Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
fabrykagolda

Wasze propozycje dot. nowych rzeczy w grze.

Rekomendowane odpowiedzi

SebaProx    4

Przecież od tego są przecież mody,a niektóre mogą być też na Bukkit np.Mo Creatures,które działa na mp po wgraniu itp,

a co do tematu to bym chciał aby do mc dodali:

-taczki i wózki (małe pojazdy do przewożenia zwierząt lub innych rzeczy)

-portal z białej wełny zapalany wodą prowadził by do nieba (nowy świat w którym można spotkać dobre npc

-kosmos,rakiety i promy kosmiczne

-można udomowić creepera i będzie nam służył dopóki nie wybuchnie

-zabawki dla psa!uwielbiam minecraftowe psy więc fajnie by było gdyby dodali zabawki dla nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10

Przecież od tego są przecież mody,a niektóre mogą być też na Bukkit np.Mo Creatures,które działa na mp po wgraniu itp,

Tak wszystko fajnie ale jak się wgra Mo Creatures to potem nawet oswojone zwierzeta jak odejdziesz za daleko nich znikaja i nie mozna miec hodowli swin, kur, krów czy owiec :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym aby dodali nowe Biomy , inny wymiar , nowe moby i to co jest wyżej ;] .

O i tak wgl to Notch nie jest już głównym deweloperem Gry tylko Jens .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11

[quote name=Norbi :P' timestamp='1323374219' post='27743]

Tak wszystko fajnie ale jak się wgra Mo Creatures to potem nawet oswojone zwierzeta jak odejdziesz za daleko nich znikaja i nie mozna miec hodowli swin, kur, krów czy owiec :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lovepepsi90    2

mhm ... ja chciałbym NPC... ale już pisze o co mi chodzi ... żeby sie biły robiły coś ... budowały a nie tylko łaziły .. :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mialx    0

Ja chcę żeby dodali:

-przedmioty kuchenne np. grill itp...

-telewizor

-obraz ze swoim zdjęciem

i chyba tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sezamekpl    1

Drogi mikołaju ja bym chciał:

-Miniaturyzacje minecrafta jak w little block mod. Tylko ze można by było miniaturyzować nawet do 1 piksela. Oraz jeżeli zmieścimy wszystko w jednym szesnaście

domyślnej wielkości można by było go schować i nazwać np w miejscu jednego blocku ja pomniejszając klocki mógł bym potem wszystkie klocki złączyć, klocek podpisać i schować do plecaka. Potem mając parę takich klocków układając je w odpowiednich miejscach i stronach moglibyśmy przenosić skomplikowane urządzenia mające po parę klocków.

-Możliwość zbudowania urządzenia które przesyła bezprzewodowo sygnał. Oczywiście zrobienie takiego klocka było by bardzo kosztowne i czasochłonne jeżeli byśmy chcieli zbudować go w jednym klocku sposobem mojego pierwszego pomysłu.

Oraz odbiornik sygnału wyglądający podobnie z anteną czym wyżej tym lepszy sygnał czyli bez zakłóceń.

-Nowa ruda plastik dzięki której z połączeniem z metalem stwarzamy magnes który przyciąga metalowe przedmioty jak metalowe itemy wypuszczone na ziemie jak i bloczki. Magnes był by silniejszy czym lepsze materiały jak plastik i metal były by do jego produkcji jak i ilość na jeden magnes.

-Elektromagnes. Jeżeli podłączylibyśmy do źródła prądu z dwóch stron metalowego bloczku i podłączyli do redstone stworzylibyśmy prymitywny elektromagnes.

Dzięki miniaturyzacji jak w pomyśle nr1 moglibyśmy stworzyć wiele przewodów które zwiększały by moc magnesu. Daje to wielkie możliwości.

-Nowy poruszający się block Wiatr który znajdował by się najczęsciej trochę wyżej ziemi. Jeżeli byśmy w niego wpadli oczywiście zaczęło by nas lekko przenosić

czyli większy opór. Moglibyśmy się przeziębić oraz zbudować wiatraczki które czym szybciej by się obracały tym więcej elektryczności by kumulowały.

Dzięki takiej elektryczności moglibyśmy zasilić pomysł z elektromagnesem oraz bezprzewodowy sygnał.

-Pole elektromagnetyczne gdy stworzymy zamknięty przewód w środku będzie pole magnetyczne przez które gdy wejdziemy w ten krąg kompas przestanie działać.

Tyle pomysłów wystarczy?

edit:

Zapomniałem jeszcze o czymś:

-Na serwerach multiplayer przydała by się opcja rozmowy przez mikrofon w grze. Nie przez ts3 tylko przez mikrofon. Pewnie myślicie po co ale czytajcie.

Mogła by być możliwość craftowania mikrofonu.Po połączeniu urządzenia które przesyła bezprzewodowo sygnał z mikrofonem można by było gadać na odległość przez taki mikrofon albo zrobić prawdziwe radio które by odbierało kogoś kto zbudował sobie studio nagraniowe gdzie puszcza muzyki te z płyt minecrafta.

mógł by rozmawiać przez to grać na noteblockach itp wiele możliwości z tym mikrofonem.

-drugim pomysłem w moim edicie to urządzenie podwajające głośność lub zmniejszające ją. Można by było stworzyć głośniki i z połączeniem z mikrofonem mogły by być koncerty na multiplayerze czy też po prostu zwiększyć głośność muzyki i wkur**** kwadratowych sąsiadów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yanglegend    0

Cześć, pierwszy post i odrazu w zakurzonym temacie, ale dorzuce swoje trzy grosze ;]

Mi się w Minecracie marzą losowe event'y generowane przez grę, znane, np. ze serii Sim City (powodzie, wybuchy wulkanu, zamiecie, atak wielkiego potwora [smoka?], trzęsienie ziemi, apokalipsa zombie [losowy spawn ogromnej liczby zombie], deszcz meteorytów, lawiny śnierzne/błotne, grad [w postaci spadających klocków nawet]).

Kolejną rzeczą jakiej mi brakuje są jakieś bardziej rozbudowane maszyny w Minecrafcie, jak np. wspominany wcześniej statek. Od siebie dodałbym armatę, katapultę, może jakieś ustrojstwo do latania [nawet balon byłby świetny, nawet gdyby nie było możliwości sterowania nim].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ciasteczko    0

1. Wojny wiosek

2. Na początku gry wybieramy sobie klasę np. rycerz, mag, ninja

3. Magia

4. Na początku wybierasz skina np. jak jesteś magiem to masz skina maga

5. Więcej mobów

6. Niebo

7. Zadania

8. Możesz sobie dodawać punkty np. siła, zręczność itp., oczywiście po zdobyciu odpowiedniego poziomu.

Z nudów poprawiłem D: //Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Boże, za jakie grzechy...

Pomijając to że jesteś piratem i nie umiesz pisać NAWET ZE SŁOWNIKIEM POD NOSEM FFS (Chyba nawet IExplorer ma taką opcję) to podajesz skrajnie nie pasujące do Minecrafta pomysły.

Wojny wiosek mogłyby jeszcze dawać jakoś rade ALE:

Podział klas, to jest sandbox do cholery jasnej, nie RPG.

Skiny robisz sobie sam, po co utrudniać życie grafikom.

"Mobuw"... Nowe potworki i inne stworki BĘDĄ dodawane w patchach.

Chcesz nieba? Wyjdź z jaskini, to błękitne nad chmurami to właśnie niebo.

Zadania? Sam sobie określ cel, nie mówię że jakiekolwiek określenie do czego gracz dąży (A tu po części wpasowuje się smok) jest złe ale questy "Udaj się do najbliższej osady po wskazówki" czy "Zbierz 10 klocków ziemi" to byłaby paranoja w MC.

Nie, po prostu nie, to nie jest tanie RPG, to by zniszczyło całkowicie balans na serwerach Hardcore Survival czy PVP, koniec.

A teraz (ponownie wypominając) za głupotę i brak umiejętności korzystania ze słownika, WARNIK :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

1.wojny wiosek

2.na początku gry wybieramy sobie klase np. rycerz ,mag,ninja

3.magia

4.na poczontku wybierasz skina np.jak jestes magie to masz skina maga

5.wiecej mobuw

6.niebo

7.zadana

8.mozesz sobie dodawac punkty np. sila,zecznosc itp.oczywiscie po zdobyciu lv

Eee... zgadzam się z Mofim. To jest gra sandboxowa a nie RPG. Takie rzeczy powinny być w RPG-ach, Skyrim itd., a nie w grach sandboxowych. Wg. mnie studio Mojang powinno stąd wziąć:

1. Niebo

2. Zadania

(opcjonalnie)3. Wojny wiosek

Wymieniłeś takie rzeczy które powinny być w RPG-ach, ale też z drugiej strony - tu panuje wolność słowa, każdy może dorzucić swoje własne 3 grosze. Chociaż ze względów ortograficznych twój post według mnie (gdybym był moderatorem) powinien zostać oznaczony jako spam.

EDIT: A, ok, dałeś warnika :D

A tak poza tym, to jakie zastosowania miały by żelazne drabinki, Redox?

I Ty masz czelność krytykować czyjąkolwiek ortografię? Ech...

Zdrobnienie od Mofixil to "Mofi" lub "Mofcio", nie "Moxi" lub "Moxcio". No patrz, jeszcze w sygnie parę baboli się znalazło! //Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11
taki tryb mega hardcore byłby bez sensu ponieważ tylko silverfish by cię nie zabił za jednym uderzeniem D:

A co powinien dodać [s]Notch[/s] Jeb_?
Lepszą polską czcionkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258
Wkurza mnie niesamowicie to chrzanienie o polskiej czcionce, więc skopiuję swoją wypowiedź z innego forum.

[quote="Woozie"]Nie poprawią, bo musieliby robić dla każdego języka oddzielny plik czcionki (zapisana jest ona w .bmp) oraz mocno ingerować w kod rozpoznawania znaków z .bmp. Kompletnie przebudować. It's not worth the weight.[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Tak mnie się przypomniało marzenie gdy pierwszy raz grałem w Classica.
Chciałem wtedy by półklocki dało stawiać się pionowo, tak, tego chcę, zrobić się da, co za problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Ale Classic właśnie taki ma być żeby ludzie kupowali pełną wersję która zawiera to samo i jeszcze więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11
Mogliby dodać więcej kolorów wełny np. jasnobrązowa, ciemnobrązowa, błękitna i taki mniej jaskrawy żółty
Na pewno bardzo by to uprościło budowanie pixelartów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lucker303    0
Heheh. Dodawać do Classica :>? Chyba usuwać, Od jakiegoś czasu nawet nie ma dźwięku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Lucker303' timestamp='1327338401' post='40329']
Heheh. Dodawać do Classica :>? Chyba usuwać, Od jakiegoś czasu nawet nie ma dźwięku ;)
[/quote]
Twój problem, mnie wszystko działa idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lucker303    0
[quote name='Mofixil' timestamp='1327342068' post='40353']
Twój problem, mnie wszystko działa idealnie.
[/quote]

Mój problem? Wbij na Classica na stronie, tam nie ma dźwięku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...