Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MorolesPL

"Pirackie" strony

Rekomendowane odpowiedzi

MorolesPL    0
Witam. Jak każdy z nas wie jest bardzo dużo stron internetowych takich jak wszystkim znany już mineshafter. Dlaczego twórcy gry nic z takimi stronami nie robią? Przecież bardzo dużo na tym tracą. Mógłbym wymienić kilka takich stron, ale się powstrzymam bo jeszcze kogoś skuszę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Mineshafter jeśli dobrze pamiętam, pokazuje skiny piratom. Ty jak widzę nie masz premium i gracz tylko na classicu, więc takie strony mało teoretycznie cię powinny obchodzić. @Topic stanowisko Mojangu jest od dawna jasne i wyrażne - "nic nie robimy z piratami".
Pozdrawiam. Jantomedes

EDIT: Po zastanowienie to nie tylko olewanie takich stron jest dowodem - kiedyś parę minut po uruchomieniu pirata bety, w lewym górnym rogu się pojawiał napis, że wersja piracka, ale Minecraft wcale się nie blokował w żaden sposób. Innym dowodem jest to że serwery zarówno vanilla (niezmodyfikowany, oryginalny serwer minecraft_server.jar) jak i Bukkit pozwalają obsługiwać klienty non-premium.

A co do tych stron, przychodzi mi pewna sytuacja do głowy. Mianowicie na YT jest mnóstwo filmików o tym jak ustawić skina na piracie - najprościej ujmując ten skin to iluzja optyczna, widoczna jedynie dla owego pirata. Inną rzeczą, która mi się bardzo nie podoba to to, że często piraci uważają siebie za lepszych i sprytniejszych, a pisanie 'Nick do weryfikacji' może tylko w tym utwierdzić. Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143
[quote]mineshafter[/quote]

Pozwolę sobie zacy(e)tować Ozziego Osbourne:
"What the **** is mineshafter?"

Co to samego pytania konkretnie - Notch nie ma nic przeciwko piratom. Mówił to w wywiadach, poza tym jak myślisz, czemu z ustawieniach serwera jest opcja online-mode?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MorolesPL    0
Takie strony mnie nie obchodzą. Tylko dziwi mnie tak "obojętne" nastawienie Notcha do piractwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quasindro    17
Była już dyskusja na ten temat... Jak to powiedział Notch? "Jeśli ukradniesz samochód, oryginał jest stracony. Jeśli skopiujesz grę, jest ich po prostu więcej na świecie."
A piractwo to dobra "wersja demo", zachęcająca do kupna gry.

Ten, kto nigdy nie grał na piracie przed kupnem MC, niech pierwszy rzuci kamieniem w stronę "oszuścików" ._.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Tak co do online-mode, pamięta ktoś czasy gdy serwery MC padały co chwila pod natłokiem graczy? To właśnie dlatego jest opcja wyłączenia autoryzacji, by serwer mógł działać mimo serwera głównego który zwija się w konwulsjach, tu nie ma nic do piratów.[quote name='Quasindro' timestamp='1341042262' post='78116']
Ten, kto nigdy nie grał na piracie przed kupnem MC, niech pierwszy rzuci kamieniem w stronę "oszuścików" ._.
[/quote]
<rzuca największym znalezionym kamieniem>
Kiedyś to się na Classic i Survival Test grało, głównie dlatego że spiracenie gry z przeglądarki było piekielnie trudne, wtedy, NAGLE, OFFLINE LAUNCHER...
A Notch o piractwie rzekł tyle, piraćcie sobie ile chcecie ale macie czuć się z tym źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
co do tematu, znam jedną stronkę nazwa: [ciach] (pewnie ktos ciachnie ale nie wiem czy napewno) gdzie kupuje się gift cody za sms za 10 zł, jest tam dużo opinii itp... nie wiem jak ale to naprawdę działa, wiem bo kolega mi pokazał swoje nowo nabyte tam konto, wydaje mi się że mojang na czymś takim traci pieniądze chociaż nie wiem jak ta strona działa Edytowane przez Chormon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MorolesPL    0
[quote name='RavenZuo' timestamp='1341053161' post='78162']
co do tematu, znam jedną stronkę nazwa: [ciach] (pewnie ktos ciachnie ale nie wiem czy napewno) gdzie kupuje się gift cody za sms za 10 zł, jest tam dużo opinii itp...
[/quote]

Właściciele tej strony to złodzieje. Nie polecam ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Była już afera z jedną taką stroną i Notch zareagował. "Piraćcie sobie ile chcecie, ale nie miejcie statusu premium". Nie pamiętam jak to się dokładnie skończyło. Problem który jest teraz poważny, to to że praktycznie każdy (ale nie każdy) giftcode z allegro jest z "zhakowanej" lub ukradniętej karty kredytowej jakiegoś nie ostrożnego Jana Kowalskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
[quote name='Quasindro' timestamp='1341042262' post='78116']
Była już dyskusja na ten temat... Jak to powiedział Notch? "Jeśli ukradniesz samochód, oryginał jest stracony. Jeśli skopiujesz grę, jest ich po prostu więcej na świecie."
A piractwo to dobra "wersja demo", zachęcająca do kupna gry.

[/quote]
Też rzucę takim kamyczkiem... Jak już polał się ten wodospad spamu, to nic dodać, nic ująć. Notch ma niestety takie podejście do piractwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
ale piractwo to nie kradzież i notch o tym wie, mojang nie tępi aż tak bardzo piratów jak np. EA która w swoich grach dodaje takie zabezpieczenia że cieżko nawet oryginala uruchomić, a bez internetu ani rusz :) i to chyba dobrze że Notch ma takie podejście do sprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
[color=#ff0000][size=5][b]Piractwo to kradzież.[/b][/size][/color] Mówi o tym prawo i zdrowy rozsądek. Natomiast jest różnica między ukradnięciem komuś patentu na silnik na hamburgery lun jedynego roweru a ukradnięciem komuś jednej z wieluset chustki do nosa (takie porównanie :D). Powinniśmy się uważać za złych ludzi nie wtedy kiedy ukradniemy ową chustkę do nosa, tylko wtedy gdy będziemy uważali, że ta chustka jest nasza i nie jest kradziona albo w ogóle że jesteśmy lepsi od tych co kupują chustki do nosa.

Zanim był internet, były patenty i odgrywały bardzo ważną rolę. Pomyśl sobie, co by było gdyby patentów nie było i gdybyś wynalazł silnik na hamburgery a światowy koncern zaczął by je produkować bez twojej wiedzy/zezwolenia/żadnej zapłaty/słowa podziękowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MorolesPL    0
Jantomades przecież piracąc nie kradniesz nikomu gry tylko używasz ją niezgodnie z prawem. Oczywiście nie mówię, że piractwo jest dobre...

PS.

Na pytanie otrzymałem odpowiedź więc można zamknąć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...