Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Crafterowiec

Nie mogę wejść na save'a

Pytanie

Witam! Mam problem z stworzeniem nowego save'a. Kiedy tworze nową grę, wszystko się ładuje i kiedy wszystkie napisy znikną pojawia się problem. Zostaje sam ten ,,klocek dirtu'' na ekranie, a po chwili wyskakuje jakiś napis. Nie sposób go przeczytać, ponieważ widać go przez ułamek sekundy, a potem zostaje czarny ekran. Wcześniej nie miałem takiego problemu i nie wiem co robić. Proszę o pomoc! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Jakieś mody wgrywane?
Zrób kopię zapasową zawartość folderu .minecraft (Start -> uruchom -> appdata -> roaming ->.minecraft). Ściągnij launchera z minecraft.net i na nowo spróbuj.
Podaj parametry pieca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Torres70    76
Jeśli jest to napis na całą "kartkę" z białym tłem to prawdopodobnie masz za słabą kartę graficzną lub coś z javą. Ja ściągnąłem nowe sterowniki do graficznej i śmiga jak z fabryki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Flutter Shy    1
Ew. spróbuj świat włączyć przez MCedita, dodaj tam jakiś klocek czegokolwiek, zapisz i odpal przez clienta ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Modów nie wgrywałem i reinstalke robiłem. A ,,pieca'' mam raczej dobrego, ponieważ jeszcze wczoraj śmigało wspaniale. Zaraz też wypróbuję MCedita i napiszę czy działa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Jak nie zdąrzasz zrobić screena to zainstaluj jakiś program do nagrywania ekranu, np fraps, czy playclaw, może być wersia trial, jak zainstalujesz to nagrywaj minecrafta, dopóki nie wyskoczy tekst. Potem wytnij tylko tą klatkę z tekstem, przerób na zdjęcie i tu wrzuć. Jak nie wiesz jak przerobić film>zdjęcie to na yt jest pełno tutków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Flutter Shy    1
Zapomniałem spytać czy na reszcie saveów też ci się tak dzieje. Myślę że ten tekst to out of memory, więc słaby komputer macie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Monualen    108
[quote name='Flutter Shy' timestamp='1330257866' post='49958']
Zapomniałem spytać czy na reszcie saveów też ci się tak dzieje. Myślę że ten tekst to out of memory, więc słaby komputer macie.
[/quote]

Nie, to po prostu crash. Przestaw ustawienia, zaktualizuj jave, powinno działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Udało się MCEditem :D Dzięki wszystkim za pomoc. Teraz już każdy nowy save działa jak należy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...