Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Sihil

Wasze propozycję odnośnie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzycho001   
Gość krzycho001
No już chcą mech i pokruszone. A może nowy jest? nowy serw, nowe królestwo, nowy zamek. Ładny, na event, na siedzibę frakcji. Ale coś łatwo go będzie zdobyć po tych lianach:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
zewnętrznie miał być stary ale w środku za murami jest mało miejsca a same mury zamku bardzo grube, robiony był voxelem wiec zewnętrza forma nie oddaje wewnętrznej. Mury można przebudować i pogrubić a gdy nawet napastnik dotrze do środka można się bronic dość długo bo schody to nie miejsce do walki, poza tym dobry strateg umieści kilka niedogonień dla potencjalnego napastnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
A z kąd wiesz ze liany? winorośl może:D no fajny zameczek. A co powiesz naaa klasztor ? Wiecie, kościółek, wieża mała, budynki gospodarcze i otoczone to to murem. Można questy brać, a w nagrodę dostajemy to co księżulkowie mają pod dostatkiem czyli złoto. No ew, książki i mikstury. Można w ogóle wprowadzić religie do świata serwera. Był by powód żeby się tłuc, a nie tylko za twarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Ale że sooo? Podobają ci się plunginy ale jakie? Wypowiedz się odrobinę głębiej proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SiorbenS    0
Swietny pomysł z religiami ^^ Tylko nie zapomnijcie o Jedi :] Trzeba też pamiętać, że religie muszą być całkowicie wymyślone żeby nie było przypału jak domino gdy ktoś się oburzy, że na Regnum`ie biją katolików bądź innych buddystów czy kto jak tam woli :]

Pozdrawiam i liczę na szybki start serwera

(a tak w kompletnym przybliżeniu kiedy zamierzacie skonczyc?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
No niby ma być kwiecień-maj czyli trochę poczekamy jeszcze. Nie wolno popędzać, serwer musi być dobrze zrobiony a nie włączony "byle był". A religie to nie myślałem jakie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek Olek    0
Kwestie religii raczej zostawiłbym w spokoju! W tym poronionym kraju mimo wolności słowa istnieje artykuł 212 kk mówiący o zniesławieniu, a że żyjemy w dziwnym "uduchowionym" kraju gdzie każda odmienność jest piętnowana może to z czasem przeobrazić się w fanatyzm i piętnowanie na serwerze co sprawi problemów graczom jak i adminom! Zostańmy raczej przy klanach, frakcjach zamiast wkraczać na grząski grunt! Edytowane przez Marecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Dość. Nie mieszaj polityki w fabule i świat serwera. Ale żeby uniknąć konfliktów odwołuje moją propozycję co do religii. A opinie co do stanu naszego kraju zachowaj dla siebie, to nie miejsce na to.
NIe będzie klanów, gildii ani tym podobnych. Tylko miasta. Chcesz grać ze znajomymi to zakładasz miasto, proste, nie pisał bym o religii gdybym wcześniej o tym wiedział ale dowidziałem się 30 min. temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
Właściwie to klasztor jak sam go nazwałeś możemy wykorzystać jako siedzibę innych uduchowionych politycznie, np niech zamieszkują go komuniści ubrani na czerwono od dołu a na górze czarny sweterek z czerwona gwiazdą na plecach? niechaj noszą go wszyscy komuniści przebywający w klasztorze i przyjmujący pogląd komunistyczny na serwerze. Frakcja komuchów byłaby urozmaiceniem dla serwera gdzie byłoby kilka miast z swoim systemem politycznym, tacy komuniści byliby nastawieni tylko na siebie a resztę traktowali by z góry.
Zastrzegam sobie prawo do tego pomysłu bo raczej zdecyduje się założyć taką frakcję jak serwer ruszy, oczywiście każdy kto zechciałby się przyłączyć to musi wiedzieć że skin komucha obowiązkowy, proszę pamiętać również że jest to tylko zabawa i każdy posiada swoje przekonania polityczne.
Zagram rolę Głównego Sekretarza Partii ,jacyś chętni? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Hardcore ruszył więc i prace nad roleplayem przyspieszamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
[s]Pepe na pewno nie będą nosili "sweterków z gwiazdą" ponieważ serwer dalej będzie w stylu późno średniowiecznym, a komunizm to jak by nie patrzył 500 lat do przodu (ciuszek nie pasuje). No ale pomysł dobry, z tym że może to być siedziba frakcji politycznej.[/s]
Ja od siebie dodam że powinien być bezwzględny wymóg posiadania skina pasującego do charakteru serwera, poprzez system podań, lub kontrolowanie graczy z poziomu serwera i odsyłanie do zmiany skinu.
Na dawnym rolecrafcie było i działało. Camil potwierdzi

A nie, cofam z tymi frakcjami. Sam mówiłem ze nie będzie ich (jako gildii). Będziesz chciał grać z innymi to zakładasz miasto. Może sobie założyć miasto komuszków:D Dziwnie to będzie wyglądało ale ok. A idea komunizmu to nie patrzenie na resztę z góry, to rasizm co do reszty postaci.(celowo powiedziałem postaci, bo co do graczy jest karalny.) Edytowane przez krzycho001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
Hmm... można by zrobić, że na początku (spawn) wybierasz sobie Rasę/Kraina/Grupę w której grasz :) Na przykład Rasa Ludzie, Kraina Azja , Grupa Ninja! :ph34r: .
Albo Rasa Ludzie, Kraina yyy... śnieg, Grupa Śnieżni Ludzie :D

Edit: Albo wybierasz sobie tylko Grupę było by prościej nie? :rolleyes:.

[i]/PS/ [/i]Ja i tak bym wybrał [color=#daa520]Śnieżnych NINJA[/color]!! :ph34r: Edytowane przez SebastisPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
....dooooobrze. Nie wiem czy czytałeś posty ale jest już postanowione jak ma wyglądać serwer, teraz pozostała kwestia budowy mapy. Nie bęzie żadnych ras, grup czy śnieżnych ninja. Jeżeli jesteś wystarczająco bogaty i chcesz grać ze znajomymi zakładacie własne miasto, można je rozwijać i ma takie same prawa jak miasto startowe. A spawn będzie na osobnej mapie. Edytowane przez krzycho001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
oczywiście, śnieżni ninja, gumowe kaczki czy komuniści, wszytko zależy od wyobraźni graczy, to że serwer jest umiejscowiony w realiach z średniowiecza w niczym nie przeszkadza nazwać siebie śnieżnym ninja...

@up krzycho001 widziałeś kiedyś sweterek na jakimś skinie? bo ja nie, a kto mi zabroni nazwać tak górną część postaci xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Noo tak ale mi chodziło o skiny na serwerze, jak poprzednio biegali gracze w bluzach i garniturach. Powinien być bezwzględny nakaz korzystania ze skinów pasujących do epoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Ehh mało się udziela coś społeczność. A jak widzicie system jaki będzie? Miasto startowe a dalej to każdy własne robi? O i co powiecie na funkcje dyplomaty w miastach. Każde miasto to przecież będzie Polis (państwo-miasto). Żeby zwiększyć realizm proponuje aby każde miasto wystawiało dyplomatę który poza założycielem i ew. radą miasta mógł zawiązywać sojusze, paktować, podpisywać umowy handlowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
Btw... Ninja byli przed ( i to ponad 1000 lat )średniowieczem, jak i w jego trakcie... :ph34r: Edytowane przez SebastisPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...