Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Morgar

Potrzeba zmian!

Rekomendowane odpowiedzi

Morgar    9
Sami widzicie, że nie jest najlepiej na HardCore. Wiec z faktu, że jesteśmy administracją otwartą na graczy i wiemy, że Wy też tworzycie serwer zwracamy się do Was.Otwieram dyskusję- ale przyjacielska i spokojną (nie będę tolerował wyzwisk). Podawajcie propozycje.

Zasady dyskusji są proste. Kto teraz pierwszy napisze pod tym postem pomysł prowadzimy dysputę o tym pomyśle. Kiedy padnie zdanie od administracji, że wszystko jasne następny pomysł to wtedy dajecie następny pomysł i tak cały czas. Naraz rozmawiamy o jednym pomyśle. Możecie proponować poprawki oraz krytykować pomysły tylko proszę Was o stosowanie się do tych zasad. Ułatwi nam to rozmowę.

Wiec na co czekacie. Pierwszą propozycje proszę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
[size=6][b]GILDIE[/b][/size]

[size=6][b][size=3]Cennik :[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Mały cub 5x5 500$[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Średni cub 10x10 1000$[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Duży cub 15x15 1500 $[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]B.D cub 20x20 3000$[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Gildia Potęzna 30x30 100000$[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Budowa:[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Domki wioski i jakies podziemne bazy[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Zamki nawet :)[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Cub niezabudowany od tyg. Zostaje usunięty - Kasa nie będzie zwracana[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Wojny[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Wygląda to tak :[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Gildia A wyzywa na określony czas gildie B na wojne o Cuba[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Trzeba wytępic wszystkich przeciwników [/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Przynajmniej 3 osoby muszą przeżyc aby przejęty cub zostal przejęty pod gildie B[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Co się dzieje z gildia A która przegrała ?[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Nic nie maja poprostu cuba[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Cała wojna MUSI byc pod nadzorem Moderatora/Administratora[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Przy przejmowaniu zamku ( Wojny ) Cub zostanie zdięty aby gildia B mogła zniszczyc mury gildi A lub podkopac się[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Narazie to wszystko jak coś mi przyjdzie do głowy to dodam[/size][/b][/size]
[size=6][b][size=3]Mam nadzieję ze Wam się spodoba mój pomysł[/size][/b][/size]

[size=6][b][size=3]Pozdrawiam : Fendorath ( Jasiek1212 )[/size][/b][/size]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
dodanie czegoś co by pozwoliło urozmaicić rozgrywkę, np. spleef, CTP, mob arena. tyle, że po śmierci nie dostawało by się tam bana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Po pierwsze:
[quote][size=6][b][size=3]Gildia Potęzna 30x30 100000$[/size][/b][/size][/quote]
dał bym jedno zero mniej, czyli 10'000$

Po drugie:
Mam nadzieję że jest to cena za tydzień, a nie dzień... jak za dzień to jestem za zmianą ceny na mniejszą.

Po trzecie nie wiem czy dobrze zrozumiałem: na okres wojny cuboid zostaje zdjęty, lejemy się... Jak drużyna B pobije A to A traci wszystko... trochę rygorystyczne ale w końcu to hardcore.

Mi też się ten pomysł podoba. Jestem za wprowadzeniem a później rozbudowaniem tego wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Gildie tylko raz kupujesz :) tak jak kiedys nic sie nie zmienia
ale jak mi podsunoles pomysl to :

czynsz moze wynosc 150 $ na dzien

Mozesz kogos ugoscic dac mu nocleg za darmo lub za oplata

Co do wojen

A jak chcesz ? Jak gildia A bedzie potezna to napewno ma jakis cub co slabo broni i mozna go latwo przejac i juz gildia B ma swój azyl gdzie moze wylizac rany i znowu ruszyc na gildia A

Tak jak prawdziwym zyciu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13
Według mnie pomysł z gildiami dobry ale możliwe będzie wprowadzone towny i nie będzie cuboidów.Jeżeli jednak będą cuboidy to powinno być tak,że opłaty za wioski są cotygodniowe lecz najpierw trzeba zapłacić odpowiednią sumę za jej utworzenie.

Mała wioska-20x20 1 Wpłata:10000$ Czynsz:500$

Średnia wioska-30x30 1 Wpłata:20000$ Czynsz:1000$

Duża wioska-40x40 1 Wpłata:30000$ Czynsz:2000$

B.D wioska-50x50 1 Wpłata:40000$ Czynsz:3000$

Ogromna wioska-70x70 1 Wpłata:50000$ Czynsz:5000$

Wioski powinny być duże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Te wpłaty TheKoros47 to jak z survivalu... jeżeli miał bym wybierać pomiędzy gildiami i towny'ami to wole towny. Może jakiś admin się wypowie?
Jak wczoraj się pytałem to gildii na pewno nie będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Sprawa moim zdaniem jest banalnie prosta w tej kwestii, jest na serwerze Towny, tyle że nie skończone, a że jedno wyklucza drugie oczywistym jest, że gildii nie będzie ;) Prosiłbym o inne propozycje związane ze zmianami na serwerze zamiast ciągnąć temat gildii, który przynajmniej z tego co mi wiadomo nie ma prawa bytu, chyba że Morg wie o czymś o czym ja nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Jakieś gildie/ wioski(jak zwał tak zwał) będą wprowadzone. Czekamy na następne propozycje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Moja propozycja jest taka aby dodać questy. Chodzi głównie o zabijanie nudy bo z racji że jest mało ludzi to niema z kim powalczyć a jak dojdą quest to chociaż będzie się można pobawić. Questy najlepiej typu zabij potwory moby itp. Hmmmm a nagrody ? Póki co najlepiej bez nagród lub za te pierwsze dać jakieś skórzane eq. Jak wejdą gildie to wtedy będzie można zresetować i dodać za nie pieniądze można też teraz dodać ale wtedy będzie za łatwo bo będzie można szybciej kupić domek itp (chyba że wymyślimy coś na co pieniądze można wydać :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Questy na HC? Nie dziękuję, zrobi się nam tu zaraz Hardcore RolePlay. A nie ma z kim walczyć bo wszyscy kiszą się w swoich domkach albo farmią na głębokości 7 macając bedrocka przeważnie w ekipach 2/3 osobowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMHO ceny za gildie są idealne, osiągalne, ale niezbyt szybko. Ale czynsz jak dla mnie jest zbyt wysoki... Najlepiej, gdyby bylo tak jak przed zmianami mapek, czyli kupujemy cuboida, stawiamy co tam chcemy i dziękuję, jest nasze. Bez czynszu po prostu, bo powiedzmy dwie osoby na spółkę kupują sobie zabezpieczony teren, jeden z nich wyjeżdża, bo np. długi weekend i nie ma opcji, żeby grał. Jedna osoba nie wyrabia z zapłatą i mają stracić cuboxa ? Bezsens. Teren może być likwidowany, jeśli żaden z właścicieli przez tydzień się nie logował na serwer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5
na zwyklym hardcore niepowinno byc zbyt wiele pluginow (wedlug mnie) ..
ale
gildie czemu nie, nieglupi pomysl ale po co tu szukac wystarcza frakcje <gracz sam zarzadza wlasna frakcja terenami graczami itp>
oplata wynosi za zalorzenie gildi oraz tygodniowe opalaty w wysokosci np 100$
dodatkowe budowle typu swiatynie , ruiny do ekspolorowania dla graczy z mobspawerami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='niciel' timestamp='1335523301' post='65160']
na zwyklym hardcore niepowinno byc zbyt wiele pluginow (wedlug mnie) ..
ale
gildie czemu nie, nieglupi pomysl ale po co tu szukac wystarcza frakcje <gracz sam zarzadza wlasna frakcja terenami graczami itp>
oplata wynosi za zalorzenie gildi oraz tygodniowe opalaty w wysokosci np 100$
dodatkowe budowle typu swiatynie , ruiny do ekspolorowania dla graczy z mobspawerami
[/quote]

O, czynsz tygodniowy wnosiłby 1 % wartości terenu. Czytaj: Kupiłeś teren za $10000, tygodniowo płacisz $10000x0,01=$100 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zatem proponuję 5% wartości parceli - w zasięgu ręki przeciętnego gracza, a zarazem trzeba się wysilić, aby uzbierać w terminie $$$. Pamiętaj, że nie wszyscy mają admina i niektórzy muszą uganiać się za stworkami, żeby zbierać hajs :) w Adminshopie ceny są tak śmieszne, że nie opłaca mi się nawet podróżować taki kawał drogi z czymkolwiek :) A 500 $ za najmniejsze zabezpieczenie jest i tak dość wysoką ceną, zakładając, że na takim terenie osiedlą się 2-3 osoby, bo takie w rzeczywistości są grupki na tym serwerze. Nie mamy tylu graczy, żeby rzucać czynszem po 1500$, nie oszukujmy się.

PS. Serwer leży i kwiczy. Wejść się nawet nie da :) Can't reach server. Edytowane przez horsyhorsePL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Na serwerze dziennie widze max 10-16 osób które graja z 4 godziny juz ok. 20 grają 4 osoby a z rana do 10 nikt nie gra ( W tygodniu )

W weekend to od 8 do 23 jest 14-18 osób

Wprowadzając czynsz to żadnej gildii nie będzie Bo najczęsciej osoba dednie i juz jej sie odechciewa grania na takim serwerze
Nie oszukujmy sie serwer nie jest aż tak popularny gdzie 40 osób jak na Naszym Survivalu .
Rolecraft jest mało znanym serwerem Nigdy nie będzie przeciązenia serwera jak przed Hardcorem ( Tym hardcorem )
Mało osób się interesuje takim hardcorem bo wolą pobudowac i wiedziec ze jak dedna to odrazu przybiegną do tego lub byc na trybie creativie gdzie pobuduja cos .

Serwer Hardcore ( Dla mnie ) Jest bardzo fajny
Podoba mi się taki urok jak w prawdziwym zyciu zostaniesz zabity i juz nie wrócisz odrazu i przez 6h rozmyslasz co sie dzieje z twoja bazą czy nikt ci ja nie rozkardnie itd

Wprowadzajac gildie wszystko ok. Pisząc tego postac powyżej nie wziołem poprawki na ludnosc serwera .
Ceny powinny o 25-50 % znizone Czynszu wogle nie ma nie byc. Jak wspomnialem na serwerze Bardzo malo ludzi gra tyle co kot naplakal.
Administratorzy postawcie sie jako gracz Nic nie ma musi zdobyc pięniadze ( Sam jest ) co jeden cub kosztuje 400 $ Ma cieszy sie jeden dzien bo tyle uzbieral przez 3 dni i Znowu to samo az wkoncu ktos zajmuje ten teren ( I Serwer traci gracza bo taka gra nie ma sensu )
Taki człowiek co ma z 8 ludzi trzymaja sztame w godzine zbieraja 1000$ Kupuja teren . Napadaja razem i kto ma wieksze szanse? ( Sami sobie odpowiedzcie) Gdy odrazu dacie na głeboką wodę to wogle nikt na serwerze nie będzie grał bo to juz naprawdę będzie wielkim obsurdem i wogle nie bedzie sensu grania . Dawkowac powoli trzeba dac tanio gildie popatrzec jakie poruszenie jest z tym z miesiac poczekac lekko zwiększyc itd.

Adminshop
Ceny są faktycznie tanie ale ale wkoncu to hardcore czyli ma byc tak drogo ze sie skichamy? Niieee Weś poprawkę ilu ludzi dziennie jest
Zawsze jest z 3 adminów dziennie to wychodzi na to ze 10 graczy tylko jest którzy poukrywani są w norach i nie przyjdą na spawn aby zarobic bo to wogóle sie nie opłaca tak czy siak jak dedniesz wszystko tracisz Nawet pieniadze to lepiej sobie gdzies to schowac i wykorzystac na lepszą okazję lub się wymienic na cos korzystniejszego dla nas

Narazie to wszystko :)
Pozdrawiam :> Edytowane przez Fendorath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Czynsz moim zdaniem nie może być mały. Na Towny/gildie tylko zoorganizowane grupy powinny sobie pozwalać... uważam że można by kupić Town w jakieś 4-5 osób za ok 20'000-30'000$ i płacić tygodnowo 2'000-3'000$. Sam w 3 dni po 2 h potrafie uzbierać 1'000$. Ogólnie ekonomia powinna być tak zoorganizowana by każda osoba z grupy poświęcając godzinne dziennnie na MC uzbierała na czynsz:
5 graczy * 1h * 7 dni = czynsz

Co do małej ilości osób: serwer się rozkręca, jak pojawią się Towny będzie ich więcej :) Edytowane przez sd5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Dodajcie taki temat gdzie każdy będzie pisał osoby zbanowane aby jak ktoś dostanie 5 banów to wtedy dajecie jakiś odpoczynek na tydzien w zależności od wag banów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Ja jestem za

Np Temat ,,Bany''

Osoba banujaca : Jasiek1212
Osoba ukarana ; Player
Typ Banu : Ban na 12 h
Za co ; I tu piszemu za co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16
Owszem. Kiedyś była jakaś tabela kar i tam pisali nick zbanowanego i jak dostawal bana to kolejna gwiazdke dostawial ale lepiej bedzie tak jak napisał jasiek/fend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Pomysł dobry. Zaraz pomyślę jak go zrealizować. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...