Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
alcof3ver

[Projekt] - Interaktywna Administracja

Rekomendowane odpowiedzi

alcof3ver    19

Witam,

Chciałbym podjąć się wykonania dosyć ciekawego projektu na naszym serwerze. Mianowicie mam zamiar utworzyć "interaktywną administrację". Tłumaczę już na czym będzie to polegać. Nowy gracz, który wszedł na nasz serwer, po przeczytaniu zasad będzie zapewne także ciekawy, które osoby opiekują się i zarządzają całym serwerem freebuild. Po ewentualnym zaakceptowaniu mojego projektu i jego pomyślnym zakończeniu nowy gracz będzie miał taką możliwość. Po wpisaniu warpu zostanie przeniesiony do specjalnie wydzielonego miejsca gdzie ujrzy władze serwerowe. Stojące npc, repliki skinow naszych administratorow stojace na podestach w odpowiedniej hierarchii na tle odpowiednich atrybutów. Obok danego npc-a chwytliwy i krótki opis funkcji sprawowania funkcji i historii dzialalnosci na serwerze. Wszystko to emanujace i silnie wpływające na poszerzenie wiedzy gracza o serwerze.

Rozmawiałem o tym projekcie z Krwawicem i wiem jak npc obciążają serwer. Do czasu pojawienia się rekomendowanego bukkita projekt może leżeć w zamrazarce. Pózniej administracja zadecyduje co z nim począć ;)

Do tego czasu zachęcam innych graczy do wypowiadania się co sadzą o tym pomyśle.

Jeśli otrzymam zielone światło na wykonywanie projektu to będę go wykonywał w późnych porach wieczornych, aby nie być bezczynnym wobec problemów graczy i nie narażać pracy serwera na poslizgi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kexan    9

W wesołym miasteczku są skiny naszej ekipy, więc część twojego pomysłu istnieje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros

A mi się pomysł bardzo podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

W wesołym miasteczku są skiny naszej ekipy, więc część twojego pomysłu istnieje :)

Część ;) Mi tutaj chodzi o npc równej wielkosci jak zwykły gracz. Spotkanie z repliką administratora na równi i w cztery oczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Mam nadzieje, że uda się dojść do jakiegoś kompromisu. Liczę, że serwer nie zakrztusi się kilkoma npc-ami i je przyjmie w swe skromne progi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
monospacePL    7

Nie trzeba little blocks. Jest plugin citizens. Da się stworzyć npc każdego gracza i dodatkowo może on leczyć albo naprawiać itemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zniesmak    15

Niestety nawet jeden NPC może strasznie lagować miejsce w obrębie .

Po Bukicie zobaczymy co i jak, lecz wiedząc na przykładzie RP . Mieli o 60 % pluginów mniej, o 70 % mniej graczy, a NPC straszenie ich obciążały :(

Nasz serwer musi mieć tyle pluginów aby wszystko ładnie działało . W sobotę na zebraniu administracji zostaną omówione zmiany związane z usunięciem kilku pluginów tak aby nie było częściowych lagów .

Porozmawiamy na zebraniu;)

Pozdrawiam

Zniesmaczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kanon    4

Popieram Jestem ZA , z potkałem się z czymś takim już na jednym serwie ,

Ale również jest jeszcze jedna możliwość ale sporo pracy wymaga jest socjalny Plugin który ma jeden defekt serwer Bukitt się dłużej uruchamia graczom np: 30 sek to wtedy 2 min

on działa w ten sposób że Admin może stworzyć Screen Postaci i umieścić go na dowolnym obrazie Tylko na obrazie , niedam głowy czy ten plugin jeszcze działa ostatnio go urwałem w wersji 1.6.6

Ale na pewno mógłby reprezentować graczom skiny Adminów

Pozdrawiam

Kanon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

Wczoraj został wgrany plugin z tabliczkami online/offline + ostatnia data logowania. Tabliczki są aktualizowane w czasie rzeczywistym bez opóźnień... Skiny ekipy w 50% są odwzorowane w dużo większej skali niż rzeczywistej w wesołym miasteczku... Wydaje mi się że wszystko da się pogodzić bez lagujących okropnie NPC-tów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zniesmak    15

No więc jak narazie to nie wypali :( Może jakiś podobny projekt po nowym roku?:)

Odrzucone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Hmm szkoda. Czekam zatem na jakieś newsy odnośnie kompatybilności wszystkich rzeczy i ich współgrania z serwerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...