Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Maxy

Client na własny server minecraft

Pytanie

Maxy    0

Witam czy jest jakiś poradnik luc czy ktoś z was nie wie jak przerobić launcher minecrafta aby był dostosowany do mojego servera. Mam na myśli to iż gdy wpisze sie hasło w launcherze to po wejściu na multi nie trzeba już wpisywać /login hasło, a skiny można wgrywać na stronie internetowej servera jak na minecraft.net. Wiem ,że jest to możliwe bo takie coś było na goldmines.pl ale pytanie brzmi jak zrobić launcher do własnego server minecraft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

poradnik: [CIACH]

1. Link nic nie wnosi do tematu 2. Poradnik jest stworzony dla gównażerii pirackiej //Mof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Wiem ,że jest to możliwe bo takie coś było na goldmines.pl ale pytanie brzmi jak zrobić launcher do własnego server minecraft

Nos w książkę i uczyć się Javy, innego rozwiązania (prócz marudzenia chociażby ludziom z tego Goldmines) nie widzę.

Musiałbyś też zrobić modyfikacje serwera pracującego z tym klientem, a programowanie to raczej rzecz która Cię przerasta, amirite?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Maxy    0

Tak się składa iż zdobyłem nr gg admina z goldmines i co się okazuje był to launcher mineshafter squered zmodyfikowany jakimś niewielkim programikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...