Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
mega444

[WAŻNE][Akcja przeciw cziterom itp][Tut] Jak zabezpieczyć swój serwer przed cziterami - WSPOMÓŻ AKCJĘ!

Rekomendowane odpowiedzi

Luuhanx3    33

Co do X-Ray'a - jeśli używamy spigota to wcale nie jest potrzebny nam żaden dodatkowy plugin. Wystarczy włączyć opcję Anti-X-Ray w pliku konfiguracyjnym spigot.yml.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KubaAseph    28

Pamiętam jak kiedyś na jakimś SkyIslands był autoadmin (wszystko robiło się automatycznie - sklep premium, eventy, bany itp.) i wtedy przez chyba 2 dni ciągle wbijały spamboty i pisały ip jakiegoś serwa z Hiszpanii :D. W końcu ktoś zauważył, że można te boty uciszyć komendą /mute. I jak dałem /mute jose (bo od tego zaczynały się nicki botów) to mnie wywaliło za "spam" (bo jedną komendą wyciszyłem z tysiąc botów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Reemren    0

jedno ale : mam oprogramowanie serwera blokujące graczy z : nodusem , weepcraftem , too many items itp. nazwy nie podam bo daje 0% lagów na serwerze i gotowe 76 pluginów 

@up

hahahahahahahahahaha ha ha jaki nie wgrał pluginu na nie kickowanie admina 

Edytowane przez Reemren

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Reemren    0

sorki nie przeczytałem dokładnie ale admin powinien wgrać ten plugin 

@up2

nie cheatuj bo bana dostaniesz :)

Edytowane przez Reemren

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim serwerze także był problem z cheaterami. Najwięcej kłopotu sprawiali ci z Nodusem. Teraz mamy nad nimi pełną kontrolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dead    3

Poradnik dość dobrze opisany, mi osobiście się nie przydał, wiedziałem o tych pluginach, ale komuś może uratować serwer :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ajros    0

@

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

wszystkie pluginy obciążają serwer :P  niektóre "żrą" tak mało ramu że nie zauważysz różnicy a inne za to tak dużo, że po wejściu 20/40 graczy masz ping 5 000 i 2 FPS :P

Edytowane przez Ajros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Game    0

Tak,

Hackerzy To zło

Ale Ja używam tylko:

NoChetsPlus

I to mi wystarcza

A nie Jakieś 40

Albo Lepiej

Pluginów

Ale Ogólnie jestem na TAK

Pozdrawiam

~Game

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ajros    0

@Game 

Plugin NoCheatPlus jest troszkę nie dopracowany. Po wciśnięciu ctrl (chodzi mi o włączenie trybu szybkiego chodzenia) plugin myśli, że to speedhack czy jakoś tak i cofa co chwilę. 

Bynajmniej u mnie tak się działo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ciekma    0

Witam,

odnośnie X-ray, sprawę częściowo załatwiają takie mody jak Reasonable Realism albo BetterGeo, ponieważ podmieniają one stone na coś podobnego ale o i nnym Id - w efekcie skały nie są przeźroczyste i mało co widać.

Natomiast mam pytanie, czy na Forge 1.7.10 są jakieś mody zabezpieczające przed oszustami?

Pluginy bukkitowe niestety nie działają na Forge, a cauldrona nie udało mi się skompilować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...