Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
pi0lf

ban za darmo - moze ktos wyjasnic?

Rekomendowane odpowiedzi

pi0lf    0

Dostalem bana na 8h od niejakiego krwawie (przynajmniej mi sie tak wydaje ze od niego) bez rzadnego wyjasneinia.

Moze ktos mi wytlumaczy chociaz jaka zasade zlamalem, bo czuje sie tu troche zagubiony.

Anyway - zdaje sie ze chyba tyk moja 20min. przygoda z waszymi serveremi i zasadami ktorych nawet nie zdarzylem pozanc.

pozdrowienia dla krwawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Po 1. nie zakładaj dwóch tematów pod sobą

Po 2. Speedhack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

Uprzedzałem: już nie mów że nie. 10 min Ci na czacie że masz wyłączyć sh.

Dopiero gdy taka sytuacja powtórzyła się po niecałych 20 min dałem bana. Nie widzę tu jakiś niejasności zwłaszcza że pisałem do Ciebie że masz nie cheatować przez długi czas, a Ty nie ogarniałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0

Po 1. nie zakładaj dwóch tematów pod sobą

Po 2. Speedhack

1. przepraszam - usun jeden - przeciez chyba od tego jestes modem, jestem tu nowy wiec nie wiedzialem w jakim dzialem mam pisac

2. ok, speedhack - rozumiem ze za szybko sie poruszalem, hm.... ja jakos nie widzialem ograniczenia predkosci....

a tak powaznie to naleza mi sie przeprosiny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0

Uprzedzałem: już nie mów że nie. 10 min Ci na czacie że masz wyłączyć sh.

Dopiero gdy taka sytuacja powtórzyła się po niecałych 20 min dałem bana. Nie widzę tu jakiś niejasności zwłaszcza że pisałem do Ciebie że masz nie cheatować przez długi czas, a Ty nie ogarniałeś.

nie zamierzam sie klucic bo mi w ogole nie zalezy na waszym serwerze, cokolwiek Twoj zepsuty serwer powiedzial to jest w bledzie bo tym razem sie pomylislem i dostalem bana za darmo

w prawdziwym swieci jest tak ze dp puki czego nie udowodnisz to czlowiek jest nie winny - wiec co masz mi do powiedziania

caly czas czekam na przeprosiny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0

Tak, należą ci się przeprosiny za używanie cheatów.

eh... widze ze to do nikad nie prowadzi.....

anyway, chcialem tylko dodac ze w miedzy ktos o nicku ktorego nie pamietam zdaje sie icy1999 dodalm ze "jest za glupi zeby urzywac speedhack" i dostal bana na 5min.

nie bede udowadnial mojej niewinnosci bo to nie w mojej gesti jest sie bronic tylko w waszej udowodnic moja wine

ale co mnie wkurza to to ze ten icy1999 za obrazanie dostal bana na 5 min. a ja dostalem bana ( podkreslam za nic) na 8h

(nie chce nawet myslec ze te 1999 to rok urodenia)

z mojej strony

EOT

bawcie sie dobrze jak juz naprawicie swoje serwery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0

Jak wyjaśnisz szybsze poruszanie się? :)

ok, i to znowu ja sie musze tlumaczyc.....

no dobra ....

za pierwszym razem nie to nie wiem nie mam wyjasnienia.... biegalem sobie po mapie bez sensu az przylaz do mnie krwawie ( nawet nie wiedzialem o co chodzi)

jedyne co moglo byc to lag

Tracing route to fb.minecraft.pl [46.4.71.37]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms <1 ms <1 ms WL.earthlink.net [192.168.2.1]
2 12 ms 8 ms * 10.64.0.1
3 * 13 ms * gig-2-10-nycmnyr-rtr01.nyc.rr.com [24.168.136.13
]
4 21 ms 10 ms 12 ms gig10-0-0-nycmnya-rtr1.nyc.rr.com [24.29.157.98]

5 10 ms 10 ms 10 ms 24-29-148-66.nyc.rr.com [24.29.148.66]
6 31 ms 46 ms 8 ms 107.14.19.24
7 10 ms 9 ms 15 ms ae-1-0.pr0.nyc20.tbone.rr.com [66.109.6.163]
8 * 10 ms 11 ms 107.14.16.14
9 10 ms 17 ms 11 ms nyk-s2-rou-1021.US.eurorings.net [134.222.226.42
]
10 * 96 ms 101 ms nntr-s1-rou-1022.FR.eurorings.net [134.222.226.1
62]
11 101 ms 101 ms 100 ms ffm-s1-rou-1022.DE.eurorings.net [134.222.229.30
]
12 108 ms 103 ms 104 ms ffm-s1-rou-1021.DE.eurorings.net [134.222.231.14
1]
13 101 ms 101 ms 103 ms nbg-s1-rou-1001.DE.eurorings.net [134.222.225.26
]
14 106 ms 103 ms 103 ms kpn-gw.hetzner.de [134.222.107.21]
15 * 112 ms 121 ms hos-bb2.juniper1.fs.hetzner.de [213.239.240.146]

16 108 ms 107 ms 108 ms hos-tr1.ex3k3.rz14.hetzner.de [213.239.224.132]

17 107 ms 105 ms 148 ms static.37.71.4.46.clients.your-server.de [46.4.7
1.37]

Trace complete.

tracert na godzien 9.30pm mojego czasu 3.30am w PL wiec pewnie server pusty

no ale 107 ms 105 ms 148 ms static.37.71.4.46.clients.your-server.de to nie jest jakis super rewelacyjny wynik

a za drugim razem gdzie od razu dostalem bana to bylem w kopalni gdzie wszedlem to wasza expresowa winda jedno-osobowa i mysle ze to moglo byc powodem

ale ..... dlaczego to ja sie tlumacze a nie z calym szacunkiem Wy.... puki co nie przedstawiliscie nic przeciwko mnie... tylko same oskarzenia!

a tak pozatym na marginesie do czego w ogole mi by byl ten caly speedhack potrzebny?

pojawilem sie na serverze po raz pierwszy tak zwany newbie i mniej wiecej zapoznalem sie z regulaminem, dostalem nawet dzialke

ja kompletnie nie widzie sensu po co w ogole bylaby mi potrzebna wiekrza predkosc jak wszedzie mozna sie dostac komenda /idz ?

generalnie jestem totalnie rozczarowany tym calym podejscie do nowych graczy na waszych serwerach i tym ze teraz musze walczyc juz nie o dostep do gry bo po tym to mam to naprawde gleboko w d.... chce tylko moich przeprosin bo nic zlego nie zrobilem (i tak czuje ze to jest bez sensu)

no dobra a moze teraz Wy sie wytlumaczycie dlaczego dostalem bana bo caly czas nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0

chyba masz jakies mocne argumenty chlopczyku ze tak stwierdzasz

btw. tak dla Twojej informacji minecraft jest dla mnie tylko przerwa w pracy i czy ja spedze na jakims polskim serverze czy w SP nie robi mi roznicyv ( i na pewno nie mam czasu na to zeby jak juz uda mi sie podlaczyc pod server od razu uzywac cheatow jak Ty to nazwales)

bez obrazy ale jesli dla Ciebie ta gra jest czyms wiecej to sorry ale ja Ci nie pomoge, ale daje slowo ze jak tylko wyjdziesz z domu do realnego swiata to an pewno bedzie gdzies tam specjalista ktory Ci pomoze

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

00:49:45 [sEVERE] NC: pi0lf sent 300 move events, but only 22 were allowed. Speedhack?

01:12:48 [sEVERE] NC: pi0lf sent 164 move events, but only 22 were allowed. Speedhack?

Informację o Tobie z konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Nie sądziłem nigdy że 150ms może być postrzegane przez plugin jako SH, no ale ok.

Popytam twórców czy tak jest. Dodatkowo widziano Cię jak speedujesz, więc..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Asgaroth da Fae   
Gość Asgaroth da Fae

00:49:45 [sEVERE] NC: pi0lf sent 300 move events, but only 22 were allowed. Speedhack?

01:12:48 [sEVERE] NC: pi0lf sent 164 move events, but only 22 were allowed. Speedhack?

Fakt. Czasem przy lagach coś takiego też występuje, ale nie w ilości 300 szt. Max jaki zaobserwowałem przy lagach to 50-80 (przy czym występowało to w czasie największego obciążenia serwera)

Tu jest tego przynajmniej 2x więcej.

SH jak nic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0

Fakt. Czasem przy lagach coś takiego też występuje, ale nie w ilości 300 szt. Max jaki zaobserwowałem przy lagach to 50-80 (przy czym występowało to w czasie największego obciążenia serwera)

Tu jest tego przynajmniej 2x więcej.

SH jak nic...

jak juz mowilem nie chodzi o tego bana bo i tak na server nie wracam wiec zrobcie z tym co chcecie

nie zamierzam sie znowu tlumaczyc to tylko gra, na jakims polskim serverze

chce wam tylko powiedziec ze tym razem macie pudlo bo nic hackowalem

nie wiem skad macie te logi i nie mam zielonego pojecia co to udowadnia....

nie widze najmniejszego sensu w prowadzeniu tej dysjusji dalej

jak juz pisalem ta gra jest dla mnie przerwa w pracy

jestem bardzo rozczarowany w jaki sposob zostalem potraktowany, ale was to w ogole nie interesuje bo przeciez dorwaliscie "HACKERA" ktory "HACKOWAL" przez "SH", mysle ze powinniscie przyczepic sobie po medalu i chodzic z nimi bardzo dumni w realu

nikt nawet nie bral pod uwage ze moge byc niwinny, bo po co, tak sie zalatwia sprawy w PL (przykre),

ten temat nie ma juz w ogole senstu bo tego bana i tak juz nie ma (byl tylko na 8h) a ja i tak nie wracam

wiec jesli macie cos do dadania tutaj to smialo ale darujcie sobie takie wypowiedzi jak funLix

bo nie wnasza nic do dyskusji i obrazaja mnie

sprawdzcie jeszcze raz czy aby na pewno bo waszej stronei jest wszystko ok, bo moze skrzywdziliscie tez innych userow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0

btw. za co tutaj byl ban

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

i dlaczego moja odpowiedz na ten post zostala usunieta?

latwiej skasowac post, niz odpowiedziec i bronic swoich dzialan?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dawidl9    4

jestem bardzo rozczarowany w jaki sposob zostalem potraktowany, ale was to w ogole nie interesuje bo przeciez dorwaliscie "HACKERA" ktory "HACKOWAL" przez "SH", mysle ze powinniscie przyczepic sobie po medalu i chodzic z nimi bardzo dumni w realu

nikt nawet nie bral pod uwage ze moge byc niwinny, bo po co, tak sie zalatwia sprawy w PL (przykre),

"nie zamierzam sie znowu tlumaczyc to tylko gra, na jakims polskim serverze" -Twoje słowa ;) , jednak ty jesteś użytkownikiem, który najbardziej się żalił.

Poza tym dowody są, nie musisz się użalać, a administracja NIE MA za co cię przepraszać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0
"nie zamierzam sie znowu tlumaczyc to tylko gra, na jakims polskim serverze" -Twoje słowa ;) , jednak ty jesteś użytkownikiem, który najbardziej się żalił.

Poza tym dowody są, nie musisz się użalać, a administracja NIE MA za co cię przepraszać.

1)nie uzalam sie tylko rzadam sprawiedliwosci

2)prosilem o nie obrazanie mnie, Twoja wypowiedz nie wnosci tutaj kompletnie nic

to prawda to tylko gra, ale gra nie jest juz to ze bezpodstawnie zostalem o cos oskarzony i ukarany

i jak juz mowilem nie bede sie spieral z waszmi logami, jesli tak bardzo wierzysz w nieomylnosc waszej administracji i waszych systemow to bardzo mi przykro ale nic na to nie poradze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Showstopper    2

Wiesz co?

Uzywales SH przez co dostales bana... Domagasz sie jeszcze bezczelnie wyjasnien i przeproszen.

Na forum juz 3x zrobiles double posta więc tez powinienes dostac bana albo conajmniej kilka warnow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0
Wiesz co?

Uzywales SH przez co dostales bana... Domagasz sie jeszcze bezczelnie wyjasnien i przeproszen.

Na forum juz 3x zrobiles double posta więc tez powinienes dostac bana albo conajmniej kilka warnow...

bezczelny to jestes Ty w tym momecie - udowodnij ze masz racje.... , latwo sie oskaraza prawda?, ale czy mozesz jakos poprzec sowje tezy?

i powtarzam to juz po raz kolejny prosze o nie obrazenie mnie

to kolejny post ktory nic nie wnosi tylko mnie obraza.....

a co do bana tutaj, jasne dlaczego nie, latwiej sie pozbyc problemu przez zamknieciu tematu lub i bana niz przyznanie sie do bledu -

bana za obrazanie nie ma ale za domaganie sie prawdy, dlaczego nie

eh.... jakie to typowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

wypowiedzi zostały uznane jako spam w tamtym temacie - Twoja i osoby odpowiadającej na Twoje żalenie się. Nie pomogła ta informacja temu graczowi i nie o to pytał.

Ban 8h zasłużony. Okres banu już minął - zapraszamy na serwer już bez SH.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funLix    5

Masz jakiej problemy chyba wiesz?

1.

"i powtarzam to juz po raz kolejny prosze o nie obrazenie mnie"

-"bez obrazy ale jesli dla Ciebie ta gra jest czyms wiecej to sorry ale ja Ci nie pomoge, ale daje slowo ze jak tylko wyjdziesz z domu do realnego swiata to an pewno bedzie gdzies tam specjalista ktory Ci pomoze"

-"chyba masz jakies mocne argumenty chlopczyku ze tak stwierdzasz"

2.

Prosisz o dowody.

Masz odpowiedź:

Srasznie to dziwne... Moderator widział cie jak użyłeś go, nie było wtedy laga, więc nie możliwe że to był lag -> musi być SH, logi potwierdzają.

Nie rozumiem czemu etn temat nei jest zamknięty.

Piolf jest mądrzejszy od logów i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0
wypowiedzi zostały uznane jako spam w tamtym temacie - Twoja i osoby odpowiadającej na Twoje żalenie się. Nie pomogła ta informacja temu graczowi i nie o to pytał.

Ban 8h zasłużony. Okres banu już minął - zapraszamy na serwer już bez SH.

tak pozatym to sorry za tamten post, poprostu chcialem rozladowac moja flustracje

dzieki za zaproszenie na server, ale nie wiem czy mam ochote skorzystac, bo boje sie ze za chwile znowu za cos polece o czym nie bede mial zielonego pojecia

zastanawiam sie czy panowie

Show

dawidl9

funLix

maja cos co poprze ich oskarzenia co do mojej osoby?, czy w ogole zastanowili sie czy ich system jest tak nie omylny, i czy w ogole poswiecili chociaz chwile zeby sprawdzic czy ich logi na podstawie ktorych jestem tutaj oczarniany sa wlasciwe i niepodwazalne

bo jesli tego nie zrobili i sa "nieomylni" jak ich system to przepraszam ale z tymi panami nie ma tutaj dyskusji i nie bede na ich posty odpowiadal

chcialem podziekowac Asgaroth da Fae jako chyab jedyny mial jakies watpliwosci co do logow, chociaz w jego ocenie i tak jestem winny

no i dzieki Rabus jedyny ktory tak naprawde w jakis konstruktywny sposob podszedl do tematu

przynajmniej zadal sobie trud sprawdzenia czy moja wersja jest prawdziwa

Nie sądziłem nigdy że 150ms może być postrzegane przez plugin jako SH, no ale ok.

Popytam twórców czy tak jest. Dodatkowo widziano Cię jak speedujesz, więc..

mysle ze nie powinienem zagladac na wasz server do puki ta sprawa sie nie wyjasni

(chociaz i tak wydaje mi sie ze nikogo to nie interesuje i ze kazdy ma to w d.. i ze poprostu wierzycie w nieomylnosc waszego systemu),

pewenie wielu uzna to za bezczelne ( bo przeciez jestem bezsprzecznie winny), ale powinniscie mi podziekowac za znalezienie bug'a w systemie

pozdrawiam i oczekuje na jakas dodajaca cos do dyskusji odpowiedz ( jesli rozwazasz udzielenie odpowiedzi to podpowiem Ci ze w stylu Show dawidl9 funLix juz byly i na to nie bede odpowiadal)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Asgaroth da Fae   
Gość Asgaroth da Fae

chcialem podziekowac Asgaroth da Fae jako chyab jedyny mial jakies watpliwosci co do logow, chociaz w jego ocenie i tak jestem winny

Wątpliwości budziło Twoje tłumaczenie a nie logi... Logi nie kłamią. Nie są ludźmi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0
Wątpliwości budziło Twoje tłumaczenie a nie logi... Logi nie kłamią. Nie są ludźmi.

nie rozumiem co mogloby Cie przekonac?

nie moge Ci nic innego dac oprucz tracert ewentualnie ss z tego jak ten swiat sie u was na serwerze laduje i jak widze wrecz kazda jaskinie pod ziemia zanim zobacze cokolwiek na powierzchni

byc moze logi nie klamia, ale czy zastanowiles sie czy czasem serwis ktory zbiera te logi albo cokolwiek innego dziala poprawnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pi0lf    0

OK skoro nikt nie zamierza mi odpisać, napiszę tylko moje ostatnie przemyślenia o ile punkty ostrzeżeń mi na to pozwolą ( chciałbym przy tej okazji pozdrowić RayXpiD i Krwawic), i to już naprawdę ostatni post jaki piszę

Chciałem odtworzyć sytuację z wczoraj, gdy dostałem bana, wiec włączyłem grę z poziomu przeglądarki i odpaliłem ping, żeby monitorować jaki jest lag, całość zacząłem nagrywać.

Przy przeprowadzaniu tego testu szybko dowiedziałem sie, że KIDmod nie jest w stanie sprawdzić moich prędkości i tu chciałbym się na chwilę zatrzymać, bo:

skoro kidmod nie może tego sprawdzić to nie rozumiem dlaczego funLix w ogóle właczył się do tej rozmowy skoro nie ma odpowiednich kompetencji?

Poza tym, funLix, chciałem Cię przeprosić za tamten wpis w którym mowilem Ci zebys wracał do realnego świata, w przypływie emocji, może mnie trochę poniosło, za co chciałbym Cię przeprosić. W realu, bardzo możliwe, że jesteś spoko gość, tutaj jakoś zły czas i miejsce.

funLix jesteś modem, wiec powinieneś świecić przykładem, nie dziwie się wcale, że ta rozmowa przeszła w pewnym momencie na tak niski poziom skoro modowie dają taki przykład. Twój post to był zwykły spam, no ale według waszych standardów to ja jestem spamerem i to ja dostałem ostrzeżenie a Ty nagrodę za przyklaskiwanie swoim adminom, może własnie w taki sposób zostałeś modem, nie wiem, nie mi to oceniać.

Przyjrzałem się też bliżej całemu wątkowi i sprawdziłem, że niektórzy z was mieli podany wiek w profilu, średnia wielu wsród tych, którzy ten wiek mili podany wyszla 16 lat i tu, nie obraźcie się, złapałem się za głowę i pomyslałem sobie, przecież ja walczę tutaj z bandą nastolatków i zacząłem lepiej rozumieć caly problem, przecież wy oceniacie ludzi wedlug siebie, pamiętam jak miałem 16 lat to myslałem tylko o oszukiwaniu - non stop sciągałem w szkole, oszukiwałem rodziców i "cheatowałem" w grach, wydawało mi się, że jakikolwiek wysiłek włożony w cokolwiek jest dla frajerów ( zrozumiecie o czym mówię jak dorośniecie )

Będąc przy wątku oszukiwania, przeglądając wasze forum i czat nie dało się od razu nie zauważyć, że ludzie tutaj ewidentnie i na żywca kradną grę, w sensie piracą, myślę, że to jest coś czym powinniście się w pierwszej kolejności zająć ( a nie kimś, kto niby oszukuje w grze ), bo według polskiego prawa to jest karalne ( i tu znowu przyszło mi do głowy, że was to i tak nie interesuje, bo przecież i tak jesteście nieletni, wiec nawet sąd nie może wam nic zrobić).

Wracając do tematu testu, który chciałem przeprowadzić, warunki w jakich zacząłem biegać po mapie starając się odtworzyć sytuację z dnia poprzedniego byly dalekie od warunków w jakich ten incydent sie zdarzył, to znaczy byłem w pracy na komputerze z dużo lepszym procem, gdzie jest wiecej ramu i lepsze lącze, no ale i nawet w tych warunkach Krwawic sprawdzil, że moja prędkość byla 80 do wymaganego minimum 150 jakie chciał ode mnie krawi za przeprosiny; jeszcze dużo brakowało, wiec jak już dojechałem do domu, odtworzyłem mniej więcej warunki w jakich grałem, nawet czas zgadzał się mniej więcej ( dodam tylko, że na tym kompie mam kartę video 8MB, nie chcecie znać reszty) i zacząłem grać, nie zajęło mi 5 min., gdy zostałem z serwera wyrzucony z error msg.: "Internet exception: java.net.SocketTimeoutException: Read time out" wasza strona i forum przestało działać.

minecraftq.jpg

Generalnie, zmęczyłem się i poddaje się. Nie zamierzam już udowadniać mojej niewinności. Stwierdziłem, że to nie ma sensu, ja tutaj ewidentnie nie pasuję, no chyba że może zrobicie jakiś server 25+, gdzie będzie można pogadać jakoś sensownie.

Ten błąd, który właśnie wam przesłałem udowadnia, że wasze systemy nie są idealne i mają blędy, więc nawet jeśli wasze logi pokazują prędkość 300 to proponowałbym wam się zastanowić lepiej skąd to sie wzięło, bo na pewno nie używałem SH i może jakis mod/admin zrobić w koncu coś co do niego należy i wyjaśni to, bo mi już się nie chce.

Przez napisanie tego postu chciałbym tylko podsumować moją 20 minutową przygodę, jak to kiedyś przeczytałem na onet.pl, z "ELITĄ polskiego minecraft".Jeśli miałbym wystawić ocenę, zgadnijcie jaka by była.

O ile ten post nie został usunięty i doczytałeś aż tutaj, to wielkie dzięki. Jeśli jesteś mode/adminem - może powinieneś się zastanowić czy nie mam tutaj choć trochę racji.

Tak na marginesie już widzę te wszystkie wypowiedzi po tym poście: "o czym on pisze; z ksieżyca spadł" i tak dalej, ja tylko oceniłem i opisałem moje osobiste doświadczenia jakie mnie tutaj spotkały.

PS. RayXpiD: język polski w moim życiu jest mi mało potrzebny a tym bardziej jego składnia czy ortografia, możesz mnie nazwac ignoratem, I don't care, ale dla Twojej przyjemności zainstalowałem polskie czcionki i dałem ten post komuś kto może po mnie poprawić.

Pozdrawiam serdecznie i życzę wam o wiele lepszych doświadczeń tutaj niż moje i dobrej zabawy. Jeśli ten post kogoś uraził albo obraził to wierzcie, że nie było to zamierzone .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...