Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
fabrykagolda

Wasze propozycje dot. nowych rzeczy w grze.

Rekomendowane odpowiedzi

Mofixil    190
Nikt normalny nie gra w MC przez przeglądarkę.
Dobra, wracamy do koncertu życzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lucker303    0
[quote name='Mofixil' timestamp='1327351722' post='40410']
Nikt normalny nie gra w MC przez przeglądarkę.
Dobra, wracamy do koncertu życzeń.
[/quote]

Na WOMIE mam to samo ;), ale masz rację wracajmy do tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
Ja tam chciałbym normalne moby. zamiast mądrych zombie wolałbym, aby dali mądrych NPCów.
Fajne było by jeszcze bronie nowe dodać. pistolety, sztylety, armaty, granatniki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='lkuszal' timestamp='1327418706' post='40508']
Fajne było by jeszcze bronie nowe dodać. pistolety, sztylety, armaty, granatniki ;)
[/quote]
[img]http://www.gifsoup.com/view/57746/piccard-double-facepalm-o.gif[/img]
Czy ty się człowieku słyszysz? MC ma swój styl, swój design, świat jaki rozwijamy, wprowadzenie granatników i pistoletów zniszczyłoby go, to jest kuźwa średniowieczne fantasy a nie CoD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18
@up Kto powiedział, że styl średniowieczne fantazy? Myślałem, że głownie to sandbox :o. A to czy robimy drewnianą chatkę na kurzej nóżce, czy cobblestonowy bunkier na dirtowej nóżce. To już tylko kwestia pomysłowości autora.

W mc mi brakuje większej ilości czynności typu możliwość siadania, położenia się. Do tego jakieś przedmioty do tego (materace, krzesła, stołki, śpiwór?). Możliwość obracania bloków (oczywiście nie mówię tu o sześcianach).Np. Stawianie kratek/okien poziomo a pół płytek pionowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tejon Chung    0
Ja bym dodal zeby pustynie byly wieksze i zeby byly pustynne zwierzeta np. Lis pustynny ktory by mial norke a w tej norce byly np.skory,mieso itp.
Ok, jeziorka jeziorkami ale zeby byly tez wielkie oceany,wielkie wodospady, a nie co chwile wyspa i wyspa.
Zeby np.bez koniecznosci portalu bylo mozna sie dostac do piekla, np. Kopiac gleboko pod ziemia.
I ostatnie zeby byly malpy,krety,kiedy pada deszcz zeby zalewal male dziury w ziemi,zeby wilkow,wilkow bylo wiecej!!!!!!!
Ok dzieki za wyrozumialos :-)
Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Y4nuszek' timestamp='1327592944' post='40898']
@up Kto powiedział, że styl średniowieczne fantazy? Myślałem, że głownie to sandbox :o. A to czy robimy drewnianą chatkę na kurzej nóżce, czy cobblestonowy bunkier na dirtowej nóżce. To już tylko kwestia pomysłowości autora[/quote]
Pochodnie zamiast halogenów, redstone zamiast kabli, długo by wymieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15
@upupup teraz...muszę się z tobą zgodzić. W Minecrafcie nie ma określonego czasu gry. Np. w Garrys Modzie jest PRZYBLIŻONY, trochę dużo dalsza przyszłość.

@up Redstone zamiast kabli to Minecraftowy odpowiednik naszych kabli, a co do pochodni to wszystko zależy od stylu gry (Mine(craft) - Minerały, wydobywanie minerałów czy coś)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18
Mofixil
Masz racje. Ale z drugiej strony dziwne by było. Jakby na początek osobą budząca się na plaży (kurde w nowo generowanych mapach już nie zawsze tak jest ;( ), po nocy kopania w ziemi umiałaby już zbudować lampę halogenową. Już łatwiej jest przyjąć, że tworzy pochodnie... z węgla i patyka. Tworzymy takie proste przedmioty, bo są proste. Tobie się to kojarzy z średniowiecznym fantazy. A gracze na fb tworzą domki rodem z Amerykańskiego snu na przedmieściach czy wieżowce. Jak dla mnie jaki styl sobie wybierzesz to tylko Twoja sprawa (możesz go zawsze ulepszyć tekstur packiem :>).

Do tego pisząc to co Ty pisałeś w którymś z poprzednich tematów. Jeśli coś takiego by się pojawiło. Nie musiałbyś tego craftować/znalazłbyś serwer gdzie to jest zablokowane. I stworzyłbyś klimat średniowiecznego fantazy, a ktoś inny tajną amerykańską bazę wojskową pod [url="http://maps.google.pl/maps?hl=pl&client=firefox-a&hs=bFo&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1600&bih=765&q=Olsztynek&gs_upl=6128l6704l0l7132l2l2l0l0l0l0l375l585l2-1.1l2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x471d832d88615efd:0x3e8a074105780db4,Olsztynek&gl=pl&ei=0IMhT5CLCNKmsgb-0-2DCA&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=3&ved=0CEsQ8gEwAg"]Olsztynkiem[/url] na mazurach :).

Topic
Przypomniało mi się, że mogłaby być też możliwość malowania skinów na przezroczysty. Oczywiście nie całych, ale w pewnym procencie. 50%,40% skina przezroczystego. W innych grach często spotykałem się, że takim kolorem był jeden z odcieni różowego. Dzięki temu mogły by powstawiać skiny Raymana, ducha czy creepera. Byłoby to fajne urozmaicenie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Y4nuszek' timestamp='1327596799' post='40927']
Jak dla mnie jaki styl sobie wybierzesz to tylko Twoja sprawa (możesz go zawsze ulepszyć tekstur packiem :>).
[/quote]
Na modach to i GTA jest RPG...
Ja osobiście używam Misa która stylem niezbyt odbiega od głównych założeń stylu gry.
I też bym chętnie ujrzał częściową przezroczystość.
Nie ma jej na skinach by gracze nie tworzyli sobie niewidzialnych skinów co bardzo ułatwiałoby griefowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11
fajne by było połączenie głosowe na MP
Wchodziło by się na serwa pisałoby się jakąś komendę na chacie i nick tego z kim się chcemy połączyć i ta druga osoba musi zaakceptować połączenie
i jak zaakceptuje to ma połączenie głosowe jak TS tylko bez tego.
Oczywiście można łączyć się TS'em lub Skajpajem (:D) tylko że na te aplikacje idzie cenny RAM do minecraft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258
[quote name='Kasel2000PL' timestamp='1327607451' post='41006']
fajne by było połączenie głosowe na MP
Wchodziło by się na serwa pisałoby się jakąś komendę na chacie i nick tego z kim się chcemy połączyć i ta druga osoba musi zaakceptować połączenie
i jak zaakceptuje to ma połączenie głosowe jak TS tylko bez tego.
Oczywiście można łączyć się TS'em lub Skajpajem ( :D) tylko że na te aplikacje idzie cenny RAM do minecraft.
[/quote]

Takie rozwiązanie zjadłoby więcej RAMu niż TS, i w Javie byłoby cholernie trudne do zrealizowania.

[color=#008000]Co do dyskusji o GModzie - wydzielilem wam osobny temat o HL2 i Source Engine, [/color][url="http://forum.minecraft.pl/topic/7906-hl2source-engine-dyskusja-ogolna"][color=#008000]http://forum.minecraft.pl/topic/7906-hl2source-engine-dyskusja-ogolna[/color][/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ranma11    0
apropo... mi się marzy stabilniejszy/wydajniejszy silnik graficzny... i generalnie leprzy(eh... te shadery do wody i mod na dynamiczne cienie)... ja wiem że są mody poprawiające to ale to i tak jest za mało... pomimo prostej grafiki minecraft strasznie muli... szczególnie jak się teren generuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dawidek1987    1
więcej mobów i roślin, bo są one dość proste do zrobienia i gdyby programiści mojang przysiedli chwilę to można by fajnie zróżnicować gatunki zwierząt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Dawidek1987' timestamp='1328043741' post='42398']
więcej mobów i roślin, bo są one dość proste do zrobienia i gdyby programiści mojang przysiedli chwilę to można by fajnie zróżnicować gatunki zwierząt.
[/quote]
Już zatrudnili jednego speca od AI, więcej nie trzeba.
I wara mi stąd aż nie kupisz gry D:<!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piotrek1910    1
A więc:
-intygelentne moby,
-żęby npc:
a)budowali budynki,
b)uprawiali role,
c)walczyli z potworami,
-żeby można było gadać przez mikrofon tak jak w cs'sie,
-bardziej rozwinięte bieganie,
-więcej itemów związanymi z czerwonym proszkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Piotrek1910' timestamp='1328089795' post='42475']
-intygelentne moby,[/quote]
Mojang zatrudnił programistę AI.
[quote name='Piotrek1910' timestamp='1328089795' post='42475']-żęby npc:
a)budowali budynki,[/quote]
Mają z generatora map, więcej nie potrzeba.
[quote name='Piotrek1910' timestamp='1328089795' post='42475']b)uprawiali role,[/quote]
j/w
[quote name='Piotrek1910' timestamp='1328089795' post='42475']c)walczyli z potworami,[/quote]
Moby ich nie atakują, to nawet nie są ludzie.
[quote name='Piotrek1910' timestamp='1328089795' post='42475']-żeby można było gadać przez mikrofon tak jak w cs'sie,[/quote]
Sprawa VOIP została już poruszona.
[quote name='Piotrek1910' timestamp='1328089795' post='42475']-bardziej rozwinięte bieganie,[/quote]
Obecnie brakuje tylko możliwości zbindowania go pod trzymanie dwóch przycisków jednocześnie (Pospolity Shift+W)
[quote name='Piotrek1910' timestamp='1328089795' post='42475']-więcej itemów związanymi z czerwonym proszkiem[/quote]
Obecna różnorodność tychże itemów całkowicie wystarcza, dość już uprościli mechanizmy.

@sygnatura pana wyżej.
Kup grę do cholery to ktoś pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piotrek1910    1
[quote name='Mofixil' timestamp='1328094121' post='42520']
Kup grę do cholery to ktoś pomoże.
[/quote]

A jeżeli nie mam pieniędzy to co mam zrobić??

Add:
przypomniało mi się coś:
-nowa pogoda tornado,
-żeby rzeki płyneły a nie stały w miejscu,
-żeby w np. w lewej ręce trzymał pochodnie a w drugiej np. miecz lub kilof a i żeby te pochodnie świeciły się kiedy się ją trzyma w reku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11
@Piotrek1910:
-Mod
-Płynące rzeki: Rzeki i tak nie koncza sie w morzu i jako pierwsze to powinni poprawić jeśli już mają grzebać w kodzie generatora
-Mod

@topic
Śnieg od jakiejś wysokości :D (ośnieżone góry)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Piotrek1910' timestamp='1328115765' post='42605']
A jeżeli nie mam pieniędzy to co mam zrobić??
[/quote]
To nie płacz na to że ktoś przestrzega regulaminu.
@up
64 metry n.p.m to nie jest góra a małe wzniesienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DiscoveryII    3
Więc mogliby dodać moda Dynamic Height w standardzie. Jego funkcjonalność do czystego Minecrafta.

@up x2 - Może znasz link do wersji na 1.1.0. Czy może jeszcze nie wyszła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='DiscoveryII' timestamp='1328206943' post='42902']@up x2 - Może znasz link do wersji na 1.1.0. Czy może jeszcze nie wyszła?
[/quote]

Dual Wield mod i MAtmos afaik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DiscoveryII    3
[quote name='Mofixil' timestamp='1328214480' post='42960']
Dual Wield mod i MAtmos afaik.
[/quote]

Ja znam nazwy, ale nie wiem, czy mod Dual Wield jest już na wersję Minecrafta 1.1.0. Sprawdziłem, i nie ma. Po za tym mod na tornada nazywa się Destructive Tornadoes. MAtmos to nazwa moda, dodającego dźwięki atmosfer i/lub broni, np. wiatru w górach, wyciągnięcia miecza. Przepraszam za off-top. ;)

Gdyby ktoś był zaciekawiony w/w modami, linki tu:
[url="http://www.minecraftforum.net/topic/379925-110-matmos-r10-environmental-sound-atmosphere-simulator/"]MAtmos[/url] by [url="http://www.minecraftforum.net/user/491646-hurricaaane/"]Hurricaaane[/url]
[url="http://www.minecraftforum.net/topic/81715-11-coros-mods-tornadoes-particle-man-zombiecraft-map-editor-zombie-awareness-pets-nm-mode-moveplus-smooth-rain/"]Destructive Tornadoes[/url] by [url="http://www.minecraftforum.net/user/11398-corosus/"]Corosus[/url]
[url="http://www.minecraftforum.net/topic/658494-181100110coupons-mod-updates/"]Dual Wield[/url] by [url="http://www.minecraftforum.net/user/14326-coupon22/"]Coupon22[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Przypominam że 0 to bedrock a 64 to wysokość morza w MC.
110m to góra wysokości 46 metrów, za niska na jakikolwiek śnieg.
Sam bym chciał by w MC były góry wyższe niż 50 metrów ale próby używania wysokości 256 czy 512 (spoutcraft) powodowały niemiłosierne lagi.
Mojang kiedyś coś tam wymyślał nad wysokością mapy, pamięta ktoś aferę sprzed Adv. Update?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...