Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
alcof3ver

Nowi gracze na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

alcof3ver    19

Często, gdy na serwerze jest 70 osób, trudno cokolwiek dojrzeć. W szczególności wiadomości od nowych graczy. Proponuje wprowadzenie odmiennego koloru lub rangi na czacie dla nowych graczy, którzy po raz pierwszy weszli na nasz serwer, innego niż mają zwykli gracze posiadający działkę. Ułatwiło by to sprawe moderatorom, którzy pomagają nowo przybyłym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros

Popieram w 100%

Ewentualnie zrobić coś takiego jak na wykopowym. Ktoś kto wchodzi na serwer nie może nic robić (poza chodzeniem i szukaniem działki). Znajduje działkę, a moderator zmienia mu range na normalna, czyli np: "gracz", "obywatel". Zapobiegłoby to budowaniu domków z dirtu gdzieś w lasach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76

Jestem zdecydowanie ZA ! Ułatwiło by to na pewno graczom i administracji pomoc nowym graczom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Ciesze sie, że dwie osoby dodały odpowiedź i dwie są za. Czekam tylko na opinie afministracji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Popieram w 100%

Ewentualnie zrobić coś takiego jak na wykopowym. Ktoś kto wchodzi na serwer nie może nic robić (poza chodzeniem i szukaniem działki). Znajduje działkę, a moderator zmienia mu range na normalna, czyli np: "gracz", "obywatel". Zapobiegłoby to budowaniu domków z dirtu gdzieś w lasach.

Z rangą gracz czy obywatel bym sie wstrzymal. Istnieja takie na innych serwerach. Moim zdanie prosta ranga "Nowy" w zupełności bedzie wystarczać. Dodać odmienny kolor i moderacji będzie się zapalać czerwone światło, że taki gracz jest zagubiony i potrzebuje początkowego wsparcia. Wybieglem trochę do przodu. Nic nie zostało ustalone jeszcze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Przedstawiłem pomysł Zniesmaczonemu i wiem, że bedziemy sie zastanawiać po nowym roku. Temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kerorro    13

Jestem, ZA

Ale dodałbym też również to -

Byłaby ranga przewodnika, którą dana osoba otrzyma. np. PhilipNlol dostałby rangę "przewodnik" i oprowadzał nowych graczy po serwerze, dawał by działki i wiele więcej. Usunęło by to konflikty, którymi zajmują się kidMod itp., nie było by co chwilę do moda "proszę o działkę" itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

Hm... nowi gracze mogli by być na szaro a taki okres trwał by 30 min. Wtedy okay - do ustalenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...