Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Kukurydz

Zmiany FreeBuild- 1.3 wasze opinie-ankieta!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kukurydz   
Gość Kukurydz
A więc przyszedł czas na 1.3 serwer będzie zapewne na bukkicie 1.3 około 1-2 tygodnie po wyjściu aktualizacji na klienta ze względu na potrzebne pluginy do pracy serwera. A teraz nasuwam wam propozycję bo wiadomo na tę chwile jest wszystkiego a dużo za dużo surowców za dużo diamentów za wiele wszystkiego. A więc propozycja główna to:

1. Czyścimy działki, firmy, targi, kasę. Ale nie czyścimy waszego EQ podręcznego czyli to co będziecie mieli w eq przeniesie się wam na mapę w wersji 1.3. Jest to moim zdaniem najlepsze wyjście jeśli nie będziecie zaczynać od 0.

2. Czyścimy portfele, zamykamy firmy pozostawiamy wasze działki i wasze eq.

3. Usuwamy wszystko jak leci od eq po portfele.

4. Nie ruszamy nic. Najgorsze z wyjść jeśli zaznaczysz tą odp. MUSISZ PODAĆ POWÓD W ODPOWIEDZI NA TEN TEMAT! GŁOSY BEZ UZASADNIENIA NIE BĘDĄ SIĘ LICZYŁY!

Na serwer wraz z 1.3 wejdzie sporo zmian jak i ulepszeń dlatego wyjście nr. 1 jest dla was jak najbardziej odpowiednie.

[b][size=5][color=#FF0000]Wypowiedzi składające się z 1 zdania lub mniej będą uznawane za spam zgłaszane i nagradzane warnami ;D![/color][/size][/b]

------------------------------------------------

[color=#0000ff][b][size=5]O DACIE PRZEPROWADZKI POWIADOMIMY Z 2 TYGODNIOWYM WYPRZEDZENIEM NIE MUSICIE JUŻ TRZYMAĆ W EQ PRZEDMIOTÓW!!![/size][/b][/color]

------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenSneaky    39
3x opcja trzecia. Można się pomylić, i źle zagłosować :( Można jakoś zresetować mój głos ?

Jeżeli nie to wybrał bym jednak 2 opcję. Gdyż może ona w pełni uzdrowić ekonomię, przywrócić diamentowi jego cenę i wartość. A co ładniesze działki jednak zostawić aby można było nacieszyć nimi oko.EQ podręczne nie jest takie ważne. Edytowane przez SeeRazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grzybnix    1
Opcja nr.1 Idealne wyjście dla nowych graczy , którzy nie orientują sięna obecnej mapie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubek3434    1
3 z kolega duzo zbudowalismy na dzialce chcemy zeby zostalo. :D w skrzyniach mamy wielkie EQ nie mamy jak go calego wziasc.co mamy poczac :huh: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kukurydz   
Gość Kukurydz
Zabiera się to co najcenniejsze czyli diamenty żelazo itd. i zaczyna się tworzyć nowy dom na tym polega zabawa. Ja powiem szczerze kupił bym za całą kasę diamentów i żelaza i jak przyjdzie czas na przeprowadzkę mam to w eq i już na nowym świecie każdy gracz zaczyna z jakimś zapasem i na pewno wraz z kolegą w parę dni osiągniecie ten sam status co macie teraz. Opcja 1 jest dla nowych jak i starych graczy najbardziej korzystna ;)

[size=5][b][color=#008000]Zważywszy na fakt iż matiyarosz i MartynaZPolski popełnili błąd przy głosowaniu opcja 2 została zresetowana. Jeśli ktoś głosował na nią proszę o ponowienie głosu i przepraszam za utrudnienia. [/color][/b][/size]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kapix147    3
Ja wolał bym zrestartować wszystko !
Bo tak, od początku, jest najfajniej, i WSZYSCY zaczynają od 0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzywy1-9    6
Wybieram opcję 1. Myśle że to najlepsze rozwiązanie :)))))))))))))) Edytowane przez krzywy123456789

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Breaker432    5
Osobiście głosowałem na opcję 1, lecz taki całkowity reset też nie był by zły. :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TwojaFarma    13
Opcja nr: 3.
Ja tam zawsze byłem zwolennikiem totalnych czystek. Zaczynasz od zera to najlepszy start... na co zresztą zagłosowałem.
zgodził bym sie też na opcje nr1. z tym zachowaniem ekfipunku...

pozostałe rozwiązania, czyli pozostawienie działek czy niezmienianie niczego, odpada. Za bardzo kolidowało by to z tworzeniem na nowo mapy...właściwie to by nawet uniemożliwiło jej tworzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kukurydz   
Gość Kukurydz
Ale nie tworzymy nowej mapy ulepszamy i dodajemy kilka budowli do tej obecnej ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RaStachMan    2
Osobiście uważam, iż pierwsza opcja jest najbardziej dogodna. Obecni gracze nie stracą wszystkiego, gdyż zostanie ich eq, a wyrównają się szanse dotyczące pieniędzy. Swoją drogą ciekawy pomysł z pozostawieniem eq, a wyczyszczeniem wszystkiego, jeszcze się nie spotkałem z taką propozycją :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skorveey    1
Wg mnie najlepsza jest opcja 2... wszystkie przedmioty zostają, a na wznowienie działalności musimy znów zapłacić. Tak byłoby najsprawiedliwiej i wcale nienajgorzej... mamy wszystko, jednak brakuje nam pieniędzy, co powinno trochę rozruszyć wolny rynek.

P.S.: Widzę każdy rozumie pojęcie ,,lepiej" tylko w jeden sposób, w opcje numer jeden :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Petri139    8
moim zdaniem najlepiej nr 3 bo wszyscy gracze bd zaczynali od nowa, wszyscy bd traktowani jednoscia. bd można wprowadzac nowe prawa. Moglo by byc jeszcze 1 tylko lub 4 lecz nie umiem jeszcze uzasadnic 4 a w jedynce chociaz firmy zostawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AntiX    4
Wybrałbym opcję 2, lecz troszkę nie mi się czyszczenie portfeli ;(. Jesli wygra opcja 2, to czy będzie jakis skup np. diamentow, zeby za kase kupic diaxy i potem je sprzedac ?.
----
Pozdrawiam i proszę o odpowiedz
Antix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PundzoPL    4
Wszystko od początku! Możesz zacząć grę na serverze FreeBuild.pl od zera, , gracze mogą jeszcze raz spróbować szczęścia budując firme z innymi materiałami, albo znaleźć inny sposób na zarobienie pieniędzy, a nowi mogą spróbować być tymi najlepszymi. :) Nowy start servera to moim zdaniem dobra decyzja bo przyciąga wielu nowych graczy i daje serverowi milszą atmosferę. Od nowej mapy do dzisiejszego dnia, server przeszedł dużo zmian, więc można zacząć od nowa, ale ze wszystkimi poprawkami, bez ponownego zapoznawania się z długim na kilka stron regulaminem. Eventy, długie przesiadywanie na TeamSpeak'u, i wspólne chwile z kolegami, te najważniejsze rzeczy zostaną, a jak już wcześniej napisałem, nowa mapa da szansę na przeżycie tego wszystkiego od początku :)
[b]Podsumowując [color=#00FF00]Opcja [u]3[/u][/color][/b] Edytowane przez PundzoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kukurydz   
Gość Kukurydz
Nadal trwają rozmowy na temat opcji 1 lub opcji 3 jako że przewaga między nimi nie jest ogromna a i wśród moderacji głosy są podzielone dokładny werdykt podamy jak już mówiłem około 2 tygodnie przed 1.3 na serwerze czyli prawdopodobnie w przed dzień 1.3 na klienta. Głosowanie nadal trwa i głosy mają znaczenie ale nie jest powiedziane że jeśli opcja 3 nie wygra nie zostanie wybrana na tę chwilę wiemy że chcecie czystki a nie siedzenia na starych śmieciach a więc po jutrzejszym zebraniu senatu i zebraniu administracji wybierzemy na pewno 1 z tych 2 opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AntiX    4
Przepraszam bardzo, ale czy mozna by usunac moj glos? poniewaz popelnilem blad. zaznaczylem nie tą odpowiedz. Proszę o usunięcie tego glosu jesli to mozliwe !.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skorveey    1
Cóż, trochę szkoda mi się wyprowadzać ze swoich śmieci, jako że lubie mieć wszystko przygotowane jeszcze za wczasu to i tak większość dobytku która ma dla mnie symboliczną wartość muszę zostawić dla rzeczy poprostu cennych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
guciokonda    171
Mam pytanie. Czy działki na mapie fb zostaną wyczyszczone? Bo mam tam parę budowli które budowałem około 2-3 tygodnie i nie chciałbym utracić efektów mojej ciężkiej pracy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skorveey    1
@Guciokonda
Myślę, że wprowadzenie zmian 1.3 będzie dotyczyło tylko mapy głównej i wykopowej oraz ew. netheru. Na mapie FB... cóż, może ktoś będzie chciał pousuwać kilka zbędnych budowli (odpychających klocków - skiny bez głowy itp.). Jeśli to co pisze jest prawdą, a tak mi się zdaje, to nie musisz się martwić twoimi projektami :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...