Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Sihil

Wasze propozycję odnośnie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

lkuszal    76
dodanie netheru i enderu,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Nether jest, był i będzie. Tylko wejście trzeba było znaleźć xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
No ok, ok, może być, podziemny system kolei między spawnem a miastem gł. Albo stacja kolei położone mniejwięcej pomiędzy wszystkimi miastami na planie gwiazdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Kolejka gdzies będzie a głowny spawn przenosimy do regnum:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HURA :) mój plan jest ok ? a mam pytanie czy mógłbym pomóc w budowie mam mały plan a tak wql. to moge pomóc bo byłem już budowniczym na prywatnych serwerach. a i mój nick to baniki możecię mnię dać na white list ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
Może cie dodać tylko Morgar, jednak w obecnej sytuacji organizowane są inne opcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
też jakiś sklep machnąć w stolicy.
i może trochę przyozdobić
a w karczmie wymienić glowestone w lampkach nocnych na zwykłą lampę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
Dobrze wiedzieć że Sihil czuwa :lol:
Morgar przemyślałem mój pomysł i trochę go udoskonaliłem , resztę opowiem na Ts`sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Bartosz....osób jest już dostatecznie dużo ponieważ nad serwerem RP ekipa Regnum rozpoczęła współpracę z ekipa RoleCrafta :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
To jest przypadek ze mogłeś wejść na serwer. Już jest założona WL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Relchak    0
a tak z ciekawosci ajki jets wprzewidywany start na nowa srevera regum z all pluginami dzialajacymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
kwiecień-maj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matheuss    7
Witam wszystkich, jestem nowy, ale kiedyś miałem (nie)przyjemność:) zarządzać serwerem MC, przeczytałem wasze propozycje, plany i żale odnosnie serwera i oto kilka mam nadzieje konstruktywnych uwag, które powinny sie przydać:
1. Pluginy są ważną częścią każdego serwera MC, niemniej jednak każdy z graczy, który nie miał okazji zarządzać serwerem nie ma zielonego pojęcia o tym jak cieżko jest poprawnie skonfigurować niektóre pluginy, a im jest ich więcej tym serwer trudniejszy do ogarnięcia jest też problem pluginów które ze sobą razem działać nie będą ponieważ się wzajemnie wykluczają.lub blokują.
2. Stara dobra zasada mówi że nie da się wszystkich zadowolić, i dotyczy to też MC, trzeba zrozumieć iż admini i modzi starają się jak mogą ale nie jest możliwe żeby kazdy miał wszystko, musicie się nauczyć isć na kompromisy.
3. Poruszona przez kogoś kwestia kolejki (rolercostera), miałem kiedyś możliwość stworzenia metra (kolejki podziemnej) w jednym dużym miescia, było około 5-7 stacji i każda stacja była połączona z każdą inna stacja tak że można było dojechać bezkolizyjnie (a to ważne) z dowolnej stacji A do dowolnej innej stacji. tunele metra miały 3 kondygnacje! i wymagały kilku skomplikowanych pluginów do obsługi. camil92pl powinien pamiętać ile pracy nas to kosztowało. Widze dwa rozwiązania, jeżeli zdecydujecie(my) się na kolejke trzeba poważnie przemyśleć co dokładnie ma ta kolejka robić (poza tym że będzie jeździć:)) jeżeli już będziecie ją tworzyć służe radą i pomocą.
4. Kwestia skinów, jeżeli serwer ma mieć jakiś klimat jakikolwiek, to odpowiedni dobór skinów powinien być decyzją odgórną, np. kilka wybranych odpowiednio "ograniętych" osób powinna wybrać odpowiednio dużo (kilkaset) skinów dostępnych w necie i liste tą zamieścić na forum po czym gracze mogli by dane skiny w łatwy sposób sobie wgrać. Dlaczego tak to powinno wyglądać? ponieważ zamieszczenie w regulaminie informacji iż skin gracza powinien oddawać klimat serwera spowoduje tylko serie nieporozumień typu: "admin- graczuXX zmien skin gdyż jest nieodpowiedni i psuje klimat" "graczXX- jak to psuje przecież mam skin rycerza, pasuje do średniowiecza.." "admin- masz skin Lorda Vadera on nie pasuje do średniowiecza" - to tylko przykład ale pewne rzeczy trzeba w pewien sposób narzucić odgórnie aby uniknąć nieporozumień.
5. Kwestia spawna dla nowych graczy i setek tysięcy tabliczek do przeczytania to niestety wina i problem graczy którzy maja gdzieś forum serwera i wbijają tylko pograć bo przecież "MC był taki prosty na singlu więc na multi też ograną" a tu problem "dlaczego nie mogę kopać" dlaczego zginąłem gdzie jest miasto itp itd. JEŻELI KAŻDY BĘDZIE PRZED KAŻDYM WEJŚCIEM DO GRY SPRAWDZAŁ NOWOŚCI NA FORUM TO NIE BĘDZIE TRZEBA DAWAĆ ŻADNYCH TABLICZEK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
[quote name='matheuss' timestamp='1332589436' post='56315']JEŻELI KAŻDY BĘDZIE PRZED KAŻDYM WEJŚCIEM DO GRY SPRAWDZAŁ NOWOŚCI NA FORUM TO NIE BĘDZIE TRZEBA DAWAĆ ŻADNYCH TABLICZEK.
[/quote]
Łatwe do powiedzenia, trudniejsze do zrobienia, nie da się wymusić na każdym by wchodził na forum a przecież nie wykluczone że jakiś gracz jest na serwerze a nie jest nawet zarejestrowany na forum.
Podoba mi się twoja wersja z skinami, jestem za tym jak najbardziej za.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matheuss    7
[quote name='Pepemag' timestamp='1332589966' post='56317']
Łatwe do powiedzenia, trudniejsze do zrobienia, nie da się wymusić na każdym by wchodził na forum a przecież nie wykluczone że jakiś gracz jest na serwerze a nie jest nawet zarejestrowany na forum.
Podoba mi się twoja wersja z skinami, jestem za tym jak najbardziej za.
[/quote]
Wiem że nie każdy odwiedza forum, ale jeżeli nie odwiedza forum jest niezarejestrowany, nie powinien mieć żadnych praw, kolejność jedyna słuszna jest następująca: Rejestracja na forum> ogarnięcie forum> wejście do gry. nie może być inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Taka notka do tego - każdy gracz będzie musiał zajrzeć na forum z samego faktu iż będą podania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
matheuss w kwestii punktu 5 zgadzam się w 100%, wkurza mnie jak na serwerze RP biegają ludzie w EMO skinach, ale to można łatwo załatwić. Na dawnym Rolecrafcie przy podaniu trzeba było dać link do skina, nie mogły się powtarzać i bez tego nie dało się przejść dalej, działało wyśmienicie no i klimat był. Podania mamy, nic innego jak dorzucić to do warunków. Proste, mało wymagające pracy i dające frajdę, jeżeli nikomu nie będzie się chciało tego sprawdzać służę pomocą.

btw, czemu straciłem moda na forum? (to okienko Ekipa Regnumcraft)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matheuss    7
[quote name='Camil' timestamp='1332595639' post='56359']
Taka notka do tego - każdy gracz będzie musiał zajrzeć na forum z samego faktu iż będą podania.
[/quote]
Podania to dobry pomysł, zręsztą mamy w tym wprawę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pepemag    0
Zaiste, rozwiązaniem problemu graczy nie zaglądających na forum jest powiązanie gry z forum. Takim wyjściem i dobrym impulsem by gracze czytali forum jest konieczność złożenia podania na forum by dostać się do gry, może do tego zastosować jakiś nieszablonowy wzór podania gdzie odpowiedzią na jedno z pytań będzie regulamin forum, tym samym gracz by odpowiedzieć będzie musiał do niego zajrzeć.
Skoro macie wprawę w tego typu rzeczach nie powinno być problemu z uściśleniem całego procesu, oczywiście również służę pomocą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matheuss    7
Faktycznie stworzenie procedury i powiązanie forum z grą to nie problem ale zauważ iż wprowadzając system pytanie > odpowiedź, gracz wcale nie musi czytać całego regulaminu Ci sprytni i leniwi przekleją lub przepiszą podania poprzedników, wcześniej stosowaliśmy system fabularno-opisowy coś w stylu rpegowskich opisów postaci, niestety jednak na 10 opisów 9 wymagało poprawy, ale niejednokrotnie ubaw był po pachy nie raz się tak uśmiałem że nie wiedziałem jak opis poprawić:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...