

Nie powinno się szufladkować. Moim zdaniem to doskonały pomysł na serwery non-premium. 

Bardzo duża ilość tzw. ,,piratów" przegląda Minecraft.pl i serwery po 1.Ucieszą czytelników 

a po 2. Jeszcze bardziej rozsławi stronkę ;)

Zgadzam się co do mineshaftera ;)

Proszę Ciebie Rabus, nie rób tego. Minecraft.pl to ostatnia sieć serwerów Minecraft bez serwera non-premium.

Piraci byli, są i będą. Chociaż sam nim jestem(nie stać mnie na premium), zwykle sam umiem rozwiązać problemy z MC (bo odpalam za pomocą konsoli :p ) . Wyjątkiem w tym jest aktualny Forge, którego dalej nie potrafię odpalić na 1.3.2 i nowszych :/ . Serwery non-premium czasami nawet nie potrzebują reklam, żeby istnieć. Grałem na takim serwerze. Piraci również mają swoje opinie i z tych opinii korzystają również inni ludzie, którzy nie wiedzą w ogóle co to Minecraft. Ale!... . Więcej serwerów non-premium to również strata dla Mojang oraz innych serwerów (oczywiście tych premium).

Za pomocą jestem oczywiście za. Zawsze mogę się odwdzięczyć :) Resztę pozostawiam dla was.

Pozdrawiam,

crafted :)

Edytowane przez crafted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
poloscraft    0

Osobiście jestem bardzo szczęśliwy, że ktoś pomyślał o graczach non-premium. Sam premium nie posiadam z tego powodu, że minecraft.net nie przyjmuje moich kart płatniczych. Wystarczy wejść na minecraft.net i zobaczyć, że prawie jedna czwarta zarejestrowanych użytkowników nie ma premium. nie dlatego, że im się nie chce, ale dlatego, że to się po prostu nie opłaca, jeżeli komuś się minecraft znudzi po miesiącu i 90 złotych na marne. Kolega kupił premium, ale nie wchodził na minecraft.net przez miesiąc i skasowali mu konto. Jeżeli uda się zrobić taki serwer to prosiłbym o dodanie do niego SG ponieważ bardzo lubię tam grać.

Do podkreślonego - czysta nieprawda. Kupił z lewego źródła, pewnie jakieś allegro, czy sam miał lewą kartę albo co. Kupując legalnie legalną kartą/przelewem przez minecraft.net konto traci ważność dopiero przy końcu świata. Nieaktywne konta nie są usuwane NIGDY, może te bez premium bo X czasu, tego nie wiem. A tak to - konto legalne premium - dożywotnie. //Atex

Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hgorski6    19

Minecraft.pl powinno być otwarte dla wszystkich:premium i non-premium.Według mnie to całe ,,nie udzielanie się graczy non-premium na forum" jest całkowitą dyskryminacją. Oprócz konta premium, co mają ci ,,legalni" czego nie mają ,,piraci"?Mam nadzieję, że moja wypowiedz dojdzie administracji do serca <3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
misko02    0

Świetny pomysł z tym wspieraniem non-premium ,ale nie jeden jest kolo co nie ma premium będzie miał problem zróbcie specjalny dział gdzie będzie all o non premium i tam mogą dawać różne tematy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5

sam zaczynałem od pirackiej wersji mc i to było dawno dawno temu gdy minecraft jeszcze nie był tak znany i nie oferował aż tylu rzeczy co teraz

a wracając do glosowania

1.a dlaczego nie ?? jest zwykłym gracze tyle ze piracka wersja

2. nie to by nie miało sensu minecraft jest znany i jest strząśnie wiele serwerów non-premium które w większości są takie same.

3.serwery non-premium czemu nie ale na zasadzie selekcji graczy tzn. ci co maja premium maja wstęp wolny ale bez gracz premium musi złożyć podanie na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Shaquu    0

Nie żebym tu grał luz zamierzał grać ale reputacja minecraft.pl polega na legalności i potępiania piratów, i tak powinno zostać.
Wiadomo że ankieta nie ma sensu bo zapewne ponad połowa użytkowników na tym forum(plus nowi) zagłosują na TAK wszędzie gdzie zobaczą coś nowego dla non-premium.

Jeżeli już dojdzie do tego to polecałbym dodać użytkownikom możliwość blokowania użytkowników, działów, tematów itd pisanych przez non-premium. Mogłaby być też jakaś weryfikacja konta premium i wtedy specjalne ikony przy tematach non-premium.

Od tego są moderatorzy, aby usuwać niestosowne treści i pilnować porządku. Jak nie pasuje Ci jakiś post, który - jak uważasz - łamie regulamin, to przy każdym poście masz na dole z prawej strony taką ikonkę "Zgłoś", wtedy też ja i moi koledzy dostają sygnał, aby sprawdzić takie coś.

Weryfikacja kont premium to po prosto uzupełnienie zakładki Nick MC w profilu (widać to na lewo od postu). Jak ktoś ma true - legalny, jak false - pirat. Proste? Poste, tylko że nie każdy podawał, stąd przy pomocy niegdyś było "Nick do kontroli", o czym wspomniał Rabuś.

Pozdrawiam,

Atexor :)

Co do klasyfikacji, to sory bardzo, kasa na MC w moim przypadku nie znalazła się sama, kupiłem więc mam dodatkowe przywileje. To samo powinno działać w innych przypadkach.

I jeszcze parę rzeczy.

[...]to się po prostu nie opłaca, jeżeli komuś się minecraft znudzi po miesiącu i 90 złotych na marne. Kolega kupił premium, ale nie wchodził na minecraft.net przez miesiąc i skasowali mu konto.

Czyli można zpiracić MC i nie zapłacić za niego, następnie grać miesiącami aż do znudzenia żeby powiedzieć że "nie kupiłem bo się nie opłaca" ? Jedna czwarta nie wykupiła gry? Mam parę kont na minecraft.net, na jedno nie wchodziłem od roku i o dziwo dalej jest...
Tak się składa że minecraft.net nie usuwa kont, tym bardziej premium. 

Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Shaquu    0

Piszę w kolejnym poście żeby ci się pokazało powiadomienie ;) Jak chcesz to zrób merge.

Nie chodziło mi o blokowanie jako usuwanie lecz jako ukrywanie przed wzrokiem. Chodzi o to że jeżeli ktoś jest przeciwny to może zawsze zablokować piracką cześć forum.

btw 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

• Wersja:Pełna

Piraci byli, są i będą. Chociaż sam nim jestem ~crafted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Tutaj was pocieszę(w sumie ludzi mojego antypirackiego nastawienia...), bo od czasu zmiany systemów logowania u mojang mineshafter padł i szybko nie wstanie... Wątpię, żeby był sens robić serwer typu 'onlinemode=false", z wielu powodów...
@piernik: Nie, to nie ostatnia taka sieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Huh... znowu ciężkie słowa padają w sprawie piratów, ale posuwamy się coraz dalej. Dlatego też pozwolę sobie umieścić koronny zestaw argumentów "na nie".

a) Poziom graczy Non-Premium. Na serwerze Aliquam zmagamy się z hordą tzw. "gimbusów" codziennie atakujących nasz serwer. Byliśmy zmuszeni wyłączyć chat w grze grupie domyślnej na serwerze, bo poziom, jaki reprezentowali sobą ci ludzie był porażający. Co drugie zdanie było napisane niepoprawnie, co trzecie było spamem, co piąte pozbawione sensu. Wulgaryzmy zdarzały się bardzo często. W tamtym okresie na serwerze co chwilę ktoś był wykopywany, a moderatorzy byli zalewani prośbami o "rank-up" - trzech moderatorów i jeden administrator (ja) nie nadążało z wykonywaniem checków, bo w dwie godziny generowane były dwie strony (30!) tychże, przy czym po sprawdzeniu jednego jego twórca koniecznie tworzył drugi o tej samej treści. Teraz proszę wszystkich, którzy są za utworzeniem serwera dla Non-Premium, o odpowiedź na jedno, proste pytanie: jaki poziom będzie panował na takim serwerze? Ja mogę odpowiedzieć już teraz: kompletny chaos. 

b) Pozwolenie na reklamę serwerów NP to tak, jak dać palec - wezmą całą rękę. Nie połapiemy się, a zostaniemy zalani reklamami zawierającymi kilka zdań, słów czy nawet tylko IP. Forum będzie musiało posiadać miliard moderatorów tylko do filtrowania tychże reklam. Korzyści z tego też niewiele - reklamy serwerów Non-Premium znajdziemy wszędzie, dlaczego mają się one znajdować tutaj?

c) Pomoc piratom - wobec powyższych propozycji jest to pikuś, bo spamerskie prośby o pomoc znajdziemy tu już dzisiaj. Mimo wszystko uważam, że takie postępowanie byłoby nieuczciwe wobec graczy posiadających oryginalną wersję gry. Przychylam się do pomysłu Atexora - dwa osobne działy. I argument o szufladkowaniu jest tu niesłuszny - szufladkujemy ludzi? Nie, porządkujemy tematy i problemy. Człowiek jest jeden zawsze i wszędzie, ale czy to oznacza, że nie możemy sobie pomóc w moderacji? To tak, jakby szufladkowaniem ludzi było odsyłanie posiadacza Golfa z forum o Toyotach na forum o Volkswagenach. Zanurzamy się powoli w oparach absurdu...

Pozwolę sobie obalić jeszcze parę argumentów. Na pierwszy ogień wezmę dawny argument świętej pamięci byłego administratora Freebuilda, Elrosa, który miał całkiem niezłe poparcie (argument, nie administrator). Prośba o podawanie nicku w MC jest naruszeniem wolności użytkownika. W tej sprawie udałem się aż na znane w Polsce forum prawne forumprawne.pl. Otrzymałem jednoznaczną odpowiedź: właściciel strony ma prawo prosić o cokolwiek przy rejestracji. I jest to słuszna odpowiedź - jeżeli użytkownik nie chce podać nicku, może pójść gdzie indziej. Ale to było z zupełnie innej beczki, wróćmy do tematu.

• Płatny wstęp na serwer Non-Premium: uważam, że jeżeli użytkownik jest podobno tak biedny, że nie stać go na Minecrafta - co samo w sobie jest bzdurą, bo jeżeli ktoś posiada komputer, który uciągnie Minecrafta na grywalnym poziomie, to i stać go na i tak niedrogą (jak na dzisiejsze standardy cen gier po 120-130 PLN, a na Steamie nawet po 200-250 PLN) gierkę - to nie zapłaci on ani za legalną wersję gry, ani za wstęp na serwer.
  • Według mnie to całe ,,nie udzielanie się graczy non-premium na forum" jest całkowitą dyskryminacją. 

Bzdura. Proszę o uzasadnienie, jak odmowa udzielenia pomocy na prywatnym, finansowanym całkowicie z prywatnych pieniędzy portalu może być dyskryminacją. Gdy rejestrujesz się na stronie akceptujesz regulamin, który ma takie, a nie inne zapisy, i o ile nie łamie polskiego prawa (a zapewniam, że nie łamie), obowiązuje cię przez cały okres korzystania z usługi. Dlatego też przed rejestracją należy przeczytać regulamin - regulamin jest również umową, a więc to dokładnie tak, jak podpisać umowę bez jej czytania.

• Kolega kupił premium, ale nie wchodził na minecraft.net przez miesiąc i skasowali mu konto

Twój kolega kupił klucz, który został kupiony za pomocą kradzionej karty kredytowej i wystawiony na portalu aukcyjnym. Niektóre klucze kupione w ten sposób działają długo, ponieważ właściciel skradzionej karty nie złożył wniosku o zwrot pieniędzy. Z kluczem kupionym u jedynego oficjalnego dystrybutora (Mojang AB, właściciel strony minecraft.net i twórca gry) nie występują takie problemy.

• Najlepiej stwórzmy Getto w sieci minecraft.pl które będzie izolowało mniejszość non-premium od premium i będzie git.(napisałem to dla celu humorystycznego  :p)

Nie było to zbyt zabawne, ale cóż, widocznie mamy różne poczucie humoru. I nie nazwałbym tego gettem - wytłumaczyłem to już powyżej.

• Sam premium nie posiadam z tego powodu, że minecraft.net nie przyjmuje moich kart płatniczych.

Z miłą chęcią pomogę Ci w kupnie gry poprzez PayPal, który akceptuje wszystkie karty płatnicze obsługujące płatności internetowe. Nie posiadasz takiej - nie szkodzi! Możesz przelać mi (lub Rabusowi, już kiedyś oferował taką możliwość) swoje pieniądze, a dostaniesz ciepły i oryginalny klucz do Minecrafta prosto z minecraft.net. I uwierz mi, nikt nie próbuje Cię nabrać - wszystko możemy zrealizować np. poprzez Allegro, a jeżeli Cię wykiwamy (a nie zrobimy tego) - masz ochronę kupującego pokrywającą koszta nieudanej transakcji.

• Wystarczy wejść na minecraft.net i zobaczyć, że prawie jedna czwarta zarejestrowanych użytkowników nie ma premium. nie dlatego, że im się nie chce, ale dlatego, że to się po prostu nie opłaca, jeżeli komuś się minecraft znudzi po miesiącu i 90 złotych na marne.

A trzy czwarte zarejestrowanych użytkowników ma Premium, bo można. Ot, swołocz. I rozumiem, że nie powinienem kupować mieszkania za pięćset tysięcy złotych, bo za 10 lat i tak mi się znudzi i się przeprowadzę i pieniądze pójdą na marne? W ten sposób siedzielibyśmy dalej w ziemiankach, a nie w ciepłych, wygodnych domach. Widzę tu szukanie argumentu na siłę.

• Nie należy jak to napisał GreenBlind,nie należy szufladkować ludzi.To że nie ma premium nie oznacza że jest gorszy ode mnie czy od ciebie.

Mam pytanie: kto powiedział, że kolega pirat jest gorszy? Nigdy w życiu, to taki sam człowiek jak ja, Ty czy pan raczący się słodkimi etanolami pod sklepem spożywczym obok mojego domu. Ale jeżeli przyszedłby do ciebie złodziej ścigany przez policję, to pomógłbyś mu? Porównanie trochę drastyczne, ale też trafne - nie pomógłbyś mu, mimo że to taki sam człowiek! Nikt nie mówi o szufladkowaniu, tu chodzi o grę fair. Dlaczego ja, obywatel Woozie, który wydał swoje ciężko zarobione pieniądze na grę o klockach ma dostać dokładnie takie samo wsparcie jak obywatel pirat, który sobie te pieniądze oszczędził? I proszę nie zrozumieć mnie źle - nie neguję piractwa. Neguję pomoc piratom. Jeżeli ja korzystałbym z pirackiej wersji Minecrafta, to ostatnią rzeczą którą bym zrobił byłoby proszenie kogoś o pomoc w korzystaniu z niej.

• Last but not least, GreenBlindzie mój drogi, mam pytanie: czy na każdy argument odpowiesz, że jest to szufladkowanie ludzi? Serdecznie cię proszę - przeczytaj ten przydługi post, bo kopiuj-wklej nie będzie miało teraz sensu. 

Chciałbym też dodać, że zgadzam się z Atexorem również w innej kwestii - domena zobowiązuje. Nie jesteśmy jakimś Craftomanjakiem, Kopalnią Klockuf* czy inną dziwną siecią. Pierwsze, co wpisuje świeży użytkownik Minecrafta, to strona MC po polsku - minecraft.pl. W ten czy inny sposób można uznać nas za oficjalną stronę. Oficjalne forum Minecrafta nie ma takich dylematów. Piratów się po prostu nie wspiera. Nigdzie. Poważnie, na żadnym sensownym forum o grach jakie znam piratom się nie pomaga. Czy musimy być tacy, jak inne fora o MC? Nie. Czy powinniśmy być tacy, jacy jesteśmy? Zdecydowanie tak.

tl;dr Jestem zdecydowanie przeciwko wprowadzeniu supportu, zezwolenia reklamowania czy założenia serwera dla graczy nieposiadających oryginalnej wersji Minecrafta.

*Nazwy całkowicie zmyślone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kr3tpl    2

Po tym co tutaj czytałem i po zachowaniach ludzi na fb jestem przeciw wprowadzenia non-premium w domenie minecraft.pl, uszanujmy tą ważną domenę w sieci. Zawsze można spróbować zainwestować w "serwis" non, ale który nie będzie powiązany z minecraft.pl.

Do tego, jak ktoś ma płacić za możliwość grania na non-premium, to raczej będzie to odsetek graczy,

taniej było by kupienie gry.

A odnośnie supportu, także na nie. To forum dla ludzi, którzy kupili tą grę, i potrzebują polskiej pomocy.

Odnośnie reklam serverow: non-premium. Zważywszy na rangę domeny minecraft.pl można by przemyśleć o wprowadzeniu płatnej reklamy. Wtedy raczej wszystko było by przemyślane, i nikt by nie spamował reklamami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EasyJon    0

Piratom proponowałbym do roboty się wziąć, zarobić prawdziwe pieniądze na kupno MC. :)
Co wy za luksusów oczekujecie? Może Ferrari do tego? Jak biedę klepiecie, to pod Biedronkę z kapeluszem. Albo zrezygnujcie z internetu na trzy miesiące, to sobie nazbieracie lenie śmierdzące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nuk0r    43

1. Tak, oczywiście jeśli delikwent wie co to słownik.

2. Nie, bo te serwery to kupa.

3. Też nie. IMO ta sieć nie powinna im robić serwerów, jak chcą pograć z ludźmi na poziomie, to niech kupią mc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Co do problemu dzieci piszących "tesz, hociasz", to mieliśmy na FB kiedyś plugin do poprawiania takich baboli, mógłbym go poszukać i wykorzystać raz jeszcze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Nie chodzi o same ortografy, chodzi o wszechmocny spam. Tego pluginem nie poprawisz. Zresztą, baboli też do końca nie wyeliminujesz - nie napiszesz całego słownika ortograficznego w zasadach poprawiania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70

ewentualnie można dać mute :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Nie chodzi o same ortografy, chodzi o wszechmocny spam. Tego pluginem nie poprawisz. Zresztą, baboli też do końca nie wyeliminujesz - nie napiszesz całego słownika ortograficznego w zasadach poprawiania.

Nikt nikogo nie zmusza do grania/moderowania/administrowania takim serwerem, c'nie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Wracając do tematu - postaram się krótko napisać, bo jeszcze muszę się pochodnych i sprawdzania różniczkowalności pouczyć na sprawdzian z matematyki hihihi :)

Tak więc przemyślając długo w ciągu dwóch bezsennych nocy (problemy z zasypianiem) wywsnioskowałem, że (i tutaj pozwolę sobie wypunktować, aby komuś było łatwiej odpowiedzieć):

1. Tak jak Woozie napisał - osobne działy, to nie szufladkowanie ludzi, prędzej pomoc dla tych, co chcą w dziale Pomoc pomagać innym, ale tym co mają legal'a i nielegala. Poza tym obie te "wersje" się trochę różnią od siebie (zacząwszy od Launcher'a, a skończywszy gdzieś w plikach), stąd samo oddzielenie ich (tych działów) może być pomocne.

2. Reklamowanie serwerów non-premium - nad tym długo się zastanawiałem. Początkowo byłem niechętny temu i to dość bardzo, jednak stwierdziłem, iż podział działu Serwery na non-premium i premium może być bardziej logiczne i pomocne nie tylko dla tych co mają grę kupioną, czy też nie. Wolę to niż częsty spam z jakim się spotykam wszędzie z kryptoreklamami, za które muszę banować.

3. Serwer non-premium. Wiem jaki był poziom na FB czy na Aliquam zanim wyłączono gracz graczom z podstawową rangą. Według mnie jest to trochę... niesprawiedliwe i głupie. Moim skromnym zdaniem zachowania aspołeczny należałoby tępić. Gracze dostawali by (w zależności od przewinienia) ostrzeżenie/mute 15 minut, a jak powtórzyło by się to, to WALIĆ Z GRUBEJ RURY ILE ZER KLAWIATURA DA PRZY WYPISYWANIU KOMENDY BANA! Niech potem płaczą sobie, że mają bana. Może przynajmniej zastanowią się nad swoim zachowaniem.

Dzieciarnia na takim serwerze non-premium i cholernie niski poziom? To zależy.

Byłem kilka razy na srwerach non-premium od Elros'a. Administracja nie istnieje, a spam i poziom tak żałosny, że Aliquam i FB razem wzięte są przy tym kwintesencją kultury osobistej i wyrachowania człowieka. Wszystko zależy od podejścia. Jak dla mnie - stworzenie dobrego serwera z non-premium jest możliwe pod warunkiem iż wstęp na niego odbywałby się za pomocą Mineshafter'a, a także byłby płatny dla non (niedrogo, ale jednak). Jak delikwent dostałby bana i chciałby znowu grać, to na nowo zapłaci - plus dla serwera, a jak mu się multi wykryje to ban. Nie szanując regulaminu, nie szanujemy go. W zależności od "popytu" takiego serwera bardzo chciałbym przynajmniej część dochodów przeznaczyć na konkursy z możliwością wygrania konta premium. Według mnie jest to bardzo zachęcające, tym bardziej że może więcej graczy dołączyło by do serwera, aby normalnie grać, czy do konkurencji a lepiej np. wydać 4zł niż 80zł - a nóż wygram - tak samo jak z dużym lotkiem, tylko tu na pewno szansę są większe niż 1 do 13.983.816 sposobów - i to o wiele.

4. Amnestia forumowa - mój własny pomysł, gdy zobaczyłem że kuzyn ma bana permanentnego, a z MC, tym bardziej naszym forum nie miał nic wspólnego. Według mnie jest on dość dobry, ponieważ każdy mógłby zacząć od nowa. Niektórzy może nie czytali regulaminu albo co i dostali bany nie spodziewając się ich . Fakt, regulamin regulaminem, ale żyjemy w takim kraju a nie innym, gdzie człowiek podpisałby cyrograf z diabłem, czy umowę sprzedaży nerki. Tak więc jak dla mnie amnestia forumowa byłaby bardzo dobra. Temat z regulaminem forum przesunąłbym na samą górę strony, zaś jego samego przepisał i "skompresował".

Kurdę, miało być krótkie, a wyszło jak zwykle. Czemu na polskim się tak nie rozpisuję ... Eh....

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Nie będzie podziału pomocy na premium i non-premium, na serwery już prędzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
crafted    3

[...]

btw 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

• Wersja:Pełna

Arrr... :D Tajemnica

Piratom proponowałbym do roboty się wziąć, zarobić prawdziwe pieniądze na kupno MC. :)
Co wy za luksusów oczekujecie? Może Ferrari do tego? Jak biedę klepiecie, to pod Biedronkę z kapeluszem. Albo zrezygnujcie z internetu na trzy miesiące, to sobie nazbieracie lenie śmierdzące.

A mądralo co byś zrobił, gdybyś miał np. 17 lat: