Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MsMacior

Czego nie lubicie w Minecraft ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czarek1PL1    4

Ja nie lubię...hmm...uuu...ja lubię wszystko w Minecraftcie.

Mojang kieruje Minecrafta ku dobrej stronie...chociaż, on od czasów Indev kierował go w te sposób.

A to że jest pisany w Javie...nie wiem dlaczego to wgl komuś przeszkadza. To że działa na Windowsie, Linkuksie i Maku jest tak naprawdę plusem :P

Naprawdę, nie mam nic do narzekania co do Minecrafta.

P.S.

Nie sądziłbym, żebym dostał cokolwiek negatywnego(poza odpowiedzią :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ixhge    10

Dla mnie, Minecraft to dobra gra. Fakt, zaklinanie przedmiotów, alchemia, inne duperele.

Ale w takim razie, gdyby nie było zaklinania przedmiotów, książka straciłaby aż 50% funkcjonalności (pozostałe 50% to: półki z książkami i książka do maza... pisania)

Kolorowe drewno? Dla mnie OK, chociaż mogę zrobić estetyczny dom z jasnym dachem i ciemnymi ścianami.

A obsydian? Z tego co wiem, to kiedy został dodany, nie miał właściwości. Dopiero postanowiono, że będzie miało zastosowanie przejściowe (czyt. Ziemia -> Piekło -> Ziemia) oraz działanie schronu bezpieczeństwa.

Pomysł z głodem jest bardzo dobry. Skoro to jest Survival, to nasza postać nie jest jak Chuck Norris, który je tylko w sytuacjach alarmowych. Czasem nasz Steve, Jacob, Adolf, Łysa Menda musi zjeść chociażby kotleta, aby mógł dalej funkcjonować. Inaczej nasz pokarm służyłby jako opychadło oraz natychmiastowe regenaranko (napisano specjalnie) dla naszej postaci.

A dlaczego Minecraft jest w Javie? Może o to, że Notch jest leniem? Nie, nie, nie. Gdyby Minecraft był jak późniejsza Terraria, aktualizacje byłyby jak obecnie. Jedna na trzy miesiące, a dodająca tyle, ile kot napłakał.

Wersja na X360 oraz iOS oraz Android są napisane w C++, ponieważ te nie obsługują Javy. Nie miejcie jeszcze pretensji, ale gdyby Minecraft był w C++, ważyłby z 500 Megabajtów (WOW) a nasze światy miałyby ograniczoną powieszchnie, albo specjalne, gotowe światy gry.

Myślę, że parę rzeczy wyjaśniłem, oraz zakończyłem kłótnię typu:

A: Minkraft powinien być w C++

B: Ale lepiej jest, kiedy ta gra jest w Javie, bo może grać większa liczba osób.

A: Ale wtedy będze mniej błędow.

B: Błędy zależą od kodu gry, a nie od języka

C: Zjadłbym batonika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maksio234    2

Mnie denerwują Zombi, które wywalają drzwi na Easy! Na prawdę u mnie wywalił drzwi na Easy! Bug czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
misko02    0

to że Creepery w przeciwieństwie do pająków atakują w dzień albo nie palą się jak szkielety bo tak w dzień nawet się boisz  wyjść i to że to już nie  jest typowy Sand-Box tylko RPG ta alchemia,enchanty,endermany,bossy ja tam wolałem MC Beta przed 1.8.1 bo wtedy nie było tego i mogło się tylko budować i walczyć z potworami a teraz trzeba chodzić do jakiś netcherów albo endów aby być dopiero obeznanym w grze :/P.S wiem przeżyje bez wchodzenia ale tak to np. niewiesz co się dzieje w MC bo czasami zmiany ITD.ja kończe ten post bo jest dosyć długi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ixhge    10

to że Creepery w przeciwieństwie do pająków atakują w dzień albo nie palą się jak szkielety bo tak w dzień nawet się boisz  wyjść i to że to już nie  jest typowy Sand-Box tylko RPG ta alchemia,enchanty,endermany,bossy ja tam wolałem MC Beta przed 1.8.1 bo wtedy nie było tego i mogło się tylko budować i walczyć z potworami a teraz trzeba chodzić do jakiś netcherów albo endów aby być dopiero obeznanym w grze :/P.S wiem przeżyje bez wchodzenia ale tak to np. niewiesz co się dzieje w MC bo czasami zmiany ITD.ja kończe ten post bo jest dosyć długi

Tylko, gdyby nie to, że Adventure Update był tak gorąco wyczekiwany, mimo to spotkał się i tak z falą krytyki.

Przecież kto powiedział, że musisz iść do "Netheru", aby np. zdobyć te brodawki? Nikt. A kto powiedział, ze musisz isć do wymiaru nazwanego "The End"? Także nikt.

Co prawda obecne aktualizacje zaczynają powoli "uzupełniać" możliwości tych wymiarów. Inaczej "Nether" byłby tylko i wyłącznie światem, do którego trzeba pójść tylko po;

- Jasnogłaz

- Netherrack

- Cegły netherowe
- Brodawki

- Kule magmy

- Płomienne róźdzki

- Łzy Ghasta

I to by było wszystko.

Teraz od wersji 1.5 trzeba będzie pójść do tegoż wymiaru po kwarc do niektórych mechanizmów.

Co prawda twoje to są przemyślenia dotycząće rozgrywki, ale w połowie nie masz racji.

Ps. Pisz normalnie, bo to w oczy boli jak piszesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Optymalizacja gry - Minecraft bez Optifine potrafi przyciąć na kartach pokroju 8800GT oraz na procesorach Core 2 Quad (np. Q6600).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dracomt2    0

Właściwie nie chcę się odnosić do samej Javy ani do C++,choć przyznam, że jestem zwolennikiem drugiego języka. Wydaję mi się, że dawałoby to większe możliwości samej grze, a i przynajmniej uniknąłbym pewnego błędu, który jest niezwykle powiązany z Javą. Co nie zmienia faktu, że Java sama w sobie nie jest zła. W tej kwestii po dłuższej dyskusji mógłbym stać się bezstronny.

Jeśli chodzi o to czego nie lubię w Minecrafcie to nie jest to szczególnie długa lista, ale denerwuje mnie to, że nikt nie dostosował rodzai kolorów desek do innych elementów zrobionych z drewna. Skoro jest ciemna bądź jasna deska, to również powinny być drzwi o takim samym odcieniu. Zmieniłbym natomiast pewne rzeczy związane z przedmiotami. Fajnie byłoby postawić książkę bądź łuk na stole. Tak by go odstawić i później go wziąć. Choć mogłoby to zrobić grę RPG z Minecrafta co niektórzy woleliby uniknąć. Nie mniej jednak dawałoby to większy wpływ na dekorację.

Ja to samo mysle ! Minecraft jest troche ze tak powiem "suchy" a chodzi mi o to ze nie mozna odstawiac przedmiotow ani inny takich zeczy. Np. mogli by dodac nowe ciosy mieczem bec modow czy cos w ten desent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arachiozaur    0

W MC nie lubię:
- dzieci na serwerach (ej admin daj mi djaksy pliiissss!!!!)

- "straszne" dźwięki w ciemnych pomieszczeniach

- zbugowane światło w MC które jest od kilku wersji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SPQR    2

chyba tylko spadki klatek na 1.5 i wielokrotne użycie mączki kostnej po to żeby urosła jedna roślina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AdimeX    1

Kiepska optymalizacja, oraz te dżwieki w podziemiach, te straszne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1GMac1    4
Dźwięki "ciemności" ; w 1.5 zwierzęta w stodole spawnią się w ścianach ; elementy RPG ; neosy (dzieci neostrady [jeśli ktoś ma neostradę a jest ogarnięty - to nie było do niego]) ; brak spolszczenia przy małej skali GUI ; generator map - latające klocki/wyspy i na koniec prawdziwe ZŁO (!) kopalniane - GRAVEL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Leemur88    3

"Wielobiomia" tzn. z dzungli wychodzisz na pustynie z ktorej widac biom sniezny i las a za pustynia sa wysokie gory. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dawid6797    0

Nie lubię najbardziej jednego moba na 99% wszyscy go nie lubią :P.

Jasne to ten zasra** creeper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...