Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MrSkaleton

Dziwne zjawiska w Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

MrSkaleton    89
Tutaj piszecie swoje dziwne zjawiska które napotkaliście w Minecraft.

Zapraszam do dzielenia się waszymi dziwnymi zjawiskami.

Może ja zacznę:
Zrobiłem nowy świat, chodzę sobie chodzę (Często coś dziwnego widziałem kontem oka, ale nie wiedziałem co to).
Idę sobie na pustynie z myślą, że będzie tam wioska. Gdy wtargnąłem na 1 klocek piasku było ''Saving Chunks'' i mi się
Minecraft wyłączył ;/ (Nie miałem żadnych modów). Za każdym razem to samo, jak by coś nie chciało, żebym tam był. Edytowane przez MrSkaleton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
@UP Straszne, jak to zwyczajny bug pozwala na snucie teorii a'la "Herobrine tu jest i nas zje"... :)

Hmm... Szedłem sobie drogą w wiosce, a tu nagle 2-ch NPCtów zachodzi mi drogę. I stoją. Ja powoli ich obchodzę, mówię do monitora: "A ponowie czego chcą?", a oni znów przede mnie. Ja biegiem do domku, a oni do siebie. Generalnie chcieli mnie obrabować z diaxów D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Dla mnie najdziwniejsze kiedyś były dzwięki jaskiń... Ale poznawałem dopiero mc. Gdy już trochę grałem chodziłem po jaskiniach (na singlu) i trafiłem na równy pokój 16x16 wyłożony dirtem i porośnięty trawą, ok. 10 klocków nad bedrokiem, na dodatek świnia chodziła i drzewo rosło. Byłem na etapie poznawania herobrine'a, więc pospiesznie wyszedłem z save'a, aby nie zobaczyć twarzy świni (bałem się, że zobaczę białe oczy xD) i natychmiast usunąłem save'a... Teraz domyślam się, że był to po prostu błąd w generowaniu świata. (16x16 = 1chunk) tylko zastanawia mnie, że przecież na górze był jeszcze kamień itp. Wyglądało jakby ktoś robił to récznie, bo było równo, a u góry była normalna minecraftowa gleba...-nie było widać powierzchni...
2. Diax wygenerował się na ok. 40 poziomie...
3. Znalazłem daungeon bez spawnera, ale miał 3 oddzielne skrzynie pod ścianami... Zamiast spawnera było... Źródło lawy...
Teraz rozumiem, że to wszystko to zwykłe bugi, ale dawniej... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Problem jest taki że jest to temat o DZIWNYCH ZJAWISKACH jak drzewa do góry nogami, nie twoje szczęście do rud.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
1.7.3

W jaskini zalozylem baze chwilowa aby wydobywac znalezliska
znalazlem monster spawner pod nim 2 WTF ?

1.1

Zrobilem nowy swiat byla polana i nagle gora sie pokazywala na tej polanie byla kopalnia caly szkielet bylo widac kopalni -,-
Ale raj bo mialem juz materialy bez szukania :> lecz przez gapostwo wpadlem do dziury i d*pa ded ;/ Harcore tryb Edytowane przez Fendorath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
Ja raz zbudowałem domek na świecie. Znudziło mi się i stworzyłem kolejny. Znalazłem tam ten domek. Nie to nie jest żadna "mistyfikacja"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='MyszuZiom' timestamp='1334343771' post='62216']
Ja w minecraft sobie szedłem a tu nagle na drzewie diament!!! :huh:
[/quote]
Cool story bro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa2    35
Znalazłem drzewo w biomie tajgi, które mimo posiadania igieł i drewna typowego dla ów biomu miało kształt typowego w lesie liściastym drzewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
magognia209    0
Raz zauważyłem zombie z dziwnym zachowaniem. Gapił się na mnie i małpował mnie! To ja biorę łuk i po nim. A tam widzę następnego zombie z takim samym zachowaniem! Tak byłoby bez końca, ale wszedłem do jaskini i znalazłem spawner zalany lawą. No to się dziwię i rozwalam go a tam Blaze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gladi234    0
Nie dawno u mojego kolegi na serwerze zaopserwowałem dziwne zjawiska.

1. Mój kolega zbudował latarnie z lawą przed wyłączeniem serwera lawa jeszcze była wyłączył serwer i nikogo na nim nie było potem weszliśmy na serwer lawy już nie było a na nie których blokach buly szkło.

2.ok. 30 kratek nad ziemią była mała budowla z pół płytek sandstonowych i kamiennych.

3.Miałem ustawione renderowanie na ok. 30 a widziałem mgłę 50 kratek ode mnie.

Co o tym myślicie ? Edytowane przez gladi234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KosturPolska    20
@UP Ależ powymyślałeś! Człowieku. Renderowanie na ok. 30? :D Skąd możesz wiedzieć, że 50 kratek?
30 kratek nad tobą budowla? Raczej na pustyni, bo się takie coś respi.
Szkło, a lawy nie było? Człowieku... Ogarnij Się!
A moje: Idę idę idę idę idę idę idę idę idę i tak idę. Owca goniła swój ogon :o
Owca mnie pchała cały czas, jak by chciała, bym odszedł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
co do widzenia to liczy się ustawienia na serwerze, a nie w opcjach. Co do reszty to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
myko981    1
mi na pustyni wygenerowały się latające kaktusy jak u MinecraftPolska

a i znalazłem jaskinie na pustyni gdy rozwaliłem 1 klocek cała jaskinia zawaliła się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Kumpel założył serwer na hamachi. chcieliśmy sobie luźno pograć, to był początek wersji 1.8.1 no i byliśmy zajarani znalezioną wioską. Nie wiem czy kumpel to zrobił, czy było automatycznie, ale na studni w wiosce pisało coś w stylu "If you destroy the village, king will find you" Coś takiego, serio. Być może zrobił to kolega, bo to bugiem na pewno nie było : >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Milach    0
dzisiaj odkryłem to przez przypadek, gdy z kolegami szukaliśmy fajnych seedów i wpisywalismy swoje nicki. zróbcie nowy świat i w 'seed for the world generator' wpiszcie 'Milach' i 'create new world'. Nie wiem czemu właśnie akurat takie coś się tworzy, ale się lekko zdziwiłem jak to zobaczyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
@up: to w wersji 1.2.5 było? bo ja tam widzę wyspę, dynie i kałamarnię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Milach    0
ta wersja 1.2.5 powinieneś mieć tylko wodę, nic więcej. A napisałeś Milach z małej czy z dużej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
Dobla, ja miałem jeszcze jeden nie fajny przypadek:
Za każdym razem gdy się loguję na jednego save to mam takiego buga, że mi się postać kręci przez ok. 10 sec.
Aaa! A teraz co miałem jeszcze na tym save:
Jestem w owczarni, prawie koło mojego portalu do netheru. Wychodzę, za parę godzin wchodzę i się respie zbugowany w Netherze! Musiałem włączyć Gamemode, rozwaliłem, i latając szukałem wyjścia... Trochę to trwało :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ErykCoa    4
Z takich nietypowych wydarzeń to chyba najdziwniejszy bug jaki znalazłem jest związany z inteligencją zwierząt. Było to na wersji 1.2.0 (nie wiem jak jest teraz), kiedy zwierzę wchodziło na płotek zaczynało się ono kręcić w miejscu.

Innym dziwnym zdarzeniem jest rozmnożenie się bałwanów. Pewnego razu stworzyłem bałwana po czym go zamknąłem. Po następnym wczytaniu mapy zauważyłem, że są już 2 bałwany..

Jeszcze przydarzył mi się "podwójny" bug. Ta historia związana jest z dość często pojawiającym się błędem w wersji 1.4. Nie chodzi o czarny ekran, tylko o nadpisanie się chunka na innym chunku. Kiedy podchodziło się do skopiowanego chunka to postać się zacinała i nie było sposobu by nią ruszyć (przeniosłem ją edytorem map i już mogłem się poruszać, choć "pole siłowe" pozostało). To dopiero początek dziwnych zdarzeń. Z dziwnym skopiowanym chunkiem jakoś żyłem, nie przeszkadzał mi on, a nawet był "urozmaiceniem". Jakieś 3 miesiące po pojawieniu się chunka odpalam minecrafta, plansza się wczytuje, wchodzę do świata i nagle mam 0,1 FPS'a (normalnie miałem ok 20-30). Po kilku próbach chodzenia doszedłem do wniosku, że coś strasznie mi obciąża komputer. W MCEdit ukazało mi się kilkaset obiektów innych niż bloki znajdujących się w jednym miejscu. Było to ok. 500 kurczaków które jakimś dziwnym cudem pojawiły się przy skopiowanym chunku. Nie wiedziałem co zrobić, więc wszedłem do MCEdita i usunąłem felerny chunk oraz oryginalny chunk (ten który został skopiowany). To zadziałało. Pole siłowe zniknęło, tak jak kurczaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kapix147    3
o taak, pamiętam, jak kiedyś zaczynałem grę w minecraft, to znalazłem spawner, na wodzie, i to tak wyżej, był to spawner świń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubaxius    0
Ja gdy wyszła wersja 1.0.0 stworzyłem nowy świat, na creative. I tak latam sobie po mojej mapce gdy nagle na pustyni zauważyłem portal do Netheru. Koło niego paliło się kilka klocków i widać było że brakuje klocków piasku. Wystraszyłem się i wyłączyłem grę. Później gdy się trochę uspokoiłem, wszedłem tam, zrobiłem kilka screenów i wyszedłem. To na pewno nie był żaden mod, bo Minecraft był świeżo update'owany. Nie wiecie co to mogło być? 0.o gdybym miał jeszcze te screeny wstawił bym je, ale niestety chyba je usunąłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...