Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
dex3r

Mój mod - wasze pomysły

Rekomendowane odpowiedzi

Wintalan    75
Mody zaraz zciągnę. Co do koli to może byś wiadro wody, i powyżej kakao. Może dziwne połączenie, ale pasuje. XD. Co do edytora to nie tylko ty. Mi często post się podwaja. I w sensie, że double, i w sensie, że w jednym poście 2x ten sam tekst. Wiem, że już pisałem, ale teraz z innej beczki - dodaj crafting zaklętej butelki (tej od expa) np. Złoty arbuz i butelka z wodą. Dodaj jeszcze mięso z owcy jak ci czasu starczy. Kakaowca też bym nie pożałował. XD i dla problematyków: może macie jakieś kolidujące mody? Wiecie, że najpierw modloader, a potem mod?
@dex3r: dzidy można stackować? Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Mieso z owcy - Baranina -- Gothic i klasztor :P
Wino - Woda Winogrona
Winogrona
Smok czerwony - Tylko teksturke zminiesc i ze sie spawnuje w normalnym swiecie :)
Tak latwo to tak nie jest aby dodac potworka bo wiem musisz animacje AIP DAIP itd :P
@EDIT zBROJA z welny owczej :D

Ah tylko czekalem kiedy wintalan tu napisze :>

Pozdrawiam to tyle na chwile obecna :D Edytowane przez Fendorath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
Tak, mięso z owcy to jest to!
@Wintalan
Czy dzidy się stackują zobaczysz w grze :P A Cola, jako woda + cacao... słaby pomysł ;) Poza tym co by taka cola miała robić?

@problemy
Problem z brakiem róży to znowu problem z edytorem.. wklejałem nowy link i usuwałem stary, ale tak na prawdę ten stary linkował do tego samego miejsca, tylko tekst widoczny był inny... No cóż, już naprawione ;)

EDIT:
Dobra mam chwilę czasu to biorę się za dokańczanie gandzi :P

EDIT2:
Tak jak myślałem, narysowanie liścia gandzi, suszu oraz krzaczka, przekracza moje możliwości - po prostu nie umiem rysować. Więc czekam na jakiegoś grafika. Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
farmer143    0
mam pomysłyna: '

lepsze rolnictwo(np,dodanie nowych nasion,koryto żeby zwierzęta mogły pić wode)

katana crafting

p-patyk

ż-żelażo

ż
ż
p

włucznia

cola
granat
nowe strzały
ubrania z wełny oraz baranina
baran
nowe zombie
wiadra z kamienia,z drewna(nie można do niego nalać lawy)
nowe moby(np nietoperze,byki,pigmany,zając,orki)

jak będe miał pomysły to będe pisał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fresh3    0
Witam, mam pomysł na crafting coli, kubeł z wodą+cukier i red stone, to chyba najlepszy sposób na tę colę albo przerobić na orenżade :P a co do pomysłów to baraninę mógłbyś wprowadzić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Bylo wspomniane po jasny gwint ta cola ? Idz do sklepu i ja kup
A jesli miala byc ta kola to po co ?
Speed ci da ? NIE
Odnawia zycie ? Sa lepsze sposoby niz meczenie sie aby zbierac materialy na cole
Orezada ? Nie
[quote name='farmer143' timestamp='1334242227' post='61839']
mam pomysłyna: '

lepsze rolnictwo(np,dodanie nowych nasion,koryto żeby zwierzęta mogły pić wode)

katana crafting

p-patyk

ż-żelażo

ż
ż
p

włucznia

cola
granat
nowe strzały
ubrania z wełny oraz baranina
baran
nowe zombie
wiadra z kamienia,z drewna(nie można do niego nalać lawy)
nowe moby(np nietoperze,byki,pigmany,zając,orki)

jak będe miał pomysły to będe pisał
[/quote]

Zes czlowieku sie nie popisal
Wlocznia jest dodania ( dzida )
co do coli to juz byla wypowiedz
Granat moj pomysl jest juz dodany na granat
Masz mod na nowe strzaly
Ubranie i baranina dodane -,-
Zombie - Nowa animacja AIP Zbyt duzo roboty wiec NIE
Baran Jedynie z tym wypaliles
NOWE MOBY Juz jest wypowiedz

WNIOSEK

[size=6]FARMER143 NIE MA ZADNYCH NOWYCH POMYSLOW WSZYSTKO SCIAGNAL OD POPRZEDNICH POSTOW[/size]

[size=6]PLAGIAT JEDEN --.-- KTORY NIE CZYTAL WOGLE POSTOW ZAMIAST SPAMOWAC WEZ DO REKI SLOWNIK :>>[/size] Edytowane przez Fendorath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
farmer143    0
mam nowy pomysł

wioska pigmanów
w tej wiosce były by same pigmany i karzdy pigman trzymał by jakiś item (np,pigman rolnik młotyka)
i było by kilka rodzaji
a wojownik pigman siedział by na świni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Tak bardzo twórcze . ( bez komentarza )

FARMER poczytaj posty od 1 do swojego to bedziesz wiedzial jakie pomysly juz padly a nie dajesz takie pomysly co byly wymienione
z tymi pigmenami to zly pomysl i do czego to ma slozyc ?
I za duzo roboty z tymi pigmenami

Tyle do powiedzenia na temat FARMERA

Pomysly;
Monotoring + Komputer
Zapadnie
Trujacy rosliny'
Jadalne rosliny
To tyle ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fresh3    0
Fendorath@ a tobie to polskich znaków w klawiaturze ubyło hę? albo sam robisz błędy typu spacja po pytajniku... ale mniejsza, cola/orenżada by się przydała bo by dawała jakiś bonus do życia na pare sekund albo dodatkową siłe lub szybkość kopania do kopalni bo takie coś na pewno by się przydało, monitornig jest w cctv mod czy jakoś tak więc sam odkrywczy nie jesteś ...PEACE :] Edytowane przez fresh3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
hmm tak jakbys zauwazyl to wszystko bedzie w jednym modzie wiec ? dlaczego ma nie byc monotoringu ? ze jest ? Granat tez jest a jest w planach !
To ze nie mam polskich liter to juz moja sprawa jak ci przeszkadza ? to nie badz na tym forum lub badz toleracyjny
To ze nie stawiam pytajnikow przy wyrazach to jedynie moje upodobanie bo dla mnie graficznie jest nie ladne wolalbym zeby bylo widac ze stawiam znak a nie mi sie wcielo w wyraz :]

z ta cola to daj sobie spokoj jak tak bardzo chcesz to idz do sklepu ( oderwij sie od komputera lub laptopa ) i sobie kup
a bo w grze nie zaspokoisz sobie pragnienia . ( phi ale powiedzialem :> jakbym byl lepszy >.< )
I to wszystko na temat

Mojego pisania

Coli

:)

Zegnam i pozdrawiam :D Edytowane przez Fendorath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fresh3    0
UP@ Ja nie wiem co masz z polskiego ale zapewne nie najlepsze oceny ale to już nie moja sprawa, daj sobie siana z tym kupowaniem coli bo tu chodzi o MODA a nie o jakieś kupowanie czegoś, a to mogłaby być orenżada która coś tam dawała, ja w ogóle nie kminie po co się wpieprzasz w czyjś pomysł jak to nie twój temat a każdego chcesz hejcić a sam nie lepszy.. PEACE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Hmm spójrz na poprzednie posty to zrozumiesz :)
Nie znasz znaczenia słowa ,, Hejter''
Z polskiego mam 4 :]
W czyjś pomysł się wpieprzam ? ten pomysł może i ty wymiśliłes ale się spózniłeś ;] Forum właśnie od tego jest aby wypowiadac się na dany temat
Sam autor moda powiedział po co ta cola?
Jak taki mocny się czujesz aby dalej drązyc ten temat zapraszam na MSG :> Edytowane przez Fendorath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258
Co tu się dzieje, co to ma być? Chyba za długo wam wolne od siebie dawałem. Obydwaj panowie (fresh1, Fendorath) po warnie za offtop i spam. Dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
Wpadłem od razu na parę pomyślątek!
- Mikołaj na biomie zimowym (0,5% szansy na spawn).
- Jajko EnderDragona (Żeby można było spawnować)
- Herobrine! (Nie groźny, nic by nam nie robił, chyba, że byśmy go uderzyli, ale to by był jakby NPC który sobie buduje po świecie, lecz ma białe oczy i atakuje gdy my go zaatakujemy i by dropiły diamenty, miał by 40 serduszek (80 życia).
- Lepszy wygląd NPC
- Ukryte Skrzynie (2 na 1000 kratek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='DeX3r' timestamp='1334082217' post='61249']
@up
Wejdź w %appdata%/.minecraft/ otwórz plik ModLoader.txt skopiuj i wkelj tutaj [CODE]

[b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nowe pomysły.[/font][/color][/b]
[b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- Dodanie Coca - Coli (Działało by jak jabłko).[/font][/color][/b] Hm... jakiś pomysł na crafting?
[b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- Dodanie zatrutej wody. (Zadawała by obrażenia).[/font][/color][/b] Kiedyś próbowałem zmienić kolor wody, niestety jest to zapisane w renderowaniu - biomy i nie da się tego zrobić bez zmian w oryginalnych plikach gry a tego wolałbym uniknąć.
[b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- Dodanie liściastego przebrania. (Ochrona słabsza niż skórne uzbrojenie)[/font][/color][/b] Dobry pomysł na crafting ubrania moro!
[b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- Dodanie nowych strzał.[/font][/color][/b] Mod ElementalArrows wyczerpuje temat - nie można zrobić tego lepiej.
[b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- Dodanie możliwości smarowania chleba masłem (dodawało by o 1 jedzonko więcej). [/font][/color][/b]To może zrobię kromki chleba posmarowane masłem? (z jednego chleba 6 kromek) Tylko jaki crafting na masło? Mleko + ?
[/quote]

coca-cola, crafting: góra: (pusto)(czarny barwnik)(pusto)
środek: (pusto)(wiadro z wodą)(pusto)
dół: (pusto)( szybka )(pusto)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kexan    9
Zrób, żeby z kakaowca (drzewa dżunglowego) wylatywało kakao, ale z częstotliwością jak jabłka w normalnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maćko :P    22
mam kilka pomysłów:

1. sny (trudne, ale może..)
2. nowa ruda (może miedzi?)
3. kable z miedzi (mogły by być w powietrzu i na ścianach)
4. wskaźnik spragnienia (uzupełniany przez min.: wodę, jak dodasz to colę, i inne napoje z butelek, mleczko)
to na razie tyle, jak na coś wpadnę to napiszę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
Zaglądasz do tego tematu?
Pomysły.
Małe zombie.
Małe NPC z wodogłowiem.
Małe wilki z wodogłowiem.
Małe oceloty z wodogłowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
@up: co do twoich propozycji to jedna mnie naszła na myśl. Chcesz wystąpić w MC jako nowy mob z wodogłowiem.

1. tory wiszące w powietrzu.
2. dodanie paralizatora(po uderzeniu w moba przez 5 sekund leciałyby w niego pioruny.
3. dodanie bomby która by nic nie niszczyła, ale zadawła obrażenia.
4. dodanie jetpacka.
5. dodanie dozowników skierowanych w dół/górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
@UP Mhm ;>

Nowe pomysły:D
Możliwość kładzenia pochodni do góry nogami.
Przedłużacz (zamiast reapeatera, bo on jednak trochę opóźnia).
Owce które by jadły [u][b]TYLKO[/b][/u] wysoką trawę (nie zwykłą)
Mleko które można pić
Wodę którą można pić
Kolorowe jabłka! (farbowało by się, dodawały by 1 jedzonko więcej). Crafting: Tak jak z złotym jabłkiem, tylko w okół dany barwnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
[quote name='MrSkaleton' timestamp='1334516969' post='62793']
Kolorowe jabłka! (farbowało by się, dodawały by 1 jedzonko więcej). Crafting: Tak jak z złotym jabłkiem, tylko w okół dany barwnik.
[/quote]
Jabłka?? nielepiej kolorowe jajka?? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote]Mleko które można pić[/quote]
Przecież mleko można pić...

Do tematu zaglądam, czytam wszystkie posty, ale póki co już 3 grafików obiecało mi zrobić textury do gandzi (4 textury 16x16) ale żaden do tej pory jeszcze nie zrobił, więc kompletna demotywacja ;) Poczekam aż ktoś zrobi, wstawię wersję 0.3 i wtedy będę dodawał nowe rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...