Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
blazer

Czy popierasz piratów?

Rekomendowane odpowiedzi

fabrykagolda    15

Ja kupiłem za czasów bety (45 zł) więc się nie wypowiadam.To prawda, ceny są kosmiczne, naprzykład na PS3 taka gierka nowa kosztuje ok.250 zł, za rok będzie za 230, za 2 lata 200...za 5 lat 150.MI SIĘ NIE CHCE TYLE CZEKAĆ I PRZEPŁACAĆ!JAKBYM ZOBACZYŁ ILE CHCĘ GIER NA TAKIE PS3 czyli jakieś 10 nowych gier to mam ok 3 tysiaków!No bez przesady!Jakby gry kosztowały 30, 40 złotych jak kiedyś to kupowałbym, ale nie przesadzajmy.Za kilka lat gry będą kosztowały 500 zł, w 2003 (z tego co pamiętam) każda gierka kosztowała ok.50 zł, a w 2012 już 250.Co za kilka lat będzie się działo?Lepiej abym nie myślał.Więc za takie kilka lat nawet Ci, którzy wielce ,,nie popierają piratów, jak chcesz mieć samochód albo batonika to tez go kradniesz???///" będą piracili wagonami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Strata zysków od piractwa jest wliczana w cenę gry, macie błędne koło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SnakePL    0

Nowy jestem, nie bijcie proszę. Śmieszą mnie komentarze typu "skoro ma komputer to ma też pewnie 100zł na grę" albo "jak nie ma kasy to niech zapier**** do roboty" i inne. Nie wy jesteście od dyktowania zasad innym i tego, czy ktoś ma i jak chce przeznaczyć swoje pieniążki. Piractwo byłoby złe gdyby każdy piracił. Wtedy firma w ogóle by nie zarabiała co za tym idzie nie byłoby sensu prowadzenia jej. A tak to niektórzy piracą, niektórzy nie. Jeśli firmom to przeszkadza, robią zabezpieczenia. Taki Minecraft, żeby pograć na oficjalnym serverze trzeba mieć wykupione konto, a tak to graj sobie sam, albo na sieci lokalnej z kolegą. Nie wiem czy da się to ominąć czy nie, ale na pewno znajdą się tacy lenie (jak ja) którym nie będzie się chciało tego omijać ;). Jeśli chodzi o same pieniądze, nie każdy ma na grę za 100zł i trzeba to zrozumieć. I nie można mówić "nie masz, nie graj", jesli ktoś potrafi, to sobie poradzi i pogra. A to, że to jest złe, to nie powinno go obchodzić. Jest na tyle zaradny, że znalazł sposób (chociażby przez piractwo) to niech się cieszy. W końcu znajdzie też sposób na kupienie go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
Ja kupiłem za czasów bety (45 zł) więc się nie wypowiadam.To prawda, ceny są kosmiczne, naprzykład na PS3 taka gierka nowa kosztuje ok.250 zł, za rok będzie za 230, za 2 lata 200...za 5 lat 150.MI SIĘ NIE CHCE TYLE CZEKAĆ I PRZEPŁACAĆ!JAKBYM ZOBACZYŁ ILE CHCĘ GIER NA TAKIE PS3 czyli jakieś 10 nowych gier to mam ok 3 tysiaków!No bez przesady!Jakby gry kosztowały 30, 40 złotych jak kiedyś to kupowałbym, ale nie przesadzajmy.Za kilka lat gry będą kosztowały 500 zł, w 2003 (z tego co pamiętam) każda gierka kosztowała ok.50 zł, a w 2012 już 250.Co za kilka lat będzie się działo?Lepiej abym nie myślał.Więc za takie kilka lat nawet Ci, którzy wielce ,,nie popierają piratów, jak chcesz mieć samochód albo batonika to tez go kradniesz???///" będą piracili wagonami.

250zl za nowa grę na ps3? Wskaż, bo ja mam konsole już 2 lata i pre ordery lepszych gier (jak uncharted 3) mam po 190zl z kurierem do domu. Po 3 miesiącach gra kosztuje już 150, a po roku poniżej 100...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

2x@Up

Ma pirata to niech się chociaż nie chwali przed całym internetem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Pomijając to że do 2020 roku prawie każda gra będzie zawierać tyle co średniej wielkości DLC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Nie wspierałem, nie wspieram i nie będę wspierać piractwa za mojego życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

Ale jeśli dla nich cena 250 złotych jest niska to nie oznacza że dla mnie jest niska taka 250 złotych czy 150.To że mam komputer za 3200 nie oznacza że stać mnie na wszystkie gry orginalne.Takie 250 to 1/4 wypłaty moich rodziców.Nie, nie będe zapi******ł do roboty.Jak oni zarabiają 5 razy tyle co Marcin Prokop co miesiąc to nie oznacza że ja tyle zarabiam.Dadzą gry za 50, 80 zł to będe kupował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RedoxPL    5

Właściwie sam MineCraft doprowadza do Piractwa 90 zł?! za pare głupich serwerów premium i sam skin? porąbało ich i tylko kasa się liczy, ale wole dozbierać 20 zł i kupić se Assasin Creed Revolution a on daje sporo, nowe zadania fabułą itd, a minecraft skiny i serwery gdyby: MineCraft był w pudełku i kosztował 50 zł , każdy miał oddzielny klucz i wpisywało by się podczas rejestacji było by mniej piracka bo nie każdy kartę kredytową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RedoxPL    5

Przyznaje się mam problem ze stawianiem przecinków, ale z ortografią nie jest tak źle. Mówią że człowiek ciągle się uczy więc ok co ją

takiego zrobiłem?

ale tak w 100% szczerze.

Najpierw mnie oceniasz od smarkaczy i teraz mi nawet nie powiesz co ja zrobiłem? dziękuję ci za to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

Piszesztak,żenicnierosumiem.c'nie?Takpaczepaczeinic,anickurkaFeleknierosumiem.Ej,ismutek...

tzn

Piszesz w tak chaotyczny sposób drogi użytkowniku. Że mimo wszelkich moich starań, nie potrafię odczytać Twoich intencji.

PS. Bardzo mi przykro, że postanowiłeś zmienić swoją wypowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RedoxPL    5

okey dzięki za pokazania gdzie ja popełniam błąd ale od smarkaczy to mnie może nie wyzywaj co?

prawdziwy smarkacz to jest ktoś zupełnie gorszy a nie nastolatek z chaotycznym pisaniem

jeszcze raz dzięki ale trzeba było Łukasz może nie pisz tak chaotycznie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

Czemu D:? Jak bym napisał to w takim tonie, nie zwróciłbyś na to uwagi. A tak wywołałem na Tobie silne emocje, które (dzięki bogu) mam nadzieje spowodowały refleksję :>.

Do tego zrobiliśmy niezły offtop i obraziłem użytkownika. Szkoda, że moderacja i administracja tu śpi (ba sama produkuje offtop). ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11

Łukasz, nie zaczynaj z Yanuszkiem, bo ma rację, że do Twoich postów nie da się praktycznie doczytać, poza tym nie używasz znaków interpunkcyjnych i nie wiem jak to czytać. Wstaw sobie tekst do bodajże Worda i zobacz co Ci podkreśla, wtedy sobie popraw i wklej na forum, bo to troszkę wstyd :<

Yanuszek, sam popełniłeś błąd ortograficzny "puki" w Twoim pierwszym (chyba) poście w tym temacie.

Co do tematu, piractwa nie popieram, tępie debili (tak, debili) którzy piracą. (Hejtujcie mnie dzieciaczki piratki, lubię to.)

@DOWN

Mądry plan :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Dyskusja znacząco zbacza z toru, krótko mówiąc: koniec offtopu.

Tapnięte z Galaktycznego Asa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
OutRage    1

Piraci - sam Notch mówi że piractwo to nie kradzież, bo kopii jest więcej.

Osobiście jednak nie popieram tej metody, lecz, patrząc na aktualne ceny gier wielu użytkowników bez własnego dochodu jest po prostu zmuszona do piractwa. W USA płacąc 30$ odczuwasz jakbyś zapłacił zwykłe 30zł, ponieważ tam jest wyższy standard życia, u nas - no niestety, ale nawet 50 zł jest już jakimś wydatkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
frescafresa    0

kazdy patrzy na to ze swojej strony.. a widzieliscie moze film dok o Pirate Bay? Doby materiał bo pokazuje dwie strony medau wiec mozna sobie samemu wyrobic opinie.

zdla zainteresowanych link:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...