Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
alcof3ver

Późniejsze płatne aktualizacje - co się w nich znajdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

alcof3ver    19

Pytanie o sprawie odległej, lecz teraz chce się dowiedzieć jakie są wasze typy. Pytanie takie jak w temacie. Jeśli w przyszłości pojawią się płatne aktualizacje ( sezonowe ) to jak myślicie, co się w nich znajdzie ?

Zapraszam do typowania. Za jakiś czas się okaże czy ktoś miał racje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ç�É�Ⅎ É�p ɥʇoɹÉ�ƃs∀   
Gość Ç�É�Ⅎ É�p ɥʇoɹÉ�ƃs∀

2 nowe skórki creepera, łuk +2 i jakieś inne mało potrzebne pierdoły :) Jak to w DLC bywa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Będa zapewne płatne jak i darmowe. Ja rzucilem temat do zastanowienia i do wypowiadania się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RedoxPL    5

no to ok.

Mi tam się nie zbyt podoba taki pomysł bo to będzie już jak Wow nie że NPC zadania, ulepszenia, magia mi to się bardzo podoba ale będzie nie równość po między graczami jeden będzie mieć zwykłą wersje max do diamentowego setu. a ten co dołożył 20 zł ma z 10 nowych minerałów itd.( bo będzie może zrobić płatne update).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

ma z 10 nowych minerałów itd.

Ciekawe kiedy Mojang się połapie że MC nie potrzebuje już nowych mechanik tylko ulepszeń do starych, 6 rud na krzyż to za mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa2    35

Pewnie będzie coś w stylu "macie nową rudę i przedmioty z niej, ewentualnie jeszcze wam damy nowego bossa do zabicia za pomocą tychże przedmiotów". Możliwe też będzie wprowadzenie bardziej zaawansowanych czarów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

2 nowe skórki creepera,

Tego akurat jest pełno. Zmienić skórkę creepera nie problem. Stawiałbym na peleryny czy możliwość noszenia czapek, zmiany nicku, kolorowy nick czy coś w tą storne

Nowe rudy powinni z marszu dodać darmowo. Koniecznie

Wątpię, żeby coś takiego było za prawdziwe pieniądze. Updejty będą pewnie darmowe. Za to dodatkowy kontent będzie płatny (peleryny, zmian nicku). Kazać ludziom płacić za podstawowe nowości przy płatnej podstawce. Było by strzałem w stopę.

PS: Też zgodzę się, że Mojang powinien zająć się ulepszaniem starych a nie dodawaniem nowych rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Zapewne będzie Zombie Siege, CTF i jakieś niepotrzebne nikomu dodatki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
slime    2

ja najbardziej chciałbym żeby dodali taką możliwość że jak klikniesz PPM na spawner to pokazuje ci się lista mobów do wybrania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RedoxPL    5

slime może bez przesady zbyt ułatwiło by ci to grę np kopie.. nagle widzę dungeon szybko biegnę zmieniać spawner z zombi na krowy i koniec zabawy?

Moim zdaniem gdyby to musiało być to w trybie 'escape' tryb przystosowany pod robienie map escape.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

W Creative najlepiej, w nim teraz powstają wszystkie mapy, później tylko zmiana trybu modem/programem i jedziem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SCC    1

Momencik, my tu gdybamy?

Jak tak, to przydałyby się nowe rudy, nowe zaklęcia możliwe do założenia tylko na na część materiałów, coś tam do mechaniki + może jeszcze jakieś miejsce typu twierdza (tzn. jedno na mapę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BartekNowak    5

rudy koniecznie:

jakiś brąz, srebro, coś w stylu diamentu i inne

albo możliwość interakcji z npc - i to szeroki i dobrze przemyślany ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Może inny swiat oprócz enderu i the endu, może coś na wzór aetheru (?) Wspominam tu o płatnych aktualizacjach. Nie każdy musi ja kupować. Zapewne bedą w nich zawarte jakieś gadżety, a nie rzeczy przydatne. Gdy będzie inaczej to gracze wezmą się za Mojang.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
slime    2

slime może bez przesady zbyt ułatwiło by ci to grę np kopie.. nagle widzę dungeon szybko biegnę zmieniać spawner z zombi na krowy i koniec zabawy?

Moim zdaniem gdyby to musiało być to w trybie 'escape' tryb przystosowany pod robienie map escape.

sory poniosło mnie

goddamn offtopic //zampa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aftr    2

A ja bardzo bym chciał zobaczyć jakieś quest od NPCów we wioskach, coś pokroju: idź załatw creepera krążącego w pobliskiej jaskini, znajdź zgubionego wilka jednego z osadników, przynieś 50 dyń, itp. Za co można by zdobywać doświadczenie i przedmioty. Albo na przykład wynajęcie NPC do ochrony, żeby za tobą chodził, bardzo fajny feature. Co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Gdyby były płatne, to kupowali by je naiwni ludzie. Na pewno wyjdą mody które będą miały zawartość płatnej aktualizacji. I TO WSZYSTKO ZA DARMO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
blazer    0

pewnie będzie głupio bo płatne a ja nie chce... :b ale nie chce żeby cokolwiek było nowego bo ja tego nie zobacze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
robino    0

Ale ponoć gracze którzy kupili podczas alphy będą mieli wszystko za darmo. Ja stawiam, że o ile już takie coś będzie, w co szczerze wątpię, to będą to raczej większe rzeczy (nowy wymiar?), ale na pewno i tak będzie dało się to modem zmienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hepe    2

@blazer zobaczysz nowości ponieważ aktualizacje będą wychodzić tylko tak zwane DLC będą płatne i będą zawierały jakieś nowe rzeczy których nie zobaczysz bez kupienia takiego dodatku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bharteck    0

Jeżeli aktualizację mają być płatne, to raczej dam sobie spokój z Minecraftem - moim zdaniem, to bezsens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...