Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
lkuszal

absurdy...

Rekomendowane odpowiedzi

lkuszal    76
Tutaj piszcie o absurdach o jakich słyszeliście, jakie was dotknęły, etc.

Ja dla rozruszania tematu wrzucam: żałoba narodowa z powodu wypadku pociągów. Dlaczego?Iile osób codziennie ginie w wypadkach drogowych?tyle, że 16 osób to tak naprawdę lekkie "uniesienie" średniej krajowej gdyby zginęli na raka nikt nimi by się nie zainteresował.dlatego, wg. mnie ogłaszanie żałoby z tego powodu jest bezsensu.żałoba jeśli jest ogłoszona, to kiedy cała Polska odczuwa, że brakuje tych osób które odeszły.tak jak, w przykładzie Smoleńska kiedy zginął prezydent i pół sejmu.albo kiedy zginie ogromna liczba osób, np. w zamachu terrorystycznym. Wiem, że niektórym to się nie spodoba to co napisałem, ale piszę to co uważam za słuszne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kexan    9
Dla mnie absurdalną sprawą jest fakt, że o niestawianiu kropki po "wg" (według) dowiedziałem się dopiero w 3 kl. gim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sysek    6
jak dla mnie temat do wyrzucenia, dlaczego ? bo zaraz zacznie się flejm war co jest lepsze dla tego zapiziałego kraju. Jesteś prezydentem? Nie. Wyraźnie poczuł, że potrzebna jest żałoba narodowa. Argument z wypadkami samochodowymi - bez sensu i przytoczony przy każdej żałobie narodowe. Rozumiem, że jak umarł Stalin 60 lat temu, to pewnie też były takie argumenty, bo przecież też kiedyś były wypadki. Chcesz więcej ? w 1924 była żałoba narodowa z powodu śmierci prezydenta USA, znałeś go? Nie? WIEC PO CO BYŁA ŻAŁOBA? Dalej Powódź tysiąclecia (55 ofiar) też bez sensu nie? Bo przecież tyle osób ginie podczas wypadku samochodowego.. Rozumiem, że powiesz rodzinom spalonych (14 kwietnia 2009), że bez sensu była ich żałoba narodowe, no bo przecież samochody to zło! Tak na przyszłość, zastanów się czy warto kwestionować różne przypadki w tym dziwnym kraju.

//EDIT
zresztą. co ten rząd zrobi i tak każdy będzie psioczył więc koło się zamyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moja absurdalna sprawa:
Na teście z polskiego dwa lata temu, mieliśmy napisać o bohaterze ludzkości. Ja pisałem o Bilu Gatesie, a kolega o Jobsie. Napisałem o historii Windowsa, o błędach Visty itd., a on wszystko ode mnie ściągnął. Nazajutrz , po sprawdzeniu klasówek dostałem 3, a kolega 5...
Jak widać sprawdził się mit, że szkoła jest zacofana :F.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Moja absurdalna sprawa to ze mialem otwarty zeszyt na kartkowce
Wszystko ladnie pieknie kolega obok tez zzynal

Ja 2 on 5

Nauczyciele oceniaja jak chca ://

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70
według mnie absurdem jest to ze rok szkolny cały czas sie wydłuża :mad2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
Sytuacja w tym roku na przyrodzie w mojej szkole:
[i]Ja:[/i] Mam trzy 6-tki, cztery 4-ki i kilka piątek a dostaje na koniec roku? 4...
[i]Kolega:[/i] Tróje, czwóry i wgl. a pod koniec roku dostał za test piątke i za rajd szóstkę średnia około 3.0 a Pani mu czwórę daje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Też się spotkałem z niecodzienną sytuacją w szkole. 1 klasa gimnazjum, matematyka, 5 na półrocze. Jak wszyscy wiecie jeśli np. ktoś ma 5 na półrocze i 3 na koniec sumuje się to na 4 (bo ocena na koniec jest z całego roku a nie 2 semestru). Ja się spotkałem z taką sytuacją, na 2 półrocze wychodziła mi mocna 3 i moja kochana pani wystawiła mi proponowane 3 na koniec. Jasno pisze że ocena jest całoroczna a nie semestralna na świadectwie. Na szczęście po dobrym napisaniem sprawdzianu i zbajerowaniu pani udało mi się wyciągnąć 4 na koniec. Nie lubię szkoły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RogiPL    5
Heh mój kolega miał 3 na koniec z Polskiego i brakowało mu do paska ta 4 i na lekcji się rozpłakał (Byłem w 6 klasie) i dostał 4... to nie sprawiedliwe w sumie też bym mógł się rozpłakac i miec wyższą średnią ale mam swoją godnośc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DagoMen    8
Zgadzam się z Rogim, u mnie (1 gim) koleżka podnosił sobie płaczem oceny, a później się śmiał, że wszystkich wykiwał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yeduu    0
absurd że połowa świata wierzy że koniec świata będzie w 2011 -.-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
[quote name='Yeduu' timestamp='1344447362' post='86974']
absurd że połowa świata wierzy że koniec świata będzie w 2011 -.-
[/quote] Chyba w 2012... :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi