ratchet450 5 Napisano Czerwiec 21, 2012 Blok węgla i redstone'a. I taki mój pomysł... W zależności ile gracz lub mob ma życia na jego skinie pojawiają się liczne zadrapania i rany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dex3r 143 Napisano Czerwiec 22, 2012 [quote name='ratchetonia1999' timestamp='1340305857' post='76503'] W zależności ile gracz lub mob ma życia na jego skinie pojawiają się liczne zadrapania i rany. [/quote] Dobre! Będę musiał popatrzyć czyby było dużo z tym roboty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wintalan 75 Napisano Czerwiec 22, 2012 @up: jeżely nie miałbyś problemu ze zrobieniem tego, to czy byłoby to widoczne na innych graczach, bez pluginu na serwerze? Działałoby to z innymi teksturami, niż default? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalyKoks 0 Napisano Czerwiec 22, 2012 Dodaj że możesz pływać statkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jantomedes 75 Napisano Czerwiec 22, 2012 [quote name='Wintalan' timestamp='1340391916' post='76638'] @up: jeżely nie miałbyś problemu ze zrobieniem tego, to czy byłoby to widoczne na innych graczach, bez pluginu na serwerze? Działałoby to z innymi teksturami, niż default? [/quote] 1. Nie 2. Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dex3r 143 Napisano Czerwiec 23, 2012 [quote name='Wintalan' timestamp='1340391916' post='76638'] @up: jeżely nie miałbyś problemu ze zrobieniem tego, to czy byłoby to widoczne na innych graczach, bez pluginu na serwerze? Działałoby to z innymi teksturami, niż default? [/quote] Jak tylko wyjdzie ModApi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crafted 3 Napisano Czerwiec 23, 2012 (edytowany) Przemyślisz moje pomysły? Bo widać, że na nie w ogóle nie zwracasz uwagi... (to jest ostatni post na 8 stronie) [spoiler] [quote]Siemka Mam pare pomysłów, na który wpadliśmy razem z kolegą i też te własne. 1.Stone -> Cobblestone 2.Wiaderko z wodą + zboże -> Klej - Klej jest biały oczywiście 3.Tłok + Klej -> Klejący tłok (może też być zcraftowany jako zwykły lepki tłok ) 4.Jeżeli ktoś nas potraktuje mieczem lub siekierą, ubranie Steve'a (naszej postaci) się niszczy (mogę dać SS później jak to ma mniej-więcej wyglądać ) 5.Można zrobić z Moss Stone, Moss Stone Brick i to analogicznie też z pękniętym Stone'm 6. Z czernej wełny robimy zbroję, w której wyglądamy jak ninja 7. Lepszy Crafting Table - potrzebny by był do bardziej zaawansowanych narzędzi/przedmiotów/bloków 8.Dwu-kierunkowy przekaźnik - nie trzeba by było kombinować z redstone'm 9. Wizualnie dodać zombikowi zbroje i (niekoniecznie) miecz, tak jak to było za czasów survival test 10. Blok słomy - całe zapełnione pole 3x3 z zbożem (można to wykorzystać do palenia w piecu) 11. Wszystko co by było z drewna, można było spalić w piecu. 12. Rękawice bokserskie - dawały by +1 serduszko do obrrażeń (oczywiście z ręki) wkładało by się ją jak.. niewiem jak to określić Crafting: W W W W W W S W S W - wełna, S - sznur 13. Flagi - Można było by je zrobić z dowolnych kolorów Crafting: W W P W W P N N P W - wełna (może być kolorowa), P - patyk, N - nic I to by było tyle [/quote] [/spoiler] EDIT: Dodaj szklane drzwi I istnieje takie coś jak Forge API , Player API i AudioMod więc możliwości są do nieskończoności Edytowano Czerwiec 23, 2012 przez crafted Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dex3r 143 Napisano Czerwiec 23, 2012 @up Widać, że na MOJE posty w ogóle nie zwracasz uwagi... [quote name='DeX3r' timestamp='1333999435' post='60921'] [size=5][color=#DAA520][b]Uwaga![/b] [b]Prace nad modem są zawieszone, do czasu wydania oficjalnego, w pełni sprawnego ModAPI. Pomysły nadal są mile widziane Na razie nie umieszczam ich w głownym poście, ale potem jak zrobię ZombieWorld, przeczytam wszystkie jeszcze raz, wybiorę najlepsze i zaktualizuje temat.[/b][/color][/size] [/quote] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkuszal 76 Napisano Czerwiec 29, 2012 trochę offtopic: Dex3er, wiesz, że w 1.3 nie będzie API? tak więc prace nad modem ruszają znowu, czy czekamy do API? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dex3r 143 Napisano Czerwiec 29, 2012 (edytowany) @Up Wiem. Na razie mam kilka (dwia) projekty na zlecenie do wykonania, ale niedługo się z nimi uporam i dokańczam MPM Mod musi poczekać. Przykro mi, że Mojang zostawia na koniec rzeczy, które powinny być zrobione jako pierwsze. [quote]First things first.[/quote] Edytowano Czerwiec 29, 2012 przez DeX3r Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hqSparx 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 obsługa streamów icecasta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xD-PL 0 Napisano Lipiec 1, 2012 (edytowany) długo szukam moda na własną armię tj. łucznik miecznik. Mógłbyś zrobić moda na takie NPC ale także na wrogie Edytowano Lipiec 1, 2012 przez xD-PL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zjivor 1 Napisano Lipiec 1, 2012 Blok skompresowanego dirta, gravelu i cobbla aby oszczedzic miejsce w skrzyni. Crafting to 9 klockow danego materialu w oknie craftingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RogiPL 5 Napisano Lipiec 2, 2012 (edytowany) Nie wiem czy już było ale możesz dodac kolory kamienia i może blok który wygląda jak ,,kolumna'' i jeszcze może gaśnice będzie łatwiej gasic pożary . (Przepraszam jeśli podałem już czyjeś pomysły) Edytowano Lipiec 2, 2012 przez RogiPL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aerd222 0 Napisano Lipiec 2, 2012 Pierdyknij schody spiralne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rootnex 1 Napisano Lipiec 6, 2012 Dodaj zimno i ciepło i czapke z daszkiem że np. będzie zimna woda wskoczysz do nie a po paru minutach ci zadaje obrażenia od zimna. Albo że jesteś na pustyni i ciepło zadaje ci obrażenia a jak założysz czapke z daszkem co przestanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zapraszamy100 0 Napisano Lipiec 10, 2012 Pomysły dobre te co masz nie musisz dodawac wiecej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chnd1 0 Napisano Lipiec 29, 2012 Mam dwa pomysły : maszyne generującą niewidzialne pole (ustawiano by cztery takie wokól obiektu włączano i obiekt byłby niewidzialny) nowy płyn niewidzialności (crafting:woda+jasnoniebieski barwnik) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuptus9995 1 Napisano Lipiec 30, 2012 Używanie dwóch rąk - lpm i ppm bijemy rzeczą, którą trzymamy a lctrl lub pctrl jemy, blogujemy itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarek1PL1 4 Napisano Sierpień 7, 2012 Dodaj blok Węgla : Crfating : crafting podobny jak do craftingu bloków diamentu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BMWX 0 Napisano Sierpień 11, 2012 Dodaj miksturkę na lepsze DMG i dającą nieśmiertelność na 3 minuty. Będę wdzięczny za Hełm Górnika z Latarką (zamiast stawiania pochodni ona rozświetla teren) i linę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ezio Minecraft! 1 Napisano Sierpień 14, 2012 Zrób żeby potwory mogły budowac mogły Budowac i żeby mieli taki klocek że możesz tylko im ukraśc bo nie z craftujesz i dodaj moba takiego podobnego do Herobrina tylko żeby nas szukał a jak nas znajdźe to buduje z nami kopie sórowce ścina drzewa i takie te a zanim nas znajdźe niech przed nocą robi jakieś domki bo jego potwory by też atakowały i żeby ciągle się spawnił na początku po znaleźeniu jego niech się spawnóje tam gdzie my. Taki mały pomysł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chormon 136 Napisano Sierpień 14, 2012 Mojangowi stworzenie mniej zaawansowanego AI zajęło ponad rok (tak naprawdę ciężko stwierdzić, bo nie ma informacji ile nad czym siedzieli), więc o ile nie znasz speca od AI, to nie masz raczej na co liczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rex90 0 Napisano Wrzesień 9, 2012 Dodaj rzeczy na prąd np: kamery,telewizory. Dodaj jeszcze kable i rzeczy ze star wars np: x-wing,planety,rasy itp, oraz żeby świat z minecraft był nie płaski do bedrocka tylko był jak kwadratowa planeta ziemia z jądrem i ksierzycem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chormon 136 Napisano Wrzesień 9, 2012 Zamykam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach