Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MrSkaleton

Dziwne zjawiska w Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Tomiek    0
Ja ide, dziwna muzyka, nagle 10 owiec za mną, ide dalej , dalej , a przedemną z 7 mieszkańców.

A nigdzie nie było wioski?

Jak to możliwe?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moderator    2
Idę sobie przez las, a tu nagle widze węgiel. Myśle sobie "hmm, dobra, wykopie go". Gdy już to uczyniłem odwróciłem się, i nagle widze (czarne!!!) drzewo. Po tym zajściu wyszedłem z gry i usunąłem świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Igor123    0
Przed chwilą miałem taki błąd: zginąłem, odradzam się i idę do wioski (tam dedłem) zbieram itemy,patrze a tam creeper który stoi w miejscu,uderzam go a on nie otrzymuje obrażeń i nie rusza się,i tak samo wieśniacy oraz pająk i tylko świnia na którą wsiadłem jeździła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie tak było: Idę sobie ide i pozbierałem oczywiście drewna na domek i sobie jeszcze ide i spotykam trzcine jak by była wyrzucona z ekwipunku a i to jeszcze był lód... Myślę że to chyba był herobrine ale nigdy go nie spotkałem :( Może to bug ale raczej nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MIHO    5
Poprostu ci się wygenerowała najpierw trzcina a potem lód i trzcina samoczynnie się zniszczyła.

PS:Herbornie juz nie istnieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='MIHO' timestamp='1349289206' post='95224']
PS:Herbornie juz nie istnieje
[/quote]
Herobrine nigdy nie istniał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MIHO    5
[quote name='Mofixil' timestamp='1349289999' post='95225']
Herobrine nigdy nie istniał.
[/quote]
Istniał w wersji Alpha lub Indev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='MIHO' timestamp='1349294083' post='95228']
Istniał w wersji Alpha lub Indev
[/quote]
[url=http://youtu.be/2Z4m4lnjxkY]Trololololol[/url]
Grałem w MC kiedy niemal nikt nie miał pojęcia o istnieniu tego tworu a ty wyskakujesz z czymś takim, lol, po prostu lol.
Herobrine istnieje tylko w modach, EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[color=#000000][font=sans-serif][size=3][background=rgb(230, 239, 244)]
Z krótkiego śledztwa przeprowadzonego przez kilka osób dowiedziano się, że był to tylko dowcip osób z serwisu Brocast. Przyznali się do tego oraz opowiedzieli, że była to tylko podmieniona tekstura.[/background][/size][/font][/color][color=#000000][font=sans-serif][size=3][background=rgb(230, 239, 244)]
Notch również zaprzeczył jego istnieniu na swoim Twitterze:
@[b]notch[/b]: [i]Herobrine isn't real in any way, no. I never had a brother (well, there's a half brother I've never met..), and he's not in the game.[/i][sup][url="http://pl.minecraftwiki.net/Herobrine#cite_note-0"][1][/url][/sup]. (Herobrine nie jest prawdziwy w żadnym razie. Nigdy nie miałem brata (właściwie mam przyszywanego brata (dosłownie: półbrata), którego nigdy nie spotkałem) i nie ma go w grze.) [/background][/size][/font][/color][color=#000000][font=sans-serif][size=3][background=rgb(230, 239, 244)]
Więc mam dowód że kiedyś istniał a jeżeli nie którzy myślą że on istnieje ale nie istnieje :][/background][/size][/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Igor123    0
Ja też o tym czytałem i czytałem że jeden człowiek grał na żywo i nabrał ludzi na Herobrine bo się wydało gdy rozmawiał z żoną o tym. I jeden człowiek który spotkał Herobrine dał screena i pisał o tym na jednej stronie ale mu usuwało posty... i gdzieś był taki tekst: ''[b]It has been reported that some victims of torture, during the act, would retreat into a fantasy world from which they could not WAKE UP. In this catatonic state, the victim lived in a world just like their normal one, except they weren't being tortured. The only way that they realized they needed to WAKE UP was a note they found in their fantasy world. It would tell them about their condition, and tell them to WAKE UP. Even then, it would often take months until they were ready to discard their fantasy world and PLEASE WAKE UP.'' [/b]
[b]TŁUMACZENIE:[/b]
[b]''Zauważono, że niektóre ofiary tortur, podczas tego aktu, uciekają do świata swojej fantazji, z którego nie mogą się OBUDZIĆ. W tym katatonicznym stanie ofiara żyła w świecie niemal identycznym jak jej zwykły świat, lecz nie jest tam torturowana. Jedyny sposób, w jaki może się dowiedzieć, że musi się OBUDZIĆ to notatka, którą znajdą w swoim fantazyjnym świecie. Uświadomiłoby to ich o swoim upośledzeniu, powiedziałoby, że muszą się OBUDZIĆ. Nawet po tym, może minąć kilka miesięcy, zanim ofiara odrzuci swój wymyślony świat, i PROSZĘ, OBUDZI SIĘ...[/b]''
na początku zdziwił mnie ten tekst ale i tak Herobrine nie istnieje...

Kolejne dziwne zjawisko: schowałem itemki do skrzyni i idę do kopalni kopie,kopie i nagle patrze a w ekwipunku mam... wszystkie itemy ze skrzyni! o.O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pirat9    0
Heu heu, znalazłem wielką przepaść na mapie, coś wybuchło, ja zginąłem a jak przyszedłem w to samo miejsce to przepaści już nie było! O_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wanakubwa    0
Kiedyś grałem na serwerze survival i po wyjściu z mojej ziemianki zobaczyłem coś w rodzaju Jocka tylko że zamiast pająka była świnia, a zamiast szkieleta kurczak.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171
Z archiwów X
[b]Zdarzenie #1[/b] miało miejsce już trochę czasu temu: wygenerowałem nowy świat, wszystko pięknie. Zrobiłem domek i postanowiłem wybrać się na wyprawę. Co znalazłem? [b]Już po przebyciu niewielkiej odległości znalazłem cały biom pokryty netherrackiem[/b]. Warto dodać że nie miałem wtedy żadnych modów. Przerażony usunąłem świat i wygenerowałem nowy, tym razem na creativie. Znów znalazłem takie coś. W ostateczności usunąłem MC i zainstalowałem od nowa.
[b]Zdarzenie #2[/b], tym razem zwykły, acz nieco ciekawy błąd przy generowaniu płaskiej mapy: po wygenerowaniu mapy [b]prawie[/b] wszystko w porządku. Mapa wyglądała jakby nałożono na siebie mapę zwykłą i mapę płaską. Po prostu pośród płaskiej mapy wznosiły się elementy zwykłej. Coś podobnego zdarzyło się jeszcze kilka razy w przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MIHO    5
Właśnie stworzyłem nowy superpłaski świat i nagle to się stało w niektórych miejscach był normalny świat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czarek1PL1    4
Zdarzenie 1
Chodzę sobie po świecie w trybie creative(wychodziłem z jaskini). Nagle zobaczyłem lewitującą kopalnie 5 kratek nade mną.
P.S. Na widok tego uśmiałem się :D

Zdarzenie 2
Robiłem sobie serwer minecrafta(taki TYLKO do grania). Gdy weszłem na niego zobaczyłem...CAŁY ŚWIAT z wody BEZ ani kawałka lądu.

Zdarzenie 3
Chodząc po zmodyfikowanym superflat'cie zobaczyłem liście drzew(na drzewie) które były ułożone w kształcie do złudzenia podobne do napisu "F*CK YOU". Po tym zrobiłem z diamentowych bloków(byłem na creative) napis "F*CK YOU TREE" . Edytowane przez Czarek1PL1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kuba606    4
Byłam na serwie freebuild.pl latałem sobie (miałem golda).
W pewnym momencie zauwarzyłem dziwne zjawisko. Od razu mówie że na freebuildzie nie mozna wylewać lawy.
Screenshot:
[url="http://tinypic.com/view.php?pic=11vp176&s=6"]http://tinypic.com/v...pic=11vp176&s=6[/url]
[url="http://tinypic.com/view.php?pic=2cii2wg&s=6"]http://tinypic.com/v...pic=2cii2wg&s=6[/url] Edytowane przez kuba606

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MIHO    5
niedawno sobie o tym przypomniałem to był mój pierwszy świat w trakcie budowy dziury z kamienia bo domem bym tego nie nazwał przyszedł do mnie steve a ja niczego nie świadomy im zabiłem nie miałem modów wto nie było online dopiero niedawno zacząłem o tym myśleć jeśli ktoś ma teorię jak to się mogło stać to niech pisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='lkuszal' timestamp='1334339530' post='62173']
Ja raz zbudowałem domek na świecie. Znudziło mi się i stworzyłem kolejny. Znalazłem tam ten domek. Nie to nie jest żadna "mistyfikacja"
[/quote]
Noo moja siostra miała tak samo!
Stworzyła sobie nowy świat, polatała trochę (zawsze gra na creativie) i znalazła domek, którego nikt nie zbudował!
W środku była duża skrzynia i piec, był cały z drewna, dach miał z drewna dębowego, który trochę wystawał poza domek.
I ona tego nie zbudowała, bo sam widziałem jak go znalazła zaraz po stworzeniu świata!
Czyżby Herobrine :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Igor123    0
[quote name='Adrian Gruszka' timestamp='1354694384' post='101539']
Stworzyła sobie nowy świat, polatała trochę (zawsze gra na creativie) i znalazła domek, którego nikt nie zbudował!
W środku była duża skrzynia i piec, był cały z drewna, dach miał z drewna dębowego, który trochę wystawał poza domek.
I ona tego nie zbudowała, bo sam widziałem jak go znalazła zaraz po stworzeniu świata!
[/quote] lol przecież to domek wieśniaków (NPC) chyba że ich tam nie było. wtedy to jest dziwne... Edytowane przez Igor123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przy wejściu do swojej kopalni mam nieskończone źródło węgla. Ilekroć bym go nie wydobywała, zawsze pojawia się z powrotem - wystarczy, że odejdę spory kawałek i wrócę za chwilę albo uruchomię ponownie grę. Nie żebym miała coś przeciwko temu, ale zjawisko dość niecodzienne ^^ Podejrzewam, że to wina uszkodzonego chunka (w tym miejscu pojawia się czasem taka charakterystyczna 'dziura w świecie' ;)).
Poza tym już kilka razy natrafiłam na lewitujący piasek, który jednak spadał natychmiast, kiedy uderzyłam go ręką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mrs    1
Moim najdziwniejszym zjawiskiem było, gdy pająk uderzył zombie (miał zamiar skoczyć na mnie, ale zrobiłem profesjonalny unik :PP) I zaczęły się normalnie bić nie zważając na moją obecność. Nie wiem czy to Bug czy tak już jest, ale w sumie fajne takie walki xD

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21seba11    0
tez mialem takie cos wersja 1.8.1 mam domek wchodze do domku otwieram piecyk a mi potem pisze Saving Chunks i sie gra wylacza [url="http://marekjoe.xaa.pl/Minecraft/Diamonds/index.php?add=21seba11"][img]http://marekjoe.xaa.pl/Minecraft/Diamonds/img/cb67df3a1aaa2a71fc82d40ef390ed91.jpg[/img][/url]

[url="http://mag.racked.eu/cimage/i276/Achievement++get%21/Morderstwo+%21/mca.png"]http://mag.racked.eu...rstwo ![/url]

[color=#0000CD]Doublepost, do tego drugi post nic do tematu nie wniósł. Zaczynasz dobrze karierę na forum... Następnym razem - warnik. //Woozie[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrPucha    0
Stworzyłem nowy świat i wygenerowały się na nim kloce wody o wymiarach: 20x20x40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
[quote name='MinecraftowyMaciek' timestamp='1349207953' post='95152']
U mnie tak było: Idę sobie ide i pozbierałem oczywiście drewna na domek i sobie jeszcze ide i spotykam trzcine jak by była wyrzucona z ekwipunku a i to jeszcze był lód... Myślę że to chyba był herobrine ale nigdy go nie spotkałem [img]http://forum.minecraft.pl/public/style_emoticons/default/sad.png[/img] Może to bug ale raczej nie...
[/quote]

Herobrine nie istnieje ^^, a to jest po prostu błąd, gdy się wygeneruje trzcina koło lodu, lub na lodzie (coś takiego) to się automatycznie rozwala i możey ją zebrać.[quote name='Adrian Gruszka' timestamp='1354694384' post='101539']
[/quote]

To wioska NPC, trzeba troszkę więcej wiedzieć o Minecraft widzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...