Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Bartios

Jak poznałeś Minecraft'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Fendorath    14
Ja poznalem MC tak
Moj kolega mowil o jakims Minecraft . wpisel to w google i wyskoczyly mi jakies kwadratowe klocki powiedzialem do siebie Boze jak mozna grac w taka gre . Kilka tygodniu temu moj kolega pisze na gg ,, ej chodz pogramy w minecraft '' ok sciagnolem ta gre ( pirata ) na multi gramy gramy no jakos fajna ta gra. Az wkoncu sie przelamalem ze Minecraft stala sie moja ulubiona gra :)

Tak na marginesie ( NIE NIE MAM PIRATA )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Creeperowa' timestamp='1334417999' post='62402']
Przyjaciółka zapoznała mnie z JJayJoker'em. Jako osoba porywcza i gorliwa od razu wydarłam się, że też tak chcę :P .
[/quote]
Bądź jak on i zakup grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bunio    0
Ja poznałem Minecrafta całkiem przypadkiem. Pewnego wieczora gdy przedglądałem sobie YT zobaczyłem ciekawey filmik o Minecafcie zafascynował mnie on i wlasnie wtedy wiedzialem ze bede gral w minecrafrta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pisior001    3
Ja poznałem minecraft kiedy w szkole koledzy gadali tylko o minecraft ja uważałem że to gówno więc po dniu spędzonym w szkole wbiłem na yt i w pisałem w wyszukiwarce minecraft zobaczyłem filmik CTSG i zacząłem go oglądać. Spodobał mi sie więc spojrzałem w necie skąd wziąść gre okazało się żę minecarft jest płatny ale znalazłem minecarft pirata ściągnełem i grałem dobre 4 miesiące potem w lutym w ferie gralem z kolegami na dedyku i pomyślałem "kupie sobie premium" i tak kupiłem premium i minecraft stał się moją ulubioną grą Edytowane przez pisior001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
p4v    0
Moja przygoda z MC zaczęła się od wersji 1.7.8, krótko przed premierą następnej. Na YT zobaczyłem zwiększoną ilość filmów o tej grze i powoli zacząłem zastanawiać się, co to takiego. Tak naprawdę nie włączałem ich, jedynie obserwowalem thumbnaile. Pewnego dnia, jeden z moich subskrybowanych kanałów dodal następujący film: http://www.youtube.com/watch?v=8uyxVmdaJ-w&feature=plcp

Wtedy postanowiłem zagrać w darmową wersję, udostępnioną na oficjalnej stronie MC. Parę dni później grałem już w "no-premium", żeby zasmakować trybu survival, a po około dwóch tygodniach zdecydowałem zakupić pełną wersję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aszek    0
To teraz moja historia.

Pewnego razu ( to był chyba luty, lub marzec 2011) rozmawiałem z 2 kolegami na skype i jeden powiedział do drugiego coś o skinie w minecrafcie. Nie wiedziałem wtedy co to za gra i nie specjalnie mnie to interesowało bo już grałem w inna grę. Jakieś dwa miesiące później gdy szukałem czegoś fajnego do zagrania przypomniałem sobie wtedy tą rozmowę. Wpisałem na YouTube "Minecraft" i tam pierwsze co zobaczyłem to seria JJay Jokera.
Ściągnąłem wtedy pirata bo jeszcze nie wiedziałem czy mi się spodoba. Gdy wszedłem do gry to minecraft od razu mnie urzekł, zawsze lubiłem klocki lego więc takie coś mi się naprawdę podobało.Gdy jakiś czas przesiedziałem nad minecraftem kupiłem orginała (chyba w lipcu) i gram tak do teraz (z małymi przerwami bo ileż można patrzeć na kwadraty :D)

[quote name='Mofixil' timestamp='1333229671' post='58219']
Kiedyś myślał że MC to FPS, o tym że grając w klockowatego FPSa poznał MC nie wspominał.
[/quote]

Za to ja myślałem że MC to jakaś strategia :P Edytowane przez Aszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
A ja tak poznałem:
Znalazłem na internecie filmiki, oglądałem i oglądałem... Jednak nie zagrałem. Potem połowa klasy zaczęła w to grać, spróbowałem...
I co było? To była wersja 1.5, nie umiałem nawet drewna zrobić, więc przestałem grać. Po jakimś czasie kiedy był 1.7.3 powróciłem, oglądałem poradniki od MinecraftPolska i się nauczyłem. Po jakimś czasie zacząłem się interesować redstone, aż wybudowałem wielkie mechanizmy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MsMacior    0
Mój kolega igor pszyszedł do szkoły z koszulką creepera.Zapytałem się co to jest a on powiedział:Nie wiesz?!Nia grasz w minecrafta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GrzechuGrek    7
Wyznania jak w klubie AA :-D

No ale ja teraz zacznę. Więc tak...
To było dokładnie 3 Luty 2011 roku. W godzinach wieczornych na Gadu-Gadu pojawił się nieco starszy ode mnie kolega który bardzo rzadko bywa na GG. Miał jakiś problem z jakimś zadaniem z Office więc mu pomogłem... Potem dalej rozmawialiśmy sobie i temat zszedł na gry. Do tej pory to grałem w grę Stranded II(taka gra sandboxowa w której jesteś rozbitkiem na bezludnej wyspie i musisz przeżyć). Zawsze najbardziej poszukiwałem takich gier, w których nie ma sztucznych ograniczeń i można sobie chodzić gdzie się chce i robić to, co się chce. No i oczywiście zacząłem koledze polecać taką grę, wyjaśniając, na czym polega i że można w niej robić to i tamto itp. Na to kolega odpowiedział, że on gra ostatnio w Minecraft'a i zaczął mi opowiadać o tej grze, jej możliwościach itp. Zainteresowałem się tym, więc postanowiłem pooglądać na Youtub'ie jak ta gra wygląda na żywo. No i się zdziwiłem patrząc na klockowy świat i grafikę z wczesnych lat 90-tych. Ale że wyznaję zasadę, że grafika nie świadczy o wartości gry a kolega wręcz uwielbia retro-granie, więc postanowiłem zobaczyć MC u siebie. Dalej zapytałem ciotkę Wikipedię nt. tej gry... no i już miałem dać sobie spokój z tą grą, jak dowiedziałem się że jest płatna. Lecz kolega powiedział, że zdobyć można pirata przez wareza, no ale gdyby nie to, że postanowił mi przesłać przez GG spakowaną wersję MC, to nie wiem, czy by mi się chciało łazić po torrentach. Gdy już pobrałem i wypakowałem pliki, to uruchomiłem u siebie Minecrafta wówczas aktualną wersję 1.2 beta. Grafiką się nie zraziłem...ale i tak na początku miałem zamiar po prostu zobaczyć, pograć i wyrzucić... Ale im dłużej w nią grałem, to tym bardziej zaczęła mi się podobać. Dodatkowo kolega objaśnił, że w MC mogę nawet wykonać koleje, mechanizmy redstone itp. to postanowiłem, że jednak gra zostanie u mnie na dłużej. Dalej to już poszło z górki, czytałem Minecraft Wiki oraz kumpel przedstawiał mi różne sztuczki, triki jakie można robić w MC. Tak więc zdążyłem się porządnie zafascynować tą grą. Od tej pory śledziłem nowinki nt. tej gry i aktualizacje. Dodatkowo ogromnym plusem tej gry było to, że działa także na innych platformach systemowych. Gra tak mi się podobała że w końcu postanowiłem zainteresować się ewentualnym zakupem tej gry i odwiedziłem stronę domową Mojangu. O ile cena była taka, jaka była, o tyle bardzo spodobały mi się warunki użytkowania tj. że po zakupie można grać do woli, pobierać aktualizacje oraz nawet modyfikować, a licencja jest dożywotnia. Tak więc w końcu kupiłem premium gdy była wersja 1.7.3 beta.
I dopiero wtedy zainteresowałem się grą ma multiplayerowych serwerach. Jak do tej pory nie żałuję że kupiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebaProx    4
Hah ja pamiętam,że było to w marcu 3 klasy podstawowej.Jak zwykle po powrocie z nudnej szkoły do domu rzuciłem się na komputer i zacząłem grać w jakieś fleshowe gry po chwili gry mi się znudziły i postanowiłem wejść na YouTube i poszukać czegoś fajnego.Oglądałem jakieś filmiki z gier (ogólnie wtedy to w jakieś dziadostwa grałem),aż coś mi się przewinęło z domkiem na drzewo i tak patrzę "Minecraft Domek na drzewie z czasów Alphy",więc ja ciekawy w to wlazłem i do końca dnia oglądałem filmiki z tej gry.Po kilku dniach ściągnąłem wersje piracką Launcher'a i zaktualizowałem do 1.4.Grałem sobie tak do 1.7 kiedy przewinęły mi się epickie budowle różnych serwów Premium w końcu jak to dziecko bardzo,ale to bardzo chciałem kupić taką grę i kilka dni później (było to między końcem sierpnia,a pierwszymi dniami 4 klasy) kupiłem Oryginał. Edytowane przez SebaProx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RogiPL    5
Pewnego dnia, mój kolega zachęcił mnie do grania w Minecrafta na multiplayer. Nie wiedziałem co to jest ale, szczerze mnie to nie interesowało. Po tygodniu poszedłem do niego i on pokazał mi co to jest za gra. Przestraszyłem się grafiki i to mnie trochę zniechęciło ale kiedy zainstalowałem grę (to był koniec 1.5) zobaczyłem że mi się podoba. Nie wiedziałem jak zrobic drzwi, łóżko,pochodnie ale zobaczyłem Minecraft wiki i tam było wszystko. Później próbowałem budowac dom i inne budowle. Tak się zaczęła moja wspaniała przygoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SiVy0    5
U mnie wyglądało to tak:
Chciałem poćwiczyć w CS z botami, ale nie wiedziałem jak to zrobić na mapach fy_. Wiec wpisywałem w google "jak grac w cs z botami na fy_" jednakże po wpisaniu "jak grac w"
pojawiło się na pierwszym miejscu "jak grac w minecraft". Pierwszy raz o czymś takim słyszałem, ale było na pierwszym miejscu wiec to musiało być coś dużego. No i tak to się zaczęło... ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrLoony988    0
Moja historia z minecraft jest bardzo dziwna (przynajmniej według mnie).
A więc. . .
Pewnego słonecznego nia, a było to któregoś lipca, moja rodzina postanowiła wyjechać ze mną, moim bratem bliżniakiem i siostrą na wakację do zakopanego. Chodziliśmy po górach, byliśmy na gorze Giewont, oraz w na krópówkach. Mieszkaliśmy u przyjaciół mojego taty, i tam poznałem mojego przyjaciela Kamila :) Kamil kochał gry komputerowe i codziennie grał na Pandorze Metin 2 i ciągle mówił "chodźcie, pogramy sy w metka"
Mi osobiście niezabardzo podobała się ta gra. . . W pewnej chwili ujrzałem na pulpicie komputera ikonę z trójwymiarowym blokiem z trawą. Zapytałem Kamila co to jest, a on powiedział, że to taka nudna i głupia gra, i nie chciał jej włączyć. Jednak ja poczułem coś dziwnego w instynkcie poznawania super gier, i pozostałem przy swoim żeby pokazał mi co to jest, ta "nudna i głupia" gra. Po wielu prośbach kolegoa się zgodził i włączył grę. Wyświetliły się opcje: Single Player, Multiplayer itd. Ja i mój brat stowrzyliśmy nowy świat i niemogliśmy uwierzyć własnym oczom! Nieograniczona, sandboxowa gra, którą chciało się odkryć, zrobić dom, baze podwodną, odkrywać tajemnicze i przerażające jaskinie, wszystko było w zasięgu ręki! Była to wersja 1.7.3, Kamil wyjaśnił nam co to crafting, pokazał swój dom (a był on na drzewie) oraz razem przeżywaliśmy straszne chwile gdy gubiliśmy się w kopalniach ;) Gdy wróciliśmy do domu, natychmiast mój brat postanowił ściągnąć grę (niewiedzieliśmy, że jest płatna). Po dłuższym myszkowaniu w internecie natrafiliśmy na demo gry. Wielkie było nasze szczęście gdy zrobiliśy mały schron w skale, wodospad na wielkiej górze, i wiele, wiele innych prostych rzeczy :) Jednak demo się skończyło i ciągle szukaliśmy tej wersji, którą miał Kamil. Poznaliśmy wiele stron, minecraftwiki.net, minecraft.net itp.
po długich poszukiwaniach wpadliśmy w żalobę, gdyż pewien crack zepsuł nam komputer :( Obiecaliśmy sobie, że znajdziemy zaufaną stronę z której śćiągniemy minecrafta. Po woli gdy zaczął się rok szkolny i coraz więcej było nauki zapominaliśmy o tej wspaniałej grze. Co prawda co jakiś czas miewaliśmy przebłyski nadzieji, wchodząc na strony takie ja pobieraczek.pl, speedyshare, czy mediafire.com. Przez ten czas oglądaliśy tylko "Zagrajmy w minecraft" i "Przygody z minecraft", marząc o zbudowaniu własnego miasta, domu, i głebokiej kopalni. Wkońcu ściągnęliśmy piracką wersję, ale tęsknimy za czasami u Kamila, kiedy wszyscy razem mogliśmy grać w legalnego minecrafta. . . To były dobre czasy ;) Teraz prosze Was o pomoc, bardzo chcę mieć płatną wersję minecrafta, mam pieniądze, ale niewiem czy na stronie producenta płaci się kartą bankową, kredytową, czy jeszcze jakąs inna? Prosze Was o odpowiez, wierze w Waszą wiedzę na temat naszej ukochanej gry,
POZDRAWIAM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KacpiRTS11    1
Na plastyce moi koledzy zaczęli gadać o Minecrafcie. Gadali coś o pająkach, szkieletach itd. Na początku pomyślałem ze to coś takiego jak starcraft. Po kilku miesięcznych poszukiwaniach Minecrafta, udało mi się go znaleźć. Grałem wtedy na piracie, ale dziś mam już oryginalnego Minecrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martykna    0
kiedyś przyszłam do kuzyna i grał... potem oglądałam let's playe CTSG, Madzi, JJayJockera [*] :D zaczęłam grać i dotej pory gram codziennie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quasindro    17
No cóóóż...
W moim wypadku było raczej standardowo - usłyszenie gdzieś od kogoś, że jest ciekawy, oldschoolowy sandbox. I że to gra stosunkowo trudna...

Nie mogłem się nie zgodzić. I od roku siedzę w tym... czymś. I ciężko mi przestać grać :D Edytowane przez Quasindro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atukam72    1
U mnie było to jeszcze inaczej:
Jako, że jestem fanem Team Fortress 2, często zaglądam na ich bloga, nawet, gdy robię sobię przerwe od tej gry.
Pewnego dnia (28 Lipca 2010 roku) powstał pewien u nich wpis: http://teamfortress.com/post.php?id=4130
Jako, że jeszcze pokazano mape do TF2 wzorowanej na MC, odrazu się zaciekawiłem co to jest.
Wlazłem, z miesiąc czy dwa pograłem na classicu, wtedy mnie zaciekawiła taka sprawa, że inni mają skiny. Wtedy dowiedziałem się o premium.
I akurat kupiłem MC kiedy został wprowadzony Nether.

ciekawostka z mojej strony: Przez ponad miesiąc od kupna MC nie miałem neta, więc na samym początku wszystko sam musiałem odkrywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja, dowiedziałem się o Minecrafcie, u kuzyna na nocowniu pokazał mi serię "[i]Przygody z Minecraft". [/i]Powiedział mi że chciałby grać w Minecrafta, ale nie może kupić. Więc ściągnąłem piratkę i wysłałem mu. Lecz potem denerwowało mnie
że nie mogę wgrać żadnego moda, texture packa, ani skina. Więęęęc kupiłem sobie na urodziny oryginałkę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
ja coś słyszałem na ten temat, widziałem jakieś obrazki, ale tak na nie patrzyłem i sobie mówię: "ale syf"
i tak do bety 1.4 aż kumpel mi zaczął marudzić no to wbiłem na YT aby zobaczyć dokładniej jak się w to gra i w pierwszym filmiku po wpisaniu "minecraft" (który był filmikiem CTSG jak by inaczej hi hi) się przekonałem że to jest jednak fajne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adinek    1
2 lata temu, bylem z kolegami w lesie, pytalismy sie kto w co gra itp. I ktoś powiedział ,,Minecraft".
Wbijam do domu, patrze na youtube, nie przekonało mnie, ale pół roku później postanowiłem pobrać minecrafta :P
Grałem na laptopie, budowałem itp. Nie znajac jeszcze calego craftingu, znudzilo mi sie, nie chcialo mi sie tego ogarniac i rzucilem to.
Oficjalnie w minecrafta gram od stycznia tego roku 15-25 styczen to byl gdy pobralem mc i zaczolem wszystko prawie w craftingu ogarniac ;D Potem 10-20 marca zakupiłem konto premium :P

I love [b][u]MINECRAFT![/u][/b] Edytowane przez Adinek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moja przygoda? Ok.

Któregoś stycznia w roku 2010 znalazłem listę najlepszych gier do grania w pracy. Znalazłem na tej liście Minecrafta. Nie przekonał mnie.
W maju kolega zaczął mi mówić o Minecrafcie. Nadal mnie nie przekonywało do grania w tą grę. Następnego dnia po szkole zobaczyłem sobie poradnik na YT, jak zacząć grać w Minecrafta autorstwa MinecraftPolska. Tym razem mnie to zaciekawiło. Grę pobrałem następnego dnia i mi się spodobała, lecz grałem na piracie. Na początku września ubiegłego roku kupiłem konto premium i od tej pory cieszę się i maniaczę w tą grę.

Lubię tą grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...