Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
fabrykagolda

Wasze propozycje dot. nowych rzeczy w grze.

Rekomendowane odpowiedzi

Krzyzak06    0
bo kopiąc piach czy ziemię powinna mniej się zużywać niż kilof bijący skałę? ;p

szczególnie irytuje mnie to z piachem- aktualnie robię podniebną kolejkę i potrzebuję dużo szkła i fajnie że się szybko kopie diamentowymi ale w porównaniu to metalowych (które dużo łatwiej jest zdobyć) różnica jest wg. mnie zbyt mała (z przeciętnego wypadu do jaskiń przynoszę ponad 120 żelaza i 5-14 diamentów...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Krzyzak06' timestamp='1348431508' post='94399']
bo kopiąc piach czy ziemię powinna mniej się zużywać niż kilof bijący skałę? ;p
[/quote]
Próbowałeś kiedyś przewachlować ponad 1500m3 ziemi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzyzak06    0
odpowiem ci takim samym argumentem
próbowałeś kiedyś zrobić kamienny most metrowej szerokości i długości kilometra zawieszony kilkadziesiąt/kilkaset metrów nad ziemią przy użyciu samego kilofa i kamienia?

jak już argumentować to robić to sensownie bo odnoszenie się do "rl life" jest po prostu bezsensowne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Krzyzak06' timestamp='1348466035' post='94407']
odpowiem ci takim samym argumentem
próbowałeś kiedyś zrobić kamienny most metrowej szerokości i długości kilometra zawieszony kilkadziesiąt/kilkaset metrów nad ziemią przy użyciu samego kilofa i kamienia?
[/quote]
Nie, potrzeba żelastwa i betonu :[

Nie zmienia to faktu że psioczenie na to że szpadel za szybko się zużywa bo przekopuje wszystko niemal instant, nie ma sensu, zwłaszcza że szpadel to ułatwiacz i nie jest wymagany do postępów w grze, zwykła kamienna łopata styknie póki nie sra się diamentami.
Od jakiegoś czasu gram tylko na tekkicie i nie mam takich problemów z Morning Starem :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hektor    0
Z mobów (niekoniecznie nowych) mogłyby rzadko wypadać jakieś nowe surowce, z których można by robić narzędzia. Np. z Endermana, który aż taki łatwy do pokonania nie jest wylatywałoby coś z równą siłą do złota, ale wytrzymalsze.
A teraz mój drugi, pomysł, kosmiczny na pewno, maszyna prowadzona przez redstone, która po podłączeniu do niej kilofa sama by wykopywała dany teren, aż do skały macierzystej albo wyczerpania narzędzia. (A wykopane rzeczy znajdywałyby się w jakiejś skrzynce tego urządzenia)
Kristoforoch, akurat pomysł Corypto nie jest zły, tarcza mogłaby być.
Ach, zapomniałbym, co do tych rud, powinna być ruda soli, którą po wydobyciu dodawałoby się do jedzenia w craftingu i przez to zwiększałoby ono ilość dodawanych żyć albo energii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ratchet450    5
[quote name='Neme' timestamp='1342554009' post='81758']
Schodki z czystego kamienia, możliwość zrobienia bloków węgla, redstone'u i z tych podobnych rzeczy, częstsze pojawianie się spider jockeya, melony rosnące na powierzchni ( tak jak dynie ). Więcej mi do głowy nie przychodzi.
[/quote] O tym samym myślałem, lecz spider jokey ma być rzadki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
b100    0
według mnie dobrym pomysłem było by dodanie wrogo nastawionych NPC którzy będą nas atakować i gorącego kakao ( takiego w kubku ) Edytowane przez b100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='b100' timestamp='1349964422' post='95930']
wrogo nastawionych NPC którzy będą nas atakować
[/quote]
Wiedźma będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość baserone   
Gość baserone
1.Możliwość położenia bloku na pół bloku
2.Możliwość połączenia pół bloków
3.Większa interakcja z NPC
4.Więcej możliwości z emeraldów
5.Do craftingu narzędzi dodać skóre
6.Pelerynki za coś :D/własne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EvPL    0
jakies nowe moby jak np: nowe creepery, mutanty czy jakies inne moby lub zwierzeta.

i moze nowe takie struktury ja np: zamek, wioski z diaxow - 40% spotkalnosci i inne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DjPolska123    0
Łapanie ognia do szklanej butelki,teleporty,pomidory do rzucania :D ,wodne i lawowe crepery,blok wody i lawy,wylewanie mleka z wiadra,częstsze występowanie DIAXÓW,kaniony(odkryte),herobrine(usunięty w 1.4.2 pretty scared update),prostrze wgrywanie modów,
dżydżownice o rozmiarze 1x1 kratek,zakładanie szkła na głowę,głupsi npce(wchodzą do mojego domku i muszę robić żelazne drzwi),szklane schody i półpłytki,ruda brązu(podobna do żelaza),mikstura z TNT >:) ,możliwość zgenerowania świata zbudowanego z TNT.Wiem wiem jestem szalony.

Jak coś mi pzyjdzie do głowy to dopiszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Siema!
Dzisiaj chciałbym otworzyc dyskusję co chcemy, aby dodac do minecraft.
Moje propozycje:
1.Nowe wioski zbudowane z materiałów charakterystycznych dla danego biomu.Będzie się ta wioska oczywiście w nim znajdowac.
2.System prac NPC:
a)Npc mogą dołączyc do jakiejś pracy np: wieśniak może zostac kowalem, oraz nowe budynki i nowe stroje dla NPC należących do tej budowli. Budowle które proponuje to: mury wokół wioski i rycerze NPC, targ gdzie NPC się targują (również my). Jest to miejsce z nowymi rzeczami na sprzedaż i nowym systemem walut czyli pieniądze, kopalnia miejsce gdzie NPC mogą się zatrudnic, kopac materiały np: na sprzedaż, chata budowniczego czyli chata gdzie mieszka budowniczy który będzie budowac i rozwijac wioske wraz ze swoją grupą budowniczych.
3.Bardziej rozwinięte lochy, czyli podziemne tunele i połączone nimi dungeony.
4.Więcej mobów.
5.Nowy świat Aether.
Jak na razie to wszystko co proponuję. Piszcie swoje propozycje w odpowiedziach.

Lajki zmuszają mnie do cięższej pracy ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moje pomysłu możecie przeczytac w moim poście "Co chcielibyście aby dodali do minecraft? Moje i wasze propozycje". A poza tym siodło na creepera? Głupi pomysł bo creeper to agresywny mob więc jak na nim siedzimy to on wybuchnie! Edytowane przez MineBlock Hlolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubaxius    0
[quote name='Bartios' timestamp='1342700674' post='82342']
Jest mod na to, nazywa się PaintMod [img]http://forum.minecraft.pl/public/style_emoticons/default/smile.png[/img]
[/quote] Ale nie ma na multi, a nawet jeśli jest to nie na każdym serwerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubaxius    0
-otwierane skrzynie, do których upuszczone itemy same by wpadały;
-repeater, który nie spowalnia energii;
-zwiększenie inteligencji mobów;
-dispenser który zamiast wyrzucać, stawia i zbiera bloki;
-jabłonie;
-klocki, które działają jak niektóre bramki logiczne;
-kable, które można ciągnąć po ścianach;
-animacje pływania, jedzenia, kopania itd.;
-zmienienie kodu oświetlenia, np. na ten z 1.8 (nie wiem czemu go zmienili);
-oprócz wyrzucania itemów w taki sposób jak jest teraz (tzn. wyrzucasz, a one dalej są swoimi ikonami, a na dodatek znikają), to można by wyrzucać je tak by leżały na ziemi tak jak w rzeczywistości;
-pasek pragnienia, który można by wyłączać (zresztą tak samo jak pasek głodu);
-więcej mobów;
-mleko w butelce, aby usuwać mobom efekty miksturek;
-spolszczenie szyfru enchantu (np jeśli po angielsku galaktycznym pismem jest napisane "darkness" to w polskiej wersji językowej powinno być napisane tym samym pismem "mrok");
-peeełno bugfixów, ale takich porządnych, jak na przykład naprawienie błędów światła;
-możliwość rozmów przez mikrofon, ale w taki sposób że gdy jesteś za ścianą, lub bardzo daleko swojego kolegi, ten cię nie słyszy (wiem że to fikcja);
-rozwinięcie walki, możliwość uderzenia od góry, dołu, lub od boku, a jeśli nie masz napierśnika, atak od tyłu zabija od razu, chyba że masz odpowiedni miecz, który przebija napierśnik (nie piszcie postów typu "minecraft to nie RPG" bo jeśli nie lubicie się bić w minecrafcie, gracie na serwie nopvp, lub creative)
Jest tego jeszcze dużo, ale nie chce mi się myśleć. Może będę edytował ten post gdy wpadnie mi jakiś pomysł. [color=#ff0000][i][b]PS WIEM że są takie mody, ale: 1.Nie na każdym serwerze są one zainstalowane; 2.Mod to nie to samo co gra![/b][/i][/color] Edytowane przez Kubaxius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bany7947    1
Więcej broni, enchantów i może więcej zastosowań dla leveli ! :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107
Najlepiej by było gdyby usunęli ten cały syf RPG :F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HARDKAMIL    16
Sorry, ale czegoś nie łapię.
To jest temat marzeń, czy zamierzacie wysłać jakiegoś maila do mojangu?
Sam się kiedyś bawiłem w takie coś, ale nie będę wam tutaj gadał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oskar99989    1
jak ktoś zaatakuje npc to wszystcy wyjmóją pistolety i z czasem mają lepsze bronie (my też możemy scraftować) ale w końcu kończy im się amunicja są czołgi (Jak w world of tanks) npc mają nowosześniejsze budynki z cegieł,żelaza wyższe nowe budynki.Można ustawić dowolnego moda poprostu wybiera się plik na początku gry w menu albo ustawić modpacka

jak ktoś zaatakuje npc to wszystcy wyjmóją pistolety i z czasem mają lepsze bronie (my też możemy scraftować) ale w końcu kończy im się amunicja są czołgi (Jak w world of tanks) npc mają nowosześniejsze budynki z cegieł,żelaza wyższe nowe budynki.Można ustawić dowolnego moda poprostu wybiera się plik na początku gry w menu albo ustawić modpacka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zuza1    0

Ja na pewno helikoptery albo samochody szybciej by się wtedy przemieszczało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dapo24    4

Możliwość latania na smoku.

Hmm o ile dobrze pamiętam w Mo's creatures będzie można latać na wiwernie, ale sprawdź jak cię interesuje, bo mogę się mylić

Ja na pewno helikoptery albo samochody szybciej by się wtedy przemieszczało.

Jak dla mnie przesada. Wolałbym zostać przy kolejkach, a na to jakaś modyfikacja byłaby fajna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...