Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
dex3r

Mój mod - wasze pomysły

Rekomendowane odpowiedzi

dex3r    143
[quote name='Jantomedes' timestamp='1337187934' post='69792']
A nie LWJGL'u?
A te modele łatwo zrobić w Techne. Też na początku mnie przerażał ten kod, a teraz i z klawiatury możebym napisał :D

A z tego co wiem to można dopisać danego moba tylko do żadnego biomu. A nawet jeśli nie to podaje konstrukcje w pseudokodzie mieszanym z kodem:
[CODE]
int counter = 0; //deklaracja licznika

onTick([...], posx, posy, posz, [...]){
if(counter<1){
if(worldChunkManager.sprawdzBiomZPozycji(posx, posy) instanceof BiomeDesert){
usunMnie();
}
}
counter++;
}
[/CODE]
Głowy nie dam czy ticka nie zmienili z interfejsu na metode dającą się zakryć.
Pozdrawiam. Jantomedes
[/quote]

Powtarzam, że dla mnie szczytem możliwości plastycznych jest narysowanie liścia o wymiarach 16x16. Tym bardziej ciężko będzie zrobić konia w 3D. Jeśli ty potrafisz to zrobić z klawiatury, to masz talent.

A co do spawnu. Podałeś kod usuwający moba z danego biomu. Tylko co ja mam usunąć, skoro go nawet nie stworzyłem tam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Ten kod tworzy spawn moba tylko w danym biomie nie modyfikując w żaden sposób klas vanilla. Gdzieś wcześniej mówiłeś że nie da się przypisać nowego moba tylko do jednego biomu nie modyfikując klas biomu.

A w moim kodzie oczywiście można zamienić [...] instanceof BiomeDesert na [...] !instanceof BiomeDesert || !instanceof BiomeSwamp

Szczerze mówiąc potrafiłbym napisać model z klawiatury ale bez obrotu elementów "tak z głowy", tylko raczej eksperymentując.

Przyjrzyj się zdjęciom koni, koniom w naturze, koniom w Mo'Creatures itp. i zrób wstępny model w Techne. Trudno na obrazku 16x16 pokazać kształt liścia i jego dokładny wygląd, oczywiście niektórzy to potrafią używając takich sztuczek jak zmniejszenie rozdzielczości, przezroczystość, szumy itp. Obejrzyj też (i pomodifikuj) modele krowy, świni, wilka i ocelota.

A co do moda stricte: bardzo chętnie ściągne i się pobawię ale wstaw trochę screenshotów ;-) na oficjalnym forum jest takie powiedzenie 'no pics, no clics' :P
Serdecznie pozdrawiam. Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Ten kod tworzy spawn moba tylko w danym biomie nie modyfikując w żaden sposób klas vanilla. Gdzieś wcześniej mówiłeś że nie da się przypisać nowego moba tylko do jednego biomu nie modyfikując klas biomu.[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]A w moim kodzie oczywiście można zamienić [...] instanceof BiomeDesert na [...] !instanceof BiomeDesert || !instanceof BiomeSwamp[/font][/color][/quote]
Ten tick z tego co rozumiem umieszczam w kodzie moba, przykrywając metodę z klasy EntityLiving? Jeśli tak, to przecież on się wykonuje dla już stworzonego moba, więc możesz go co najwyżej usunąć, ale nie stworzyć O.o

[quote]A co do moda stricte: bardzo chętnie ściągne i się pobawię ale wstaw trochę screenshotów ;-) na oficjalnym forum jest takie powiedzenie 'no pics, no clics'[/quote]
Na oficjalnym forum linki są na adf.ly i ludzie na nich zarabiają, a ja to robię 4fun. Nie mam czasu na napisanie tego świata, więc póki co nie będę się dodatkowo bawił w SS-y. Tym bardziej, że nie ma czemu pstrykać fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
[quote name='DeX3r' timestamp='1337278966' post='69952']
Ten tick z tego co rozumiem umieszczam w kodzie moba, przykrywając metodę z klasy EntityLiving? Jeśli tak, to przecież on się wykonuje dla już stworzonego moba, więc możesz go co najwyżej usunąć, ale nie stworzyć O.o

Na oficjalnym forum linki są na adf.ly i ludzie na nich zarabiają, a ja to robię 4fun. Nie mam czasu na napisanie tego świata, więc póki co nie będę się dodatkowo bawił w SS-y. Tym bardziej, że nie ma czemu pstrykać fotki :)
[/quote]
Myślałem że chodzi ci oto że nie można danego moba dodać tylko do jednego biomu.

Teraz wiem że chodzi ci o to że nie można go w ogóle dodać do listy spawnów... co jest nieprawdą.
[CODE]
ModLoader.addSpawn(Class, int, int, int, EnumCreatureType);
[/CODE]
Jak widziałem, używasz ModLoadera? Chwytaj co ci dają! ;-)
Pozdro. Janto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdominik100    1
ja mam jeszcze pomysł na nowego moba: EnderZombie - był by mieszańcem rasy zombie ze endermanem :)
Że sam od siebie by nas atakował(jak zombiak) i mógł się teleportować jak enderman xD i bal by sie tak samo wody xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zjivor    1
Nowa zbroja i narzedzia z lapisu, mialyby wytrzymalosc troche wieksza niz zelazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dawidpl    0
Napisano (edytowane)
Moje Pomysły

- Glony w morzach robiło by się z nich glonową zbroje
- łodzie podwodne
- nowy blok podobny do diamentów tylko że fioletowy i z niego by wylatywały fioletowe diamenty a z nich by się robiło, narzędzia fioletowe(nazwy jeszcze nie mam)
- Nowe Jedzenie Chamburger zaczarowany i nie
Crafting Chamburgera

H-Chleb
B-Bepsztyk
P-Pusto

P..H..P
P..B..P
P..H..P Edytowane przez dawidpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
xDanioxD    0
Ale świetne :D Nie mam pomysłu dzisiaj ale na jutro coś wymyśle :)

[color=#008000]+1 za spam (nie tylko ten post) //Chormon[/color] Edytowane przez Chormon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grzybnix    1
Dobra to teraz ja:
Uwaga nie wiem czy były wcześniej te propozycje bo nie czytałem wszystkiego :P

Hamburger crafting:
m-mięsko (obojętnie jakie)
ch-chleb

ch
m
ch

Ukryte Ostrze :lol: :lol:
Nie wiem czy dałbyś radę zrobić :D

Jak by się dało to możliwość sterowania świnią podczas jazdy na siodle

Nowe jedzenie :
Jak wyżej mówiłem hamburger
-Możliwość hodowania papryki a potem --> pikatne potrawy f*ck yea ! :D
-Rożen możliwość złapania świni i całej na rożen hahaha :D
-Jakieś warzywa : sałata , pomidor etc.
-Przydały by się ziemniaki --> frytki

To chyba tyle.
Plusik leci za moda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
Dziwne, bo mi działa. Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć, a nie tylko, że nie działa?? Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja też mam pomysł:

-żeby potwory mogłyby Budować swoje domki a nie tylko nas szukać i zabijać

-dodać samochód,rower i inne.

-rozumnych ludzi którzy umiął zbudować chociaż craftingtable

-żeby była różna temperatura

-żeby robić samemu obrazy

-dodać więcej mobów(jak w Mo'creatures)

-dodać panele słoneczne i elektryczny piecyk

i to wszystko miło było podzielić się pomysłami

PS:podaj Download do tego moda twojego i do której to wersji MC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grzybnix    1
[s]Mi ten mod nie działa.

1.Pobieram moda
2.Wrzucam wszystko to minecraft.jar
3.Usuwam META-INF
4.Gra działa ale nie ma różnicy[/s]

Ok wiem , że wymagany MODLoader :D

PS:Creative też nie działa Edytowane przez Grzybnix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote name='Grzybnix' timestamp='1340124332' post='76199']
[s]Mi ten mod nie działa.

1.Pobieram moda
2.Wrzucam wszystko to minecraft.jar
3.Usuwam META-INF
4.Gra działa ale nie ma różnicy[/s]

Ok wiem , że wymagany MODLoader :D

PS:Creative też nie działa
[/quote]

To w końcu ci działa? I o co ci chodzi z tym creative?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grzybnix    1
Działa ;)

Creative nie wiem kiedy chcę stworzyć nowy świat jesz black screen ale przy survivalu tak nie ma.

PS: DeX3r wysłałem Ci na PW pewną propozycje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
1.2.5
A prace nad modem wstrzymane? Edytowane przez lkuszal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Chcesz challenge? Zrób animacje śmierci mobów. Np. z szkieleta zabitego mieczem wylatuję parę kości; z zabitego w eksplozji wylatują kości na wszystkie strony bardzo szybko, z zabitego mieczem powstają np. 2 albo 3 kawałki rozcięte. Zmienienie się w kupkę voxeli też wchodzi w grę. Tak samo z innymi. To co odpuszczam to animacja zabitego gracza.

Ja w najbliższym czasie nie będę mógł się z tobą zmierzyć, ale idą wakacje więc może... ;-)

Tak jeśli akceptujesz to zasady takie:[list]
[*]Startujesz z 50 pkt
[*]Za każdą klasę vanilla zmodyfikowaną -1 pkt
[*]Za każdą animacje śmierci +1 pkt
[*]Za ewentualną animacje śmierci gracza razem ze skinem i rzeczywiście innym modelem i zachowanym skinem +10 pkt
[*]Za dorobienie samemu dźwięku na daną animacje +1 pkt
[*]Za rozbicie modelu na voxele odlatujące na boki +2 na każdą animację z tym efektem
[/list]
Tak więc co? Btw. pomysł mój ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote]Chcesz challenge? [/quote]
Z założenia miała to być kompilacja prostych modów, było o tym w oryginalnym formacie 1. posta, ale jakoś zgubiło się w dżungli :)

[quote]Zrób animacje śmierci mobów. Np. z szkieleta zabitego mieczem wylatuję parę kości; z zabitego w eksplozji wylatują kości na wszystkie strony bardzo szybko, z zabitego mieczem powstają np. 2 albo 3 kawałki rozcięte. Zmienienie się w kupkę voxeli też wchodzi w grę. Tak samo z innymi. To co odpuszczam to animacja zabitego gracza.[/quote]
Nie lubię i nie umiem (bo nie lubię) bawić się w grafikę/animację/modeling etc. Nie wychodzi mi to w ogóle.

[quote]Ja w najbliższym czasie nie będę mógł się z tobą zmierzyć, ale idą wakacje więc może... ;-)[/quote]
Na wakacje mam zebraną ekipę (brakuje tylko artysty od pixelartów, z tym będzie ciężko :( ) na wakacjach robimy gierkę 2D platformówka, coś ala Terraria, nazwa robocza Dwa Światy w C# .Net Framework 4.0 i XNA. Dzięki temu chcę głębiej poznać tajniki renderowania, bo póki co nie miałem okazji (AH te okienka w visualu :D).

[quote]Tak więc co? Btw. pomysł mój ;-) [/quote]
Niestety nie :( Znajdź mi grafika artystę, który wie co to steampunk, ma na wakacjach dużo czasu, i chciałby dołączyć do teamu, tworzącego swoją pierwszą grę (freeware ofc.), to możemy robić zawody jakie tylko chcesz :D

[quote]Za każdą klasę vanilla zmodyfikowaną -1 pkt[/quote]
Brr... aż mnie ciarki przechodzą. Robię wszystko, aby nie modyfikować oryginalnych klas. Zaraz znajdę dla ciebie mini-wyzwanie, problem z tego moda.

EDIT:
Mam. Chyba.
Dodaj losowy drop do Wysokiej Trawy dowolnego itemu (oryginalnie chodziło mi o Ganja Seeds). Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dodaj jeszcze do moda nowego moba o nazwie:[size=2][size=5]Troper[/size][/size].Będzie chodzic po świecie i szukac cię żeby cię zabic będzie robic osady i żeby nie zabili go potwory A my na początku mieli żonę.I co ty na to "troper" będzie miał charakter jak steve tylko inaczej wyglądał później może sprubuje zrobic skina jego ale żeby on miał craftentable i piec żeby robił narzędzia wiem że to trudne ale przydało by się odsiwierzyc w minecraftcie strach przed 1 potworem tak jak z HEROBRINEM!!!.I co ty na to spróbuje zrobic skin OK?

Edit:Podaj mi twój E-Mail Edytowane przez Ezio Minecraft!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...