Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
ReQ

Zgubiłem się, minecraft 1.8

Pytanie

ReQ    0

Siemka ;p

Opisze tutaj moją sytuację ;p

Otóż w poszukiwaniu przygód opuściłem mój domek i ruszył PROSTO na zachód. Szedłem cały czas na zachód, bo idealnie po jednym rzędzie kratek ;p Następnie znalazłem lawę na powierzchni więc zrobiłem sb obsybian ;p I ruszyłem na PÓŁNOC. Doszedłem około 600 klocków, po czym ruszyłem wodą. Tam przebyłem dość duży dystans (płynołem pół dnia) i trafiłem to wyspy. Myślałem, że to coś małego, jednak ruszając dalej znalazłem ogromny las i puściłem się tam. Po drodzę oswoiłem 3 wilki i szedłem cały czas prosto(myślę, że około 3000 kratek, szedłem 2 dni). No i postanowiłem wrócić do domku. Szedłem cały czas idealnie do pewnego momentu, kiedy to zauważyłem opuszczoną wioskę. Bardzo mi się spodobała i postanowiłem przeprowadzić się tam. Zostawiłem tam skrzynię (pełną złota). Niestety nie mogłęm znaleźć drogi, więc na ryzyk fizyk pościłem się na POŁUDNIE, w przeciwnym kierunku. Płynołem cały czas wodą (równe 3017 kratek, mam zapisane dane z f3), znalazłem na wysepce.. ZAMEK! Są duże 2 wierzę, jedno ogromnę pomieszczenie w kształcie sześcianu i mnóstwo zboża wokoło zamku. Dlatego postanowiłem, że zamieszkam tutaj. Płynę na PŁD i wydaję mi się, że jestem coraz blizej mojego starego domku(wracam tam ponieważ mam 6 skrzyń wypełnionych węglem, 2 skrzynie redstone, 1 diamentami, 1 zelazo i 1 złoto, reszte surowców znajdę zawsze xd). No i tutaj moje pytanko... JAK ZNALEŹĆ DOM?

Nwm czemu programy z WikiMinecraft nie działają, żaden...

Jest jakiś inny sposób? Nie znam danych z "f3" domku ;(((

Proszę o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
ReQ    0

"Udaj się na 0/0, może rozpoznasz okolicę."

Na 0/0 jest SPAWN czy jak? A co do kompasu, nie wiem czemu, ale kiedy stworze kompas, on lata DOOKOŁA xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Spawn może być wszędzie ale w 90% przypadków jest nie dalej jak 200m od 0/0.

A co do tego kompasu, wyjdź z netheru...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ReQ    0

Nie jestem w netherze ;) Jestem na powierzchni :D gdzie piękne słonko ;p xd włąsnie to w tym najlepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Austinho    3

Ja pierdziu, myślałem, że to zagadka tyle danych podałeś ;D.

Ja bym wygenerował mapę świata jednym z programów ;>.

edit: Pardon, napisałeś, że nie działają. Może poszukaj na Internecie innych, konkretnie pod Twoją wersję gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ReQ    0

szukałem. Przepatrzyłem wszystkie programy z Minecraft Wiki, nom i pisałem nawet do JJayJockera xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Austinho    3

Spakuj save'a i prześlij na aus.reuter@gmail.com i jak to zrobisz daj znać w tym wątku. Jak coś skminie to podam Ci współrzędne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

jak spałeś często w tamtym pierwszym domku to poradziłabym się zabić, to cię tam przeniesie :)

Jak się przespał w innym miejscu to ten plan spali na panewce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maciej01    7

Sprawa łatwiejsza niż się wydaje. Zrób na swoim miejscu jakiś duży, wyraźny znak. Następnie pobierz jakiegoś mappera pod minecraft 1.8.1

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

masz tutaj kilka), poszukaj swojej pozycji i gdzie jest twój domek :)

edit:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

dobry mapper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...