Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Bartios

Jak poznałeś Minecraft'a?

Rekomendowane odpowiedzi

tomey62    0

Ja poznałem minecrafta dzięki jjayowi. Mialem w polecanych filmach jego 33 odcinek z sezonu pierwszego i przez to pobralem ta gre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WolFiK    0

Przygoda w Minecraft? Początki gry?

Tak.. dobrze to pamiętam.
To jest nawet śmieszna historia. Bynajmniej ja tak uważam, dla innych to może być ciekawe doświadczenie. Otóż pierwszy raz Minecrafta poznałem ok. 3-4 lata temu, jak chodziłem do gimnazjum. Wtedy była era Metinów i pierwszy raz słyszałem o kwadratowym świecie jakim jest Minecraft. Było to na lekcji informatyki, odpaliliśmy kompa oraz i zauważyliśmy ikonkę Mojangu.. Na początku myśleliśmy, że to jakiś program, który pozwoli namieszać w ustawieniach komputera lecz tak nie było.. Był to Launcher Premium. Wiec nie za bardzo sobie pograliśmy.
Parę dni później kilku znajomych znalazło wersję piracką. Wtedy zaczęło się coś z czego teraz się śmieje. Każda przerwa, lekcja to było nasłuchiwanie jak to ktoś wybudował sobie dom z cobla, znalazł mała jaskinie czy ubił świnie.. Wielkim osiągnięciem było zbudowanie domku z drewna oraz cobla.. Łał.. wtedy było się kimś.
Oczywiscie była to nieliczna grupa osób w klasie więc wiadomo ja i kilku innych wyśmiewaliśmy ich oraz tę grę. W głównej mierze uważałem jak kwadraty oraz prosta mechanika może być zjadaczem wolnego czasu bądź nudy..
Niewiele długo po tych wydarzeniach sam zacząłem grać gdy tylko dowiedziałem się, że istnieje tryb multiplayer. I jak wyglądał mój początek? Najpierw wchodzę w tryb single i zaczynamy... Dlaczego tak wolno drewno ścinam..? A kamień to już całkowicie porażka.. Dlaczego ziemia nie upada a piasek tak?! Otworzyłem sobie Minecraft Wiki i potrzebne mi receptury czerpałem właśnie z tej strony.. Nagle ścięcie drewna to było praktycznie 2 sekundy tak samo jak kamienia. Byłem bardzo ucieszony bo w końcu mogę sobie zbudować dom i mieszkać w nim.. takie realne życie w kwadratowym świecie.. I nagle sen stał się koszmarem.. Noce się dłużyły.. Wróg otaczał moja ostoję świętości. Aż w końcu zobaczyłem stwórce.. Creeper wybuch tuż za mną i zabrał mnie ze sobą do świata Hadesu. 
Dobra. Postanowiłem sprawdzić ten tryb multi. Wtedy wychodziło na oko sprawne bukkity.. To chyba była wersja 1.4.. ale nie pamiętam dokładnie. Moim pierwszym serwerem był FreeBuild. Całkowicie nie wiedziałem o co w nim chodzi. Wtedy właśnie pierwszy raz miałem styczność z takim czymś jak AuthMe, Permissions czy nawet World Guard i Edit. Byłem bardzo ucieszony kiedy dostałem swoją pierwszą działkę. Dlaczego? To prostę. Mogłem pochwalić się talentem razem z innymi a nie tylko ze świnką czy krową.
Parę miesięcy później serwer upadł i do Minecrafta zaczęto ładować nowości, które urozmaicały grę. Przez cały okres gruntownej modernizacji MC nabywałem doświadczenie w prowadzeniu serwerów bądź VPS. Dzięki niemu miałem okazję parę razy tworzyć serwery +200 slotów oraz obserwować jak gracze zmieniają się z wersji na wersję.. I tak ciągnie się to dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Thing    0

Ja Minecrafta poznałem ok. 4-5 lat temu. Powiedział mi o tym mój kolega który mieszka nie daleko mnie.

Na samym początku strasznie lamiłem.. :D
Teraz nie pojmuje tego jak można tak nie ogarniać tej gry.

Po czasie sam dochodziłem co czym wykopywać i tak dalej, oczywiście od czasu do czasu zerkałem na internet w szukaniu rozwiązania na moje problemy :P.

Pamiętam jak znalazłem pierwszy raz diaxy, byłem w euforii..

Po ok.1 miesiącu zacząłem grać z kolegami na serwerze.

Oczywiście miałem dużo przerw z tą grą, ok.3-4 po 2-3 miesiące.

Bardzo mi się podoba że Mojang nadal pracuje nad tą grą i ciągle nas czymś zaskakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheMystez    4

A ja minecraft'a poznałem po tym, że mojego brata zaprosili jacyś koledzy i tak patrzyłem jak oni grają aż w końcu sam zagrałem ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lefondesin    27

Nie wiem jak poznałem minecrafta. Minecrafta znam prawie od jego początków, ale nigdy mnie nie interesował aż do bety 1.6, kiedy to kolega mi go pokazał. Przypomniałem go wtedy sobie. Uznałem że to fajna gra, a więc grałem.  Miałem wielki ubaw z tnt itp. Bardzo dużo budowałem, aż do znudzenia. Nie wiem teraz nawet czemu. Muszę chyba trochę od niego odpocząć, bo mnie zaczyna nudzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja poznałem Minecraft'a tak:Gdzieś około marca-kwietnia mój kolega gadał z kimś o minecrafcie.
Później jakoś po czerwcu inny kolega ciągle minecraft to, minecraft tamto w skrócie nie mówił nic innego tylko minecraft.Gdy byłem na koloniach to i ja zacząłem mówić o minecrafcie.I moja przygoda z minecraft ciągle trwa =)

Ja grałem w gta sa w 2011 czy tam 12 w bete 1.3

Witajcie! W temacie będziemy dyskutować, o tym jak poznaliśmy Minecraft'a! Zapraszam do dyskusji!
To może ja zacznę smile.png
Pewnego dnia, było to gdzieś pod koniec lutego, ponad rok temu przeglądałem sobie YT. Po chwili natrafiłem na jeden z odcinków ''Przygód z Minecraft'' JJayJoker'a. Był to bodajże odcinek 29 pierwszego sezonu. Z ciekawości włączyłem film. Moje pierwsze wrażenie było fatalne, na początku nie do końca zrozumiałem o co chodzi, i gdy zobaczyłem grafikę to myślałem że to gra z lat 90-tych. Ale jako że już włączyłem film postanowiłem obejrzeć jeszcze chociaż kawałek. Gdy pokazywał on swoje wszystkie budowle, mechanizmy z redstone'a, uświadomiłem sobie ile z tych pixelowych, brzydkich sześcianów można zrobić. Z czasem coraz bardziej zacząłem się interesować samą grą, poznałem wielu innych ciekawych Let's Player'ów, odkryłem ciekawe strony na temat Minecraft'a. Na początku grałem na piracie (nie wiele ponad tydzień!) ale potem tj. 23 kwietnia zakupiłem konto premium. I od tego czasu gram na dzisiaj! smile.png

A wy, jak poznaliście naszą ukochaną gre? =)

A mi sie przytrafilo na yt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SlimeCraft    2

Witajcie! W temacie będziemy dyskutować, o tym jak poznaliśmy Minecraft'a! Zapraszam do dyskusji!
To może ja zacznę smile.png
Pewnego dnia, było to gdzieś pod koniec lutego, ponad rok temu przeglądałem sobie YT. Po chwili natrafiłem na jeden z odcinków ''Przygód z Minecraft'' JJayJoker'a. Był to bodajże odcinek 29 pierwszego sezonu. Z ciekawości włączyłem film. Moje pierwsze wrażenie było fatalne, na początku nie do końca zrozumiałem o co chodzi, i gdy zobaczyłem grafikę to myślałem że to gra z lat 90-tych. Ale jako że już włączyłem film postanowiłem obejrzeć jeszcze chociaż kawałek. Gdy pokazywał on swoje wszystkie budowle, mechanizmy z redstone'a, uświadomiłem sobie ile z tych pixelowych, brzydkich sześcianów można zrobić. Z czasem coraz bardziej zacząłem się interesować samą grą, poznałem wielu innych ciekawych Let's Player'ów, odkryłem ciekawe strony na temat Minecraft'a. Na początku grałem na piracie (nie wiele ponad tydzień!) ale potem tj. 23 kwietnia zakupiłem konto premium. I od tego czasu gram na dzisiaj! smile.png

A wy, jak poznaliście naszą ukochaną gre? =)

pewnego ciepłego dnia w lecie moj kolega namowił mnie żebysmy poszli do biblioteki grac w Minecraft i sie zgodzilem . nie wiedzialem NIC o teg grze ale mi sie spodobała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czarekkko    0

Od kolegów jakoś ale nie byłem na początku do tej gry przekonany :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Razbii    0

Ciekawe pytanie! Mincrafta poznałem przez kolegę. Z początku strasznie tą grę wyzywałem, hejciłem i tego typu rzeczy. Coś tam mi mówił "Kurde! Mam szkeleta w piwnicy!", więc się go spytałem "Ta gra jest 2D, 3D?". Poprosiłem go by mi ją pokazał, gdy to już zrobił pomyślałem "Może być, co może się stać?". No!!! To tyle ;3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adzik    3

Nudziłem się w ferie zimowe, to kumpel polecił i jakoś zacząłem grać :) Jak więszkość zapewnie, nie byłem do tej gry zbyt pozytywnie nastaiowny (grafika odstraszała ._.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
JaJkO    0

Otóż ja dowiedziałem się o minecraft-cie od kolegi który to namówił inny kolega do grania i od tej pory moja przygoda z minecraftem jest kontynuowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 dnia szkoły kolega powiedział mi o super grze "MINECRAFT". Bardzo się zaciekawiłem i wpisałem na youtube "MINECRAFT" :D Po jakiś 2 latach gra zaczeła mi chodzić ! Xd Od chyba 5 miesięcy gram/robię paczki serwerowe i tworze profesjonalne serwer ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
adidas1524    0

Ja osobiście poznałem przez przypadek jak podejrzałem to u jednego YouTubera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lajtowy97    0

Mi kolega polecił, najpierw myślałem że to jakiś szit ale po 30min gry uzależniłem się i gram do dziś <3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kazama5    0

Ja obejrzalem Reziego jak gral w SG z kims i mi sie to taaaaak spodobalo ze MUSIALEM pobrac xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Eminiox    0

Kolega odkrył od kuzyna JJayJokera to podesłał mi linka, a ja zacząłem oglądać. No to potem pobieram minecrafta i gram. Była to wersja beta 1.8.1. Gram do teraz, ale ostatnio miałem większa przerwę z powodu braku fajnych serwerów. Teraz znalazłem jeden i znowu zacznę grać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja historia:

Pewnego dnia 2011 roku przeglądałam sobie YouTube. Na stronie głównej wylądował filmik z Minecraft. Z czystej ciekawości jak wygląda ta gra włączyłam filmik. Na początku widok tej gry odpychał mnie(same kwadratowe klocki, dużo pikseli itd.). Gdy zobaczyłam co można zbudować w tej grze, postanowiłam ją pobrać. Zaciekawiła mnie na tyle, że do dziś w nią gram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
VortaL    0

Ja dowiedziałem się o MC przez internet, gdy było o nim bardzo głośno, za czasów JJay'a. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matuselo320    0
Minecrafta poznałem w szkole gdy mój kolega się zapytał "czy grasz w minecraft?" odpowiedziałem że nie i kolega zaczął opowiadać o minecraft z początku grę uwarzałem za naiwną ale potem jak zobaczyłem filmik na youtube to odrazu chciałem ją mieć. Niestety miałem za słabego kompa pół roku temu studiowałem poradniki aż do czasu kupna nowego kompa i zaistolowałem bez problemu minecraft 1.4.6 pełna wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mariella    55

O Minecrafcie dowiedziałam się w grudniu 2013 od mojego narzeczonego, który zaczął wtedy w niego grać i zachęcał mnie, bym do niego dołączyła. Przejrzałam grafikę w google pod hasłem "Minecraft" i stwierdziłam, że idę grać dalej w swoje GTA... Piksele, kwadraty, klocki lego dla dzieci, fuj, nie moja bajka. Pewnego dnia jednak, z czystej ciekawości zainstalowałam grę i zagrałam... Zaciekawiły mnie te wstrętne klocki! Tadam! Tak powstał chocapic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja minecraft'a poznałem na yt, gdy na stronie głównej wyskoczyły filmy CTSG, na początku sierpnia 2011 roku. Na początku nie wiedziałem, jak go pobrać :/ Potem znalazłem jakiś luncher który pobrałem i tak zacząłem w to grać. Gram od wersji 1.2.5, gdzie wtedy nie wiedziałem, że są serwery i tryb kreatywny. Grałem chyba 6 miesięcy jedynie na jednoosobowy w trybie survival, bez /gamemode itp.. Potem poznałem jeden z serwerów freebuild,  który istniał do roku listopada 2013. Potem serwer upadł. A potem to już grałem raz na survivalu samemu lub na jakimś serwerze freebuild lub skyblock.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...