Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Sihil

Wasze propozycję odnośnie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Sihil    1
[color=#ff0000][b][size=6]W tym temacie proszę was uprzejmie o pisanie:[/size][/b][/color]
[color=#000000][b][size=5]Co wam się podoba na serwerze?[/size]
[size=5]Co chcielibyście zmienić?[/size]
[size=5]Czy podoba wam się rozgrywka na serwerze(chodzi mi tu o dołączanie do miast po pewnym czasie czy może od razu po wejściu na serwer)?[/size]
[size=5]Co chcielibyście dodać?
Co usunąć?[/size]

I inne tego typu sformułowania.[/b][/color]

[i][b][color=#0000ff]Naszym celem jest dowiedzenie się od was czy serwer jest na tyle dobry żeby na nim grać - zważywszy na to iż w ostatnim czasie pouciekało nam dużo graczy, jesteśmy świadomi tego, że popełniliśmy gdzieś błąd. Waszym zadaniem jest naprowadzenie nas na dobrą ,,ścieżkę'' w rozwoju serwera! Pamiętajcie iż działamy wyłącznie dla waszego dobra oraz przyjemności z grania więc proszę o pisanie w temacie.[/color][/b][/i]

[b][color=#ff0000][i][size=5]Proszę pisać szczerze odnośnie zmian - nikt was za to nie ukarze.[/size][/i][/color][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
YoWojtas    0
Moim zdaniem wszystko jest w jak najlepszym porządku, aczkolwiek moim zdaniem na klase trzeba czekać zbyt długo, mogło by się ją wybierać od na przykład 15-20 lvl. poza tym wszystko fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5
mnie troszkę boli zbieranie exp'a co jest diabelnie nużące ->server jest "trudny do ogarnięcia" na początku zaczynam-> skacze do wody->czytam tabliczki (jest ich sporo a za wiele nie tłumaczą i mało informacji odnośnie grania gdzie iść po kamień po drewno czy PO JEDZENIE" rozumie własna działka ale co gdy wybudujesz dom albo giniesz z głodu bo nie masz jak posadzić zboża ") ->zdobywam ten nieszczęsny level ->przenosze się do innego miasta i tu kończy sie przygoda chyba ze kogoś cieszy schemat
zbieranie zboża->zbieranie drewna->kopanie kamienia->budowanie->zbieranie zboża...
Wielkie niezagospodarowane połacie terenu ! każda stolica ma króla i podwładnych którzy chcąc zarabiać mogli by dodawać własne propozycje co do budowli np

Nazwa/cel przeznaczenia budowli: karczma
wymagana przestrzeń na budowle (w kwadratach AxBxC): 20szerokosci x25dlugosci x10wysokosci
cena działki:20x25x10Xcena 1 klocka i czynasz 20X25X10x czynsz tygodniowo
Ss budowli: www.
koordynaty:x124 Y-125 Z21
zarządcy: "właściciele cuboida" niciel
uzasadnienie:karczma na z*u dla spragnionych (ci którzy zmierzali na północ na pewna ja znajda i będą mogli zregenerować siły na dalsza podroż

kolejna sprawa to fabula watki przygodowe podziemia npc'ty od których gracz zdobywali by misje np.
-ej ty zaczekaj wyglądasz na silnego pomożesz mi tylko słuchaj uważnie ....blablabla....cel odnajdź zaginiona ekipe badawcza blabla..
coś takiego widziałem na innym serwerze a dokładniej coś podobnego co bardzo urozmaicało kopanie dirta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sitek632    0
nie 15-20 lvl to za mały moim zdaniem można zmniejszyć do 25 lvl tylko bo wtedy gra by się szybko kończyła
jestem za niciel z tymi misiami to by było nawet fajne :) tylko czy wykonanie tego by było też proste :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn
Błędy popełnione swego czasu:

Brak realizacji planu jak powinno wyglądać Regnum jako miasta przejściowe. Stało się miastem w którym mieszkają wszyscy i mają gdzieś pozostałe stolice... Jeśli jesteś mieszkańcem Regnum nie powinieneś mieć Jobsa w całym Regnum powinien być zakaz hodowli zwierząt można mieć teren na działce 4 na 5 kratek by posadzić arbuzy i mieć minimum by nie umrzeć z głodu. Chcesz więcej jedzenia? Zapraszam na zakupy do nizinnej itd.

Brak pewnych rzeczy które miały być w danych miastach(jak sklepy/ teleporty) mówię tu akurat na przykładzie Lordrean nie wiem jak w pozostałych.

Źle nawet można rzec bardzo zle zrobiony plugin od jobsa jeden z głównych błędów serwera...

I ostatnia sprawa która mi teraz przychodzi do głowy to słaba komunikacja pomiędzy administracją nie raz byłem odsyłany od jednego moda do admina i odwrotnie a kończyło się na tym że i tak pytałem Morgara a on nie jest od tego by na wszystkie pytania odp.(wszyscy wiemy że ma ważniejsze sprawy) Każdy z modów/adminów powinien sie w 90% orientować co i jak się dzieje na serwie i móc odp na większość pytań graczy jeśli się nie interesuje nie zasługuje na taką pozycje na serwerze.

Tak naprawdę to GŁóWNE problemy serwera jest też wiele o mniejszym polu rażenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5
panie korn....
tak z tym ze te min to które podałeś to jakoś tak na oko 1/4 może 1/5 działki bo farmy muszą znajdować sie pod gołym niebem poza tym czy widziałeś w centrum Warszawy ogródek warzywny albo ferme drobiu ...miasto to miasto dobrze by było tez wyznaczyć dodatkowe miejsca na farmy czy cuś w tym guście
Tak chce więcej jedzenia ale kupowanie nie wchodzi w rachube ponieważ są 3 główne przykazania w mc
1.wpierw zetnij drwa2. Kamień traktuj jako drugi najpotrzebniejszy materiał 3 na głodnego nic nie wychodzi
gdybym miał tylko siedzieć w kopalni aby zarobić na melony to bym prędzej zdechł z nudów niż z głodu
teleporty ah te teleporty myślałem ze regnum będzie od nich wolne ze aby przejść od A do B będziesz po drodze atakowany przez potwory walczył o przetrwanie (dało by rade pobawić sie w bandyte i atakować przechodniów)
sitek....
sitek nie zgodzę się z tobą większy lv = więcej głupiego expienia i po co po to żeby dalej expic co to za filozofia ??skoro z większym lv nie przychodzi praktycznie nic nadzwyczajnego poza innymi miastami do wyboru ?

zacznijmy dyskusje bo takie suche propozycje nie maja celu

[s][color=#ff0000]Na przyszłość: Nie pisz.postów <--- krzycho001[/color][/s]

[b][color="#ff0000"]Krzycho001- Bez przesady.... każdy ma prawo do napisania posta mniej bądź bardziej trafnego. Morgar4D[/color][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sihil    1
No dobrze a co z rozgrywką - wolicie schemat królestw czy jedno ogromne wręcz przeogromne miasto gdzie wszyscy mogą się budować - gdzie będą sklepy np: alchemik, płatnerz itd, oraz budowanie własnych gildii od razu po przejściu i zapoznaniu się z serwerem ?

PS. A i czy wolicie grać normalnie bez żadnych wspomagaczy typu hero zdanych tylko na swoje nogi, zbroję oraz miecz czy z umiejętnościami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hastorpl    0
1) Jest bardzo ciekawy i czasem zabawny :) (mam na myśli adminów jak zmieniają się w graczy. Raz jeden z adminów w mnie się zamienił! Było to bardzo zabawne
2) Ja inny pisali, żeby wybrać klasę nie mieć 30 poziomu lecz może tak 20...
3) Mi się bardzo podobają miasta, kiedy pierwszy raz zalogowałem się nie miałem zielonego pojęcia co się dzieje. Powód był taki że nie przeczytałem regulaminu (oczywiście przeczytałem) jak się przeczyta regulamin to wtedy łatwo się zrozumie serwer.
4)
a) Arene. Bedzie działać tak:
krok 1: Wyzywasz gracza na pojedynek
krok 2: Stawiasz pieniądze np. 50.00
krok 3: Wchodzisz na pole walki i walczysz z wyzwanym graczem
krok 4: Jeśli wygrałeś walkę dostajesz 2 razy tyle ile stawiłeś (czyli, przegrany dostaje nic.
5) Na razie bym nic nie usuwał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Raataj    0
Jak dla mnie powinno zostać Regnum i reszta miast ale gracze powinni mieć możliwość ,budowania osad,zakładania gildii i klanów,toczenia wojen i zawierania sojuszy.

Umiejętności powinny zostać ponieważ dawają one takiego fajnego klimatu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek Olek    0
1. Niepowtarzalność mapy i ekipy Regnum
2. Hmmm? Moda(?), dynamikę historii oraz możliwość szybkiego poruszania się
3. Do miast warto aby nie dołączać od razu, ale jednak ukierunkować się i starać się o obywatelstwo już odpoczątku w jednym mieście
4. Działające pluginy!!! Dobrą reklamę i umieszczenie jej na popularnych kanałach, jakieś budynki fabularne i nie tylko na drogach i pustkowiach bo t ak trochę marny krajobraz jest jedynie te góry ciągle i równiny, nowych graczy, wyśrubowany poziom rekrutacji na moderatorów!!! .
5. Przeciwności losu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Inny    0
Zgadzam się z Kornem. Obywatele regnum powinni nie mieć prawie żadnych praw, co zmusi ich przeprowadzenia się do innego królestwa.
Kolejna sprawa to teleporty które były obiecywane już od bardzo dawna, a nadal ich nie ma. Uważam również że powinna być sprawdzana znajomość regulaminu, gdyż nie raz spotkało się ludzi którzy z regnum sprzedawali materiały, jedzenie i zaburzyli całą gospodarkę serwera.
Moją propozycją są także podania które gracze musieliby pisać obowiązkowo aby dostać się do danego królestwa(miło czasami wiedzieć z kim się ma do czynienia). Jeśli mi się coś przypomni, na pewno dopiszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xDestiXx   
Gość xDestiXx
Taką główną propozycją z mojej strony jest obowiązkowe posiadanie klimatycznego skina, no sory jak widzę jak po mieście biega ktoś z głową (tak całą głową) we wszystkich kolorach tęczy to coś się we mnie gotuję... Powinny być również kary za nie posiadanie takiego skina. Poza tym to ograniczenie do zera praw mieszkańców regnum.

Jak sobie coś przypomnę jeszcze to dopisze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Andrzej4172    1
Jakiś czas temu dawałem kilka propozycji:
Questy
[url="http://dev.bukkit.org/server-mods/epicquest/"]http://dev.bukkit.or...mods/epicquest/[/url]
[url="http://forums.bukkit.org/threads/rpg-npc-quester-v2-3-1-make-npcs-give-quests-links-uquest-epicquest-and-citizens-1000.20677/"]http://forums.bukkit...ens-1000.20677/[/url]
Handel
[url="http://forums.bukkit.org/threads/econ-bartersigns-v1-2-5-player-owned-sign-shops-that-trade-in-items-1-0-1-r2.29085/"]http://forums.bukkit...1-0-1-r2.29085/[/url]
Edytowalny opis śmierci
[url="http://forums.bukkit.org/threads/inactive-info-heroicdeath-v1-11-2-customizable-server-broadcasts-on-player-death-1185.3255/"]http://forums.bukkit...eath-1185.3255/[/url]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Warpy za opłatą (szybka podróż)[/font][/color]
[url="http://forums.bukkit.org/threads/tp-buttonwarp-v1-1-teleport-using-buttons-with-price-reward-custom-messages-953.8981/"]http://forums.bukkit...sages-953.8981/[/url]

Poza tym mam jeszcze pytanie/propozycję. Jak wygląda system wojen? Chodzi mi tu o wojny między królestwami. Jest to jakoś odgórnie ustalone, że np. podczas wojny dochodzi do oblężenia, czy jest to po prostu atakowanie innych graczy? Można by spisać jakieś zasady. Poza tym uważam, że można wprowadzić jakieś konsekwencje atakowania mieszkańców innych królestw. Jeśli coś takiego już jest to przepraszam za moją całkowitą ignorancję :)

Edit: Fajne byłyby też "eventy" niezapowiadane np. jaskinia pełna potworów ze skrzynią na końcu, wioska/domek w lesie z tajemnym przejściem (to tylko propozycje, chodzi o to żeby tego nie zapowiadać, żeby gracze trafiali na to przez przypadek)

Edit2: Zastanawiałem się czemu ostatnio nie gram na serwerze. Doszedłem do wniosku, że znudziło mi się wykonywanie tych samych czynności po raz n-ty. Brak na serwerze fabuły, czegoś co przykułoby moją (i myślę, że nie tylko moją) uwagę na dłuższy czas. Eventy związane z tak bardzo reklamowaną na początku istnienia serwera (ok. tydzień po włączeniu) fabułą. Lub chociaż organizowanie jakichś eventów częściej/więcej/lepiej. Bardzo spodobał mi się event "Atak zombie". Szkoda, że od tego czasu praktycznie nic się na serwie nie dzieje.

Edit3: W temacie Regnum. Wydaje mi się mało prawdopodobne, by pierwszy lepszy chłop (nowy gracz) mógł od razu udać się do stolicy królestwa. Moja propozycja jest taka, żeby nowi gracze najpierw udawali się do jakiejś małej wioski (czyli żeby zamienić stolicę na jakąś małą wioskę) z ograniczeniem budowania (cuboid tylko na skrzynię i drzwi) i jedną skrzynią. Myślę, że odebranie jobsa nie jest najlepszym pomysłem, ale to już inna sprawa. Można natomiast połączyć przejście do miasta z wyborem drugiej klasy, czyli jeśli się nie przeniesiesz nie będziesz mógł mieć drugiej klasy. Można wtedy zrównać poziom przechodzenia do innego miasta z poziomem wyboru drugiej klasy np. do 20/25.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
Regnum jako stolica się sprawdza, ograniczone prawa nowych mieszkańców owszem ale przez pewien okres, w późniejszym etapie gry powinni wybrac miasto do którego chcą należeć, powiedzmy po 10 lvl a dopiero po 15 mogą przejśc do danego miasta i kupic tam działkę.
Większa możliwosc z wyborem swojej ścieżki postaci, jak ktos chcialby byc samotnikiem mieszkającym w głuszy i napadającym ludzi droga wolna ale bez praw do innych miast i wszystkich straganów.
Mozliwość budowania swoich osad za odpowiednio niską opłatą i udostępnienie większej ilości pracy, najęcie niewolników do pracy itp.
Podoba mi sie również, jak serwer ma klimatyczne skiny, drwal, gornik czy wojownik , szlachcic itp. powinniśmy mieć do wyboru kilka skinów i używać ich do woli.

EDIT:Po stworzeniu nowej /starej mapki z nowym biomem dżunglowym może warto sie zastanowić nad nowym odłamem koczownikami, ludzie żyjący na własna kieszeń w ten sposób można połaczyc klimat RPG z Survivalem a taki sobie koczownik żył by sobie gdzies tam w dżungli , kto wie może kiedys powstałoby nawet całkiem zacne miasto aż w końcu społecznośc ta zechciałaby przyłączyc się do innego miasta.
Policja czy stróże mogliby ścigać takich nielegalnych koczowników żyjących po ziemią, mamy tu dowolna ilość kombinacji a rozgrywka robi się ciekawa. Edytowane przez Pepemag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
proponuje zrobić warpy tak jak na innych serwerach. jest to bardzo popularne i odejmuje wiele problemów. dla zielonych w teamcie wytłumacze :

- warp stolica - teleport do stolicy
- warp mięso - teleport do jakiego pomieszczenia np. ze świniami
- warp las - teleport do lasu gdzie nie będzie cpprivate i każdy będzie mógł na początku pokopać drewno
- warp extreme - teleport do ( strasznie chciałbym się tym osobiście zająć ) toru przeszkód

to i wiele innych warpów siedzi w mojej głowie mam nadzieje że przypadnie wam do gustu i zostanę nagrodzony D :D

pozdro dla całej ekipy regnumcraft i wszystkich graczy

Bartosz Winiarski - baniki ( w grze )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Andrzej4172    1
Warpów raczej nie będzie, ponieważ założeniem tego serwera jest "realizm" i odejście właśnie od schematu innych serwerów. Co do samych propozycji warpów. Pomieszczenie ze świniami, lasu: a w czym w takim razie będzie potrzebna praca farmera, drwala? Warp do toru przeszkód? Jak to trzyma się klimatu serwera? Niestety widać że propozycja pisana wyłącznie w celu napisania czegoś i "A może dostanę nagrodę."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sihil    1
Tak jak kolega wyżej powiedział warpów [color=#ff0000]NIE [/color][color=#000000]będzie :). Granie u nas ma sprawiać wrażenie realizmu. Nie ma warpów i tego typu rzeczy, po jakimś czasie to się znudzi, bo dajmy na to: swobodna podróż z punktu A do punktu B jest o wiele ciekawsza gdyż zawsze można natrafić na instancję :)[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek Olek    0
Ale warto pomyśleć nad jakimś środkiem transportu dla elyt(czyt. bogatych). Świat jest ogromny więc tym którzy jednak ciężką pracą się czegoś dorobili warto trochę życie ułatwić. Sprawa druga jak wspomniałem świat jest duży ale pusty, trzeba pomyśleć jak urozmaicić zwiedzanie go! Warto pomyśleć nad opuszczonymi wioskami pełnymi moobów, miastami widmo które pojawiają się i znikają bez żadnej reguły z możliwością zdobycia ciekawych itemów(oczywiście z mobami np. z netheru), grodami z arenami do walk i zakładów na wzór z Gothica, czy też poukrywanymi zadaniami w terenie za które będzie nagroda. Gracz skuszony możliwością zdobycia troche kasiory będzie chodził i zwiedzał świat. Warto także pamiętać żeby te questy i wioski nie były spawnowane w tych samych miejscach powinny być losowo rozrzucone po mapie tak aby narzucało to na gracza ciągłą eksloracje mapy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
Osobiście jestem za połaczeniem czegoś z pogranicza sv i rpg, kolega ma też troche racji jesli chodzi o
[quote]Sprawa druga jak wspomniałem świat jest duży ale pusty, trzeba pomyśleć jak urozmaicić zwiedzanie go![/quote]
Pomyślmy czy dobrym krokiem w tym kierunku byłoby danie kilku graczom wyboru co do prowadzenia swojej postaci i pozwolić im rozwijać ją gdzie popadnie, włącznie z założeniem swojej wygnanej wioski.
Co do warpów jestem tego samego zdania co Sihil i Andrzej4172

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tdasw    4
Można, żeby przyśpieszyć podróż skorzystać z pluginu [url="http://forums.spout.org/threads/mech-pavement-alpha-1-roads-make-you-faster-spn737-cb1-1-r4-slabs-in-dev-build.357/"]http://forums.spout.org/threads/mech-pavement-alpha-1-roads-make-you-faster-spn737-cb1-1-r4-slabs-in-dev-build.357/[/url] ,który by dodał wypalany gravel po którym się biega szybciej. Wymaga to jednak żeby gracze posiadali SpoutCraft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek Olek    0
Znaczy ja miałem na myśli raczej jakiś pojazdy w stylu statki bądź sterowce w stylu WOW'a bądź świata warhammer'a, aby to był coś w stylu płatnego warpu! i było powiązane np. z miejscami handlu bądź ważnymi obiektami/miastami w grze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmm nie trzeba od razu krytykować [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] Niestety widać że propozycja pisana wyłącznie w celu napisania czegoś i "A może dostanę nagrodę." ( PORAŻKA ) [/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]nie ważne mam pomysł jeżeli nie warpy to może : [/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]- roller koster ( średniowieczny ) chodzi o to że w średniowieczu były już maszyny zjeżdzające do kopalni i tak dalej dlaczego więc nie mogli byśmy się poruszać czymś takim?[/font][/color]
propozycję pozostawiam do rozpatrzenia .
roller koster hmm nie trzeba brać tego do sb można to nazwać kolejka górska którą mogli byśmy poruszać się z miast do miast (oczywiście za dużą opłatą )
wydaje mi się, że to niezły pomysł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Fajny pomysł, proste, do zrobienia, tylko jeden problem.
mapa ma być niebezpieczna, chodzi właśnie o napadanie graczy jak będą podróżować, dużo PvP. Jak można kogoś zaatakować jak zapina w rozpędzonym wagoniku? A jak masz kasę to wynajmij ochronę, proste, i gracze zarobią, a jak cię zrobią w jajo to do sądu.
No i nie przesadzajmy, rolecraft międzymiastowy? Już bardziej wozy ze Skyrima.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...