Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MrSkaleton

Dziwne zjawiska w Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

RavenZuo    9
[b]naprawdę psychodela[/b]

kiedyś mi się zcrashowała gra i gdy się odbugowało na ekranie miałem.... takie dwa duże rozjaśnienia podobne do oczu endermana,
tak jakby był przede mną ale nie było nic kolorowego, tylko rozjaśnione... po relogu (to było multi) to coś ustąpiło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Shaggy    1
Wilk [color=#008000][ciach][/color] ocelota... No dobra, a na serio to zawsze jak próbuje zniszczyć jeden z blokó Coobla to mi wywala do pulpitu

[color=#ff0000][b]2.5[/b] Zabrania się publikowania na forum.minecraft.pl:[/color]
[color=#ff0000](...)[/color]
[color=#ff0000][b]2.5.5[/b] Treści wulgarnych, zarówno w formie bezpośredniej jak i "ukrytych" tj. wykropkowanych, wygwiazdkowanych, itp.; [/color][color=#008000]//Chormon[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubosik    0
Dosłownie kilkanaście minut temu, grałem z kumplem na serwerze hamachi. Kolega napisał że bedzie przez chwile afk, bo idzie zrobić sobie kolacje. Tak sobie buduje buduje i nagle na czacie pojawia się napis cyt.:"[color=#ff0000]Herobrine[/color] - I will be back". Przestraszyłem się, bo nagle tryb zmienił się z creative na survival, dużo potworów zaczęło mnie atakować i stała się jeszcze inna dziwna rzecz. Wszystkie klocki lub co jeden, zaczęły się za mną palić! Moby wkońcu mnie utukły. Szukałem w google czy jest gdzieś coś napisane o tym zdaniu, nic nie znalazłem. Nie znalazłem także zadnej tabliczki z czymś o herobrinie w okolicach zdarzenia. Na serwer nikt nie wchodził, ponieważ byłoby napisane, zresztą nikt oprócz nas nie jest w sieci na której gramy. To też napewno nie był kolega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubosik    0
OK, może i piratem, ale na 101% kolega nie zrobił sobie jaj. Gdy pokazał się napis, uciekłem do jego domu, a on tam stał nieruchomo, a przecież żeby zmienić nazwe i zrobić tak, aby Herobrine było na czerwono, troche by zajęło, no i musiałby wyjść, a nie pokazało się, żeby ktoś wchodził albo wychodził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
@up

tak, wierzymy ci że twoją grę opętał duch Herobrine który chce cię zabić -_- coś jeszcze?
a tak serio to mógł to zrobić poprzez konsolę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Kubosik, cool story bro ... a ja ostatnio natrafiłem na bardzo mega rzadką rudę srebra, która praktycznie występuje co sto tysięcy chunków ... Taka ironia i bezsensowna opowiastka jak tamten twój post. Herobrine nie było, nie ma i nie będzie (chyba, że jako mod), jest to tylko historia wymyślona przez kilku graczy, która stała się sławna, aby przysporzyć sławy Minecraftowi. Tak więc nikt się na twe słowa nie nabierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
killons    0
Ja miałem aż 3 dziwne zjawiska
numer 1 po burzy patrze na drzewo pali się próbuję zgasić ogień klikam nie działa wchodzę do niego pojawia się na dole ogień lecz nie zadaje obrażeń wsadzam do niego przedmioty nie palą się co to miało być?!

Numer 2 ide sobie przez pustynie i nagle dostaje obrażenia rozglądam się niczego nie ma (był dzień)dalej próbuję przejść dalej dostaje obrażenia.w końcu rozwalam piasek pod sobą i zani się obejrzę dostaje 3 kaktusy.Wydaje mi się,że to był jakiś bug z niewidzialnym kaktusem.

i numer 3 Znowu chodzę po pustyni patrzę PIRAMIDA!Podchodzę lecz to nie była piramida... to był sfinks a w środku niego był labirynt z obsydianu.Dobrze przejdę go pomyślałem sobie chodzę chodzę i wkońcu znalazłem skrzynie ze złotymi jabłkami i różnymi rzeczami chodzę dalej i znalazłem zapadnie wchodzę i było tam duże pomieszczenie a na środku lawa.Poszukałem na wikipedii(angielskiej i polskiej)lecz tam nic nie pisało możecie mi pomóc oto screeny:

[url="http://imageshack.us/photo/my-images/407/20120711131058.png/"]http://imageshack.us...0711131058.png/[/url] - Sphinx

[url="http://imageshack.us/photo/my-images/17/20120711134905.png/"]http://imageshack.us...0711134905.png/[/url] - nagrody ze skrzynki, która jest umieszczona w skompikowanym labiryncie

[url="http://imageshack.us/photo/my-images/155/20120711134949.png/-"]http://imageshack.us...711134949.png/-[/url] pomieszczenie pod zapadnią

(Musicie klikać w linki bo nie mogę ich wstawić jako zdjęcia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
killons    0
to mi się naprawde przydażyło a jak nie wierzysz z tym sfinksem to moge ci udostępnić save.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Jedyne co się w MC generuje (i jest to udokumentowane) to piramidy i zniszczone wioski, udostępnianie świata nic nie zmieni bo mogę męskiego członka z wełny zrobić w oddali i rzec że to naturalne było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
Nie wiem czy wniose wam coś więcej do tematu , ale podobnego sfinksa czy jak to tam nazywacie mozna spotkać jedynie na YogBox'ie w normalnej grze nie ma możliwości wygenerowania czegoś takiego ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maties7    13
Nie dość, że gra na piracie to jeszcze ma jakieś modyfikacje wgrane. A później się dziwi, że jakieś sfinksy mu się pokazują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
killons    0
Powiem ci,że jeszcze nikdy nie grałem na modach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Ale masz pirata więc nie masz pojęcia co za cudy ci uploader wcisnął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
Było to jak zaczynałem grę w Minecraft.
[font=comic sans ms,cursive]OD RAZU MÓWIĘ, ŻE BYŁEM NA PEACEFUL![/font]

Wszedłem do jaskini pobrać lawę, po czym mnie skraszowało. Włączyłem MC ponownie, kiedy ładował mi się świat zobaczyłem coś czego nie zapomnę... Podczas gdy świat mi się wczytywał za ścianą ujrzałem postać. Jaką to każdy się może już domyślić...
[font=comic sans ms,cursive]NIE POSIADAŁEM W TEDY ŻADNEGO MODA![/font] Edytowane przez SzyszkaPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='SzyszkaPL' timestamp='1342551832' post='81740']
Było to jak zaczynałem grę w Minecraft.
[font=comic sans ms,cursive]OD RAZU MÓWIĘ, ŻE BYŁEM NA PEACEFUL![/font]

Wszedłem do jaskini pobrać lawę, po czym mnie skraszowało. Włączyłem MC ponownie, kiedy ładował mi się świat zobaczyłem coś czego nie zapomnę... Podczas gdy świat mi się wczytywał za ścianą ujrzałem postać. Jaką to każdy się może już domyślić...
[font=comic sans ms,cursive]NIE POSIADAŁEM W TEDY ŻADNEGO MODA![/font]
[/quote]
Cool story bro.
Zamienisz w końcu ten "Achievement get" z manualsiga na sygnaturę z panelu użytkownika czy sam mam to zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65
To moja jedyna okazja do powiedzneia tego większej rzeszy ludzi.
NIE KŁAMIĘ!
Chodziłem po świecie zbudowałem dom i nagle miałem alga pojawiło się Saving Chunks a potem nie mogłem się zalogować na minecraft.net jaki mi sie udalo to w górze przy moim domu pojawiła się wielka dziura do bedrocka!Idelanie kwadratowa!
Pomyślałem, że to bug jakis chodizłem po tej dziurze i się wkopałem w końcu w bok, tam była opuszczona kopalnia zgubiłem się.Jak wróciłem do domu znowu tam chciałem iść ale wejście było ZAKOPANE.
Innym razem zwedzałem świat żęby znaleść wioskę NPC, ale zrobiłą się noc, wlazłęmna drzewo, zabiłem owcę i pojawiły sie psy zamiast niej!Isię na mnie rzuciły.Uciekłem na to drzewo i widziałęm w oddali takie dziwne drzewo z takim czymś z góry i nagle to drzewo się zapaliło!Wróciłem cudem do domu wykopałem obsydian i poszedłęm do Netheru ale zginąłem i nie wczytało mi łóżka, pojawiłem się w jakimś dziwnym miejscu więc uznałęm, że zrobię nowy save, jak pomyślałem tak zrobiłem.Eksplorowałem świt, miałęm 3 psy.I zobaczyłęm wieżę z cobla!Podszedłem i zobaczyłęm cały mój poprzedni świat!!Miałem straszne lagi.Psy ZNIKŁY.Wszedłęm do domu a tam był ZGASZONY PORTAL a nie było go tam gdzie go zbudowałem!Potem miałem Saving chunks.I świat się skasował!
UWIERZCIE MI!proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DagoMen    8
Co do dziury to się nie załadowały chanki. A co do reszty... Cool story bro :) Edytowane przez DagoMen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65
[quote name='DagoMen' timestamp='1343044749' post='83114']
Co do dziury to się nie załadowały chanki. A co do reszty... Cool story bro :)
[/quote]To nie byla taka dziur ale to byl bug gralem na starym komuterze i czesto crashowalo wiec cos sie stalo przy takim bledize ALE UWIERZCIE TO BYLO NPARAWDE!mma premium nowe itd.NE WIEM CO TO BYLO ALE KTOŚ JUŻ NAPISALŁZE WYGENEROWAL U SIE TEN SAM SWIAT CO KIEDYS wiec..Mogę też powiedzieć, że ni mialem nigdy ZADNYCH MODÓW zresztą to z psami, portalem i lagami to pewnie byly "efekty uboczne" buga bo potal jak wspomnialem byl kolo mojego lozka, a bylem w netherze gdy zginąłem.
(przepraszam ale nie jestem przyzwyczajony do laptopowej klawiatury) Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam , jestem tu mowy , ale chciałbym przedstawić swoje dziwne zjawisko , a raczej potwora którego spotkałem:

[quote name='chamsterball' timestamp='1343139655' post='83392']
witam , jestem tu mowy , ale chciałbym przedstawić swoje dziwne zjawisko , a raczej potwora którego spotkałem:
[/quote]

[color=#0000CD]Super Cool Story Bro., a kiedy tego potwora opiszesz? //Woozie[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakubox_PL    0
[center]Beta 1.5[/center]

[center]Chodze sobie po mojej kopalnii tam znalazlem lapis gdy go wykopalem pokazal sie Saving Chunks.[/center]
[center]I MineCraft mi sie zawiesil wylaczylem go nastepnie wbilem do gry wlaczylem save[/center]
[center]i wejscie do kopalni bylo zakopane stone.[/center]
[center]UWAGA NIE MYSLE ZE TO HIM[/center]

[center]Full 1.2[/center]

[center]Znalazlem ogromny kanion w podziemiach i jak do niego zeszlem to[/center]
[center]zobaczylem dwa monster spawnery obok sb jeden zombie drugi pajakow.[/center]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
machul333    1
Przy bawieniu się creativem , i później stworzeniu normalnego świata survival miałem mape taką jak w creativie z wszystkim co zbudowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
@up
czasami się tak dzieje jak nazwy save są takie same :)
0:21 w nocy, mój rekordowy post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czarek1PL1    4
Witam , jestem tu nowy (całkowicie) i powiem wam moje dwa dziwne zajwiska :

Survival 1.2.5 , typ delfaut

Gdy szedłem pustynią koło śnieżniej doliny zobaczyłem palący się świerk (Nie sądze , że to him .) Gdy "zesikałem" się ze strachu , wyłączyłęm grę , więc na obrazek nie liczcie <_<

Creatve 1.3.1 , typ superflat (płaski)

Weszłem na ten świat i mojm oczom ukazało się coś , jak w dołącznonym obrazku poniżej :

[img]http://www.bankfotek.pl/image/1297346.jpeg[/img]

Dodam , że dopiero co teraz zaktualizowałem Minecraft'a , a przed stworzeniem tego świata , nie było innych światów o tej samej nazwie co ów świat . Edytowane przez Czarek1PL1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...