Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
DanielMG

Jak mogę kupić minecraft płacą od ręki?

Pytanie

DanielMG    0
Część, mam dopiero 15 lat i nie wiem w jaki sposób mogę kupić givt cod do minecraft. Mam pieniądze, ale moi rodzice uważają zakupy przez internet za coś złego... a sam założyć i płacić z konta bankowego nie mogę. Znacie jakieś strony gdzie dostawa jest za pośrednictwem kuriera, albo pocztą? Proszę o pomoc, od roku szukam jakiejś pomocy i gotowy jestem zapłacić 200zł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
Gift code ma to do siebie, że nie jest materialny. Tym samym dostawa kurierem albo pocztą mija się z celem. Poszukaj w najbliższym otoczeniu osoby, która posiada konto bankowe i gotowa będzie Ci pomoc. Najlepiej w rodzinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
DanielMG    0
chodzi mi o wydruk, jako list. Takie paczki kurier, a tym bardziej poczta wysyła :D Na alegro nic takiego nie ma. Słyszałem o pudełkowych wersjach minecraft i znalazłem kilka takich stron, ale wszędzie wyprzedane. Może wie ktoś gdzie taki zestaw dostanę, na pewno przesyłka jest już za pośrednictwem kuriera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Konto bankowe możesz mieć od 13 lat... (chyba, że mieszkasz w innym kraju.) Spoza minecraft.net może i by coś było, mimo to, że wątpie w to, ale prawdopodobnie, straciłbyś premium po 3-5 miechach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
DanielMG    0
konto mieć mogę, ale płacić przez neta już nie... chyba, że będzie to na rodziców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Znajdź sobie kogoś z rodziny kto ci zapłaci (wujek, ciotka, brat cioteczny etc.). To będzie najlepsze wyjście. Z pudełkowymi wersjami bym uważał, a nawet w ogóle bym tego nie roił. Ale i tak przecież jak chcesz taką zamówić, to płacisz przez neta Oo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Ja kupiłem przez allegro i nie narzekam. Klucz dostałem na maila. Pudełkowej wersji nie radze szkoda kasy bo norm gift code kosztuje ok. 40 zł a z pudełko i płyta 100 zł. Edytowane przez black_destroyerr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Nie ma pudełkowej wersji minecrafta. Po prosty co niektórzy drukują płyty, biorą jakieś pudełko z nadrukowną kartką i to później sprzedają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
DanielMG    0
Przy zamówieniach kurierskich możemy wybrać opcję płacenia przy odbiorze. Ja przynajmniej tak zawsze robię, z wiadomych powodów. ;/

Pudełka są zatwierdzone przez mojang, więc powinno być wszystko dobrze. Z tego co ja wiem to w takim pudełku znajduje się sam kod i figurka creepera.

Wujek... odpada, dla mnie to prawie obcy ludzie. Jedynie raz w roku na gwiazdkę się widzimy.

Szkoda, na razie jedyna opcja to czekać 3 lata na minecraft'a. :/

Dzięki za dobre chęci, może jeszcze się ktoś znajdzie chętny do pomocy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote]Pudełka są zatwierdzone przez mojang, więc powinno być wszystko dobrze.[/quote]
Gdzie jest takie coś napisane? Należy to zgłosić do Mojangu, oni na 100% nie zatwierdzili żadnej wersji pudełkowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
DanielMG    0
Nie wiem czy przez mojang, ale na głównej stronie minecraft było takie ogłoszenie. :D a tam było same logo mojang. ;) I nie piszę, że wszystkie są legalne, ale tych kilka egzemplarzy na pewno :D Edytowane przez DanielMG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote]Nie wiem czy przez mojang, ale na głównej stronie minecraft było takie ogłoszenie.[/quote]
Gdzie, jak, kiedy? Masz jakieś ss-y czy coś? To jest praktycznie niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
modowicz    0
zgadzam sie z DeX3r Gdzie jest takie coś napisane? Należy to zgłosić do Mojangu, oni na 100% nie zatwierdzili żadnej wersji pudełkowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
DanielMG    0
Nie wiem co oni tam robią, ale była reklama tych pudełek na stronie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MrSkaleton    89
[quote name='black_destroyerr' timestamp='1343853932' post='85372']
Ja kupiłem przez allegro i nie narzekam. Klucz dostałem na maila. Pudełkowej wersji nie radze szkoda kasy bo norm gift code kosztuje ok. 40 zł a z pudełko i płyta 100 zł.
[/quote]

Wiesz? Normalny gift code kosztuje 85zł (nie z allegro, tam są kradzione, kiedyś Ci wygaśnie chodź by po 5 latach), a z pudełkiem i płytą ok. 90 zł, więc kilka złotych więcej.

Co do tematu to raczej nie ma możliwości innej niż przez internet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jantomedes    75
Wersja pudełkowa oficjalna nie istnieje. Zapewne Danielowi chodzi o zestaw Lego. Minecrafta można kupić tylko przez internet, bo fry typu indie prawie nigdy nie stawiają na dystrybucję w realnym świecie. To co mi przychodzi do głowy to możesz poprosić jakiegoś zaufanego kolegę, który ma kupionego Minecrafta o to by ci kupił giftcoda, a ty mu zwrócisz to 85 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...