Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. )stworzyłam jego uzupełnienie dotyczące Muzyki i dźwięków w Minecraftcie. Pierwszy poradnik jest o tym jak przekonwertować plik MP3 na Ogg przy uzyciu programu Audacity. A drugi o tym jak podmienić domyślne dźwięki na nasze. Za..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. )stworzyłam jego uzupełnienie dotyczące Muzyki i dźwięków w Minecraftcie. Pierwszy poradnik jest o tym jak przekonwertować plik MP3 na Ogg przy uzyciu programu Audacity. A drugi o tym jak podmienić domyślne dźwięki na nasze. Za..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Ewelina70

[1.6.2 -1.6.4][Poradniki]Jak dodać własną muzykę i dźwięki do paczki zasobów

Rekomendowane odpowiedzi

Ewelina70    10

Witajcie. Na potrzebę tego poradnika(

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

)stworzyłam jego uzupełnienie dotyczące Muzyki i dźwięków w Minecraftcie.

Pierwszy poradnik jest o tym jak przekonwertować plik MP3 na Ogg przy uzyciu programu Audacity.

A drugi o tym jak podmienić domyślne dźwięki na nasze.

Zapraszam do czytania.

a)Pobieramy Program Audacity.

b)Otwieramy go, wchodzimy w Plik ---> Importuj i wybieramy interesujący nas dźwięk(w formacie MP3).

c)Wchodzimy w Plik ---> Eksportuj, nazywamy dźwięk i wybieramy jego format(Do Minecrafta OGG).

a)Wchodzimy w program uruchom ---> %appdata% ---> .minecraft ---> resourcepacks

b)Klikamy folder z naszą paczką zasobów ---> assets ---> minecraft

c)I tutaj drogi się rozchodzą. Wybieramy folder Music(jeśli chcemy zmienić muzykę w grze), Records(Jeśli chcemy aby płyty grały naszą muzykę)lub Sound(Jeśli chcemy zmienić dźwięki np. dźwięk portalu do Netheru).

d)Przenosimy nasz utwór do wybranego folderu i zmieniamy jego nazwę na nazwę innego utworu, a oryginalny utwór mozemy usunąć albo przenieść gdzie indziej.

P.S Z dźwiękami jest tak samo.

Edytowane przez Bad Cube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ShinoPL    1

Na tych SS widać tak jak przez mgłe.

Dodaj film jak to zrobić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
twoxu    0

Przydatny poradnik. W końcu stary dźwięk drzwi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...