Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
N3VTr0N

Szukam pomocy przy administracji

Rekomendowane odpowiedzi

N3VTr0N    0

Witam,

Parę dni temu naszła mnie ochota na zabawę serwerem Minecrafta. Narazie jest to czysto edukacyjny pomysł, jednak jeżeli uda mi się wszystko doprowadzić do ładu i składu chciałbym taki serwer zareklamować i puścić pod publikę (oczywiście dla klientów no premium).

• Ma to być serwer dedykowany (hosting póki co wykupuję na 10 slotów - jeżeli będzie wszystko działało i będzie zainteresowanie ilość slotów podniosę)
  • Chcę żeby był to serwer Tekkit, z ciekawymi modami - tak by sprawić graczowi jak największą satysfakcję z gry
  • Interesuje mnie również modyfikacja GregTech
  • W planach utworzenie strony internetowej (narazie bez sklepu - nie mam zamiaru na takim serwerze zarabiać, a na wydatki mogę sobie póki co pozwolić)

I przechodząc do sedna sprawy - o ile na sprawach czysto informatycznych (programowanie, ogólne pojęcie w bazach i stronach internetowych) się znam, to niestety z administrowaniem serwera Minecraft styczności jeszcze nie miałem - zapał i chęci są, ale potrzebny pomocnik. [Co mogę rzec? Problemy kompatybilności między pluginami oraz wybór tych odpowiednich dają mi póki co lekko w kość]

Zwracam się z prośbą do ludzi, którzy tak jak ja chcą pobawić się pliczkami serwerowymi i mieć możliwość zostania administratorem serwera tekkit. Poszukuję jednej osoby do pomocy - niekoniecznie obeznanej, byle by miała trochę czasu i chęci przede wszystkim. Oferuję pełny dostęp do hostingu.

Jeżeli znajdzie się zainteresowany to proszę o kontakt na PW na tym forum, bądź o kontakt na adres mailowy: dsanek2@gmail.com. Prosiłbym o podanie paru informacji o sobie. Można mnie złapać też na TS3: 31.6.70.185 pod nickiem N3VTr0N.

O sobie: Mam 24 lata, pracuję, jestem informatykiem. Doświadczenie z grą Minecraft mam mierne (do tej pory traktowałem to jako casualowa gra dla zabicia czasu). Mój nick czyta się "Neutron" ^^.

Z racji różnic wiekowych wolałbym żeby chętną była osoba odpowiedzialna w wieku no przynajmniej tych 16 lat (mutacja i te sprawy) ze sprawnym mikrofonem i komunikatorem TS3.

Ode mnie tyle. Oczekuję na kontakt i pozdrawiam społeczność Minecraft.

Przyszłe plany dla serwera:

- Znaleźć osobę chętną do współpracy

- Wprawić w ruch rejestrację graczy w bazie MySQL

- Rozpocząć projekt strony internetowej z integracją z bazą danych zarejestrowanych graczy (myślę o technologii asp.net)

- Wgrać mod GregTech

- Utworzyć w grze ładne miejsce Spawnu dla graczy

- Wgrać pluginy pomocne przy administrowaniu serwerem, jakieś cuboidy lub inny spoób ochrony własności graczy

- Zrekrutować ze dwie osoby zajmujące się porządkiem w grze

- Zareklamować serwer i w zależności od zainteresowania wykupić dodatkowe sloty.

- Jeżeli zainteresowanie będzie duże, pomyśleć o wprowadzieniu sklepu internetowego (w pełni zautomatyzowanego i zintegrowanego z grą)

- Forum być może? Zmiany hostingu? To już daleka przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość   
Gość

** Wiadomość wygenerowana automatycznie **

Temat został przeniesiony do archiwum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...