Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MrSkaleton

Dziwne zjawiska w Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

ratchet450    5
Po 1. nie szłem! tylko SZEDŁEM.
po.2 drzewo zapaliło się pewnie od źródła lavy
co do 3 to nie wiem jak ci się to wygenerowało, ale wygląda jakby nie które chunki wysunęły się do góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Ten błąd, że na świecie flat generują się chunki zwykłej, jest znany i się zdarza, ale za takie kaleczenie języka polskiego powinno się wyrywać paznokcie czy coś. Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Jantomedes' timestamp='1343987561' post='85701']
powinno się wyrywać paznokcie czy coś.
[/quote]
[media]http://youtu.be/cJCWYQ7KZIU[/media]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65
[quote name='Czarek1PL1' timestamp='1343965087' post='85687']
Witam , jestem tu nowy (całkowicie) i powiem wam moje dwa dziwne zajwiska :

Survival 1.2.5 , typ delfaut

Gdy szłem pustynią koło śnieżniej doliny zobaczyłem palący się świerk (Nie sądze , że to him .) Gdy "zesikałem" się ze strachu , wyłączyłęm grę , więc na obrazek nie liczcie <_<

Creatve 1.3.1 , typ superflat (płaski)

Weszłem na ten świat i mojm oczom ukazało się coś , jak w dołącznonym obrazku poniżej :

[img]http://www.bankfotek.pl/image/1297346.jpeg[/img]

Dodam , że dopiero co teraz zaktualizowałem Minecraft'a , a przed stworzeniem tego świata , nie było innych światów o tej samej nazwie co ów świat .
[/quote]Miałem podobny bug tylko, że na snapshocie i z bonusową skrzynią to też był creative.miałem kawałek normalnego wygenerownego świata a reszta płaska.
Edit:Dzisiaj miałem Buga polegającego na tym że wszytski potwory stały w miejscu i nie znikały po włączeniu Pacefula było tak przez 5 kolejnych wczytań ale wkońcu znikły. Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
machul333    1
Ja dzisiaj na creativie 50 kratek od spawna znalazłem kanion który łączył się jeszcze z 2 podziemnymi .wyczhodziło coś odobne do znaku x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pacislavek    0
Ja miałem rzecz, dziwną faktycznie. Było to dawno, dawno temu.
Za czasów [i]Minecraft 1.2.3 Beta[/i] (chyba) gdzie idąc spokojnie jaskinią, patrząc mile w oczka creeperowi, nagle...
[sup]Nie chcę już tego pamiętać![/sup]
Nagle, wpadłem... Do lawy... Eh..!
Co najdziwniejsze z tego wszystkiego... Nic mi się nie stało...
To było bardzo traumatyczne przeżycie. Aż do teraz, łezka w oku mi się kręci, gdy to wspominam.
Niestety... To tylko stare czasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MikiFurjant    1
ja kiedyś lazłem pustynią idę idę a tu nagle oceloty i patrze na f3 i to biom dżunglowy choć to była pustynia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Seba0855   
Gość Seba0855
Za czasów 1.2_02 byłem w kopalni,znalazłem żelazo i je wykopałem,ale za nim odszedłem by
Kopać dalej dostrzegłem diaxa,był to bodajże poziom 45 gdy go prawie wykopałem nagle znikł po chwili jak kliknąłem s aby pójść do tyłu pojawiło się saving chunks a jak włączyłem spowrotem save pojawiłem się w lawie i po chwili spaliłem się. Zrespiłem się na jakiejś wysepce na morzu. Mój prawdziwy spawn był na pustyni. Usunąłem save bo tak się wystraszyłem (byłem początkujący) że aż uciekłem sprzed kompa i nie grałem w minecraft do następnego update a przez ten czas szukałem wyjaśnienia. Edytowane przez Seba0855

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdy zaczynałem grę czyli za czasów 1.5_01 beta to pierwsze co zrobiłem to wybudowanie badziewnego domku. I stoi taki domek i stoi. Ale gdy pewnego dnia wszedłem na mój save to mój dom i teren wokół niego mi się skopiował. Mogłem dojść do skopiowanego terenu ale nie mogłem nic zniszczyć ani postawić na nim. Save już dawno skasowałem ale do dziś mam troche stracha. Edytowane przez duzygosciuPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
shinek    4
Niestety nie udalo mi sie jeszcze zsikac w majty, wylaczyc gry, skasowac save'a czy w poplochu uciekac do domku (sic!) jak co poniektorym, ale grajac na jednej ze starych wersji, podczas przechadzki przez swiat spotkalem, unoszaca sie wysoko nad ziemia "wysepke" z drzewkiem. ot kawalek ziemi zywcem wyrwany z ziemi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ramanon    0
Kiedyś jeszcze w minecraft 1.4.1 widziałem Herobrina :q Kontem oka w lesie sobie siedział :P W tedy zacząłem go Gonić ale wyparował. Para wyglądała jak dodanie wody z lawą : P i tyle go widziałem : p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote name='shinek' timestamp='1345652776' post='89795']
Za zmyslanie historyjek o Hb powinien byc ban.
[/quote]
Ale to nie jest wymyślone! Notch o tym mówił wielokrotnie, aby uspokoić przestraszonych małolatów. Prawda jest taka, że HeroBrine istniał w grze. (wystarczy pobrać sobie starego minecrafta i poszperać w kodzie, jest tam klasa EntityHerobrine).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Seba0855   
Gość Seba0855
[quote name='DeX3r' timestamp='1345663599' post='89871']

Ale to nie jest wymyślone! Notch o tym mówił wielokrotnie, aby uspokoić przestraszonych małolatów. Prawda jest taka, że HeroBrine istniał w grze. (wystarczy pobrać sobie starego minecrafta i poszperać w kodzie, jest tam klasa EntityHerobrine).
[/quote]
Sprawdziłem to i to jest prawda. Istniał w kodzie lecz nigdzie nie było nic o tym,że może się zrespawnować. Jedynym sposobem na przywolanie herobrine to było to,że sobie dopiszesz linijke czy więcej do kodu aby się zrespił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
guciokonda    171
Jak się dowiedziałem o Hb (wrzesień/październik) to ciągle mi się wydawało,że coś za mną chodzi. Możecie się z tego śmiać,ale przez pewien okres czasu przestałem grać przez strach. Cóż siła sugestii. A co do dziwnych przypadków to co 2 respawn po śmierci (na singlu) coś mnie ''chwyta'' i nie chce puścić. Nie ,że nie ładuję mi się świat ale jakbym był w jakiejś kleistej mazi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hgorski6    19
widziałem coś ciemnego , a kiedy sięprzybliżyłem do miejsca znowu było kolorowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mickel196    2
Dosłownie przed chwilą wyłączyłem minecraft'a, ale zanim to zrobiłem biłem moby. Zabiłem jednego zombiaka i wyleciał z niego ziemniak o.O Widocznie musieli dopisać coś w rzadkich dropach ;)

EDIT// Marchewki jak i ziemniaki wypadają z zombiaków jako rzadki drop;) Sprawdzone ;) Edytowane przez Mickel196

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
[quote name='Czarek1PL1' timestamp='1346862282' post='92177']
Spawn na wodzie (a pod wodą piasek) , a 1 klocek odemnie - Wyspa z dębowymi drzewami i piachem.
[/quote]
I co w tym dziwnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
daronian    0
Ktoś jakimś cudem skopiował mój budynek na singleplayer. Było to dawno, kiedy jeszcze Notch wgrał herobrine. Tak się przestraszyłem, że od razu usunąłem świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzyzak06    0
znalazłem wielką górę na pustyni w kształcie odwróconej litery L (do góry nogami) wszedłem na koniec "mostku" na samej górze- wszystko zrobione z piasku, stwierdziłem że fajne miejsce chciałem przedłużyć mostek aż do swojego domku, postawiłem 1 klocek dirtu wszedłem na niego i nagle cały piaskowy "mostek" spadł "upsss" Edytowane przez Krzyzak06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...