Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
alcof3ver

Późniejsze płatne aktualizacje - co się w nich znajdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

alcof3ver    19

Nic nie mam do tej gry. Moim zdaniem aktualizacje tylko przyniosły same dobro, a gra nadal rozwija się w dobrym kierunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sysek    6

To graj dalej.

a może po prostu zazdrościsz im takiego sukcesu ;) ? bo cały czas się przewija temat $ (oj sorry Euro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lesqx    7

zazdrości, zazdrości :)

Ale skoro nie lubisz MC, to po co się rejestrowałeś na forum ??

Żeby tylko hejtować gre ile wlezie ??

Jeśli tak to pozdro dla ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aftr    2

Otóż Panie i Panowie , wytłumaczenie jest jedno - zarejestrowałem się kiedy jeszcze Minecrafta lubiłem.

Gra jest fajna ale przez kilka pierwszych godzin.

Pozdro również dla was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sysek    6

Otóż Panie i Panowie , wytłumaczenie jest jedno - zarejestrowałem się kiedy jeszcze Minecrafta lubiłem.

Gra jest fajna ale przez kilka pierwszych godzin.

Pozdro również dla was.

no okej super, ale teraz mi wytłumacz, dlaczego tak negatywnie podchodzisz (akurat teraz) do autora :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aftr    2

Dawniej mr. Notch jakoś bardziej dbał o swoją grę, teraz jak już ma to co chciał (czyli $, czy tam €) to ma wszystko w (_!_). Nawet nie chce im się już robić nowych snapszotów. Widać komerchę wszędzie - póżniejsze płatne aktualizacje, Minecon, czyli zabieg polegający na wyssaniu z ludzi jak najwięcej cennych $ (w końcu za co Notch ma sobie kupić to czternaste Ferrari, i kolejną ciężarówkę pączków :[) Gra jest pełna bugów, ciągle się zawiesza, a przecież to parę klocków na ekranie. Wersja "1.0" jest niedopracowana. Np. tacy ludzie we wioskach. Po co w ogóle dodani byli do gry? Nic nie robią, tylko miejsce w pamięci zajmują. Albo The End. Wow, dodali do gry jedną nową strukturę, (twierdza) parę nowych klocków, nowy wymiar, i uwaga - aż jednego bossa, ale żeby nie było łatwo walczy się z nim przez 30min. I to niby ma być pełna wersja? A przecież takie tekstury to każdy może zrobić w paincie w 5 minut. Liczyłem na coś więcej. Ale zawiodłem się na Notchu. W końcu to jemu przypisuje się wszystko. Z drugiej strony rozumiem, że muszą jakoś na życie zarabiać, ale jak juz coś robi, to niech to robi porządnie.

Greetings, my ladies

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Pamietaj, że taka osoba jak Notch nie ma 16 lat tylko trochę więcej i ma też swoje prywatne życie. Ma żonę i inne zajęcia. Nie może przecież całego życia spędzić na "ulepszaniu" Minecrafta. Nie jest także robotem, który przesiedzi 24/7 czasu przed włączonym ekranem. Jest on tylko człowiekiem jak każdy z nas. Zrozum to. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aftr    2

No tak, rozumiem, ale Minecraft jest tworzony od dwóch lat bodajże?-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Mam to w głębokim powarzaniu ile lat ma Minecraft, ale DonR3dst0ne ma racje! Tak jak ty masz szkołe/prace, rodzine, przyjaciół i wiele innych, a nie tylko gry. Ja w Minecrafta ostatnio nie gram, ale nie mówię o nim negatywnych rzeczy. Troche mnie znudził, gdyż nie mam co odkrywać, lecz The End, wioski NPC, walka ze Eneder Dragonem, to wszystko jest tak naprawdę zbędnymi dodatkami. Niech @up przestanie narzekać i lepiej niech nie wchodzi na forum, jeżeli ma już narzekać. Takie jest znowóż moje zdanie, pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Jezu, ale nabredziłem tam wyżej! Każdy z nas ma obowiązk, Notch też.iOczywiście tamte rzeczy są zbędne, a bez nich wszyscy by marudzili. Więc trzeba się cieszyć, że Notchowi wogóle chciało się to zrobić. Jakbym nadal bredził, zwróćcie mi uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aftr    2
gdyż nie mam co odkrywać

To jest właśnie największy problem tej gry - nie ma nic do roboty! Kopanie szybko się nudzi, na świecie nic nie ma, oprócz bezużytecznych wiosek, raz na milion kratek znajdzie się spawner czy kopalnie, weźmie się stamtąd Choco Beans i kawałek metalu, i wracamy do punktu wyjścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lesqx    7

Tak jest i może na singlu, ale na multi jest już co innego. Są ludzie, z którymi możesz się dogadać, są różne eventy, nagrody, walki rycerskie itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aftr    2

Na Multi czułem taką samą nudę, a czasami było nawet jeszcze gorzej kiedy banda grieferów włazi na serwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Ja tam jestem człowiek akcji, i nie chce mi się budować, tylko WALCZYĆ czy ODKRYWAĆ! Ja lubię w Minecraft wypady z domu na noc na polowanie czy wyprawy na poszukiwanie wiosek, aby je złupić czy spalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dimashio    12

Dosyć ciekawa dyskusja się tu wywinęła. Może zamiast bezpodstawnie besztać Notcha totalnie go nieznając, zajęlibyście się bardziej efektownymi rzeczami?

Pozdrawiam!

Dimashio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Płatne DLC i każdą następną wersję MC.

Ano, muszę się upomnieć o mojego mobilnego MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Chyba wiem! Mogą być płatne DLC na serwerach SPECJALNYCH dla graczy którzy kupili lub posiadają DLC. Lecz na zwykłych serwerach(bez zawartości DLC) ich zawartość nie będzie się uaktywniała, uruchamiała. To nie jest szczegółowe przemyślenie, gdyż co będzie jeżeli będzie więcej jak jedno DLC, a niewszyscy je mają(na serwerze z zawartością DLC). Chyba że powstanie do Minecraft przepustka VIP, dzięki której można bezpłatnie pobierać DLC. Tylko musiała by to być sumka ok.40zł Niewiem czy to dobre rozwiązanie, ale jakieś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Widzę, że nie czytasz Twitter'a, ani Reddit aftr.

Mojang zatrudnił programiste AI, co znaczy, że NPC nie będą już posiadały inteligencji owcy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...