Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Kabi

Minecraft aktualizacje

Pytanie

Kabi    0
Witam :)

Zastanawiam się nad kupnem gry Minecraft.

No i mam pytanie czy jezeli kupie teraz to potem wszystkie kolejne wersje beda mi sie aktualizowaly czy lepiej poczekac na jakis wynik koncowy tych wszystkich wersji. No i o co chodzi z ta wersja 1.2 bo niby jej nie ma ale mozna ja sciagnac ale cos tam... Dziwne to wszystko.

No i czy sa jakies ciekawsze serwery niz te, ktore sa tutaj wymienione gdzie gra srednio 5 osob :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Witaj,
Minecraft był cały czas w wersji Beta (był w tym czasie 25% tańszy). Ostatnio odbyła się jego premiera i powstał Minecraft 1.0. Mimo, iż ukazała się finalna wersja, to projekt jest nadal aktualizowany, co pojawia się w tzw. "Snapshot'ach".
Minecraft 1.2 jeszcze nie wyszedł, ale jest tzw. wersja testowa, tak jakby ostatni ze "Snapshot'ów" i jeśli wszystko będzie działać, to ten plik będzie wersją oficjalną.

Ciekawe serwery ... hmmm. Na serwerach minecraft.pl gra dość dużo ludzi (mówię o Freebuild i Survival) w godzinach szczytu. Na reszcie już mniej osób. Jest to spowodowane tym, że MC zaczyna się przejadać i coraz mniej osób w niego gra. Możesz też spróbować sił na pewnym serwerze Hardcore (znany w Polsce, jak umrzesz masz bana an tydzień, nazwy nie przytaczam, aby nie było reklamy, ale na google łatwo znajdziesz). Inne serwery oficjalne są mniej znane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
sysek    6
Każda nowa wersja - czyli w tym przypadku 1.2 - jest bezpłatną aktualizacją. Więc jeżeli kupisz teraz wersje 1.1 to będzie aktualizacja (można nazwać to patchem) która zaktualizuje Ci do 1.2. Nie ma jeszcze wersji 1.2, są tylko tak zwane 'preview snapshots', po prostu wersje bety aktualizacji głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...