Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Bartios

Jak poznałeś Minecraft'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja go poznałem w szkole (Jestem młody) Napoczątku w mojej szkole prawie wszyscy w niego grali. Pytałem się jak się w to gra, czasem dawali mi "kit" a czasami nie. Ale postanowiłem że sam spróbuje w nią pograć i gram od 28 marca tego roku ;)

Pozdro: herobrine fan :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Landu    0

Do minecraft'a wciągnął mnie mój kolega w 2 klasie podstawówki i gram w niego do teraz (mam 14 lat ;D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

Kiedyś, kiedy się nudziłem to przeglądałem różne filmiki na YT. Natrafiłem na filmik w którym była zrobiona ziemia z kostek (dokładnie to był filmik minecraft earth). Zainteresowała mnie gra i zapomniałem o niej. Dopiero po pół roku przypomniała mi się ona i postanowiłem że zapoznam się z nią bardziej. Na początku znając najbardziej podstawowe receptury postanowiłem pobrać demo wersji minecraft beta 1.6 . Spodobała mi się, mimo że na początku nie wiedziałem jak się niszczy blok i cały czas spamiłem przyciskiem od myszki :D . Niestety nie mogłem grać w pirata bo nie miałem jakiś tam sterowników (nie czytałem crash reportów). Kiedy jednak postanowiłem że spróbuję jeszcze raz to przeczytałem crash reporta i pobrałem sterowniki. Wersja 1.2.3 znacznie się różniła od tych z bety i wciągnęła mnie. Po tygodniu kupiłem premium bo uznałem że ta gra jest warta 80zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
weeQ    0

Zapewne dziwne, ale nie mam pojęcia... :/

Nie pamiętam i tyle...

Edytowane przez weeQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubakoz8    0

Mój kuzyn grał w minecrafta jak do niego przyjechałem w Halowen. Zaciekawiła mnie ta gra i to moja historia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TakiKaki    0

U mnie było to tak:

Byłem w 3 klasie podstawówki, od jakiegoś czasu, koledzy gadali o czymś dziwnym, słyszałem o jakimś redstone, albo o nie daj Bóg co to jest, creeperach?

W końcu podszedłem do nich i zapytałem...

- O czym gadacie?

Kolega spojrzał na mnie jest na wariata

- O minecrafcie oczywiście!

-------------------------------------------------

Po powrocie ze szkoły, otworzyłem swojego laptopa, otworzyłem yt, i wpisałem ,,minecraft". Wyskoczyło mi wiele filmików, w tym poradniki CTSG itp... lecz one mnie nie interesowały, w końcu znalazłem filmik, który mnie zainteresował, nazywał on się ,,Przygody z Minecraft part 1 - Początki bywają... różne" Autor: JJayJoker. Obejrzałem, zobaczyłem, postanowiłem.... oglądać dalej! Gdzieś w 14 odcinku postanowiłem w końcu sam pobrać spiratowanego minecrafta... Zobaczyłem, że wszystko wygląda inaczej niż u JJay'a, jakiś dziwny pasek głodu, Npc? Wtedy zobaczyłem datę filmików JJay'a, wtedy zdałem sobie sprawę, że on to nagrywał 2 lata temu! I, że on miał jeszcze wersję alpha! Odpaliłem jeszcze raz swojego minecrafta i zobaczyłem napis w lewym, dolnym rogu

,,Minecraft 1.3.2". To wyjaśniało szmaragdy, npc, itp. 

I tak właśnie zacząłem grać w minecrafta, dzięki JJay'owi, większość innych youtuberów to dla mnie lamy, które nagrywają tylko dla łapek, i popularności. JJay był, jest i będzie najlepszy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...