Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Muphet

Launcher nie uruchamia się

Pytanie

Muphet    1
[b]Premium: [url="http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=muphet"]muphet[/url][/b]
[color=#666600]-[/color][color=#000000] [/color][color=#666600]-[/color][color=#000000] [/color][color=#666600]-[/color]
[b]Specyfikacja komputera:[/b]

[b]Procesor:[/b] Phenom II x4 955 BE
[b]Ilość ram:[/b] 8GB
[b]Karta graficzna:[/b] AMD HD 5870
[b]Wersja sterowników karty graficznej:[/b] latest 8.9
[b]Wersja Javy:[/b] 7
[b]System operacyjny:[/b] Windows 7
---
[b]Zainstalowane mody:[/b] brak
[b]Posiadane łącze internetowe:[/b] 4mbit/s

[b]Opis błędu:[/b] Nie grałem w MC od wersji 1.2.3 (brak powodu). Jakiś czas temu postanowiłem znów zagrać i zobaczyć, co nowego w naszej sandboxowej gierce słychać, lecz.. launcher nie uruchomił się. Myślałem że jest to spowodowane przeciążonym procesorem (aktualnie grałem w BF'a). Dziś spróbowałem kolejny raz lecz launcher nie uruchomił się. Nie startuje proces; nic się nie dzieje. To jest problem, który pojawił mi się po raz pierwszy. Od ostatniej gry nic nie zmieniałem w systemie. Nic nie było nawet instalowane a lanucher nie działa. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Od razu zaznaczam, że folder mc jest całkowicie usunięty, nie ma żadnego moda, save'a ani nic innego. Chcę po prostu na nowo zainstalować grę.. Edytowane przez Muphet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Monualen    108
Spróbuj kliknąć opcję "Force Update". Powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Ale jemu nawet newsy się nie ładują... Spróbuj magic launcherem. Ktoś mi na tym forum polecił, i nie narzekam : D ale .minecraft masz, że pusty, czy, że wogóle go nie ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Muphet    1
w ogóle usunąłem wszystko co związane z minecraftem, wyczyściłem rejestr i na nowo pobrałem .exe ze strony. I tu się kończy moja przygoda z minecraftem ponieważ nie mogę nawet się zalogować a co dopiero pobrać..
/magic launcher się uruchomi, lecz nie chce pobrać plików gry (brak źródła) Edytowane przez Muphet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Muphet    1
mam najnowszą paczkę catalyst z dnia 25april, nie możliwe, żeby to gpu powodowało problem NIE URUCHAMIANIA się procesu.
java został przeinstalowany na nowo lecz launcher nadal nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
@up dał mi do myślenia! Optymalizator musi pomóc! To może być wina zbyt wielu procesów. Na początku myślełem, że masz vistę, ale jednak nie... Chciałem już się zapytać, czy windows oryginalny, czy crack, ale nie ma to sensu, gdyż w windowsie różnicy w funkcjonalności nie ma... Tak więc: czy przypadkiem, nie używasz widowsa 7 starter? Jeśli tak no to mamy winowajcę! Do normalnego funkcjonowania potrzeba min. Home premium. Jak masz czas spróbuj na oddzielnej partycji zainstalować linuxa i daj znać czy działa (tak chociażby dla formalności, czy system, czy sprzęt nawala, jak ci się nie chce/nie masz czasu nie musisz) a jak gra się w przeglądarce i minecraftSP? Skoro nawet magiclauncherem nie możesz pobrać to spróbuj pobrać ręcznie z jakiejś strony cały folder .minecraft i po problemie. Wrzucasz do %appdata% i masz (ale koniecznie go przeglądnij antivirusem!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='Muphet' timestamp='1335722279' post='65754']
mam najnowszą paczkę catalyst z dnia 25april,
[/quote]
Którego roku i skąd ściągane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Muphet    1
updaterem catalysta w tym samym dniu oO daruj już sobie, nie jestem lajkiem który nie wie, że software też musi być upgrade'owany (12-4_vista_win7_64_dd_ccc).
Mam Windowsa 7 Ultimate sp1 BOX.
@Wintalan, wspomniałem w pierwszym poście, że gra już mi wcześniej chodziła, problem wystąpił dopiero kilka dni temu. Tak trudno było się zorientować, że spełniam wymagania? :D Zbyt dużo procesów? Używam amd fusion więc zbędne procesy są zabijane Edytowane przez Muphet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Download [url="https://s3.amazonaws.com/MinecraftDownload/launcher/minecraft.jar"]minecraft.jar (89 KB)[/url]. The jar is executable and might work as-is. If you run into memory issues, try launching it with java -Xmx1024M -Xms512M -cp Minecraft.jar net.minecraft.LauncherFrame, also please use Sun's JVM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Muphet    1
@up
well, before that problem appear i was running my game with 4096M assigned for java but now I can't even open it. I also tried your solution but problem still appears. Gonna contact mojang now.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Hahaah contatc with Mojang, its like teleport to Mordor ;) BTW. I Just copied that text from minecraft.net, thats why its in English.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Muphet    1
@up: mi jest wszystko jedno, widzę post po angielsku to bez zastanawiania odpowiedziałem w tym samym języku (zwracając uwagę na to, że jesteśmy na polskim fansite minecrafta). Swoją drogą listy/emaile oficjalne są czytane przez mojang.

Temat do zamknięcia - uporałem się z tym w trochę inny sposób. Dla tych, którzy mają ten sam problem - o to poradnik:
Zaloguj się na stronie minecraft.net/mojang.com (zależy czy migrowałeś na stronę główną czy nie), uruchom grę w przeglądarce (w ten sposób pobierzesz wszystkie składniki gry w odopwiednie miejsce). Jeżeli zwykły launcher nadal nie uruchamia się, skorzystaj z magic launchera - ten już powinien (jak w moim przypadku) uzyskać dostęp do pobranych plików.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...