Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
blazer

Czy popierasz piratów?

Rekomendowane odpowiedzi

Jasiek_One    6

Ja mam pirata Pocket Edition (nie dostałem chrzanionej karty płatniczej na czas promocji),ale Minecraft na kompa mam oryginalnego. Ale 20 zł to za dużo, przecie można za 40 złotaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

Yanuszek g*wno prawda że on ma rację, pierwszy zaczyna więc niech nie robi z byle g*wna wielkiego halo, bo myślisz że będziesz sławniejszy a tak naprawdę to będziesz tylko głupszy.

Co do tematu:z tym Pocket Edition dowalili.Jeśli dobrze sie orientuję to on kosztował 21 zł, czyli coś jak Minecraft w wersji alpha.A w Alphie było już o niebo więcej funkcji i wogóle.Te ceny są teraz naprawdę chore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Polska i warunki w niej są chore, te 20€ czy 5€ to żaden wydatek dla takiego Niemca, nie podoba się to już migrować do kraju w którym nie ma takiego burdelu jak u nas.

Gdyby ceny były dyktowane pod taką mniejszość jak Polska to wyobraź sobie zerowy zysk z reszty świata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

To ja już wolę być niemcem.Bo i tak naprawdę to w tym państwie jest burdel większy niż w np.Rosji, 3/4 tego kraju powinno się wysłać na Marsa, w tym Yanuszka.

Łukasz, nie zaczynaj z Yanuszkiem, bo ma rację, że do Twoich postów nie da się praktycznie doczytać, poza tym nie używasz znaków interpunkcyjnych i nie wiem jak to czytać. Wstaw sobie tekst do bodajże Worda i zobacz co Ci podkreśla, wtedy sobie popraw i wklej na forum, bo to troszkę wstyd :<

Yanuszek, sam popełniłeś błąd ortograficzny "puki" w Twoim pierwszym (chyba) poście w tym temacie.

Co do tematu, piractwa nie popieram, tępie debili (tak, debili) którzy piracą. (Hejtujcie mnie dzieciaczki piratki, lubię to.)

@DOWN

Mądry plan :D

To że oznacza że masz starych zarabiających 5 tysięcy, 8 tysięcy na 2 tygodnie to nie znaczy że musisz innych wyzywać od debili i dzieciaków.PS:Chodzi mi o tą drugą linijkę.

Doublepost... //Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11

@UP

Po pierwsze, nie mówi się "starych", a rodziców, miej do nich szacunek, smarku :) (Nie używam tego słowa często :))

Po drugie, moi rodzice zarabiają dość mało jak na Polaków, sam mam mało gier, ponieważ jedyna kasa jaką zarabiam to z urodzin (lub innych świąt), więc proszę, nie mów mi, że moi rodzice tyle zarabiają. Po prostu tępie ludzi, którzy "idą na łatwiznę". Trolluj dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Misiek69    0

Mimo że mam originalną wersję, ujmę to tak.

Jeżeli ktoś chce grać na piracie, niech sobie gra - przecież co się stanie jak pogra? Nie będzie czuł pełnego komfortu, ale co - ma się zabawę i nic tego nie zmieni. Konto dostałem za darmo od kolegi i może dlatego tak piszę, bo nic za to nie zapłaciłem - ale to taka moja opinia. Najwyraźniej nie możecie sobie pogodzić z tym, że zabuliliście za grę w javie gruby szmal, a ktoś to może mieć za darmo. Płaczcie dalej. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

@heliot moi rodzice też dużo nie zarabiają pieniędzy.Nie dostaję dużych kieszonkowych.PS:Nie obrażam rodziców ludzi normalnych tylko jak ktoś mnie wkurzy to wtedy.W obecnej chwili do Twoich rodziców nic nie mam ;p

@Misiek zgadzam się z tobą.Ja też jak gram w gry pirackie to czuję taki pewny...no nie wiem jak to ująć...może ,,dyskomfort".Gdy gram na orginalnych sytuajca się zmienia.Nie wiem czemu tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

Gdyby nie Minecraf nie pisał byś na tym forum gdyby nie Minecraft nie poznał byś ludzi grających na serwerach gdyby nie Minecraft nie brał byś przyjemności z grania na serwerach typu wykopowy Fb itd. więc nie mówcie mi że to nie jest warte 90-100 zł. bo jest to że Minecrafta zrobiono w piwnicy nie oznacza że nie jest tyle wart wręcz przeciwnie ja wolę grać w MC na multi niż w np AC:R gdzie multi jest dla mnie dosyć beznadziejna sprawą(to tak nawiasem mówiąc).

Jezu co ja mam zrobić bo nie mam pieniędzy oj ja biedny... A Prokop zarabia ode mnie więcej co ja zrobię... Ile macie lat? jak się ma 16 lat i się coś chce a rodzice nie zarabiają to się idzie roznosić ulotki gazetki itd itd. a nie siedzisz przed PC i masz nadzieje że Ci coś z nieba spadnie bo przecież skoro nie masz pieniędzy to Ci się należy za darmo co nie? Dopiero ja coś kupisz docenisz zakup bo taka gra którą ściągniesz jak i pozostałe 30 ściągniętych na twym pc po prostu przestaje Cię zachwycać i tracisz radość z gier.

Rozwydrzone gnojki którym się wydaje że mi wszystko się nalerzy za darmo i tyle. Ja nie zarabiam "Tyle co Prokop" a jednak stać mnie na 1-2 gry na xbox miesięcznie spokojną ręką (bo jak co poniektórzy potrafię przetrwać 30 dni bez 10 nowych gier) i to jest wystarczająco jak dla mnie i wydaje mi się że innym też powinno. Choćby parę dni temu zakupiłem sobie Skyrim edycję kolekcjonerską wydałem więcej ale jestem naprawdę zadowolony z zakupu a dlaczego jej sobie nie ściągnąłem 2h i z głowy co nie?

Dzieci które nie potrafią wytrzymać bez 10 nowych gier ściągniętych z internetu powinny się przede wszystkim leczyć i pójść do psychologa a nie tłumaczyć że ich rodzice nie mają kasy. Co wy nie macie szkoły? Po 14 z zajęć 2h na naukę zadania itd wybija 17 można pograć 2-4h i tyle to do tego potrzeba ci 10 nowych tytułów? Gry kosztują ile kosztują na całym świecie ceny są takie same a dlaczego kosztują więcej niż 4 lata temu? Porównaj sobie technologię w jakiej były a są robione a technologia kosztuje nie ściągniesz jej z torentów przykro mi ;)

Pirat = złodziej i tu nie ma pojęcia że jest złodziej i złodziej bo to jest absurdalne. Fabrykogolda tak to Ty jesteś tym rozwydrzonym gnojkiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

Może i jestem złodziejem ale gnojkiem nie jestem.Z dobrodziejstw neta trzeba korzystać.Moja sprawa co robię w sieci.Może Ciebie i stać na jedną czy dwie gry na xboxa ale mnie już nie.Ja nie jestem głupi i nie wydaję miesięcznie 500 złotych czy może nawet 750 złotych na 3 gry.Kończę dyskusję.Zamiast kupować 3 gry które mogę sobie pobrać z neta mógłbym kupić o wiele więcej lepszych rzeczy.To moja sprawa co robię w necie.Może to ty akurat jesteś tym gnojkiem?Robię to co chcę.Jeśli chcesz sobie posłuchać muzyki to też idziesz i kupujesz każdą płytę po 20, 40 zł?A czasem takie nowe hity (jak wychodziły) metallici kosztowały (z tego co pamiętam) ok.60 złotych.Więc jak nie masz pojęcia to nie gadaj kolo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

@up Nie no serio nauczcie się podstaw pisania... Tego się nie da czytać...

Po drugie, czy nie przez takie zachowanie jakie przedstawia user wyżej. Powstało coś takiego jak "SOPA"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

SOPA to akt zniewolenia Internetu, a nie ograniczenia piractwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

SOPA to akt zniewolenia Internetu, a nie ograniczenia piractwa.

Zgada się, ale głównym PODANYM powodem(ja nie to mnie poprawcie) jest zapobieganie piractwa. By walczyć z tymi którzy łamią prawa autorskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Więc zamykamy Youtube, Google i tysiące for bo naruszają prawa autorskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

Muzyki słucham na YT w radiu a nie ściągam całych albumów z internetu jak wiem że coś jest tego wartę to zmierzam do empiku lub na allegro... I właśnie pokazałeś fabrykogolda jaki niedojrzały jesteś i potwierdziłeś to co napisałem "Skoro płacę 120 zl za internet miesięcznie to mogę mieć wszystko co w sieci dostępne za darmo" SOPA owszem jest czymś co internet chce zniewolić. Ale nigdy nie powstał by pomysł stworzenia czegoś takiego gdyby nie ludzie pokroju fabrykigolda. Tak "kolo" przyczyniłeś się swoim postępowaniem w "necie" do powstania czegoś tak beznadziejnego i strasznego w skutkach jak SOPA. Zaraz powiesz że to nie twoja wina itd. ale takich jak ty są miliony i gdybyś Ty zmienił swoje postępowanie z tych milionów ubyło by już 1 a to wielki postęp ale Ty tego nie zrozumiesz bo jesteś królem który za 120zl uważa że może nieć wszystko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yanglegend    0

Nie popieram piractwa i naturlanie mój Minecraft jest oryginalny, co jak się okazuje bardzo usprawnia rozgrywkę.

Często siedzę ze znajomymi podczas gry na jakiś losowych kanałach TS3 dotyczących Minecrafta (jak się okazuje większość z nich to komunikatory dla pirackich serwerów) - i nieraz słyszaeliśmy od przypadkowego jegomościa "Ej gracie tu i tu, bo nie moge wbic na serwer - A dzisiaj serwer bedzie po 17 dopiero jak Bartek wroci ze szkoły :lol: ".

Także jest to zupełnie inny komfort grania, zupełnie inna jakość i rzetelność serwerów (pozdrawiam minecraft.pl/survival :D ), i chociażby za to drodzy piraci warto zapłacić.

Dla tych, któzy uważają, że nie ma kradzieży, bo to jedynie wykonanie kopii - polecam wam podrosnąć i dotrwać do napisania parcy inżynierskiej/licencjackiej na studiach, chciałbym wtedy zobaczyć waszą minę jak ktoś "kopię" waszego projektu sprzeda za 100 tysięcy złotych jakiejś firmie patentowej - no, ale przecież to tylko kopia nic się nie stało, bo wciąż fizycznie macie swoją pracę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

Mój też jest orginalny.Wg. mnie piractwo to jest tak jakby demo, coraz więcej wydawców po prostu nie wydaje dem i to jest błąd.Pobieram grę, przechdodzę 2-3 misje i kupuję orginalną, a pirata wywalam do ,,śmietnika".Jestem świadomy że kradnę.Ale jak z piratów robimy jakby ,,dema", to wtedy nie jest to tak jakby pełne piractwo, ale piractwo zawsze jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Pan powyżej następnym razem dostanie warna za głębię przesłania jego posta i przechylił szalę argumentów za zamknięciem tego tematu. A więc, zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...