Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MrSkaleton

Dziwne zjawiska w Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

KristoforoH    65
Aż tak opowiem, o pewnym zdarzeniu z multi, nawet z aliquam... Kiedyś wybudowałem taki dziwny sterowiec, brzydki był, ale się do niego przywiązałem i zawsze prosiłem o przekopiowanie go, ale pewnego dnia, po pierwszym przekopiowaniu, kiedy do niego chciałem podlecieć, nagle mnie scrashowało, nie mogłem przez pewien czas wejść, gdy się udało, wstukałem szybko "/spawn", potem znowu do niego podleciałem, nie było crasha, ale użycie pamięci z ok. 250mb, wzrosło gdzieś do 800! 0.o WIele osób też tak miało... więc usunąłe cały redstone z wnętrze, bo myślałem, że to jego wina, ale problem nie ustąpił... potem stało się to mniej natarczywe, naprawiłem "elektrykę", ale nadal miałem dziwne lagi gdy sie do niego zbliżalem.. przy okazji (WTF, właśnie wkleił mi się jakiś link do imgura.. nieważne) gdy chciałem coś zbudować obok niego, natychmiast okazywało się, że już od pewnego czasu nie mam połączenia z modemem... Dziwaczne to było.
(znowu się odzwyczaiłem od klawiaturki >:) Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oskar99989    1
byłem w jaskini było ciemno na serverze nie było nikogo i słyszałem jakieś kopanie pomyślałem wtf kto to kopie szkoda że nie kopałem się za tym głosem ale to był chyba Herobrine! ps:NIE BYŁO NA SERVERZE MODÓW!!!!!! [font=comic sans ms,cursive][size=5]NAPRAWDĘ[/size][/font] Edytowane przez oskar99989

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Często moby chodzą bardzo charakterystycznie jak gracz, a jeżeli nad jaskinią jest ciek wodny i trafi się tam meduza, to dopiero - masz wrażenie jakby tam stado graczy biegało.
Przykro mi to mówić i może zniszczę Ci dzieciństwo, ale poza mod'em Herobrine Mod, magiczna postać Herobrine nie istnieje i nie istniała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oskar99989    1
[quote name='killons' timestamp='1342008406' post='80464']
Ja miałem aż 3 dziwne zjawiska
numer 1 po burzy patrze na drzewo pali się próbuję zgasić ogień klikam nie działa wchodzę do niego pojawia się na dole ogień lecz nie zadaje obrażeń wsadzam do niego przedmioty nie palą się co to miało być?!

Numer 2 ide sobie przez pustynie i nagle dostaje obrażenia rozglądam się niczego nie ma (był dzień)dalej próbuję przejść dalej dostaje obrażenia.w końcu rozwalam piasek pod sobą i zani się obejrzę dostaje 3 kaktusy.Wydaje mi się,że to był jakiś bug z niewidzialnym kaktusem.

i numer 3 Znowu chodzę po pustyni patrzę PIRAMIDA!Podchodzę lecz to nie była piramida... to był sfinks a w środku niego był labirynt z obsydianu.Dobrze przejdę go pomyślałem sobie chodzę chodzę i wkońcu znalazłem skrzynie ze złotymi jabłkami i różnymi rzeczami chodzę dalej i znalazłem zapadnie wchodzę i było tam duże pomieszczenie a na środku lawa.Poszukałem na wikipedii(angielskiej i polskiej)lecz tam nic nie pisało możecie mi pomóc oto screeny:

[url="http://imageshack.us/photo/my-images/407/20120711131058.png/"]http://imageshack.us...0711131058.png/[/url] - Sphinx

[url="http://imageshack.us/photo/my-images/17/20120711134905.png/"]http://imageshack.us...0711134905.png/[/url] - nagrody ze skrzynki, która jest umieszczona w skompikowanym labiryncie

[url="http://imageshack.us/photo/my-images/155/20120711134949.png/-"]http://imageshack.us...711134949.png/-[/url] pomieszczenie pod zapadnią

(Musicie klikać w linki bo nie mogę ich wstawić jako zdjęcia)
[/quote] A więc tak to są żeczy z jakiegoś modpacka bo już widziałem taki pokój tam był boss lecz odinstalowaleś ale mapa została i tyle

[quote name='Atexor' timestamp='1357662435' post='105422']
Często moby chodzą bardzo charakterystycznie jak gracz, a jeżeli nad jaskinią jest ciek wodny i trafi się tam meduza, to dopiero - masz wrażenie jakby tam stado graczy biegało.
Przykro mi to mówić i może zniszczę Ci dzieciństwo, ale poza mod'em Herobrine Mod, magiczna postać Herobrine nie istnieje i nie istniała.
[/quote] no przecież wiem dlatego to pisze że to dziwne a w Herobrine to tylko nie normalni wieżą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dziwak21    0

no więc stworzyłem sobie nowego świata i spawn na pustyni zbierałem se kaktusy z jednego wypadało co chwilę jakeś ity 

i tak bez końca najpewniej bug  :| 

ej jak dać sygnaturę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
umotex14    6
Napisano (edytowane)

Ja miałem porąbany błąd, którego w internecie za nic nie mogę znaleźć, czyli jestem jedyny...

Tuż po stworzeniu nowego świata wybrałem się na rekonesans, aby znaleźć owce. Musiałem z biomu zimowego przejść do gór i po tych górach łaziłem szukając owcy. I nagle zaczęło mi w okolicy latać takie coś... bardzo szybko, dosłownie sekundy. Nie wiem, czy to zbugowany dragon, czy chory błąd gry?

24353cl.png

WHAT A F...CK

Inny błąd był, kiedy stworzyłem świat z seedem "moon", czyli księżyc. Kiedy świat się stworzył, gra zaczęła przeraźliwie lagować. Po ekranie latały jakieś dziwne małe i szare chunki (w życiu, w życiu nie widziałem takiego błędu)- przesuwałem kamerę i taki malutki cień z olbrzymią bezwładnością latał po ekranie. Po chwili zaczęły mi się respić fragmenty endu i netheru, aż w końcu grę wywaliło. A zawsze miałem 90fps bez modów...

Przyjrzyjcie się zdjęciu- po lewej w oddali kawałek netheru.

im2b6s.png

Edytowane przez umotex14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2_Kali    26

Co do moich dziwnych zjawisk w Minecraft to to gdy grałem na beta 1.3_1 znalazłem dungeon centralnie w górze na wysokości 64 katek z wpływem z rzeki

Pozdrawiam

_Kali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ShoyGaming    3

na dodatek świnia chodziła i drzewo rosło.

Wiesz, bardziej dzwine by było gdyby świnia rosła a drzewo chodziło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrZitrix    0

@Up: Herobrine nie istnieje...a jeśli ktos uważa że coś się stało u niego na save i to może być czysty przypadek błedu generatora map...Herobrina nie było,nie ma i nie będzie! ...ale kazdy wie swoje...

Ale nie robić offtopic...

Raz sobie generowałem nowy świat (wersja podjaze 1.5) respie się i co? Jestem w spawnerze Pająków jakieś 20 kratek pod ziemią,a żeby wyjść...ciekawe jak,jak wszedzie była lawa xD Ale znalazłem w skrzyni złote jabłko delightful.gif

@Up HEROBRINE BYL ale go usuneli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Newrin    0

To jest mój pierwszy post więc Cześć wszystkim! Postanowiłem zarejestrować się na forum bo mam taki osobliwy bug.
Mianowicie niedawno zacząłem grać na pingwinpacku który między innymi dodaje nowe złoża. Żeby je wygenerować udałem się na jakieś 2tys bloków od mojego domku. Po pierwsze znalazłem fajną górę na której zboczach generuje się węgiel i żelazo. Nawet jak je wydobędę to po jakimś czasie pojawiają się z powrotem. Ale to nic nieopodal był kanion i mega system jaskiń. Idąc jednym z korytarzy nagle na głowę spadła mi świnia. Myślę spoko pewnie gdzieś nade mną jest jakiś szyb w górę. Za chwilę spadają kolejne dwie świnie. Postanowiłem więc to zbadać i poszukać wyjścia na zewnątrz po drodze już zacząłem się przedzierać przez istny potop spadających świń. Gdy wyszedłem na zewnątrz ujrzałem MASĘ ŚWIŃ! Przypomniał mi się stary bug z ocelotami pojawiającymi się wszędzie gdzie szedłem. Ale wydawał się że świnie wychodzą z jednego miejsca. Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem niepostawione przeze mnie piece i skrzynie. A po krótkim kopaniu również torty! Miał ktoś coś podobnego? Możliwe jest żeby na survivalu pojawił się spawner świń? Nie wydaję mi się żeby pingwinpack miał z tym coś wspólnego.

masawi.jpg

masawi2.jpg

<

blockquote>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SPQR    2

mnie raz zaatakowały szkielety.Ale tak że jeden mnie zwabił a reszta wyszła z zaułka.przeżyłem tylko dlatego że byłem w jaskini i szkielety strzelały do siebie nawzajem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AdimeX    1

Dla mnie było dziwne to, że spotkałem las, który sam z siebie płonął. Nie było w pobliżu lawy, chociaż nie wiem czy to piorun jakiś podpalił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dracomt2    0

Noo moja siostra miała tak samo!
Stworzyła sobie nowy świat, polatała trochę (zawsze gra na creativie) i znalazła domek, którego nikt nie zbudował!
W środku była duża skrzynia i piec, był cały z drewna, dach miał z drewna dębowego, który trochę wystawał poza domek.
I ona tego nie zbudowała, bo sam widziałem jak go znalazła zaraz po stworzeniu świata!
Czyżby Herobrine Laughing.png

Zależy która wersja Minecrafta. Bo w tych nowych to mógł być domek wiedzmy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dawidpomaga    0
Ja znów miałem coś takiego, że patroluje moje WTC i dom z diaxów oraz kanion lol to demo (Ale umiem w MCEdit editować czas demo PC Gamer) i widzę drzewa rozcięte na pół, ale to tak jakby dragon leciał (bo pół i do góry) ale nie, bo były bloki liści po 6 bloków Bez KONARU!!! Zrobiłem tam bazę z obsydianu( tyle materałów skąd? Kopiowałem (patrz triki i sztuczki w Poradniki));) gapiłem sie na nie z 3 minecraftowe dni i nic nie znikały. Może to ktoś wytłumaczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Celahirius    0

Ostatnio wędruję po nowo wygenerowanym świecie i zachodzę do dżungli. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że dżungla ta była cała pokryta śniegiem. Fajnie to wyglądało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42
Kiedyś widziałem jak mój nowo wygenerowanyn świat spala się w szybkim tempie z niewyjaśnionego powodu. Chyba przez źródło lawy, które znalazłem naprawdę bardzo daleko, więc dużo się tego spaliło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nikibiki    1

jak z kuzynem grałem na super płaskim zrobił dom z pajęczyn to wszedłem i  usłyszałem głos dungeona :0

kiedyś w jeziorze były kałamarnice rozwaliłem jezioro a kałamarnica latała w powietrzu a przy granicy zniszczeń powróciła na miejsce i tak dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sonik    0

Ja kiedyś w starszej wersji rozwaliłem bedrock tnt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...