Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Martynaa

Bardzo dziwny problem z itemami na trybie singleplayer - PROSZĘ O POMOC !

Pytanie

Martynaa    0
Na wstępie się przywitam, ponieważ jestem nowa na forum.
W Minecrafta gram już 2 lata. Aktualnie posiadam wersję piracką tej gry. Dlaczego ? Rok temu miałam kupionego gift code'a, ale to tylko na 2 miesiące, ponieważ mnie oszukano. A więc bez bicia mówię, że posiadam wersję piracką.
Mój problem pojawia się na trybie singleplayer. (Multiplayer nie psrawdzałam) Otóż, co jest tym problemem ? Znikające przedmioty (?) Zdarza się to tylko w przypadku SKRZYŃ. Na przykład przyszłam do domku z lasu ze stackiem drewna. Włożyłam go do skrzyń i wyszłąm z domku. Dosłownie 3 minuty później ten stack, który powinien być w skrzyni, "teleportuje się" do mojego ekwipunku. I odwrtonie. Biorę coś ze skrzyń ... załóżmy, że to mięso. Chcę je zjeść, i nagle ... *POOF* mięso znika, kiedy chcę je np. zjeść. Zdarza sięto bez przerwy. Tylko w przypadku jakim podałam, czyli ze skrzyniami. Dodam, że po godzinie, może dwóch ... mam NIEMIŁOSIERNE (dosłownie) "ściny". Nie da się nic wtedy zrobić. Nawet wyłączyć "po ludzku" gry. Tylko trzeba resetować komputer.
Problem pojawił się po zakupie nowego komputera. Odziwo na starym gracie Minecraft co prawda miewał lekkie lagi, ale nie występowały w nim żadne błędy. Na nowym gra chodzi płynnie, jak napisałam do dwóch godzin. Stary graciak był 5x gorszy od nowego.

Prosiłabym Was BARDZO o pomoc :)
Mam nadzieję, że uda mi się z tym uporać. Jeśli jednak nie... kupię po raz drugi oryginalną wersję gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Martynaa    0
[quote name='GreenBlind' timestamp='1351726873' post='98407']
podaj specyfikacje komputera
[/quote]

procesor: AMD 4,x 3,6Ghz łącznie 12MB cache na płycie Asusa <Windows XP 32 bit.>
Ram: 4GB
dysk: 1TB
karta graficzna:GeForce GT 610

Nie wiem czy wszystko podałąm i czy jasno. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Martynaa    0
[quote name='GreenBlind' timestamp='1351727968' post='98409']
na jakiej wersji mc grasz?
[/quote]

Wersja 1.4.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Martynaa    0
[quote name='GreenBlind' timestamp='1351729173' post='98411']
Ten nowy laptopik jest nówką czy używany?
[/quote]

To nie laptop. A komputer stacjonarny ;p Nowy. Tydzień temu kupiony za około 1800 zł.

[quote name='GreenBlind' timestamp='1351729173' post='98411']
Ten nowy laptopik jest nówką czy używany?
[/quote]

Czym to może być spowodowane ?? <problem>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70
moze masz windows 8 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
GreenBlind    129
używany ram i dysk to jedne z tych części z którymi nigdy nie mam zaufania, Bad sectory etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Martynaa    0
[quote name='GreenBlind' timestamp='1351772016' post='98419']
używany ram i dysk to jedne z tych części z którymi nigdy nie mam zaufania, Bad sectory etc.
[/quote]

Mam na 100% Windows XP. O co ci chodzi z tym : używany ram i dysk to jedne z tych części z którymi nigdy nie mam zaufania ?? Wszystko jest nowe oO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Z tym się jeszcze nie spotkałem na singleplayer... Normalnie powiedziałbym, że są to lagi...Masz jakieś mody w launcherze? Używasz minecraftaSP, czy coś innego? Nie masz może włączonej opcji publicznego udostępniania świata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Martynaa    0
[quote name='Wintalan' timestamp='1351775992' post='98425']
Z tym się jeszcze nie spotkałem na singleplayer... Normalnie powiedziałbym, że są to lagi...Masz jakieś mody w launcherze? Używasz minecraftaSP, czy coś innego? Nie masz może włączonej opcji publicznego udostępniania świata?
[/quote]

Używam MinecraftSP. I sama jestem zdziwiona, ponieważ pierwszy raz coś takiego widzę. Opcja publicznego udostępniania świata rozumiem, że to jest VSync czy cos takiego ??

Czy wgranie OptiFine coś pomoże ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Martynaa    0
Nie wiem czy to pomoże, ale mogę wrzucić film jak to mniej więcej wygląda. Najgorsze jest to, że na stronie www.minecraft.net/ na wersji demo ... mam taki sam problem. Na laptopie brata tego problemu nie ma. Czyli nawet jeśli kupie Gift Code'a ... i tak problem będzie mi doskwierał. :( To wina 32-bitowego systemu ?? Windows XP ??

BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC ! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
RaVoLeZfu    0
ja mam gorszy komputer niz ty tez 32 bitowy windows XP i mam lagi ale nie mam problemu z itemami

Sproboj skasowac caly .minecraft i jeszcze raz wlaczyc gre (na minecraftSP wlacz opcje "force update")
Moze to pomoze :) Edytowane przez RaVoLeZfu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Narfii
      Ktoś ma save'a blowka z serii minecraft hero? Jak tak bardzo proszę o podanie DZIAŁAJĄCEGO linku do pobrania będę bardzo wdzięczny pozdrawiam 😁
    • Przez PiecuJTCNW
      Sprzedam Spawny na serwery Minecraft w super cenach!
      W ofercie posiadam wiele ciekawych projektów!
      Metody płatności: Blik/Przelew/Paypal/Paysafecard
      Po więcej informacji zapraszam na PV!
      Jesteś zainteresowany? Pisz na PV!
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

• Przez Steve'cio
      Witam. Posiadam komputer o specyfikacje:
      - Intel i9 9900k 3.60GHz
      - 16GB RAM
      - Msi Geforce RTX 2080 8GB
      Gram na monitorze o rozdzielczośći WQHD (2560 x 1440)
      Grając w minecraft na różnych wersjach, najczęściej na 1.8 z texturepack czy bez niego, posiadając optifine. Grając na np. Hypixelu potrafi mi spaść FPS do 12 a dokładniej mam np. 156/12. RAM w launcherze oryginalnym ustawiłem RAM na 6GB i nic się nie zmieniło
      Oczywiście bez shaderów tylko z texturepack albo bez texturepack.
      I mi wtedy gra klatkuje. Na monitorze z którego kiedyś korzystałem w rozdzieloczości 1920 x 1080 nie ścinało tak. Jak patrze na wykorzystanie sprzętu jest ono nisko bo do 30% wszystko.
      W innych grach tak nie mam nigdzie, wszystko normalnie płynnie działa, tylko tu tak jest a wykorzystanie sprzętowe jest do 30% (patrzyłem na menedżerze zadań jakie jest wykorzystanie sprzętowe).
      Tak jak mówię korzystam z oryginalnego launchera, i tylko w tej grze to się zdarza w innych grach nie. W 3dmark komputer przechodzi dobrze i wysoko benchmarki. Proszę o pomoc
    • Przez koko889
      Siema,
      wie ktoś jak usunąć te cienie?

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
  • Dodaj nową pozycję...