Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Bartios

Jak poznałeś Minecraft'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Sleehowaty    0
Wszystko zaczęło się Na YouTube. Przeglądałem kanały i Wpadłem na użytkownika Masterlu19 , Obczajałem kanał, Let's Play Minecraft ? Cóóż to takiego ... I po krótkim czasie wszystko się zaczęło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
killons    0
Moja znajomość zaczęła się gdzieś 2 lata temu.
Oglądałem jak ludzie w szybki sposób układają kostki rubika(interesowało mnie jak oni to robią)i zobaczyłem taki film : Minecraft Kostka rubika czy jakoś tak.Włączyłem z ciekawości i potem w wyszukiwarce minecraft i wyszło minecraft classic spodobało mi się i w końcu mam beta a potem pełną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
kolega polecił

[color=#0000cd]Niezwykle treściwy post! Jeszcze jeden tak rewelacyjny i dostaniesz +1 //Woozie[/color] Edytowane przez Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZaglebiakPL    1
Razem z kuzynem oglądaliśmy JJayJoker'a jego 2 sezon i tak zaczęliśmy grać;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65
Ja oglądałem YouTube i zobaczyłem odcinek CTSG Kanciastej Codzienności chyba 8 odcinek o dungeonach i mi sie spodoblo.Koledzy też w to grali jak mi mówili o tym to mówiłem: Z klocków!? DZIADOSTWO. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ThisisBash    3
Ja poznałem i polubiłem minecrafta przez kolege, Zaczynałem od let's playerów i filmików na YT. JJayJoker zapoznał mnie z minecraftem , wtedy zobaczyłem jaki piękny może byc sześcianowy świat . Grałem troche na piracie , aż wkońcu kupiłem premium. I tak gram do dziś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zajcus    1
Od kumpla. Pobrałem grę, później zacząłem oglądać CTSG i tak się zaczęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tuptus9995    1
Wszyscy moi koledzy mówili o minecrafcie i JJay'u, więc zobaczyłem krótki zagracniczny film i gra mało mnie zaciekawiła.
Następnie przeglądając youyube'a znalazłem kanał JJay'a obejrzałem jeden i gra mnie bardzo wciągnęła.
Gdy zaczynałem grać (na demówie, później piracie) nie wiedziałem jak uzyskać crafting 3x3, potem nie umiałem dzielić rzeczy z jednego pola na dwa, lub więcej.Kiedy uderzyłem owcę dziwiłem się, że nie spadła z niej wełna, a gdy nastała noc to ciągle włóczyłem się i ginąłem.
Potem zrobiłem na noc dom z dirtu, lub desek z prestrzenią 1x1. Na koniec wykopałem 1 dirta, lub deskę co zaowocowało x-ray'em zobaczyłem mnóstwo fajnych rzeczy, więc zacząłem kopać w dół a na sam koniec Out of memory.
Jeszcze później kupiłem grę i dowiedziałem się o peacefull'u, ciągle na nim grałem wszedłem do jaskini zsnalazłem lapis i pomyliłem go z diaxami.Wykopałem go wchodze do inventory, by zobaczyć co wykopałem i spłynąłem do lawy przez wodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
refresh

[color=#0000CD]Nie chce mi się już nawet powtarzać... NIE BUMPUJEMY TEMATÓW z pominięciem Twórczości i paru wyjątków! +warn //Woozie[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lukkru    0
Ja zacząłem grać w Minecrafta w Maju 2011, w przeddzień zapowiadanego "Końca Świata" ;p Ciekawe, czy ktoś to jeszcze pamięta ;p W każdym bądź razie już wcześniej słyszałem o tej grze, ale wtedy po raz pierwszy się z nią osobiście zetknąłem poprzez kolegę. Zadzwonił do niego inny kolega i spytał się, jak się robi deski. Podsłuchałem i po zakończonej rozmowie spytałem się po prostu WTF?! A on, że, no wiesz, Minecraft ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uberman19    0
[quote name='Pazoor' timestamp='1332866187' post='57120']
Ja pewnego razu na grze Sherwood Dungeon(gra z czatem) dowiedziałem się od kolegi o jakimś MineCrafcie.Z ciekawości ściągłem gre(chciałem tylko zobaczyć) była to wersja 1.7.3.No i jakąś polubiłem tą gre.Za niedługo postanawiam kupić oryginał.
[/quote]
Ja podobnie, grałem na classicu a potem kupiłem minecrafta ale zaczęło się od Sherwooda :D Grałem od wersji 1.8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zoh4n    2
Ja zacząłem grać od 1.3_1 ;d Kiedy przeglądałem filmiki na yt zobaczyłem o tym filmik. To z kolegami dla beki chcielismy zagrac a nas wciągnęło, że kupilismy oryginałki:d Edytowane przez Zoh4n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja wpisałem na you tubie fraze "polska winda" (może to dziwne ale interesuję się windami) i wyskoczył mi film "Jak zrobić windę w minecraft polski poradnik" Włączyłem ten film i od tamtej pory zacząłem oglądać lets'play'ie JjayJokera i dopiero po miesiącu kupiłem minecrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
cyprianz5    10
Mój kuzyn znalazł gdzieś tą grę, ale grał TYLKO na classicu, na internecie.
Zaczęliśmy oglądać filmiki z MC, jakieś "Jak zrobić windy wodne" "Jak zrobić pułapki na moby w minecraft" etc. i dziwiliśmy się dlaczego na tamtych filmach są serduszka, a tam gdzie my graliśmy nie było, dlatego 20min. po tym jak w ogóle dowiedziałem się o mc. No i od tamtego czasu gram jako 1. z całej szkoły :P
(A u mnie cała szkoła gra w MC :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ramanon    0
Kiedy wyszedł już o nim się dowiedziałem z Cd-action-a ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mumix    0
Widziałem różne screen'y na necie i filmy na YT. Z początku byłem negatywnie nastawiony. Ale z ciekawości ściągnąłem piracką wersję i bardzo mi się ta gra spodobała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MilkShake    0
[color=#0000cd][b][i]Minecrafta Poznałem u Kolegi Pokazał Mi tą gre zainteresowałem się nią była bardzo ciekawa wiec Zaczynałem w nią grać I tak poznałem Minecrafta [/i][/b][/color]
[b][i]P.S:Wiem wiem Mały Komentarz[/i][/b]
[b][i]-Pozdro[/i][/b]

[quote name='cyprianz5' timestamp='1345203945' post='88759']
Mój kuzyn znalazł gdzieś tą grę, ale grał TYLKO na classicu, na internecie.
Zaczęliśmy oglądać filmiki z MC, jakieś "Jak zrobić windy wodne" "Jak zrobić pułapki na moby w minecraft" etc. i dziwiliśmy się dlaczego na tamtych filmach są serduszka, a tam gdzie my graliśmy nie było, dlatego 20min. po tym jak w ogóle dowiedziałem się o mc. No i od tamtego czasu gram jako 1. z całej szkoły :P
(A u mnie cała szkoła gra w MC :D)
[/quote]
Wo Kurde Cała szkoła Szkoła Fanow Minecrafta woah. :blink: Edytowane przez MilkShake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moja historia z grą jest prosta, wręcz banalna.
[font=times new roman', times, serif]O Minecraftcie dowiedziałem się od kolegi... No, ale nie tak od razu. :)[/font]
[font=times new roman', times, serif]Pierw kolega mojego kuzyna zachęcił go, do wspólnej zabawy i poznania kwadratowego świata na paru serwerach. Były to początki, classic. Ten wspaniały classic... Przejdźmy do sedna. [/font]
[font=times new roman', times, serif]Nabijałem się z niego, że chce robić kwadratowe bałwany. Wszyscy mieli beke, ale on nie zaprzestał gry. Po jakimś miesiącu, omyłkowo wkleił mi na skajpie link do minecraft.net. Wszedłem... I już nie wróciłem. :D Siedziałem przed laptopem bite pięć godzin i robiłem chatki z drewna i podwodne bazy. [/font][font=times new roman', times, serif]Zbliżał się duży test, więc z braku czasu zupełnie zapomniałem o Minecraftcie i porzuciłem mój kwadratowy świat. Nie na długo...[/font]
[font=times new roman, times, serif]Parę miesięcy później, pierwsze odcinki JJay'a pokazał mi inny kuzyn ( [b][font=arial,helvetica,sans-serif][url="http://forum.minecraft.pl/user/14876-dark/"]D[/url]arkfaire[/font][/b] )[/font]
[font=times new roman', times, serif]I tak, jakoś czas szybko minął, że jest pełna wersja, a dokładniej 1.3.2 i parę snapshot'ów.[/font]
[font=times new roman', times, serif][font=comic sans ms,cursive]KONIEC[/font][/font] Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
guciokonda    171
Dzięki 2 kolegom z klasy. 1 pokazał mi jak sam gra-2 przyszedł do mnie i wyjaśnił co i jak mam zrobić,żeby go zdobyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DjPolska123    0
Jak poznałem Minecrafta:
do moich sąsiadów przyjechał mój kolega z koleżanką.Zaczęli mówić o jakiejś grze(minecraft 1.2.5).Kiedy zaczął mi pokazywać myślałem że to błąd grafiki że wszystko jest kwadratowe :)Dopiero gdy zobaczyłem TNT,NPC,tory chciałem wtedy w to grać.
Kiedy wyjechali zostawili mi płytę z minecraftem która nie chodziła.Kiedy już miałem internet dowiedziałem się więcej o minecraftcie.
Po trwających ponad miesiąc problemach z JAVA(nie działał minecraft) gram sobie do teraz :)

Moja historia wersji:1.2.5-pc demo-1.3.2-1.4.2 Edytowane przez DjPolska123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jyeq    3

Ja również dowiedziałem się z YouTube. Natrafiłem przypadkiem na filmik i zacząłem szukać w internecie tej gry aż natrafiłem na wersję demo, która umożliwiła mi zapoznanie się z tą grą. To były czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...