Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
kuba12nhg

Minecraft 1.9 p-re.6 (Tryb Hardcore).

Rekomendowane odpowiedzi

kuba12nhg    7

Witam.

W pierwszym moim poradniku,opiszę nowy tryb gry w Minecraft,który prawdopodobnie pojawi się w wersji 1.9!Mowa tu o trybie Hardcore.Postaram się z dużymi szczegółami opisac ten właśnie nowy tryb.Jest to pierwszy mój poradnik,więc bardzo proszę:komentujcie,oceniajcie,poprawiajcie jeżeli się pomylę,byc może dostosuję się do waszych rad.Miłego czytania.

Ok,teraz wyjaśnię teraz o co chodzi w trybie Hardcore.Zasady tego trybu gry są bardzo mocno związane z trybem Survival (po ang.Przetrwanie),chodzi oto by przetrwac.Pierwszą zmianą którą zauważymy na pewno,jest to pasek zdrowia.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.

Ma on postac jakby,takich złowieszczych twarzy.Po drugie gdy umrzemy,będzie pisac że Nie będziemy mogli się zrespawnowac.Pokaże się nam za to napis Delete World (po ang.Usuń świat).

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.

I nie możemy zapomniec,że w trybie Hardcore mamy tylko jedno życie!Co to oznacza?To oznacza że gdy się zabijemy więcej się nie pojawimy (tak jak to opisałem wcześniej).I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz,gdy gramy w grę,w trybie Hardcore jest włączony także poziom trudności Hardcore i nie da się go zmienic

Ok,a teraz powiem wam od czego zacząc.Na początku postarajmy się o najbardziej przydatny materiał w tej grze czyli pieńki drzew z których robi się drewno.Z drewna możemy zrobic Crafting Table z którego najczęściej będziemy korzystac.Z drewna możemy także zrobic patyki,dzięki czemu będziemy mogli stworzyc swój pierwszy kilof i pierwszy miecz.Następny bardzo ważny krok to Pożywienie.Pożywienie zbieramy ze świń,krów i kur.NIGDY NIE JEDZCIE MIĘSA KTóRE,WYPADA ZE ZOMBIAKóW.Dlaczego?Ponieważ ono zatruwa!Kolejny krok to schronienie.Zapada noc a my nie mamy schronienia?Polecam przeczekac noc na drzewku.Ta opcja jest dla bardziej cierpliwych graczy.Graczom mniej cierpliwym po prostu tego nie polecam.Kolejna opcja schronienia to mały prowizoryczny domek z dirtu (ziemi),która doskonale chroni ciebie przed potworami.Polecam sobie zrobic łóżko (3 wełny,3 deski),by po prostu szybciej przeleciał czas.Następna opcja to domek w skale.Bardzo polecam tą opcję ponieważ sam z niej najczęściej korzystam i jest najbardziej użyteczna.Kolejny krok to WĘGIEL.To zatem kolejny przydatny materiał z którego będziemy korzystac bardzo często.Węglem można podpalic piecyk by przetopic materiały (metal i złoto) i upiec sobie pożywienie.Jeżeli nie mamy obok siebie dostępnego naturalnego złoża węgla,polecam zrobic sobie

węgiel drzewny.I tu przyda nam się piecyk.Potrzebne będzie nam 8x cobblestone-a.Jeżeli będziemy mieli piecyk,to jako podpałkę użyjcie drewna,następnie dajemy kilka pieńków (dostosujemy ilośc do swoich potrzeb) i w ten sposób otrzymujemy węgiel!

Ok,to by było na tylę,zrobię później kolejny poradnik o tym,jak zachowywac się przy poszczególnych mobach.Ten artykuł uległ edycji.Dziękuję użytkownikowi Mofixil,który wychwicił kilka błędów. :) dziękuję i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Ja tu widzę tylko opis trybu Hardcore, poradnika widzieć nie widzę.

Nie ma tu taktyk, poradników jak zaczynać, co robić w wypadku natknięcia się na wrogiego moba, tylko opis tego czym jest tryb Hardcore.

Wskaż mi linijkę w której radzisz graczowi co ma jak zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Na obecną chwilę, poradnik tu jest ale trochę zbyt chaotyczny, poradziłbym podzielić go na Podstawy przetrwania, Techniki obrony/ataku etc. i w nich opisywać co po kolei zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kuba12nhg    7

Ok spoko.Mam prośbę do użytkowników tego forum.Napiszcie co o tym poradniku po prostu myślicie.Bardzo mi zależy na waszych opiniach :).Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fullmonk    0

Da sie grac multiplayer w trybie hardcore ?? I jesli tak to co bedzie np jezeli zginie moj kolega ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MCCreeper    0

Bardzo fajny poradnik.

Dobrze, że szczególnie zwróciłeś uwagę na to, że mamy jedno życie, ponieważ ktoś by szybko czytał, to by ominął, a w grze rozbudował się, bardzo mu dobrze idzie, a tu bum! Wybuch creepera zabił go. Później wściekły, bo nie może się zrespawnować :/

Ale daje pozytywa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...