Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Bartios

Jak poznałeś Minecraft'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Bartios    20
Witajcie! W temacie będziemy dyskutować, o tym jak poznaliśmy Minecraft'a! Zapraszam do dyskusji!
To może ja zacznę :)
[i]Pewnego dnia, było to gdzieś pod koniec lutego, ponad rok temu przeglądałem sobie YT. Po chwili natrafiłem na jeden z odcinków ''Przygód z Minecraft'' JJayJoker'a. Był to bodajże odcinek 29 pierwszego sezonu. Z ciekawości włączyłem film. Moje pierwsze wrażenie było fatalne, na początku nie do końca zrozumiałem o co chodzi, i gdy zobaczyłem grafikę to myślałem że to gra z lat 90-tych. Ale jako że już włączyłem film postanowiłem obejrzeć jeszcze chociaż kawałek. Gdy pokazywał on swoje wszystkie budowle, mechanizmy z redstone'a, uświadomiłem sobie ile z tych pixelowych, brzydkich sześcianów można zrobić. Z czasem coraz bardziej zacząłem się interesować samą grą, poznałem wielu innych ciekawych Let's Player'ów, odkryłem ciekawe strony na temat Minecraft'a. Na początku grałem na piracie (nie wiele ponad tydzień!) ale potem tj. 23 kwietnia zakupiłem konto premium. I od tego czasu gram na dzisiaj! :)[/i]

A wy, jak poznaliście naszą ukochaną gre? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Creeperołap    17
Ja poznałem Minecraft'a tak:[font=courier new,courier,monospace]Gdzieś około marca-kwietnia mój kolega gadał z kimś o minecrafcie.[/font]
[font=courier new,courier,monospace]Później jakoś po czerwcu inny kolega ciągle minecraft to, minecraft tamto w skrócie nie mówił nic innego tylko minecraft.Gdy byłem na koloniach to i ja zacząłem mówić o minecrafcie.[/font]I moja przygoda z minecraft ciągle trwa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kamil8888    2
moja historia z minecraft-em:
[i]O minecraftcie dowiedziałem się od brata a on od kolegi a kolega od już niewiem kogo.[/i]
Trochę krótka ale tak było.
[i]A i przygodę rozpocząłem pod koniec 1.5/na początku 1.6[/i]
[i]Wcześniej moją "ukochaną" grą była "Trackmania" i chociaż do teraz jest moją ulubioną grą jednak więcej czasu poświęcam minecraftowi.[/i]
[url="http://www.maniaplanet.com/"]http://www.maniaplanet.com/[/url] oficjalna strona TrackMani Canyon (Canyon to druga część tmki)
[url="http://www.instalki.pl/gry/download/wyscigowe/TrackMania_Nations_Forever.html"]http://www.instalki....ns_Forever.html[/url] strona do [b]legalnego[/b] ściągnięcia TrackManii Nations Forever (to jest część 1 TM-ki)(TMNF jest darmowa)
[url="http://www.tmpl.info/%20To"]http://www.tmpl.info/[/url] to oficjalne polskie forum z tmki
[url="http://www.instalki.pl/gry/pobierz/wyscigowe/TrackMania_Nations_Forever.html"]http://www.instalki....ns_Forever.html[/url] bezpośrednie pobranie TMNF (tej darmowej)(wyskoczy strona i się zacznie pobierać).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kamil8888    2
[quote name='Bartios' timestamp='1332432039' post='55880']
Witajcie! W temacie będziemy dyskutować, o tym jak poznaliśmy Minecraft'a! Zapraszam do dyskusji!
To może ja zacznę :)
[i]Pewnego dnia, było to gdzieś pod koniec lutego, ponad rok temu przeglądałem sobie YT. Po chwili natrafiłem na jeden z odcinków ''Przygód z Minecraft'' JJayJoker'a. Był to bodajże odcinek 29 pierwszego sezonu. Z ciekawości włączyłem film. Moje pierwsze wrażenie było fatalne, na początku nie do końca zrozumiałem o co chodzi, i gdy zobaczyłem grafikę to myślałem że to gra z lat 90-tych. Ale jako że już włączyłem film postanowiłem obejrzeć jeszcze chociaż kawałek. Gdy pokazywał on swoje wszystkie budowle, mechanizmy z redstone'a, uświadomiłem sobie ile z tych pixelowych, brzydkich sześcianów można zrobić. Z czasem coraz bardziej zacząłem się interesować samą grą, poznałem wielu innych ciekawych Let's Player'ów, odkryłem ciekawe strony na temat Minecraft'a. Na początku grałem na piracie (nie wiele ponad tydzień!) ale potem tj. 23 kwietnia zakupiłem konto premium. I od tego czasu gram na dzisiaj! :)[/i]

A wy, jak poznaliście naszą ukochaną gre? :D
[/quote] dałem ci plusa :P

[color=#0000cd]Nie offtopuj mi tu, następnym razem warn. //Woozie[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
Podobnie jak pan numer 1: akurat byłem na YT, natrafiłem na "Przygody z Minecraft". Ja nie potrafię oglądać od połowy serii, więc odrazu wyszukałem odcinek 1. No cóż, sam Minecraft (Beta) nie przypadł mi do gustu, ale... Miesiąc później znalazłem Minecraft Classic, to było to :3
Grałem, rozwijałem umiejętności i znajomość Classica, a dziś jestem boski i wiem o tym :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Ja zaczęłem jak większość tutaj osób od letsplayi. Kolega ciągle gadał o 'jakimś' minecrafcie i jjayjokerze. Kiedyś mi się nudziło i przypomniała mi się ta nazwa i wpisałem w yt 'minecraft'. Zacząłem od poradników CTSG, potem był - jjay (których dzisiaj już nie trawię bo olali widzów). Następnie madzik89, murzyn (qusim), skkf, bremu i kilku let's playerów. Grałem wtedy jeszcze w classica, bo funduszy nie było, a piracenie nie jest w moim stylu ;D (no może oprócz jakiś fotoszopów za kilka tysiaków xD) około pół roku temu zakupiłem mc i tak się zaczęło. Myślę, jednak że gdyby nie jjayjoker i CTSG to minecraft w polsce byłby praktycznie nieznany, i nie było by 'tych' nowych letsplayerów. No ale cóż oni olali widzów to już ich strata... Na ich miejsce wchodzą teraz inni twórcy społeczności mc... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaly    3
Więc to było tak:
Mój 10-letni brat, wpadł do domu jak burza i zaczął pie*rzyć głupoty
,,Łukasz mi powiedział że jest taka fajna gra która się nazywa Minecraft i..i tam można budować chaty, walczyć z zombiakami i...i...''
I nie dokończył bo rzucił się na kompa. Kiedy zerknęłam mu przez ramię, zobaczyłam to:
[url="http://www.youtube.com/watch?v=ezu2Jfyy3KY"]http://www.youtube.c...h?v=ezu2Jfyy3KY[/url]
Muszę przyznać że gra od razu przypadła mi do gustu. Nast. dnia kupiłam Minecrafta <3 Nie było mowy żebym grała na piracie.
Dziś ja nawalam zombiaki, a mój brat gra na PSP i gada że Minecraft jest do d*py. Cóż...rzecz gustu xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BORSAFRAN    7
ja poznałem mc tak:
Pewnego dnia gdzieś w czerwcu oglądałem sobie na youtube profil użytkownika "czlowiekzwyzyn". Miał on film pt. "Mój świat w Minecraft".
Postanowiłem obejrzeć. Najpierw odrzuciła mnie grafika. Potem jednak, po obejrzeniu całego filmiku zacząłem stawać się "minecraft'owym
Fanem nr.1". Niedawno po obejrzeniu filmiku kupiłem premium. I tak poznałem MC. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
Zastanawiające jest to, że masa osób poznała Minecraft'a dzięki let's playe'om na YT. Widać jak bardzo przyczyniły się do popularności :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bandy    2
Nie raz słyszałem o Minecraftcie, ale się tym w ogóle nie interesowałem, aż pewnego dnia, gdy się nudziłem, poszukałem paru obrazków screenshotów i filmików z gry. Pierwsze wrażenie nie było za dobre, ale z czasem coraz więcej się tej grze przyglądalem. Pamiętam moje zdziwienie, gdy zobaczyłem, że ta gra jest płatna!
Kilka dni później akurat byłem u kolegi, który grał na piracie i naprawdę mi się spodobało, wtedy to była wersja 1.5
Na początku też nie miałem premium, ale szybko postanowilem go kupić - naprawdę było warto :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
FoXek    0
Byłem wtedy u kolegi :P Grał akurat wtedy w Minecrafta. Na początku myślałem że to jakiś szajs, ale potem pokazał mi co można tam robic i mi sie spodobało :) Nauczył mnie robić rzeczy w craftingu :D Była to chyba wersja beta 1.3 :) Potem ściągnałem minecrafta u siebie.. (nie wiedziałem, że sie go kupuje...):D
I zacząłem grać... aż do dziś :P Pamiętam to podniecenie jak znalazłem diamenty pierwszy raz.. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pazoor    0
Ja pewnego razu na grze Sherwood Dungeon(gra z czatem) dowiedziałem się od kolegi o jakimś MineCrafcie.Z ciekawości ściągłem gre(chciałem tylko zobaczyć) była to wersja 1.7.3.No i jakąś polubiłem tą gre.Za niedługo postanawiam kupić oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SkateKoliva    31
@UP Sherwood dungeon to byly czasy...
Ja poznalem ... hmm ... sam nie wiem.Zaczalem grac w classica (mowilem ze to minecraft demo)Potem pobralem bete(byla to wersja 1.7.3) Nie wiedzialem jak craftowac itemy , a jak zabilem zombie myslalem , ze dostalem miecz ;d.Potem gralem na serwerach(pamietam maxrate a najbardziej mb.bosgta.tk, ktory juz nie istnieje :/)Na gwiazdke dostalem premium na nowym komputerze i wlasciwie od tego momentu zaczalem byc graczem minecrafta.KONIEC! xD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NarenPL    0
Jak poznałem minecrafta? hmm pamiętam że oglądałem filmy z gier z diablo ii i tak patrze filmik Mój dom w minecraft wszedłem koleś sobie zbudował to mówie zagram i też pobuduje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MarekZet    0
To było rok temu, na początku marca. Moja cała klasa zaczęła w to grać. Kolega codziennie opowiadał mi, jaki to Minecraft jest świetny, ale ja nie byłem chętny do gry. W końcu przyszedł do mnie i pokazał mi, jak to wygląda. I przyznam- spodobało mi się, w ogóle nie zwróciłem uwagi na grafikę. Pamiętam pierwsze chwile, smsowanie z kolegami jak zrobić pochodnie czy kilof ^^ Potem na YT znalazłem filmiki CTSG i tak nauczyłem się grać. I gram do teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
damkor00    0
Ja MC poznałem we ferie gdy nie miałem w co grać przypomniało mi się że któryś z kolegów mówił mi o tej grze więc ją pobrałem [wtedy to jeszcze na piracie :P] usuwałem ją i pobierałem od nowa bo tak naprawde nie wiedziałem że tu nawet mozna Crafting Table lub inne rzeczy zrobić więc szybko mi się to znudziło! Na rozpoczeciu roku szkolnego rok temu dowiedziałem się od kolegi że gra w MC a ja nie chciałem wyjść na głupka i zaczołem szukac serwerów [nie znosze SP] i tam mnie uczyli jak co zrobić itp. Troszke długa historia ale przynajmniej się łezka w oku zkaręciła ;) !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
ja na wakacjach na obozie harcerskim. Szliśmy do sklepu parę kilometrów, więc sobie gadaliśmy o różnych grach etc. W końcu jeden opowiedział mi o tym, a że się spodobała opowieść to się pirata śćiągneło :) ale od dłuższego już czasu mam premium ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bakito    2
Ja dowiedziałem się o tej grze nietypowo.. Pojechałem na wakacje do Austrii i tam ktoś mówił o takim czymś jak ,,minecraft''. I tak się zaczęło P;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kiedys myslalem ze minecraft to jakas strzelanka :ermm: ale jak poszedlemrm do mojego kolegi zobaczylemze to gra przygodowa bardzo fejna zacząłem od wersji 1.8 [color=#ff0000]LOL[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SkateKoliva    31
@UP
Czy ta strzelanka to Ace Of Spades? :D
Jesli grasz to podaj serwery , na ktorych bywasz.

[color=#008000]Spamer do ciebie świetnie pasuje. Offtop. Warn. //Michael[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='SkateKoliva' timestamp='1333228344' post='58210']
@UP
Czy ta strzelanka to Ace Of Spades? :D
Jesli grasz to podaj serwery , na ktorych bywasz.
[/quote]
Kiedyś myślał że MC to FPS, o tym że grając w klockowatego FPSa poznał MC nie wspominał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa2    35
W lipcu 2009 roku zagrałem w Minecrafta po raz pierwszy. Zrobiłem to zaraz po przeczytaniu tematu Joza na pivot.boo.pl.

I gram do dziś, huh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ebazarnik    8
Pierwszy raz poznałam Minecrafta przeglądając internet, ale nie zwróciłam na niego dużej uwagi =P Potem moi koledzy zaczeli o nim gadać i gadać. Później mój kuzyn postanowił dać mi piracką wersje MC na urodziny, i tak się w końcu stało. Teraz pirat kisi się w laptopie mojej mamy czekając aż kieszonkowe i rodzice pozwolą na kupno orginału. Czasami sobie pogram, pobuduję, poszukam wiosek itd. Ale teraz wolę skupić się nad męczeniem ludzików LEGO na Xboxie młodszego kuzyna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Blazej_VIP    17
Eh od czego by tu zacząć? Na początku miałem strasznego świra na punkcie filmu Jamesa Camerona "Avatar" zalogowałem się na pewnej stronie poświęconej temu filmowi było to dobre 1.5 roku temu któryś z forumowiczów zaproponował innemu stworzenie Pandory w Minecrafcie. Oczywiście od razu się tym zaciekawiłem, gość powiedział co mam robić co pobrać itp. Server powstał graliśmy dobry tydzień i coś się stało straciliśmy kontakt potem przestałem odwiedzać Avatar-forum ,ale cały czas grałem w Minecraft. Zaraziłem nim kolegę on znalazł server potem server też padł. Grałem na innych do aż znalazłem tę stronę chciałem wbić ale server był tylko dla premium więc gdy pojechałem do kochanego braciszka ubłagałem go aby pożyczył trochę kasy i kupiłem sobie premium pod koniec wakacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MiloszQ    0
Jak poznałem MC ?
Oglądałem na YT filmiki pewnego masterlu19 czy 18.
Zaczął kręcić nową serie.
Na początku myślałem że to jakiś szajs. Ale szybko ją polubiłem i kupiłem oryginalnego.
Była to wersja 1.2_2 jakoś tak. Nauczyłem się od poradników i filmików o grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...