Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
xGontar

[Solved]Minecraft premium oszustwo

Pytanie

xGontar    3

Z góry przepraszam że ten temat dałem w ten tag nie wiedziałem w jaki dać.

Mam ważne pytanko jakiś rok temu kupiłem premium na allegro za 100zł (gift code) i teraz nie dawno niby nie ma mojej premki. Myślę że sprzedający napisał do mojang żeby mu oddali kase a zabrali premkę, czy jest taka możliwość? I tutaj pytanko do was co mogę zrobić żeby odzyskać konto premium.

Edytowane przez xGontar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
PyroTeknicx    168

Odpowiedź została podana. Zamykam temat.

Również zachęcam do przeczytania:

W tym poradniku Rabus napisał trochę więcej, zalecam przeczytać w wolnym czasie  :) 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Luuhanx3    33

Kupowanie kont na allegro zawsze wiązało się z ryzykiem utraty konta, nie ważne za jaką cenę oferował je sprzedawca. Mojang cały czas zajmuje się blokowaniem kont zakupionych z jak to nazwali "kradzionych kart kredytowych". Nie widzę możliwości odzyskania takiego konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
matiyarosz    199

Witaj,

Jeżeli Mojang uznał, że zakup był poprzez kradzioną kartę i konto zostało zablokowane, od Mojangu raczej wsparcia nie uzyskasz. W takim wypadku proponuję skontaktować się w kolejności z autorem aukcji, Allegro i Rzecznikiem Praw Konsumenta (w momencie kiedy autor obiecywał legalność aukcji). I taka rada na przyszłość, żadne kody do gier na Allegro nie są zaufane (czekam na hejt za prawdę), ponieważ nie dostaniesz fizycznej płyty a jedynie kilobajty kodu, które sprzedający mógł sobie losowo wygenerować.

W tym poradniku Rabus napisał trochę więcej, zalecam przeczytać w wolnym czasie :)

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Mati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MrSpoks    0

Hmm, może kup premium z www.minecraft.net.

Luuhanx3 Ma racje, nigdy nie kupuj kont z allegro! Mogą Cię łatwo oszukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
bartexerBX    11

Jeśli sprzedawsca jest zaufany to można kupować ale jak ktoś sprzedaje minecrafta za 100 zł to po pierwsze nie warto przepłacać a po drugie na allegro zazwyczaj gry są sprzedawane taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Tarpen    0

Ja bym wyrzucił kompa przez okno ;D a tak wgl. dam ci rade ,nigdy nie kupuj do gier kodów,kasy i tych innych pierdołów przez allegro ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
bartexerBX    11

Taka mała rada: jeśli już kupujesz przez allegro to patrz aby sprzedawca miał dużo ocen i żeby nie było negatywnych. Jeśli ma jakieś negatywne i to np. w ostatnim tygodniu to nigdy od takiego nie kupuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...