Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
TheSkowron15

Nowy laptop! I zacinający sie Minecraft! -.- POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę Was o pomoc. Mam laptopa Samsung RF511. 640GB 6GB-RAM(dostępna 4.24GB) Win7-64bit Intel Core i5 2.30 GHz..Karta graficzna Intel® HD Graphics Family & NVIDIA GeForce GT 540M. A teraz co się dzieje: Odpalam Minecraft'a. Generuje nowy świat. Ok jestem. Mam 14 kl/s czasem dojdzie do 23. I po paru minutach zacina sie obraz. Staje w miejscu. Dzwięki w grze są. Normalnie mogę chodzić a obraz stoi w miejscu. Co mam zrobić? Dla porównania. GTA Vice City-Działa Super! GTA 4-Działa Super! Dirt3-Działa super! I taki suchar na koniec...Wniosek? Minecraft ma najlepsza grafikę ;p Proszę Was o pomoc nie wiem co mam robić... :P Robilem juz Reload..nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
thd552    7

zmniejsz wymagania graficzne w opcjach- render distance (mgła) i zmień "graphics" z "fancy" na "fast", a "performance" na "max fps"... może pomóc też "advanced opengl" na "on" (dziwne, bo zaawansowane cuś mi przyspiesza grę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmniejsz wymagania graficzne w opcjach- render distance (mgła) i zmień "graphics" z "fancy" na "fast", a "performance" na "max fps"... może pomóc też "advanced opengl" na "on" (dziwne, bo zaawansowane cuś mi przyspiesza grę)

Dzieki troche pomoglo.Ale i tak klatki to czasem 19 teraz wskoczylo do 49. Ale dalej sie przycina.. :P Nie chodzi plynnie.. tak to ujme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Joz    10

Chcesz mi wmówić, że zmiana opcji graficznych, które dodają na moim wiekowym laptopie z 10 fpsów, może pomóc? Na komputerze który jak słyszę ciągnie GTA IV na spokojnie? Not really.

Zrób to co zawsze w takich sytuacjach. Skan komputera, odinstalowanie Minecrafta i ponowne go zainstalowanie, ew. powrót do 1.7.3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Austinho    3

Mam problem podobnej natury. i7, 8 gb RAM i karta 540M. Nie klatkuje, jest ~80 fps, ale od czasu do czasu zatnie się totalnie i po kilku sekundach ruszy dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrMoyubori    15
Really? Nikt jeszcze nie wpadł na to, by Javę zaktualizować? 64 bitową najlepiej zainstaluj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uter    3
Napisał to jeden użytkownik na pewnym forum minecrafta, u mnie podziałało więc zacytuje:

[indent=4.625][color=#282828]
[b][b]Otwórz sobie notatnik, wpisz w nim[/b][/b]

[size=3]
[b][b]Cytat[/b][/b][/size][size=3]

[b][b]javaw -Xmx1024m -Xms1024m -jar "C:/Users/Twoja_nazwa_uzytkownika/desktop/Minecraft.exe"[/b][/b][/size]

[b][b]I zapisz plik jako ".bat". Zamiast 1024 wpisz sobie swoją liczbę (jest to ilośc ramu przeznaczonego na wirtualną machinę javy) metodą prób i błędów (u mnie przy 4 GB ramu z systemem 32 bitowym, który widzi tylko 3,5 GB jest to liczba 512. Przy niższych się po pewnym czasie wywala, a na wyższych w ogóle nie włącza.) Jako "C:/Users/Twoja_nazwa_uzytkownika/desktop/Minecraft.exe" wpisz sobie swoją lokalizację launchera do Minecrafta (koniecznie musi byc z "" !). I grę odpalasz przez ten właśnie stworzony plik .bat. Mam nadzieję, że pomogłem [/b][/b]

[/color]
[/indent]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ç�É�Ⅎ É�p ɥʇoɹÉ�ƃs∀   
Gość Ç�É�Ⅎ É�p ɥʇoɹÉ�ƃs∀
Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...