Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
dex3r

Mój mod - wasze pomysły

Rekomendowane odpowiedzi

MrSkaleton    89
[quote name='maćko :P' timestamp='1335870155' post='66202']
przy edycji nie widać, że artykuł jest nie przeczytany... i pisze się surowe...

mam przy okazji pomyślątka ^^

1. nowe enchanty
2. zombie w nowym świecie posiadały by może jakieś bronie?
3. poukrywane skrzynki w nowym świecie
4. może coś takiego - po zjedzeniu kilku więcej zgniłych mięs, można by było zamienić się w zombie na krótki okres czasu :D

chwilowo tyle
[/quote]

Boshe święty... Literówka, a już się czepia.
No i co? Nabijanie postów to nabijanie postów...
Pisałem już o nowych enchentach...
O poukrywanych skrzynach również.

Pomysły...:
Szkielet który by trzymał poprawnie łuk przy strzale.
Animacja dla otwieranych drzwi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
DeX3r nie działa link ;/
pisze ze w 0.4.1 jest naprawiony bug ze skrętem i powinno być można go zcraftować, ale ściąga się 0.4 i ten bug nadal istnieje ;/
podmień link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Blazej_VIP    17
Napisano (edytowane)
Ja bym chciał abyś dodał Nokię (mało realne)
Nokią niszczył byś każdy blok jednym ciosem nawet Bedrock'a,
Można by było dzwonić do innych graczy na serwerach dodając ich IP do listy kontaktów,
Steve trzymał by telefon jak mapę.
Składniki crafting'u:
O-obsydian
S-Szyba
G-guzik
Wiem że pomysł mało realny ale pomyśl o tym... Edytowane przez Blazej_VIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zjivor    1
[quote name='Blazej_VIP' timestamp='1335970372' post='66673']
Ja bym chciał abyś dodał Nokię (mało realne)
Nokią niszczył byś każdy blok jednym ciosem nawet Bedrock'a,
Można by było dzwonić do innych graczy na serwerach dodając ich IP do listy kontaktów,
Steve trzymał by telefon jak mapę.
Crafting:
O-obsydian
S-Szyba
G-guzik
Wiem że pomysł mało realny ale pomyśl o tym...
[/quote]Genialny pomysl!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kowal25    0
Hmmm ten pomysł jest dobry Ale gdyby obsydian zmienić na bedrock który wypadał by z giganta w zombie world

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Blazej_VIP    17
DeX3r rozpatrzysz moją propozycje?
Był bym bardzo szczęśliwy gdybyś chociaż napisał czy jest możliwe dodanie do moda Noki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Siema to mój pierwszy post :D.
Mam chyba z milion pomysłów na moda:
1.Sól - Występuje jako ruda w ziemi jest trochę jak obsydian tylko że biała (wystarczy teksturkę obsydianu przerobić)
2.Bloki zasilające - Kładziemy jak redstone zasilają wszystkie bloki obok siebie
R- restone
RP - redstone pochodnia
S - Stone
R-S-R
S-RP-S
R-S-R
3.Zbroje,narzędzia z glowstone (gdy chodzimy oświetla nam drogę ,gdy używamy narzędzi jest 10% szansy na wypadnięcie proszku glowstone)
4.Nowy mob: Evil steve - Taki jakby herobrine tylko że nie chce nas zabić tylko mieć lepsze budowle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AFarCreeper    0
Siemka
Mam pare pomysłów, na który wpadliśmy razem z kolegą i też te własne. :lol:

1.Stone -> Cobblestone
2.Wiaderko z wodą + zboże -> Klej - Klej jest biały oczywiście :lol:
3.Tłok + Klej -> Klejący tłok (może też być zcraftowany jako zwykły lepki tłok :) )
4.Jeżeli ktoś nas potraktuje mieczem lub siekierą, ubranie Steve'a (naszej postaci) się niszczy (mogę dać SS później jak to ma mniej-więcej wyglądać :D )
5.Można zrobić z Moss Stone, Moss Stone Brick i to analogicznie też z pękniętym Stone'm
6. Z czernej wełny robimy zbroję, w której wyglądamy jak ninja :lol:
7. Lepszy Crafting Table - potrzebny by był do bardziej zaawansowanych narzędzi/przedmiotów/bloków
8.Dwu-kierunkowy przekaźnik - nie trzeba by było kombinować z redstone'm :)
9. Wizualnie dodać zombikowi zbroje i (niekoniecznie) miecz, tak jak to było za czasów survival test :D
10. Blok słomy - całe zapełnione pole 3x3 z zbożem (można to wykorzystać do palenia w piecu)
11. Wszystko co by było z drewna, można było spalić w piecu. :lol:
12. Rękawice bokserskie :lol: - dawały by +1 serduszko do obrrażeń (oczywiście z ręki) wkładało by się ją jak.. niewiem jak to określić :wacko:
Crafting:
W W W
W W W
S W S

W - wełna, S - sznur
13. Flagi - Można było by je zrobić z dowolnych kolorów :)
Crafting:
W W P
W W P
N N P

W - wełna (może być kolorowa), P - patyk, N - nic

I to by było tyle :)

Pozdrawian i dobranoc ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
Znalazłem błąd:
Super obsydianowy topór nie ścina całego drzewa, a dynie rozwala wolniej niż kamienny ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maćko :P    22
topór nie jest przeznaczony do zbierania dyń...

mi zawsze ścinał całe drzewo...

poza tym, to siekiera ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
Napisano (edytowane)
w opisie moda pisze topór wiec tak napisałem :P czym może być to spowodowane że mi nie ścina całego drzewa?? Edytowane przez Norbi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
Axe (rzeczownik) - pierwsze znaczenie: topór, dalej siekiera etc. W tym przypadku może i jest to bardziej siekiera, niejako moby też dosyć mocno rani, więc jak dla mnie topór. Nie wiem jak jest w polskiej wersji.

[quote]czym może być to spowodowane że mi nie ścina całego drzewa?? [/quote]
Za duże drzewo. Niestety mod nie wykrywa pni po ukosie, tylko w lini prostej (do góry oraz na boki). Jak zrobiłem po ukosie, to jak za blisko siebie stały drzewa to czasami cały las się ścinał, a tego wolałbym uniknąć. Więc jeżeli ktoś wie, jak wykryć które pnie należą do tego drzewa a nie do innego i potrafi to napisać w pseudo-kodzie, byłbym wdzięczny. Jak dla mnie jest to niewarty zawracania sobie głowy problem, bo takich drzew jest mało, a resztę można zostawić i sadzić kolejne w jego miejsce (wiszące pnie zostają).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdominik100    1
a co to jest takie jakby piuro i jak sie nim kliknie to spadają fioletowe krowy i nie da sie ich zabic?

ja mam pomysł na:

1. lazurytowe łóżko - gdy się w nim położymy leczy nas.
2. płomienny miecz - gdy uderzymy nim w potwora lub zwierze to ono zaczyna się palić i dostaje duże obrażenia.
3. skóra z wilka - gdy zabijemy oswojonego, zwykłego wilka lub agresywnego wylatuje z niego wilcza skóra
4. diamentowa lampa - świeci podobnie jak redstonowa lampa tylko aby ją włączyć potrzebny będzie przełącznik podany poniżej
5. przełącznik - można nim włączać i wyłączać lampy, lecz będzie go trzeba postawić tylko na ścianie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Właśnie wpadłem na kilka nowych rzeczy:
-dodaj crafting cegieł (tych kamiennych, dodanych chyba w 1.2.3. Hieroglifowych)
-biom grzybowy jest częstszy
-jakieś nowe rudy które mogły by się przydać do robienia narzędzi, zbroi, a w przyszłości do tworzenia rzeczy z moda
-trochę więcej muzyki
-kakaowce i zamiast drewnianych półpłytek z kamienia - drewniane półpłytki z drewna (jeśli w najbliższym update tegonie zrobią)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maćko :P    22
Mam taki jeszcze pomysł:
Żelazna skrzynia, otwierana na kod, działająca z redstone'm + do tego system wytrychów!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kamil07    21
Napisano (edytowane)
Ja mam 6:

-Granatnik
-Maczuga
-Eskalibur (z diamentow i złota [taki miecz])
-Lornetka
-super buty (by było mozna nimi chodzic po wodzie i po lawie)
-maska tlenowa Edytowane przez VectroV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RogiPL    5
Nie wiem czy dodasz też moby ale jak coś dodaj Lavatora ^^ będzie się respił blisko lawy. Będzie wysoki jak Golemn ale może troszkę silniejszy. Atakowac może ,,Wpychac do lawy'' lub strzelac ogniem i może pływac w lawie. Wiem że trochę ciężko będzie to zrobic ale może kiedyś... Pomysły normalne to: Lina-Możesz łapac moby lub wspinac się po górach,Obsydian doors-Tam gdzie postawisz jedne drzwi (i 2 gdzies daleko) I przez nie przejdziesz wyjdziesz z drugiej strony innych drzwi,Flamaster-Możesz nim rysowac jak w paincie po wszystkich blokach (możesz zmieniac kolory).Wiem że moje pomysły są trudne do zrealizowania ale może się uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
a ja mam pytanie :P Kiedy zostanie dodany ten zobiworld?? (niewiem jak to sie pisze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Napisano (edytowane)
[quote name='DeX3r' timestamp='1335733859' post='65828']
O kod się nie martwicie ;) Nie widzę na dzień dzisiejszy rzeczy, której nie mógłbym zrobić w Javie, to zależy tylko od czasu. Kod konia do jakieś 30min pracy, albo mniej. Mi oczywiście chodzi o grafikę, a dokładniej o model. Wszystkie modele w MC są napisane w wektorach w OpenGL-u, co jest czarną magią dla mnie i nie tylko. Jedyną osobą którą znam i to ogarnia jest... Notch i Jeb?

Co do pomysłów, jest ich tylke, że nie ogarniam :o Niektóre z nich są świetne, niektóre mniej. Jednak na pewno duuuużej większości z nich nie uda mi się dodać do gry. Tym czasem mam ochotę zrobić nowy świat, podobny do Endu, tylko bosem byłby Giant! Inspiracją oczywiście był pomysł @Ikuszal [url="http://forum.minecraft.pl/topic/11142-moj-mod-wasze-pomysly/page__st__100__p__65809#entry65809"]http://forum.minecra...5809#entry65809[/url]
Już się biorę do pracy, zawsze chciałem mieć własny świat, jak Aether.
[/quote]
A nie LWJGL'u?
A te modele łatwo zrobić w Techne. Też na początku mnie przerażał ten kod, a teraz i z klawiatury możebym napisał :D

A z tego co wiem to można dopisać danego moba tylko do żadnego biomu. A nawet jeśli nie to podaje konstrukcje w pseudokodzie mieszanym z kodem:
[CODE]
int counter = 0; //deklaracja licznika

onTick([...], posx, posy, posz, [...]){
if(counter<1){
if(worldChunkManager.sprawdzBiomZPozycji(posx, posy) instanceof BiomeDesert){
usunMnie();
}
}
counter++;
}
[/CODE]
Głowy nie dam czy ticka nie zmienili z interfejsu na metode dającą się zakryć.
Pozdrawiam. Jantomedes Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Kolejny pomysł:
stół do UNcraftingu. Jest na to mod, ale on działa tak: ucraftuje się w zwykłym stole i wychodzi tylko jedna - najdroższa- rzecz. Inne tracimy. Fajnie by było gdyby wrzucało się itemy do kociołka z wodą i po chwili wyskakiwały by z niego itemki z którego zrobiliśmy przedmiot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EDWINEX    1
Żelazny piecyk, bardziej wydajniejszy i szybciej przepala. Crafting:
Ż-żelazo (sztabka)

Ż Ż Ż
Ż Ż
Ż Ż Ż

Oj sory
Ż..Ż..Ż
Ż......Ż
Ż..Ż..Ż
Nie zwracać uwagi na kropki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...